Lichtreclame en lichtbakken met weetjes TIPS en advies

lichtreclame neonreclame en lichtbakken TIPS

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 11 : Spandoeken nu ook met lichtreclame

(een tip van) Spandoekkerij
Leuke tip voor ondernemers die op zoek zijn naar lichtreclame: er zijn sinds kort retro reflecterende spandoeken verkrijgbaar in Nederland. Met reflecterende spandoeken heb je geen stroom nodig maar ben je toch perfect zichtbaar in het donker.

Tip 10 : Lichtreclame is een lange termijn investering

(een tip van) Signing lichtreclame
Men zou het niet meteen denken maar ook lichtreclame is een investering voor de lange termijn en dient dan ook als dusdanig aanzien te worden. Of het nu gaat om neon of led lichtreclame, het is altijd raadzaam om het te laten plaatsen door bedrijven met veel ervaring die een lange termijn visie kunnen garanderen. Daarnaast is onderhoud (om de 2/3 jaar) belangrijk om ervoor te zorgen dat het licht zo lang mogelijk goed en efficiënt blijft branden.


FILMTIP
Hoe wordt een lichtbak gemaakt met tips van ME Print


Tip 9 : Lichtreclame, direct of indirect verlichten?

(een tip van) Lichtletter
Direct of indirect verlichte doosletters als lichtreclame verhogen de herkenningswaarde van uw zaak. De direct verlichte letters zorgen voor een krachtige uitstraling, van op afstand zichtbaar. Indirecte doosletters als lichtreclame zorgen dan weer eerder voor een elegante en sierlijke uitstraling van uw zaak.

Tip 8 : Lichtreclame, meer dan alleen aandacht trekken

(een tip van) Neon Design nv
Lichtreclames en aankleding van de omgeving van het gebouw dragen bij tot de beleving van uw merk. Het gaat dus om veel meer dan aandacht trekken maar om het creëren van de emotionele band met uw bezoekers.

Tip 7 : Opvallen met lichtreclame

(een tip van) Glaifa
Lichtreclame is de manier om op te vallen. Zelfs zonder direct kennis met het bedrijf te maken kan op afstand al een mooi visitekaartje worden afgegeven.

Tip 6 : Wat is lichtreclame? Soorten lichtreclame

5Een lichtreclame is een zeer efficiënt middel om de aandacht te trekken. Ze valt op in het straatbeeld waardoor de reclameboodschap of een product / bedrijfsnaam extra aan attentiewaarde wint. Ook al is het niet donker, dan nog kan een lichtreclame, gesteld dat de lichtbron voldoende contrast voortbrengt, een hogere attentiewaarde creëren als een gewoon reclamebord.

Belangrijk voor een maximale attentiewaarde is weliswaar dat de lichtreclame strategisch opgesteld staat in het straatbeeld opdat ze in het zicht valt van de doelgroep (wandelaars of automobilisten) en voldoet aan de A.I.D.A. reclame elementen.

Lichtreclame neonreclame TIPSTip 5 : Verlichte reclameborden als lichtreclame

Een eerste categorie in het assortiment lichtreclame, zijn de verlichte reclameborden waarbij een geschilderd of bedrukt bord dat langs de straatkant of tegen de bedrijfsgevel opgesteld staat, verlicht wordt met een lichtbronnen zoals een spot bijvoorbeeld waardoor de boodschap op het bord verlicht wordt.

Deze wijze van lichtreclame is uiteraard vrij eenvoudig en creëert toch een aanzienlijke attentiewaarde. Toch moet men steeds in acht houden dat een stationair reclamebord na verloop van tijd deel gaat uitmaken van het straatbeeld en derhalve aan attentiewaarde gaat inboeken.

Naast een bord met spots als verlichting kan men er tevens voor opteren op de letters of cijfers op het reclamebord via lampjes te verlichten opdat de tekst nog meer aan aandacht wint.

Tip 4 : Lichtbakken als lichtreclame

Lichtbakken zijn vergelijkbaar met bovenstaande verlichte reclameborden met dit verschil dat bij lichtbakken de verlichting in het reclamebord wordt ingebouwd. Dit geeft het grote voordeel dat de boodschap, de tekst of logo, beter zichtbaar wordt. De verlichting zit namelijk in de lichtbak vervat waardoor de lichtinval veel beter is dan op een verlicht reclamebord. Dit komt dan weer ten goede aan de attentiewaarde van het bord in zijn geheel.

Tip 3 : Neonreclame als lichtreclame

Neonverlichting is een verlichting die opgebouwd is uit buisstructuren waarin een lichtbron wordt gecreëerd. Denk maar aan een TL-buis verlichting bijvoorbeeld. Hierbij is het in tegenstelling tot de bovenstaande reclameborden, niet het bord dat verlicht wordt maar de tekst (reclameboodschap of bedrijfsnaam) op zich.

Deze neonverlichting vergt dan ook een speciale productiewijze aangezien specifieke namen of teksten in de gewenste lichtvorm moeten gevormd worden. Omwille van de speciale vorm creëert ze weliswaar  een hoge attentiewaarde.

Tip 2 : Looplichten en Ledverlichting als lichtreclame

Looplichten of letverlichting zijn lichtreclames waarbij een bak voorzien wordt van tientallen of honderden lichtgevende leds die elk op een bepaald moment licht geven. Door bepaalde leds samen op te lichten kunnen teksten of symbolen gecreëerd worden.

Het grote voordeel van deze verlichting is dat ze via soft ware makkelijk te programmeren zijn wat betekent dat dagdagelijks een andere boodschap of naam kan getoond worden wat bij de traditionele voorgedrukte verlichte reclameborden niet evident is.

Een extra voordeel is de mogelijkheid tot integreren van speciale effecten. Zo kan een boodschap opflikkeren, lopen over de lichtbalk enzovoort waardoor de reclame op zich extra aan attentiewaarde wint.

Tip 1 : Denk eens aan een speciale lichtreclame

Lichtreclame TIPS licht schrijfbordTechnologie staat niet stil en gaat in grote stappen vooruit. Zo ook in de wereld van de verlichting. Nevenstaande foto toont een leuke en efficiënte technologie waarbij gebruik gemaakt wordt van fluor licht.

Een speciale lichtbron aan de bovenzijde van een glasplaat creëert een wel zeer uniek effect op de plaat. De plaat op zich lijkt niet verlicht te zijn maar als er met een speciale pen op geschreven wordt licht de geschreven tekst op. Dat dit plaatje opvalt zal u wel duidelijk zijn.

Ook nu kan de geschreven tekst makkelijk verwijderd worden en overschreven zodat steeds weer een nieuwe boodschap kan opgelicht worden. Echt een leuke aandachtstrekker.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Verlichting gerelateerd:
Verlichting TIPS
Tuinverlichting TIPS

Zakelijk gerelateerde pagina's
- ZAKELIJK categorie
- Beleggen TIPS
- Boekhouden TIPS
- Eigen zaak starten TIPS
- Export Internationale handel
- Marketing TIPS
- Nieuwe klanten maken

Website
- Eigen website TIPS
- Content marketing TIPS
- Website SEO TIPS

Reclame
- Lichtreclame TIPS
- Luchtreclame TIPS
- Reclame en publiciteit
- Reclamebureau TIPS
- Reclameborden TIPS
- Reclame drukwerk TIPS
- Reclame in crisistijd
- Telefoon reclame
- Vlaggen en vaandels TIPS

Winkels en handelszaken
- Etalagepoppen TIPS
- Draagtassen TIPS
- Promotie campagnes TIPS
- Reclame displays TIPS
- Rode loper TIPS
- Winkelreclame TIPS
- Winkelinrichting TIPS
- Winkelverkoop TIPS
- Winkeletalage TIPS

Verkooptechniek
- Ideale afsluitvraag
- Grote klanten
- Maak uw klant slim
- Presenteren TIPS
- Verkoop begrijpen
- Verkoopgesprek TIPS
- Verkoopplan TIPS
- Verkooptips
- Verkooptraining TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.