KLEDING en SCHOENEN


Van harte welkom op de categorie KLEDING en SCHOENEN. Hier vind je leuke tips, filmpjes en studies van Universiteiten. Elke week nieuwe TIPS.

Leuke kleding weetjes en, wist-je-datjes

1. Wist je dat de duurste horloge ooit werd verkocht voor de prijs van 55 miljoen Dollar? De platina horloge werd in 2014 gemaakt te Londen en had tal van diamanten in verschillende kleuren.

2. Wist je dat de bikini werd uitgevonden in 1946 maar door het Vaticaan werd verbannen? Vrouwen in bikini werden zelfs gearresteerd.

3. Wist je dat ondergoed pas ontstaan is in de jaren 1700. Voorheen werd gewoon geen ondergoed gedragen.

4. Wist je dat het T-shirt het meest populaire kledingstuk is en er jaarlijks wereldwijd meer dan twee miljard van verkocht worden.

5. Wist je dat schilders steeds witte bedrijfskleding dragen omdat de meeste verf die ze gebruiken wit is? Grondverf en plafonds zijn vrijwel altijd wit, en als dit druppelt op de witte kleding, dan valt het minder op.

6. Wist je dat het kleine zakje vooraan in de rechter broekzak van een jeans broek, oorspronkelijk bedoelt is voor het wegbergen van een horloge. Zo werd het in 1893 ontwikkeld door Levi Strauss.

7. Wist je dat hoge hakken initieel gedragen werden door mannen? De hoge hakken waren ter tijden van de cowboys makkelijker bij het paardrijden.

8. Wist je dat in Duitsland werkgevers hun vrouwelijke werknemers mogen verplichten om een BH (beha) te dragen.

9. Wist je dat de Romeinen in het jaar 200 de eerste schoenen maakte voor de linker en rechter voet? Voorheen was het één schoenmodel voor beide voeten.

10. Wist je dat het eerste modeblad niet gericht was naar vrouwen maar naar mannen? Het verscheen in Frankrijk in 1678.

11. Wist je dat Italianen met nieuw jaar een rood kledingstuk of lingerie dragen? Rood dragen zou geluk brengen in het nieuwe jaar.

12. Wist je dat koningin Victoria van Engeland de eerste dame was die in het wit huwde (anno 1840). Voorheen was witte kleding een teken van rouw. In de Romeinse tijd was geel dan weer de kledingkleur voor huwelijken.

13. Wist je dat kinderen in de zomer sneller groeien dan in de winter? Men weet niet goed waarom, maar een onderzoek toonde dat, zoals alle planten, ook dieren en mensen sneller lijken te groeien in de lente en zomer.

14. Wist je dat vrouwen gemiddeld zes verschillende BH-maten dragen in hun leven en dat eenzelfde BH eigenlijk maar zes maanden mag gedragen worden. Slechte BH's kunnen nek, schouder en rugproblemen veroorzaken.

15. Wist je dat wetenschappers speciale bacteriën ontwikkeld hebben die ondergoed kunnen verteren? De bacteriën zouden in de ruimte toegepast worden voor het ondergoed van astronauten.

16. Wist je dat Napoleon de uitvinder is van de knopen op de mouwen van hemden en vesten? Dit om te vermijden dat zijn soldaten hun neus zouden afvegen aan de mouwen.

17. Wist je dat de kleur blauw symbool staat voor loyaliteit? Daarom draagt de politie in de meeste landen een blauw uniform.


Elke week nieuwe TIPS
Dank voor uw bezoek aan deze website

Deel deze TIPS zeker met je vrienden


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.