Sportkleding dames en heren – TIPS en advies uit België en Nederland

U bent hier : Home > Kleding > Sportkleding

Sportkleding alle sporten TIPS

Wil je sportkleding kopen voor mannen of vrouwen dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 5 : Tips voor een afslankend badpak of zwemkleding

(een tip van) Modest swimwear
Herken jij dit? je wil gaan zwemmen, maar je schaamt je voor net dat kilootje meer, je hebt een niet zo fraai litteken of je bent ontevreden over iets anders aan je lichaam. Modest swimwear sportkleding kan de oplossing zijn voor jou. Modest swimwear sportkleding is bedekkende zwemkleding uit een geheel. En laat je er stralend uit zien, door al je zorgen te bedekken. Er zijn modellen die je lichaam bedekken van schouders tot boven de enkels, of met korte pijpjes en mouwen tot net over de schouders. De Zwemkleding van Modest swimwear heeft tevens een uv beschermende werking met een factor 50+, daar door geniet u van de zon zonder zorgen te maken voor de schadelijke effecten er van.

Tip 4 : Sportkleding voor groepen, waarop letten

(een tip van) Textieldruk Mieke
Voor grotere groepen wordt het afgeraden om witte sportkledij te kiezen. Daar niet iedereen op dezelfde manier wast, kan er na een vrij korte periode reeds een duidelijk kleurverschil zijn van de ene persoon met de andere. Met andere kleuren valt dit veel minder op.


Tip 3 : Wollen trui onder skikledij

(een tip van) Noorsekroon
Wol is een natuurproduct. Wol isoleert zonder de huid af te sluiten. Het is een ademend product dat in staat is zweet af te voeren naar buiten. De wol van het merinoschaap heeft een zeer fijne structuur en is daarom zeer geschikt voor kleding omdat de stof niet kriebelt.

Tip 2 : Welke fietskleding wilt u?

(een tip van) Kristof Luyten
Denk goed na voor je een (dure) aankoop van fietskledij doet! Naast de logische zaken als comfort en duurzaamheid wil je misschien ook nog de factor originaliteit toevoegen. Dat kan door alternatieve merken op te zoeken en de grote massa links te laten liggen.

Tip 1 : Waarop letten met meerkleurig logo

(een tip van) Promo sportkleding
Indien u op uw sportshirts een logo wilt met vier kleuren , neemt u best een polyestershirt met een witte achtergrond. Via transfertdruk kan uw logo probleemloos op het shirt gezet worden aan een zeer voordelige prijs ( ook bij kleine hoeveelheden).Ook het aanbrengen van de nodige rugnummers is geen probleem met transfertdruk.

Algemene informatie

sportkleding alle sportenSportkleding is specifiek ontworpen voor het beoefenen van een sport. Thans is sportkleding vaak specifiek ontwikkeld volgens de soort sport wat maakt dat niet elk type sportkledij geschikt is voor zo maar eender welke sport. Zo zal een kimono in de vechtsport bijvoorbeeld geheel anders zijn dan een beschermpak om te schermen of een uitrusting voor “American football” en ik zie mezelf niet het blokje omlopen in een duikerspak. Vaak kan het dan ook een hele zoektocht zijn om de gepaste sportkledij te vinden voor de sport die men beoefent. Zelfs in de fitness of sportcentrum, waar algemene sportkleding troef is, kan het soms aangewezen zijn om volgens eigen specificaties of wensen sportkleding te kiezen.

Kortom, beoefent u een bepaalde sport, kijk dan zeker eens uit naar de specifieke wensen en eisen van uw sport en pas uw kledij vervolgens aan. Kijk hierbij ook eens aan de mogelijke bedrukking op de kleding, zeker als je een groepssport beoefent waar de naam van het team of de sponsor van de kleding op de kleding gedrukt wordt.