Sport en fitness – fitnesscentrum – TIPS en weetjes België Nederland

U bent hier : Home > Beauty > Sport en fitness

sport fitness zumba aerobics TIPS

Onderstaande TIPS en artikelen over sport en fitness worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit je buurt. Wilt u ook een artikel publiceren met gratis LINKS naar uw website: Zie pagina contact.

> Artikel 1 = Ben jij klaar voor het WK voetbal 2018 ?

> Artikel 2 = Hoe kan je succesvol stoppen met roken ?

> Artikel 3 = ... zie volgende update.

Wist je dat ... vitamine D een positief effect heeft op sport uithouding en prestaties

Een studie door de Universiteit van Virginia (USA) heeft aangetoond dat vitamine D in het bloed een positieve uitwerking heeft op de sportprestaties en het uithoudingsvermogen. Eerdere studies en onderzoeken hadden al aangetoond dat vitamine D een positief effect heeft op botten en beenderen, maar nu heeft het nieuwe onderzoek aangetoond dat vitamine D ook een positief effect heeft op andere delen van het lichaam meerbepaald het hart en de spieren. Het onderzoek, dat uitgevoerd werd bij ca 2000 deelnemers in de leeftijdscategorie van 20-50 jaar, toonde aan dat bij een goede dosis vitamine D in het bloed het VO2 gehalte (zuurstof in het bloed) hogere waarden bevatte. Door het vitamine D is het bloed namelijk instaat meer zuurstof te transporteren naar de lichaamsdelen wat zeker een meerwaarde biedt bij sport waar hoge prestaties en uithouding vereist zijn. Niet alleen bij sportprestaties maar ook voor een gezond en lang leven in het algemeen is een goede verhouding zuurstof in het bloed een goede zaak wat het belang van vitamine D in het bloed extra versterkt. De onderzoekers willen bij dit onderzoek aangeven dat er een duidelijk verband op te merken is tussen vitamine D, de gemeten zuurstof in het bloed en de geleverde sport prestaties van de deelnemers. Doch wil men tevens aangeven dat een teveel aan vitamine D kan leiden naar een toename van Calcium in het bloed wat een toxisch effect geeft met duizeligheid of verzwakking tot gevolg. Kortom, wil je je sportprestaties wat opkrikken, denk dan zeker eens aan Vitamine D, maar zoals altijd, doe het met mate en raadpleeg altijd een deskundige.

Wist je dat ... één op drie Belgen nooit aan sport doet, en het wordt nog erger

Dat sporten gezond is is een feit, doch blijkt dit onvoldoende reden om mensen te stimuleren om te sporten. Een onderzoek heeft namelijk aangetoond dat bijna 30% van de Belgen nooit sport en dit is opmerkelijk. Een sportieve levensstijl verkleint namelijk de kans op allerhande ziektes en kwaaltjes. En de cijfers worden nog erger. Als we naar het Europese gemiddelde kijken, waar maar liefst 45% van de mensen nooit sport, dan scoort België eigenlijk nog vrij goed. Zijn we dan niet begaan met onze gezondheid? En het wordt nog erger. Het onderzoek toonde aan dat 12% van de Europese bevolking meer dan 8 uur gewoonweg zittend doorbrengt. Dit zijn allen alarmerende cijfers wetende dat vele ziektes en kwaaltjes ontstaan door te weinig beweging en sport. Het is dan ook weer hoog tijd dat we met zijn allen wat meer de zetel of sofa thuis en de kantoorstoel op het werk laten voor wat het is en wat meer bewegen en sporten.

Snel afvallen met Zumba (een tip van) Zumba Fitness

Met de nieuwste fitness hype Zumba verbrandt u 1000 calorieën per uur. Er is geen snellere manier om zoveel calorien te verbranden op zo een korte tijd. Met een Zumba workout beweegt u iedere spier in uw lichaam waardoor de vetverbranding onmiddellijk start met uw eerste danspasjes. Zumba is niet moeilijk, iedereen zowel jong als oud kan deelnemen. Zumba is ook genieten en gewicht verliezen op hetzelfde moment. U krijgt met Zumba niet het gevoel dat u aan het afzien bent maar eerder een party gevoel. U heeft met Zumba geen danspartner nodig en u hoeft ook niet te kunnen dansen. Zumba is makkelijk en eenmaal u start met Zumba kan u er niet meer zonder. Zumba is FUN !!!

Eiwitten als voedingssupplement in de ochtend (een tip van) Body en fit shop

Wanneer je 's ochtends eiwitten neemt dan kun je het beste kiezen voor een snel opneembare bron, een goede “Whey proteïne” dus. Dit is een zeer belangrijk inname moment omdat je 's nacht geen voedingsstoffen binnenkrijgt, je brengt je lichaam dan direct weer in opbouw. Kijk voor tips over de andere tijstippen op onze website!

Waarop letten bij fitness met gewichten? (een tip van) Fitness Delivery

Let op! Ga niet op te jonge leeftijd trainen met te zware gewichten. De spieren zijn hier nog niet klaar. Vanaf 18 jaar kunnen de remmen los.


Algemene informatie

sport en fitness aeroribsLichaamsbeweging is een absolute noodzaak. Je hoort het dan ook bijna elke dag dat we dienen te sporten en bewegen om zowel onze conditie als de algemene gezondheid op peil te houden. De vraag is thans welke sport meest ideaal is.

Dit is uiteraard afhankelijk per individu waarbij de motivatie en het leuk vinden het allerbelangrijkste is. Zonder de motivatie stop je weer met sporten en sta je weer bij af. Het is dan ook aan te raden een sport te vinden die je echt aanspreekt. Ga daarom eens langs bij een fitnesscentrum of sportcentrum en kijk eens naar de verschillende sporten. Vraag naar informatie en doe eens een testsessie mee zodat je een gevoel krijgt van de activiteit.

Als je gaat sporten houd er dan ook rekening mee dat je een bepaalde sportkleding en sportschoenen noodzakelijk kunnen zijn. Deze sportkleding kan je wellicht op de sportclub verkrijgen of in een gespecialiseerde sportkleding winkel.

Is het doel voor je bezoek aan de fitness of fitnesscentrum je spieren te laten groeien, bekijk dan ook eens de TIPS op pagina Bodybuilding.
Meer informatie bij volgende update
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

ZIE OOK:
> Sportkleding
> Sportschoenen en sneakers
> Bodybuilding
> Wandelen en fietsen