Baby jongen of meisje? Het wordt bepaald door de vader – Onderzoek

baby een jongen of meisje onderzoek

Onderzoek door:
Universiteit van Newcastle

Er is vaak van alles en nog wat gesuggereerd over mogelijke invloeden die bepalend zouden kunnen zijn in het geslacht van een baby, jongen of meisje. Met stelt zich hierbij steeds weer de vraag of er überhaubt oorzaken zijn die het geslacht kunnen beïnvloeden of wordt het geslacht dan toch puur bepaald volgens de wetten van moeder natuur. Hier toont een nieuwe studie thans iets opmerkelijks.

Studie onderzoek KLEINDe studie of onderzoek dat werd ondernomen om te kijken of er invloeden en oorzaken zijn die het geslacht van baby’s kunnen bepalen werd ondernomen over maar liefst tientallen jaren en bij duizenden gezinnen en families. Men wilde dolgraag graag weten of er iets was, wat dan ook, dat het geslacht zou kunnen beïnvloeden.

Beeld je namelijk maar eens in wat er zou gebeuren als men zou achterhalen dat het eten van platvis bijvoorbeeld je kansen op het krijgen van een jongen zou vergroten of het eten van tomaten de kans op een meisje. Dat zou echt wel revolutionair zijn, toch? Er zou namelijk een opportuniteit ontstaan die het aanstaande ouders mogelijk maakt om te gaan sturen en een wens naar een jongen of meisje waar te maken. En zeg nu zelf. Welke aanstaande ouder wil dit nu niet. Zelf bepalen wat het geslacht van je baby wordt.

Jongen of meisje, geen definitief uitsluitsel

Helaas. Het onderzoek, gevoerd bij maar liefst 560.000 mensen over meer dan duizend families en dit gedurende enkele honderden jaren, heeft geen definitief uitsluitsel gegeven wat nu eigenlijk het geslacht bepaald bij baby’s. Men moet dan ook besluiten dat het geslacht, jongen of meisje, volledig bepaald wordt door moeder natuur en dus berust op kans. Men weet dus niet of aanstaande ouders al dan niet een jongen of meisje mogen verwachten, ongeacht wat de vader of moeder eet of doet voor of tijdens de zwangerschap. Het geslacht is met andere woorden een tast in het duister.

Is er dan helemaal niets dat het geslacht van een baby bepaalt?

Dit werd initieel inderdaad gesteld. Het geslacht werd volgens de eerste resultaten van het onderzoek door geen enkele factor of oorzaak bepaald en is dus volledig in handen van moeder natuur. Zo bepaalt moeder natuur bijvoorbeeld dat er altijd meer jongens dan meisjes dienen te zijn waarbij ze een gemiddelde aanhoudt van ongeveer 105 jongens als er 100 meisjes geboren worden. Dit aantal is dus een bepaalde vorm van constante.

Toch zag met plots iets vreemd in het onderzoek. Als men het onderzoek uitbreidde van enkel de aanstaande ouders naar de volledige familie, met name de familie van de vader, ontdekte men alsnog bepaalde relaties die een invloed bleken te hebben op het nageslacht. Zo zagen de onderzoekers dat als de aanstaande vader veel broers had, de kans op een jongen vergrootte en als de vader veel zussen had, de kans op een meisje vergrootte.

De oorzaak hiervan zou te maken hebben met de opbouw van de chromosomen die de aanstaande vader ontwikkelt en doorgeeft aan het nageslacht. Deze relatie tussen broers en zussen en de invloed hiervan op het nageslacht werd enkel ontdekt bij de aanstaande vader. Bij de aanstaande moeder kon deze relatie niet vastgesteld worden.

Wat is dan de invloed van de broers of zussen?

Om dit te verklaren moeten we even technisch gaan. De zaadcellen van de aanstaande vader bevat één van de twee chromosomen (X of Y) die bepalend zijn voor het geslacht van de baby. Heeft de vader een hoog aantal van het X-chromosoom in zijn zaadcellen, dat gekoppeld wordt aan het X-chromosoom van de moeder, dan krijgt de baby een XX-chromosoom wat resulteert in een meisje.

Heeft de aanstaande vader daarentegen een hoog aantal van het Y-chromosoom in de zaadcellen dat gekoppeld wordt aan het X-chromosoom van de moeder, dan krijgt de baby een XY-chromosoom wat dan resulteert in een jongen.

Bepaalt het aantal broers en zussen van de vader het geslacht van de baby?

Hier lijkt het thans op. Het onderzoek dat werd uitgevoerd in de Universiteit stelt dus dat het aantal broers en zussen van de aanstaande vader een bepaalde invloed heeft op het aantal X-chromosomen en Y-chromosomen die bij de aanstaande vader aanwezig zijn. Heeft de aanstaande vader meer broers, dan toonde het onderzoek dat er meer Y-chromosomen aanwezig zijn in de zaadcellen die de kans op een jongen vergroten.

Heeft hij daarentegen meer zussen dan broers, dan zag men meer X-chromosomen in de zaadcellen die de kans op een meisje dan weer vergrootte. Zo concludeerde men uit het onderzoek dat de opbouw van de familie van de aanstaande vader, met name het aantal broers en zussen, weldegelijk een bepaalde invloed heeft op het geslacht van de baby.

Als besluit

Kortom, denk je eraan om aan kinderen te beginnen en je vraag je jezelf af of het een jongen of meisje zal worden, kijk dan eens naar de broers en zussen van de aanstaande vader. Zij zouden wel eens een indicatie kunnen zijn van wat het gaat worden.

Let wel dat het hier handelt om een onderzoek waarbij een vaststelling werd gedaan. Dit wil dus niet zeggen dat het resultaat geldt voor alle omstandigheden. Verder onderzoek loopt nog. Wordt zeker nog vervolgd.

Bron: Universiteit van Newcastle
https://www.ncl.ac.uk/press/articles/archive/2015/08/boyorgirlitsinthefathersgenes.html


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Covid-19 antilichamen in moedermelk neutraliseert Corona virus
- Terug zwanger worden , best een jaar pauze nemen
- Vis eten is zeer gezond voor baby tijdens zwangerschap
- Zwangerschapskleding TIPS

Deel dit onderzoek zeker met je vrienden


 
U bent hier : / Home / Gezondheid TIPS / Baby jongen of meisje? Het wordt bepaald door de vader – Onderzoek