U bent hier : / Home / Welzijn / Wist je dat vitamine-D je sportprestaties en uithouding verhoogt?

 

Wist je dat vitamine-D je sportprestaties en uithouding verhoogt?

sport fitness zumba aerobics TIPS

Doe je aan sport of fitness en wil je je prestaties of uithouding verbeteren, dan is onderstaande studie (onderzoek) zeker iets voor jou.

Onderzoek door:
Universiteit van Virginia - USA

Studie onderzoek KLEINEen studie door de Universiteit van Virginia (USA) heeft namelijk aangetoond dat vitamine D in het bloed een positieve uitwerking heeft op de sportprestaties en het uithoudingsvermogen.

Eerdere studies en onderzoeken hadden al aangetoond dat vitamine D een positief effect heeft op botten en beenderen, maar nu heeft het nieuwe onderzoek aangetoond dat vitamine D ook een positief effect heeft op andere delen van het lichaam meerbepaald het hart en de spieren.

Wat toonde het onderzoek?

Het onderzoek, dat uitgevoerd werd bij ca 2000 deelnemers in de leeftijdscategorie van 20-50 jaar, toonde aan dat bij een goede dosis vitamine D in het bloed het VO2 gehalte (zuurstof in het bloed) hogere waarden bevatte. Door het vitamine D is het bloed namelijk instaat meer zuurstof te transporteren naar de lichaamsdelen wat zeker een meerwaarde biedt bij sport waar hoge prestaties en uithouding vereist zijn.

Het belang van vitamine-D in je bloed

Niet alleen bij sportprestaties maar ook voor een gezond en lang leven in het algemeen is een goede verhouding zuurstof in het bloed een goede zaak wat het belang van vitamine D in het bloed extra versterkt.

De onderzoekers willen bij dit onderzoek aangeven dat er een duidelijk verband op te merken is tussen vitamine D, de gemeten zuurstof in het bloed en de geleverde sport prestaties van de deelnemers.

Doch wil men tevens aangeven dat een teveel aan vitamine D kan leiden naar een toename van Calcium in het bloed wat een toxisch effect geeft met duizeligheid of verzwakking tot gevolg.

Kortom, wil je je sportprestaties wat opkrikken, denk dan zeker eens aan Vitamine D, maar zoals altijd, doe het met mate en raadpleeg altijd een deskundige.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Sport gerelateerd:
Sport en fitness TIPS
Sportkleding TIPS
Sportschoenen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website