REIZEN – leuke tips en weetjes – overzicht

U bent hier : Home > Vakantie > Overzicht

Wist je dat Belgen geen fervente flirters zijn op vakantie? Slechts 1 op 10 Belgen claimt een flirt te hebben gehad op vakantie. De Nederlanders scoren aanzienlijk beter met 1 op 5 vakantieliefjes.

Wist je dat Frankrijk het grootste aantal toeristen ter wereld heeft. Jaarlijks bezoeken ongeveer 89,5 miljoen mensen Frankrijk. USA heeft ca 80 miljoen per jaar. Frankrijk telt tevens de meeste restaurants met een Michelin ster.

Cruisevakantie
- Cruisevakantie tips

cruise vakantie schip TIPS

Wist je dat, als men in Bulgarije "ja" schudt met het hoofd, men eigenlijk "neen" bedoelt. Schudt men "neen" met het hoofd dan bedoelt men weer "ja". Effe opletten bij onderhandelingen dus.

Wist je dat de jaartelling in Ethiopië anders is dan in de rest van de wereld. In 2022 bijvoorbeeld is het in Ethiopië pas 2014. In Ethiopië hanteert men nog steeds de eigen unieke jaartelling.

Wist je dat Griekenland meer dan 6.000 eilanden telt waarvan er 200 bewoond zijn? Dat Griekenland 18 werelderfgoed locaties heeft? Dat Athene het grootste aantal theaters in de wereld kent (meer dan New-York of Londen). En dat Griekenland meer dan 4.000 volksdansen heeft.

Leuke product TIP

Wist je dat de piloot en copiloot van eenzelfde vliegtuig nooit hetzelfde mogen eten? Dit opdat beide piloten nooit tegelijkertijd een voedselvergiftiging kunnen oplopen.

Wist je dat de tijd in China overal gelijk is? China is immens groot en is verdeeld is over meerdere tijdzones, maar de tijd is er overal hetzelfde.

Busreizen
- Busreizen tips

busvakantie autobus reizen TIPS

Wist je dat het Louvre in Parijs het drukst bezochte museum ter wereld is? Hong-Kong is dan weer de meest bezochte stad ter wereld met ca 29 miljoen bezoekers per jaar. Londen kent jaarlijks ca 19 miljoen bezoekers. 

Wandelen en fietsen
- Wandelen en fietsen tips
- Hotel tips

5000+ TIPS - Wandelen en fietsen voor een goede gezondheid

Wist je dat er geen muggen leven in IJsland.

Wist je dat tijdens een vlucht met het vliegtuig, onze reuk en smaak met 20 tot 50 procent afneemt? Dit door de andere luchtvochtigheid en luchtdruk. 


Meer TIPS en advies bij volgende update. Wekelijks nieuwe TIPS
Bekijk de nieuwe TIPS op de HOME-pagina

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
TIPS en weetjes: Auto - Beauty - Dieren - Eigen zaak - Elektro - Gezondheid - Hobby - Humor - Kantoor - Kleding - Party - Reizen - TOP 50 Producten - Tuin - Weetjes - Wonen
Advertentie