U bent hier : / Home / VAKANTIE en REIZEN – Leuke tips en weetjes

 

VAKANTIE en REIZEN – Leuke tips en weetjes

Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Van harte welkom.
Op deze pagina vind je leuke TIPS en weetjes over vakantie en reizen met studies van Universiteiten wereldwijd.


Leuke vakantie weetjes
Wist je dat Belgen geen fervente flirters zijn op vakantie? Slechts 1 op 10 Belgen claimt een flirt te hebben gehad op vakantie. De Nederlanders scoren aanzienlijk beter met 1 op 5 vakantieliefjes.


Leuke vakantie weetjes


Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Wist je dat Griekenland meer dan 6.000 eilanden telt waarvan er 200 bewoond zijn? Dat Griekenland 18 werelderfgoed locaties heeft? Dat Athene het grootste aantal theaters in de wereld kent (meer dan New-York of Londen). En dat Griekenland meer dan 4.000 volksdansen heeft.

Wist je dat de piloot en copiloot van eenzelfde vliegtuig nooit hetzelfde mogen eten? Dit opdat beide piloten nooit tegelijkertijd een voedselvergiftiging kunnen oplopen.

Wist je dat je in Venetië een toiletbezoek online kan bestellen? Toeristen kunnen zelfs een dagpas of weekpas bestellen om het toiletbezoek van openbare toiletten vooraf te betalen.

Wist je dat de tijd in China overal gelijk is? China is immens groot en is verdeeld is over meerdere tijdzones, maar de tijd is er overal hetzelfde.

Wist je dat tijdens een vlucht met het vliegtuig, onze reuk en smaak met 20 tot 50 procent afneemt? Dit door de andere luchtvochtigheid en luchtdruk.

Wist je dat er geen muggen leven in IJsland.

Wist je dat het Louvre in Parijs het drukst bezochte museum ter wereld is? Hong-Kong is dan weer de meest bezochte stad ter wereld met ca 29 miljoen bezoekers per jaar. Londen kent jaarlijks ca 19 miljoen bezoekers. 

Wist je dat, als men in Bulgarije "ja" schudt met het hoofd, men eigenlijk "neen" bedoelt. Schudt men "neen" met het hoofd dan bedoelt men weer "ja". Effe opletten bij onderhandelingen dus.

Wist je dat Frankrijk het grootste aantal toeristen ter wereld heeft. Jaarlijks bezoeken ongeveer 89,5 miljoen mensen Frankrijk. USA heeft ca 80 miljoen per jaar. Frankrijk telt tevens de meeste restaurants met een Michelin ster.

Wist je dat het gesneeuwd heeft in de Sahara woestijn. Dit op 18 februari 1979 en gedurende 30 minuten.

Wist je dat de jaartelling in Ethiopië anders is dan in de rest van de wereld. In 2022 bijvoorbeeld is het in Ethiopië pas 2014. In Ethiopië hanteert men nog steeds de eigen unieke jaartelling.


Vakantie advertenties en acties
Sunweb zonvakanties - prijzen
Trivago - hotel prijzen
Vakantiehuizen - Belvilla
Deals in de buurt - Tripper
Bellewaerde Park - Tickets
Plopsa - Tickets
Center Parcs - aanbiedingen


Meer TIPS en advies bij volgende update. Wekelijks nieuwe TIPS
Bekijk de nieuwe TIPS op de HOME-pagina

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)