Busreizen en autocarreizen- tips voor uw beste busvakantie

U bent hier : Home > Vakantie > Busreizen

busvakantie autobus reizen TIPS

Hier vind je leuke praktische TIPS, advies en onderzoeken voor het kiezen en boeken van een busreis of busvakantie - busreizen 5000+ TIPS.

Tip 2 : Rijden met de bus in steden wordt makkelijker via meedraaiende achteras

Als je al eens op busreis of busvakantie bent geweest naar een stad, citytrip of misschien een reis in de bergen, dan zal je vast en zeker al wel eens gemerkt hebben dat de buschauffeur nu en dan voor allerhande uitdagingen komt te staan om de scherpe bochten deftig te nemen of om allerhande obstakels in de steden te vermijden.

Dit omdat de bus uiteraard lang is wat het manoeuvreren in scherpe bochten of langs obstakels, denk aan geparkeerde auto’s bijvoorbeeld, moeilijk maakt met soms nare omstandigheden of wachttijden als gevolg.

Dit manoeuvreren van een bus, vlot of stroef, wordt bepaald twee factoren zijnde de technische eigenschap van de bus en uiteraard de ervaring van de buschauffeur.

Als we naar het technische aspect van de hedendaagse bussen kijken dan zien we dat deze zeer beperkt zijn in hun draaicirkel en wel omdat de achteras geen meedraaiende as of wielen heeft waardoor de draaicirkel van de bus zeer groot wordt. Dit maakt het manoeuvreren omheen scherpe bochten of obstakels uiteraard extra moeilijk.

Duitse fabrikant ontwikkeld nieuw systeem

Om hieraan een antwoord te bieden heeft een Duitse fabrikant meedraaiende achterassen geïntegreerd in hun bussen waardoor de draaicirkel fors verkleint wordt. Dit maakt dat het manoeuvreren van de nieuwe bussen heel wat efficiënter is voor zowel stadsbussen in de steden, als de grote touringcars in de bergen of in citytrips.

Ook merkt men dat het rijcomfort aanzienlijk verbetert door de meedraaiende as waarbij tevens de reissnelheid geoptimaliseerd worden omdat vertragingen, door het niet kunnen passeren van obstakels, geminimaliseerd wordt.

Er is thans wel een kanttekening die men in acht moet nemen bij de meedraaiende achteras. Door de meedraaiende as krijgt de achterkant van de bus een grotere uitzwenk beweging. Als de buschauffeur dus naar rechts draait, dan gaat de bewegende achteras ook draaien en de bus achteraan direct naar links doen uitzwenken.

De chauffeur zal met deze grotere uitzwenkbeweging rekening dienen te houden bij zijn draaibewegingen teneinde botsing met obstakels naast de achterkant van te bus te vermijden. Kortom, busreizen zowel op citytrips zowel als langere reizen wordt steeds meer comfortabeler met allerhande ontwikkelingen en verbeteringen in zowel touringcars als stadsbussen. We kijken alvast met belangstelling uit naar de volgende. Je leest het hier, uiteraard.

Tip 1 : Algemene informatie over busreizen

Busreizen TIPS vakantie met de busBij een busvakantie of busreis wordt de vakantie of reis ondernomen met een bus of autobus of touringcar. Busvakanties of busreizen worden gebruikt voor zowel eenvoudige dagreizen of daguitstappen als volledig georganiseerde vakanties naar buitenlandse bestemmingen. Busreizen zijn dan ook zeer populair.

Als we even naar de bus of autocar zelf kijken, dan zien we ook daar een forse evolutie in comfort en ergonomie. De hedendaagse touringcars of autobussen zijn dermate luxueus dat ze ware salons zijn waardoor de busreis alvast wat aangenamer wordt. En dit is uiteraard nodig want men verblijft naargelang de bestemming enkele uren tot meerdere dagen in de bus waarbij comfort en ergonomie dus geen overbodige luxe is.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Griekenland - Kos - Hotel Astir Odysseus Resort
- Cruisevakantie
Hotels en B&B
Vakantie TIPS
Vakantie via reisbureau
Wandelen en fietsen
Vakantie Afrika
Vakantie Amerika USA
Vakantie Azië

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie