Leuke busreizen en busvakantie met weetjes TIPS en advies

busvakantie autobus reizen TIPS

♥ Leuke busreizen vakantie + promoties
- Trivago / hotel prijzen
Sunweb / vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 3 : Leuke busvakantie boeken? Enkele handige tips en weetjes

Ludo claes TIPSOp vakantie gaan met de bus kan een voordelige en plezierige manier van reizen zijn, omdat het een uniek perspectief biedt en de mogelijkheid biedt om bestemmingen op een meer ontspannen manier te verkennen. Hier zijn enkele tips om het meeste uit uw vakantie met de bus te halen:

Plan uw route: Onderzoek busroutes en dienstregelingen ruim van tevoren. Bepaal de bestemmingen die u wilt bezoeken en breng de beste busverbindingen daartussen in kaart. Zoek naar gerenommeerde busbedrijven die op de door jou gekozen route rijden.

Boek tickets vroegtijdig: Bustickets kunnen soms goedkoper zijn als ze van tevoren worden geboekt. Probeer uw tickets vroeg te bemachtigen om de beste tarieven te krijgen en beschikbaarheid te garanderen, vooral tijdens het hoogseizoen.

Pak licht in: Omdat bussen in vergelijking met vliegtuigen een beperkte bagageruimte hebben, mag u alleen de essentiële spullen meenemen. Neem veelzijdige kleding mee en vermijd grote voorwerpen. Ideaal is een kleine rugzak of koffer die in het bagagevak past.

Neem snacks en water mee: Lange busreizen kunnen vermoeiend zijn, dus neem wat snacks en een hervulbare waterfles mee om tijdens de reis gehydrateerd en energiek te blijven. Vermijd voedsel dat ongemak in de bus kan veroorzaken.

Comfort Essentials: Neem een reiskussen, deken en oordopjes of koptelefoon mee om uw reis comfortabeler te maken, vooral als u van plan bent te slapen tijdens nachtelijke reizen. Kleed je in laagjes om je aan te passen aan veranderende temperaturen.

Entertainment: Neem boeken, muziek, podcasts of films mee om jezelf tijdens de reis te vermaken, vooral tijdens de lange afstanden tussen de stops. De meeste bussen hebben oplaadpoorten voor elektronische apparaten.

Blijf verbonden: controleer of uw bus wifi heeft of van plan bent uw mobiele data te gebruiken. Hierdoor kunt u tijdens de reis verbonden blijven, bestemmingen onderzoeken en met dierbaren communiceren.

Veiligheid en beveiliging: houd uw bezittingen te allen tijde veilig. Gebruik een slot op uw bagage en bewaar waardevolle spullen zoals paspoorten, geld en elektronica in een handbagage die bij u blijft.

Rekken en bewegen: Neem tijdens langere reizen pauzes om uw benen te strekken en beweeg tijdens rustpauzes. Dit helpt stijfheid te voorkomen en de bloedsomloop te verbeteren.

Wees flexibel: Busreizen kunnen soms onderhevig zijn aan vertragingen of onverwachte wijzigingen. Blijf flexibel met uw reisschema en zorg voor wat buffertijd tussen aansluitende bussen om rekening te houden met eventuele onvoorziene vertragingen.

Geniet van het uitzicht: Een van de voordelen van busreizen zijn de schilderachtige routes. Ga bij het raam zitten en geniet onderweg van de landschappen en bezienswaardigheden. Vergeet niet om gedenkwaardige momenten vast te leggen met uw camera.

Communiceer met de lokale bevolking: begin bij haltes gesprekken met medereizigers of de lokale bevolking. Ze kunnen waardevolle tips en inzichten geven over de bestemmingen die u bezoekt.

Door deze tips te volgen, kunt u een vlotte en plezierige busvakantie beleven, waardoor de reis net zo onvergetelijk wordt als de bestemmingen die u bezoekt. Veilige reizen!


FILMTIP
Leuke tips voor busreizen door "Feiten en Fabels"


Tip 2 : Rijden met de bus in steden wordt makkelijker via meedraaiende achteras

Als je al eens op busreis of busvakantie bent geweest naar een stad, citytrip of misschien een reis in de bergen, dan zal je vast en zeker al wel eens gemerkt hebben dat de buschauffeur nu en dan voor allerhande uitdagingen komt te staan om de scherpe bochten deftig te nemen of om allerhande obstakels in de steden te vermijden.

Dit omdat de bus uiteraard lang is wat het manoeuvreren in scherpe bochten of langs obstakels, denk aan geparkeerde auto’s bijvoorbeeld, moeilijk maakt met soms nare omstandigheden of wachttijden als gevolg.

Dit manoeuvreren van een bus, vlot of stroef, wordt bepaald twee factoren zijnde de technische eigenschap van de bus en uiteraard de ervaring van de buschauffeur.

Als we naar het technische aspect van de hedendaagse bussen kijken dan zien we dat deze zeer beperkt zijn in hun draaicirkel en wel omdat de achteras geen meedraaiende as of wielen heeft waardoor de draaicirkel van de bus zeer groot wordt. Dit maakt het manoeuvreren omheen scherpe bochten of obstakels uiteraard extra moeilijk.

Duitse fabrikant ontwikkeld nieuw systeem

Om hieraan een antwoord te bieden heeft een Duitse fabrikant meedraaiende achterassen geïntegreerd in hun bussen waardoor de draaicirkel fors verkleint wordt. Dit maakt dat het manoeuvreren van de nieuwe bussen heel wat efficiënter is voor zowel stadsbussen in de steden, als de grote touringcars in de bergen of in citytrips.

Ook merkt men dat het rijcomfort aanzienlijk verbetert door de meedraaiende as waarbij tevens de reissnelheid geoptimaliseerd worden omdat vertragingen, door het niet kunnen passeren van obstakels, geminimaliseerd wordt.

Er is thans wel een kanttekening die men in acht moet nemen bij de meedraaiende achteras. Door de meedraaiende as krijgt de achterkant van de bus een grotere uitzwenk beweging. Als de buschauffeur dus naar rechts draait, dan gaat de bewegende achteras ook draaien en de bus achteraan direct naar links doen uitzwenken.

De chauffeur zal met deze grotere uitzwenkbeweging rekening dienen te houden bij zijn draaibewegingen teneinde botsing met obstakels naast de achterkant van te bus te vermijden. Kortom, busreizen zowel op citytrips zowel als langere reizen wordt steeds meer comfortabeler met allerhande ontwikkelingen en verbeteringen in zowel touringcars als stadsbussen. We kijken alvast met belangstelling uit naar de volgende. Je leest het hier, uiteraard.

Tip 1 : Algemene informatie over busreizen

Busreizen TIPS vakantie met de busBij een busvakantie of busreis wordt de vakantie of reis ondernomen met een bus of autobus of touringcar. Busvakanties of busreizen worden gebruikt voor zowel eenvoudige dagreizen of daguitstappen als volledig georganiseerde vakanties naar buitenlandse bestemmingen. Busreizen zijn dan ook zeer populair.

Als we even naar de bus of autocar zelf kijken, dan zien we ook daar een forse evolutie in comfort en ergonomie. De hedendaagse touringcars of autobussen zijn dermate luxueus dat ze ware salons zijn waardoor de busreis alvast wat aangenamer wordt. En dit is uiteraard nodig want men verblijft naargelang de bestemming enkele uren tot meerdere dagen in de bus waarbij comfort en ergonomie dus geen overbodige luxe is.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.