Griekenland vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

Griekenland vakantie en hotels 5000 TIPS

♥ Hotelprijzen in Griekenland + promoties
- Trivago / Griekenland hotels
Sunweb / Griekenland vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 4 : Wat zijn de TOP 10 bestemmingen in Griekenland?

Ludo claes TIPSGriekenland, een land rijk aan geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen, is een uitstekende reisbestemming die een verscheidenheid aan ervaringen biedt. Hier zijn tien topbestemmingen in Griekenland en enkele tips om het meeste uit uw bezoek te halen:

1. Athene
Athene, de hoofdstad, is doordrenkt van geschiedenis en moderne charme. Bezoek de Akropolis en het Parthenon voor een glimp van het oude Griekenland. Verken de wijk Plaka vanwege de pittoreske straatjes, winkels en taverna's.
Tip: Bezoek vroeg in de ochtend of laat in de middag om de drukte en hitte te vermijden.

2. Santorini
Beroemd om zijn witgekalkte gebouwen met blauwe koepels, biedt Santorini adembenemende uitzichten, vooral bij zonsondergang in Oia. Het eiland staat ook bekend om zijn unieke stranden, zoals het Rode Strand en het Zwarte Strand.
Tip: Boek accommodaties ruim van tevoren, vooral tijdens de zomermaanden, omdat het een zeer populaire bestemming is.

3. Mikonos
Mykonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven en biedt ook prachtige stranden en charmante dorpjes. Mis de iconische windmolens en de smalle straatjes van Mykonos-stad niet.
Tip: Als je op zoek bent naar een rustigere ervaring, bezoek dan in de tussenseizoenen van de lente of de herfst.

4. Kreta
Kreta, het grootste Griekse eiland, beschikt over prachtige stranden, oude ruïnes zoals het paleis van Knossos en de Samariakloof. Het eiland heeft een rijke culinaire traditie die het ontdekken waard is.
Tip: Huur een auto om de diverse landschappen en verborgen pareltjes van Kreta volledig te verkennen.

5. Rhodos
Rhodos combineert middeleeuwse charme met luxe aan een strandresort. De oude binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO met geplaveide straatjes en historische bezienswaardigheden zoals het Paleis van de Grootmeester.
Tip: Maak een dagtocht naar Lindos om de oude Akropolis te bekijken en te genieten van de prachtige stranden.

6. Korfoe
Het weelderige groene landschap van Corfu is uniek onder de Griekse eilanden. Bezoek het oude fort en maak een wandeling door de smalle straatjes van de oude stad. Het eiland biedt ook prachtige stranden en helder water.
Tip: Verken het eiland per boot en ontdek afgelegen stranden en baaien.

7. Nafplio
Nafplio wordt vaak beschouwd als een van de meest romantische steden in Griekenland en beschikt over Venetiaanse architectuur, charmante pleinen en het indrukwekkende Palamidi-fort.
Tip: Beklim de 999 treden naar het fort voor een panoramisch uitzicht over de stad en de zee.

8. Delphi
Delphi is een oude site met een enorme historische betekenis, ooit beschouwd als het centrum van de wereld in de Griekse mythologie. Bezoek de Tempel van Apollo en het Archeologisch Museum van Delphi.
Tip: Draag comfortabele schoenen, aangezien er veel op oneffen terrein wordt gewandeld.

9. Meteora
Meteora staat bekend om zijn kloosters die bovenop torenhoge rotsformaties liggen. Zes van deze kloosters zijn open voor het publiek en bieden een spectaculair uitzicht.
Tip: Kleed je bescheiden, want het is een religieuze plek, waarbij je schouders en knieën bedekt zijn.

10. Zakynthos
Zakynthos is beroemd om het Shipwreck Beach (Navagio Beach) en zijn kristalheldere water. De Blauwe Grotten zijn een andere must-see en kunnen het beste per boot worden verkend.
Tip: Bezoek vroeg in de ochtend om de toeristische drukte te vermijden en om het beste licht voor foto's te krijgen.


FILMTIP
Filmpje met de TOP 10 vakantiebestemmingen in Griekenland (Engelstalig Touropia)


Tip 3 : Wat zijn de populairste stranden in Griekenland?

Griekenland, bekend om zijn prachtige kustlijn en idyllische eilanden, beschikt over enkele van de mooiste stranden ter wereld. Hier zijn enkele van de meest populaire:

Navagio Beach (schipbreukstrand), Zakynthos:
Navagio Beach is alleen per boot bereikbaar en staat bekend om zijn kristalheldere turquoise water en het iconische scheepswrak dat aan de witte zandstranden ligt. Het wordt omgeven door torenhoge kliffen en biedt een dramatische en pittoreske omgeving, perfect om te zwemmen en te fotograferen.

Elafonissi-strand, Kreta:
Het strand van Elafonissi, gelegen aan de zuidwestkust van Kreta, staat bekend om zijn roze zand en ondiepe lagune-achtige wateren. Het strand maakt deel uit van een beschermd natuurgebied en is daardoor een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Myrtos-strand, Kefalonia:
Myrtos Beach, gelegen tussen twee bergen, staat bekend om zijn oogverblindende witte kiezelstenen en diepblauwe wateren. Het strand biedt een prachtig kleurencontrast en is ideaal om te zonnebaden en te zwemmen, hoewel de golven soms sterk kunnen zijn.

Balos-lagune, Kreta:
De Balos-lagune ligt aan de noordwestkust van Kreta. Het staat bekend om zijn exotische landschap, met wit zand en ondiep, warm water in de kleuren blauw en turkoois. Het is bereikbaar per boot of via een uitdagende wandeling en is favoriet bij zowel avonturiers als gezinnen.

Sarakiniko-strand, Milos:
Het Sarakiniko-strand staat bekend om zijn maanlandschap en heeft gladde witte vulkanische rotsen die unieke formaties creëren. Het strand is populair om te duiken, snorkelen en de natuurlijke grotten te verkennen die in de rotsen zijn uitgehouwen.

Paradise Beach, Mykonos:
Trouw aan zijn naam, Paradise Beach is een van de beroemdste feeststranden in Griekenland. Het ligt op het eiland Mykonos en staat bekend om zijn bruisende nachtleven, strandbars en clubs. Overdag biedt het prachtig zand en helder water, waardoor het perfect is voor zowel ontspanning als gezelligheid.

Lindos-strand, Rhodos:
Dit strand ligt onder de oude akropolis van Lindos en biedt een mix van geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Het gouden zand en het kalme water maken het een favoriet voor gezinnen, terwijl de nabijgelegen archeologische vindplaatsen een culturele excursie bieden.

Deze stranden, elk met hun unieke charme, dragen bij aan de reputatie van Griekenland als eersteklas strandbestemming. Of ze nu op zoek zijn naar avontuur, ontspanning of een bruisend nachtleven, bezoekers zullen in Griekenland een strand vinden dat bij hun voorkeuren past.

Tip 2 : Algemene reistips voor een geslaagde vakantie in Griekenland

Ludo claes TIPSGriekenland biedt een mix van oude geschiedenis en moderne charme, waardoor het een bestemming is die elke reiziger moet bezoeken. Of u nu historische bezienswaardigheden verkent, geniet van prachtige stranden of geniet van de heerlijke keuken, Griekenland belooft een onvergetelijke ervaring.

Beste tijd om te bezoeken: De ideale tijd om Griekenland te bezoeken is tijdens de tussenseizoenen van de lente (april tot juni) en de herfst (september tot oktober). Het weer is aangenaam en er zijn minder toeristen vergeleken met de piekzomermaanden.

Eilandhoppen: Griekenland staat bekend om zijn eilanden, die elk unieke landschappen en ervaringen bieden. Populaire eilanden zijn onder meer Santorini, met zijn prachtige zonsondergangen en witgekalkte gebouwen, Mykonos vanwege zijn bruisende nachtleven, en Kreta vanwege zijn rijke geschiedenis en diverse landschappen.

Lokale keuken: Grieks eten is een hoogtepunt van elke reis. Mis gerechten als moussaka, souvlaki, tzatziki en verse zeevruchten niet. Geniet van maaltijden in lokale taverna's en probeer traditionele Griekse desserts zoals baklava en loukoumades.

Vervoer: Hoewel er openbaar vervoer beschikbaar is, kan het huren van een auto meer flexibiliteit bieden, vooral op de eilanden. In Athene is de metro efficiënt en bestrijkt hij de belangrijkste bezienswaardigheden.

Culturele etiquette: Grieken staan ​​bekend om hun gastvrijheid. Het is gebruikelijk om mensen te begroeten met een stevige handdruk en direct oogcontact. Wanneer u religieuze plaatsen bezoekt, dient u zich bescheiden te kleden; het bedekken van schouders en knieën is respectvol.

Valuta en betalingen: Griekenland gebruikt de euro (€). Creditcards worden algemeen geaccepteerd in stedelijke gebieden en toeristische bestemmingen, maar het is een goed idee om wat contant geld op zak te hebben, vooral op meer afgelegen locaties.

Veiligheid: Griekenland is over het algemeen een veilig land voor reizigers. Houd echter rekening met zakkenrollen in drukke gebieden en in het openbaar vervoer. Houd uw bezittingen altijd veilig.

Taal: Hoewel Grieks de officiële taal is, wordt in toeristische gebieden veel Engels gesproken. Het leren van een paar Griekse basiszinnen, zoals "hallo" (γεια σας, uitgesproken als yia sas) en "dank u" (ευχαριστώ, uitgesproken als efharisto), kan uw reiservaring verbeteren.

Belangrijkste bestemmingen
Athene: De hoofdstad, bekend om zijn oude bezienswaardigheden, waaronder de Akropolis, het Parthenon en de Agora. De stad biedt ook levendige wijken zoals Plaka en Monastiraki.
Thessaloniki: de op één na grootste stad van Griekenland, beroemd om zijn Byzantijnse muren, de Witte Toren en de levendige culturele scene.
Delphi: Delphi, ooit beschouwd als het centrum van de wereld in de oude Griekse religie, is de thuisbasis van de Tempel van Apollo en het oude orakel.
Meteora: Meteora staat bekend om zijn kloosters bovenop torenhoge rotsformaties en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een prachtige plek om te bezoeken.

Tip 1 : Enkele historische en culturele weetjes

Griekenland, een land rijk aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, biedt reizigers een breed scala aan ervaringen. Hier zijn enkele fascinerende feiten en tips om u te helpen het meeste uit uw bezoek aan Griekenland te halen:

Oude beschaving: Griekenland staat bekend als de bakermat van de westerse beschaving, met een geschiedenis die meer dan 3000 jaar teruggaat. Het was de thuisbasis van de oude Griekse beschaving, die belangrijke bijdragen leverde aan de filosofie, democratie, literatuur en kunst.

Griekse mythologie: De Griekse mythologie speelt een centrale rol in de cultuur, met beroemde mythen en legenden waaronder goden als Zeus, Athene en Apollo, en helden als Hercules en Odysseus. Veel van deze mythen zijn verbonden met echte locaties die je vandaag de dag kunt bezoeken.

Het Parthenon: Gelegen op de Akropolis in Athene, is het Parthenon een symbool van het oude Griekenland en een van de belangrijkste culturele monumenten ter wereld. Het werd gebouwd ter ere van de godin Athena.

Olympische Spelen: Griekenland is de geboorteplaats van de Olympische Spelen, die voor het eerst in 776 voor Christus in Olympia werden gehouden. De moderne Olympische Spelen begonnen in 1896 in Athene.

Griekse taal: Grieks is een van de oudste talen ter wereld die nog steeds in gebruik is. Het heeft een uniek alfabet en heeft veel woorden bijgedragen aan de Engelse taal, vooral op het gebied van wetenschap en filosofie.


Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.