U bent hier : / Home / Vakantie / Kamperen en campings met leuke weetjes TIPS en advies

 

Kamperen en campings met leuke weetjes TIPS en advies

Kamperen en campings met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Leuke kampeertent kopen + promoties
- bol.com / kampeertenten

♥ Campings in België en Nederland
- Zie volgende update

Uw link hier? meer info

Tip 4 : Wat zijn de TOP 10 kampeerplaatsen in België?

Ludo claes TIPSBelgië, bekend om zijn rijke geschiedenis, pittoreske stadjes en schilderachtige landschappen, biedt een verscheidenheid aan uitstekende kampeerbestemmingen. Hier zijn de top 10 kampeerplaatsen in België:

1. Ardennen Camping Bertrix
Gelegen in het hart van de Ardennen, is deze camping ideaal voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het biedt tal van buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en kanoën. De camping beschikt ook over moderne voorzieningen, een zwembad en animatie voor kinderen.

2. Camping Le Val de l'Aisne
Deze camping ligt in de Ardennen, rond een rustig meer en biedt prachtige uitzichten en een rustige omgeving. Het is geweldig om te vissen, wandelen en nabijgelegen middeleeuwse steden zoals Durbuy te verkennen.

3. Camping Floreal La Roche-en-Ardenne
Gelegen nabij het pittoreske stadje La Roche-en-Ardenne, is deze camping ideaal voor gezinnen. Het biedt gemakkelijke toegang tot de rivier de Ourthe, waar bezoekers kunnen kajakken of kanoën, en biedt faciliteiten zoals een zwembad en een speeltuin.

4. Camping Hohenbusch
Camping Hohenbusch ligt vlakbij de Duitse grens in de Oostkantons en staat bekend om zijn goed onderhouden faciliteiten, waaronder een verwarmd zwembad, en de nabijheid van het schilderachtige natuurreservaat Hoge Venen.

5. Camping Parc La Clusure
Gelegen in een vallei omringd door bossen, is deze camping perfect voor een actieve vakantie. Het biedt activiteiten zoals boogschieten, mountainbiken en survivalcursussen. Bovendien ligt de camping dichtbij het historische stadje Rochefort.

6. Camping Petite Suisse
Deze terrassencamping in de Ardennen biedt een prachtig panoramisch uitzicht. Het is een ideale plek om te wandelen en de natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen. De camping beschikt over een zwembad, een restaurant en een kinderclub.

7. Camping Spa d’Or
Deze camping ligt in de buurt van het beroemde kuuroord Spa en biedt een ontspannend toevluchtsoord met toegang tot thermale baden en wellnesscentra. De camping ligt ook dicht bij het Circuit de Spa-Francorchamps, populair onder autosportliefhebbers.

8. Camping Le Roptai
Le Roptai is een gezinsvriendelijke camping in de Ardennen en biedt een scala aan buitenactiviteiten, waaronder rotsklimmen, abseilen en speleologie. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van het omliggende platteland en de natuurreservaten.

9. Camping Les Genêts
Gelegen in de Belgische Ardennen, vlakbij de stad Porcheresse, biedt deze camping een rustige en vredige omgeving. Het is perfect om te vissen, wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio.

10. Camping Memling
Camping Memling ligt vlakbij de historische stad Brugge en is ideaal voor wie deze charmante middeleeuwse stad wil verkennen. De camping biedt moderne faciliteiten en gemakkelijke toegang tot de bezienswaardigheden van Brugge, zoals de grachten, musea en markten.

Deze campings bieden een mix van natuurlijke schoonheid, buitenactiviteiten en de nabijheid van culturele bezienswaardigheden, waardoor ze tot de beste kampeerplekken in België behoren.


FILMTIP
Leuk filmpje met de nieuwste trends in kampeergadgets voorgesteld op de beurs in Duitsland (DWvlogt)


Tip 3 : Ga je kamperen? Met deze nuttige tips creëer je alvast een geslaagde kampeerervaring

Ludo claes TIPSKamperen is een prachtige manier om weer in contact te komen met de natuur, te ontspannen van de dagelijkse stress en blijvende herinneringen te creëren. Of u nu een beginnende of een doorgewinterde kampeerder bent, deze tips helpen u een veilige, plezierige en milieuvriendelijke kampeerervaring te beleven.

1. Kies de juiste camping
Het selecteren van de juiste camping is cruciaal voor een succesvolle reis. Onderzoek potentiële locaties vooraf, rekening houdend met factoren zoals voorzieningen, regelgeving en de nabijheid van attracties of wandelpaden. Nationale parken, staatsparken en privécampings bieden vaak goed onderhouden faciliteiten. Voor meer afzondering kun je overwegen om in het achterland of verspreid te kamperen, maar zorg ervoor dat je over de nodige vergunningen en vaardigheden beschikt voor een ruigere ervaring.

2. Controleer het weer
Controleer voordat u eropuit gaat de weersvoorspelling voor uw bestemming. Dit zal je helpen om op de juiste manier in te pakken en je voor te bereiden op mogelijke weersomstandigheden. Wees voorbereid op plotselinge veranderingen, vooral in berg- of kustgebieden waar het weer onvoorspelbaar kan zijn.

3. Pak verstandig in
Efficiënt inpakken is de sleutel tot een comfortabele kampeertrip. Hier is een eenvoudige checklist:
- Onderdak en beddengoed: tent, grondzeil, slaapzak, slaapmatje of luchtbed en een kussen.
- Kleding: Gelaagde kleding voor wisselende temperaturen, regenkleding, stevige wandelschoenen en extra sokken en ondergoed.
- Kookbenodigdheden: draagbaar fornuis, brandstof, lucifers of aansteker, kookgerei, bestek, borden, kopjes en een koeler met ijspakketten.
- Voedsel en water: Niet-bederfelijke voedingsmiddelen, snacks en voldoende water om te drinken en te koken. Overweeg een waterfiltratiesysteem als u in de buurt van een waterbron kampeert.
- Persoonlijke spullen: EHBO-doos, toiletartikelen, zonnebrandcrème, insectenwerend middel, zaklamp of hoofdlamp met extra batterijen, kaart en kompas of GPS.
- Andere benodigdheden: multitool, ducttape, vuilniszakken en campingstoelen.

4. Kamp of tent opzetten
Wanneer u op uw camping aankomt, volgt u deze stappen om uw camping efficiënt op te zetten:
- Selecteer een vlakke plek: Zoek een vlakke, droge plek voor uw tent, uit de buurt van potentiële gevaren zoals vallende takken of gebieden die gevoelig zijn voor overstroming.
- Zet uw tent op: Leg eerst een grondzeil neer om uw tentvloer te beschermen en zet vervolgens uw tent op volgens de instructies van de fabrikant. Zet hem stevig vast om wind te weerstaan.
- Creëer een keukengedeelte: Creëer een veilige kookruimte, weg van uw tent. Houd een emmer water of een brandblusser in de buurt voor geval van nood.
- Organiseer uw locatie: bewaar voedsel veilig in beerbestendige containers of opgesloten in uw auto om te voorkomen dat er wilde dieren worden aangetrokken. Zorg voor een opgeruimde camping om ongelukken te voorkomen en het inpakken te vergemakkelijken.

5. Overweeg kampvuurveiligheid
Een kampvuur kan een hoogtepunt van kamperen zijn, maar het is essentieel om er verantwoord mee om te gaan:
- Ken de regels: Controleer of kampvuren zijn toegestaan ​​op uw camping. Voor sommige gebieden gelden mogelijk beperkingen vanwege droge omstandigheden of brandgevaar.
- Bouw een veilige vuurplaats: gebruik bestaande vuurringen of creëer een put door een gebied met een diameter van 3 meter vrij te maken van brandbaar materiaal. Omring de put met stenen.
- Brandbeheer: Houd uw brand klein en beheersbaar. Laat hem nooit onbeheerd achter en blus hem altijd volledig met water voordat u naar bed gaat of de camping verlaat.

6. Respecteer dieren in het wild
Tijdens het kamperen ben je te gast in de natuurlijke leefomgeving van veel dieren. Respecteer wilde dieren door vanaf een afstand te observeren, dieren niet te voeren en voedsel veilig op te slaan. Gooi afval op de juiste manier weg om te voorkomen dat er beestjes naar uw camping komen.

7. Laat geen sporen na
Houd u aan de Leave No Trace-principes om uw impact op het milieu te minimaliseren:
- Plan vooruit en bereid u voor: Een goede planning helpt de veiligheid en naleving van de regelgeving te garanderen.
- Reizen en kamperen op duurzame oppervlakken: blijf op gevestigde paden en campings.
- Gooi afval op de juiste manier weg: Ruim al het afval, etensresten en zwerfvuil op. Gebruik gevestigde toiletten of graaf een kattenhol op minstens 60 meter afstand van waterbronnen voor menselijk uitwerpselen.
- Laat achter wat je vindt: behoud de natuurlijke omgeving door geen planten te plukken of culturele artefacten te verstoren.
- Minimaliseer de impact van het kampvuur: Gebruik een fornuis om te koken en geniet alleen van een klein kampvuur waar dit is toegestaan.
- Respecteer dieren in het wild: observeer dieren vanaf een afstand en bewaar voedsel veilig.
- Houd rekening met andere bezoekers: zorg voor rustige uren en respecteer de eenzaamheid van anderen.

8. Wees voorbereid op noodsituaties
Zorg ervoor dat u altijd voorbereid bent op noodsituaties door een EHBO-doos bij u te hebben, de basis-eerste hulp te kennen en een plan te hebben om contact op te nemen met hulp. Ken de locatie van het dichtstbijzijnde ziekenhuis of rangerstation en zorg voor een opgeladen telefoon of alternatief communicatieapparaat.

9. Activiteiten en entertainment
Plan activiteiten om het meeste uit uw kampeertrip te halen:
- Wandelen en verkennen: Ontdek nabijgelegen paden en natuurlijke kenmerken.
- Wateractiviteiten: Zwemmen, vissen of kajakken kan leuk zijn als u zich in de buurt van een waterlichaam bevindt.
- Spellen en hobby's: Neem spelletjes, boeken of kunstbenodigdheden mee voor ontspanning en amusement.
- Sterrenkijken: geniet van de nachtelijke hemel, weg van de stadslichten.

10. Geniet en ontspan
Vergeet ten slotte niet om te ontspannen en te genieten van uw tijd in de natuur. Kamperen is een mogelijkheid om echt één te zijn met de natuur.

Tip 2 : Kampeertent kopen? Met deze handige tips kies je de juiste tent

Ludo claes TIPSBij het kiezen van een kampeertent is het belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden, zodat je zeker weet dat je de beste optie voor jouw behoeften kiest. Hier zijn enkele tips om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:

1. Bepaal de tentcapaciteit
Capaciteitsclassificaties: Tenten worden beoordeeld op basis van het aantal personen dat ze kunnen huisvesten, meestal variërend van tenten voor één tot acht personen. Deze beoordelingen gaan echter uit van een goede pasvorm, dus als je extra ruimte wilt voor comfort of uitrusting, overweeg dan een grotere maat.
Gebruik: Bedenk hoeveel mensen de tent zullen gebruiken en of je extra ruimte nodig hebt voor spullen of huisdieren.

2. Houd rekening met de seizoensgebondenheid van tenten
Drieseizoenententen: Deze tenten zijn ideaal voor de lente, zomer en herfst en bieden een balans tussen ventilatie, bescherming tegen weersinvloeden en een lichtgewicht constructie. Ze zijn ontworpen om regen en lichte sneeuw aan te kunnen, maar zijn mogelijk niet bestand tegen zware sneeuwlasten of barre winteromstandigheden.

Vierseizoenententen: Deze tenten zijn gebouwd om barre winteromstandigheden te weerstaan ​​en zijn gemaakt van stevigere materialen en meer stokken. Ze kunnen zware sneeuwval en harde wind aan, maar zijn meestal zwaarder en minder geventileerd.
Converteerbare tenten: deze bieden veelzijdigheid met verwijderbare panelen die kunnen worden gebruikt tussen drie seizoenen en vier seizoenen.

3. Evalueer het gewicht en de verpakkingsgrootte
Backpacken versus autokamperen: Bij backpacken zijn het gewicht en de verpakkingsgrootte van cruciaal belang. Zoek naar lichtgewicht materialen en compacte ontwerpen. Bij autokamperen is gewicht minder een probleem, waardoor u voorrang kunt geven aan comfort en ruimte.
Materialen: Lichtgewicht tenten maken vaak gebruik van hightech materialen zoals nylon of polyester met een siliconencoating om het gewicht te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid.

4. Beoordeel het installatiegemak
Vrijstaand versus niet-vrijstaand: Vrijstaande tenten zijn gemakkelijker en sneller op te zetten, omdat er geen stokken nodig zijn om rechtop te staan. Niet-vrijstaande tenten kunnen lichter zijn, maar vereisen uitzetten en meer tijd om op te zetten.
Paalontwerp: Zoek naar kleurgecodeerde stokken en clips, of hub-stokontwerpen, die de installatie vereenvoudigen.

5. Controleer de ventilatie en weersbestendigheid
Ventilatie: Een goede luchtstroom is cruciaal om condensatie in de tent te verminderen. Zoek naar meerdere gaaspanelen, ramen en ventilatieopeningen.
Weerbestendigheid: Zorg ervoor dat de tent een volledig bedekkende buitentent heeft voor bescherming tegen regen en een duurzame, waterdichte vloer. Afgedichte naden en een vloerontwerp in badkuipstijl (waarbij de vloerstof enkele centimeters boven de muren uitsteekt) helpen water buiten te houden.

6. Inspecteer de kenmerken en leefbaarheid van het interieur
Binnenruimte: houd rekening met de piekhoogte, het vloeroppervlak en de helling van de muur voor comfort en bewegingsvrijheid in de tent. Steilere wanden en hogere piekhoogten zorgen voor comfortabelere woonruimtes.
Opbergruimte: Binnenzakken, spullenhokken en vestibules bieden opbergmogelijkheden en helpen de tent georganiseerd te houden.

7. Onderzoek en lees recensies
Gebruikersrecensies: bekijk beoordelingen van andere kampeerders om inzicht te krijgen in de prestaties van de tent onder reële omstandigheden. Zoek naar feedback over duurzaamheid, installatiegemak en comfort.
Expertrecensies: Overweeg professionele recensies en aanbevelingen van gerenommeerde websites voor kampeer- en buitenuitrusting.

8. Budgetoverwegingen
Prijs versus kwaliteit: Hoewel het verleidelijk is om voor de goedkoopste optie te gaan, kan investeren in een kwaliteitstent meer comfort, duurzaamheid en bescherming tegen weersinvloeden bieden, waardoor deze op de lange termijn een betere waarde krijgt.

Door deze factoren in overweging te nemen, kunt u een kampeertent vinden die aan uw behoeften voldoet en een comfortabele en plezierige buitenervaring garandeert.

Tip 1 : Leuke weetjes en feiten over kamperen

Kamperen is een populaire buitenactiviteit waarmee mensen verbinding kunnen maken met de natuur, zich kunnen losmaken van technologie en kunnen genieten van een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten. Hier zijn enkele interessante feiten over kamperen:

1. Historische context
Oorsprong: Het concept van kamperen als vrijetijdsbesteding dateert uit het einde van de 19e eeuw. De eerste commerciële camping werd in 1894 opgericht in Douglas, Isle of Man.
Invloed van Boy Scouts: De Boy Scouts of America, opgericht in 1910, hebben het kamperen onder jongeren aanzienlijk gepopulariseerd, waarbij de nadruk werd gelegd op vaardigheden in de buitenlucht en zorg voor het milieu.

2. Soorten kamperen
Tentkamperen: De meest traditionele vorm is het opzetten van een tent op aangewezen campings. Het varieert van primitief kamperen met minimale faciliteiten tot luxere ‘glamping’ met voorzieningen als elektriciteit en stromend water.
Backpacken: combineert wandelen en kamperen, waarbij kampeerders al hun spullen in een rugzak dragen. Het vereist een zorgvuldige planning om het gewicht en de voorraden te beheren.
RV-kamperen: kamperen met recreatievoertuigen (RV) biedt een mobiel, comfortabel huis op wielen, vaak uitgerust met bedden, keukens en badkamers.

3. Voordelen van kamperen
Gezondheidsvoordelen: Kamperen bevordert fysieke activiteit door middel van wandelen, zwemmen en andere buitenactiviteiten. Het vermindert ook stress en verbetert de stemming door een pauze te bieden in de dagelijkse routines en beeldschermen.
Mentaal welzijn: Het is aangetoond dat het in de natuur zijn de mentale helderheid en ontspanning verbetert. De natuurlijke omgeving stimuleert de productie van serotonine, een stemmingsbevorderend hormoon.
Sociale connecties: Kamperen bevordert de band tussen familie en vrienden en biedt mogelijkheden voor groepsactiviteiten zoals koken, verhalen vertellen en spelletjes.

4. Dieren in het wild en milieu
Ontmoetingen met wilde dieren: Kampeerders hebben vaak de kans om wilde dieren van dichtbij te zien, waaronder herten, vogels en soms grotere dieren zoals beren. Het is belangrijk om de veiligheidsrichtlijnen te volgen om zowel kampeerders als dieren te beschermen.
Leave No Trace: Dit principe moedigt kampeerders aan om hun impact op het milieu te minimaliseren door al het afval op te ruimen, de natuur te respecteren en gevestigde campings en paden te gebruiken.

5. Kampeeruitrusting en benodigdheden
Basisuitrusting: Essentiële items zijn onder meer een tent, slaapzak, slaapmatje, kookgerei, voedsel, water, EHBO-doos en goede kleding. Gevorderde kampeerders kunnen extra uitrusting meenemen, zoals draagbare kachels, lantaarns en GPS-apparaten.
Technologie: Modern kamperen omvat vaak het gebruik van technologie zoals draagbare zonnepanelen, GPS-apparaten en kampeerapps om de ervaring te verbeteren en de veiligheid te garanderen.

6. Interessante statistieken
Populariteit: Volgens het North American Camping Report 2020 zijn ruim 48 miljoen huishoudens in de VS minstens één keer gaan kamperen, en de trend groeit, vooral onder de jongere generaties.
Economische impact: Kamperen draagt ​​aanzienlijk bij aan de economie, waarbij kampeerders jaarlijks miljarden uitgeven aan uitrusting, parkkosten en reizen.
Kamperen blijft voor velen een gekoesterde traditie en biedt een unieke manier om het buitenleven te ervaren en blijvende herinneringen te creëren.


Wekelijks nieuwe TIPS

Camping gerelateerd
- Verjaardagsfeestje op camping
- Campers en mobilhomes TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website