U bent hier : / Home / Leuke vakantie en reizen met weetjes TIPS en advies

 

Leuke vakantie en reizen met weetjes TIPS en advies

vakantie reizen TIPS

♥ Leuke vakantie en reizen + promoties
- Trivago / hotel prijzen
Sunweb / vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 16 : Vakantie boeken? Enkele handige tips en weetjes

Ludo claes TIPSHet boeken van een vakantie kan een spannende maar lastige taak zijn, waarbij u talloze opties moet overwegen en beslissingen moet nemen. Hier volgen enkele handige tips om ervoor te zorgen dat u een vakantie plant en boekt die aan uw behoeften en voorkeuren voldoet:

Stel een budget vast: Bepaal hoeveel u bereid bent te besteden aan uw vakantie, inclusief accommodatie, vervoer, maaltijden, activiteiten en eventuele onvoorziene uitgaven. Dit zal u helpen uw keuzes te beperken en te hoge uitgaven te voorkomen.

Kies de juiste bestemming: Bedenk welk type vakantie-ervaring u wilt: strandontspanning, culturele verkenning, avontuurlijke activiteiten, enz. Onderzoek bestemmingen die aansluiten bij uw interesses en controleer factoren zoals het weer en lokale evenementen tijdens uw favoriete reisdata.

Onderzoek accommodatie-opties: Ontdek verschillende soorten accommodaties, zoals hotels, resorts, vakantiewoningen of hostels. Bekijk beoordelingen van andere reizigers om de kwaliteit en geschiktheid van elke optie te beoordelen.

Boek vluchten van tevoren: Probeer uw vluchten ruim van tevoren te boeken om betere deals en beschikbaarheid te garanderen. Gebruik websites voor vluchtvergelijking om de beste prijzen te vinden en overweeg flexibele reisdata voor mogelijke besparingen.

Overweeg pakketaanbiedingen: Soms kan het boeken van een vakantiepakket (vluchten + accommodatie) u geld besparen in vergelijking met het afzonderlijk boeken. Zoek naar gebundelde deals aangeboden door luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Controleer het annuleringsbeleid: het leven kan onvoorspelbaar zijn, dus zorg ervoor dat u het annuleringsbeleid begrijpt voor vluchten, accommodaties en activiteiten die u boekt. Kies waar mogelijk voor flexibele boekingen.

Plan uw activiteiten: Onderzoek en plan de activiteiten die u tijdens uw vakantie wilt doen. Maak reserveringen voor populaire attracties of rondleidingen om te voorkomen dat u iets mist vanwege beschikbaarheidsproblemen.

Pack Smart: Maak een paklijst op basis van uw bestemming en geplande activiteiten. Controleer de weersvoorspelling en eventuele specifieke kledingvoorschriften of culturele overwegingen.

Veilige reisverzekering: Hoewel vaak over het hoofd gezien, kan een reisverzekering cruciale dekking bieden voor onverwachte gebeurtenissen zoals reisannuleringen, medische noodgevallen of verloren bagage.

Blijf georganiseerd: bewaar al uw boekingsbevestigingen, reisdocumenten en belangrijke contactnummers op één plek. Overweeg het gebruik van reis-apps om informatie digitaal op te slaan voor gemakkelijke toegang.

Wees flexibel: Soms gaan dingen niet volgens plan. Blijf open-minded en wees bereid om je aan te passen als dat nodig is. Omarm de spontaniteit van reizen en geniet van de ervaring.

Overweeg reizen buiten de piekuren: Reizen buiten het hoogseizoen kan u geld besparen en een meer ontspannen ervaring bieden met minder drukte.

Controleer de visum- en paspoortvereisten: Zorg ervoor dat uw reisdocumenten up-to-date zijn en onderzoek de visumvereisten voor uw bestemming ruim van tevoren.

Zoek naar lokale aanbevelingen: Als u eenmaal op uw bestemming bent, aarzel dan niet om de lokale bevolking om aanbevelingen te vragen over eetgelegenheden, verborgen juweeltjes of minder bekende attracties.

Door deze tips te volgen, kunt u het boekingsproces voor uw vakantie stroomlijnen, uw plezier maximaliseren en tegelijkertijd de stress minimaliseren. Vergeet niet dat het doel van een vakantie is om te ontspannen, te ontdekken en blijvende herinneringen te creëren. Fijne reizen!


FILMTIP
Vakantie met de auto - TIPS van Kijkuit


Tip 15 : Belgen zijn geen flirters op vakantie

Studie onderzoek KLEINOnderzoek
Een onderzoek door een reisorganisator heeft aangetoond dat Belgen geen flirters zijn op vakantie. Het onderzoek toonde aan dat één op de tien Belgen op vakantie een flirt of relatie heeft wat laag is in vergelijking met Nederlanders waarvan bijna één op vijf toegeeft een flit te hebben op vakantie.

Het onderzoek toonde tevens dat de Italianen, Spanjaarden en Fransen de grootste flirters zijn op vakantie. Het onderzoek geeft niet aan waarom de Belgen geen echte flirters zijn doch vermoed men dat de oorzaak gezocht dient te worden bij een algemeen gevoel van nederigheid.

Tip 14 : Hoe een vakantie echt goed voorbereiden

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Floreal Groep - www.florealgroup.be

Vakantie, je heerlijk ontspannen en genieten, althans, dat is de bedoeling! Om echt zeker te zijn van een zorgeloze vakantie, kun je je beter goed voorbereiden. Maar wat houdt dat allemaal in?

Allereerst moet je natuurlijk je budget bepalen, de tijdsduur, het tijdstip en wie er mee gaan. Al naargelang je budget, kun je ook de locatie bepalen. Beschik je maar over een krap budget ? Dan is een kampeervakantie of een andere goedkope vakantie niet ver van huis ideaal. Heb je een uitgebreider budget, dan kun je natuurlijk veel verder van huis, met de auto, de trein of het vliegtuig.

In functie van wie er meegaat, kun je kiezen voor een bestemming met afgestemde activiteiten. Zijn er kleine kinderen mee? Dan is het aangeraden te kiezen voor een vakantieverblijf in een camping of vakantiepark waar kinderactiviteiten doorgaan, zodat iedereen aan zijn trekken komt.

Zijn het eerder adolescenten die meegaan? Dan kun je misschien opteren voor een oord waar gezellige avonden doorgaan, liefst vlakbij, om een oogje in het zeil te houden. Wordt het een vakantie met enkel volwassenen met ook culturele en/of culinaire interesses, kies dan een vakantieverblijf waar culturele en/of culinaire uitstappen worden georganiseerd.

A. Wat met het eten op vakantie?

De volgende vraag, is wat met het eten? Willen jullie iedere avond zelf koken, uit eten gaan, of een combinatie van allebei ? Je kunt tegenwoordig ook in vakantieparken en campings kiezen voor een combinatie uit-eten-gaan en zelf koken, ongeacht of het nu een studio of appartement wordt in een vakantiecentrum of een huurfaciliteit als een huurtent of huurcaravan op een camping.

Tenslotte nog even

 • Hoe organiseren jullie het slapen gaan?
 • Zijn jullie met 3 personen en willen jullie in dezelfde kamer slapen, of liever in 2 aparte ruimten?
 • Zijn jullie met meer ?
 • Wie slaapt er bij wie ?

B. Hoe kan je best een vakantie reserveren?

Als al deze vragen zijn beantwoordt, dan kunnen jullie reserveren! Als je een goede prijs wilt krijgen voor je vakantieverblijf, is het interessant om ofwel lang op voorhand te reserveren, ofwel op het allerlaatste moment – een last-minute, alhoewel je dan natuurlijk wel minder keus hebt.

Dan komt de voorbereiding op de reis zelf. Om zeker niets te vergeten, is het interessant een uitgebreide lijst samen te stellen met 'wat mee' moet voor iedereen : om te slapen, te eten, het toiletgerief, de handdoeken, de medicijnen, spelletjes, boeken, papieren als paspoorten of identiteitskaarten, de mutuelkaarten of papieren, autopapieren, geld, bankkaarten, en zo meer. Check ook of je bankkaart in het land van destinatie wel werk!

C. Hoe zit het met een vakantieverzekering?

Check vervolgens je verzekering – het is helemaal niet duur een reisbijstandsverzekering af te sluiten voor de duur van de reis, zelfs al is dat naar de Belgische Ardennen. Als de auto het dan laat afweten of iemand breekt een arm, is alles gedekt.

Nu komt het organiseren van de achterblijvers: de planten, de dieren, de post, … Zorg tijdig voor een oplossing voor alles, en zet het licht en de tv bijvoorbeeld op een automatische klok zodat het huis niet onbewoond lijkt. Ook moeten de echte thuisblijvers zoals grootouders, eventueel een broer of zus het vakantieadres krijgen, zodat zij jullie kunnen bereiken in geval van nood. De eerste dagen nemen jullie zelf wel de gsm mee, maar dat verwatert meestal tijdens een vakantie.

D. Nog even een overzichtje van waar je aan moet denken:

 • beschikbare budget
 • tijdsduur
 • wie gaat er mee?
 • wie houdt van wat (animaties) ?
 • uit-eten, zelf koken of een combinatie van de twee ?
 • het slapen-gaan organiseren
 • reserveren
 • lijst maken wat mee
 • verzekering afsluiten
 • thuisblijvers : oppas verzorgen en contactadres achterlaten

Wel, als jullie al deze stappen hebben ondernomen, dan gaat de vakantie zeker niet meer stuk ! Veel plezier dus maar !

Tip 13 : Hoe kan je je rustgevoel na je vakantie langer vasthouden?

Studie onderzoek KLEINWe kijken er met zijn allen zo naar uit; de vakantie. Even pauzeren en weg uit de dagelijkse drukte en werkstress, op zoek naar rust en ontspanning. Maar hoe lang houdt dat gevoel van rust eigenlijk aan?

Een recent onderzoek toont aan dat dit rustgevende gevoel al vrij snel terug weg is van zodra we weer beginnen werken. In de eerste werkweek zou het rust gevoel ofwel het vakantiegevoel al volledig weg zijn en hebben we ons al weer genesteld in de drukte van voor de vakantie. Dit is al zeer snel al toonde het onderzoek dat we na een vakantie mentaal meer flexibeler zijn en we beter omgaan met stress of druk.

Het onderzoek toonde tevens aan dat we op vakantie heel wat voornemens plannen, een beetje zoals bij nieuwjaar. We leggen ons op om na de vakantie bijvoorbeeld meer te gaan sporten sporten, meer te ontspannen, te stoppen met roken, enkele kilootjes te vermageren, en zo meer. Zo zien sportcentra en fitnesscentra bijvoorbeeld een aanzienlijke stijging van nieuwe sporters in de september maand.

Kortom, vakantie betekent even een andere levenswijze en een breek met de dagelijkse sleur waarbij vaak nieuwe doelstellingen worden gepland voor na de vakantie. De kunst bestaat er thans in het vakantiegevoel ook na de vakantie zo lang mogelijk vast te houden, door bijvoorbeeld bepaalde vakantiegewoontes vast te houden, en de opgelegde doelstellingen effectief tot realisatie te brengen. Hierdoor houd je het vakantiegevoel langer dan de eigenlijke vakantie.

Tip 12 : Ben jij goed voorbereid op vakantie

Tips van de vakman KLEINEen tip van: De-voordeligste-kredietkaart.be

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Dit is belangrijk omdat jij je dan tijdens de vakantie nergens druk om hoeft te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd kunt betalen in het buitenland, verzeker je goed en let op je eigen veiligheid.

A. Zorg er op vakantie voor dat je altijd kunt betalen

Met behulp van een kredietkaart kun je ervoor zorgen dat je in het buitenland zonder problemen kunt betalen. Op het moment dat je de kaart gebruikt, heb je nog geen kosten. Als je achteraf thuis bent, kun je rustig de kosten controleren en aan het eind van de maand betalen.

Dit is ook erg handig als je van plan bent om een reis te boeken, maar dat je niet wilt wachten totdat je loon op je rekening staat. Met de kredietkaart kun je dan alvast betalen en als je aan het eind van de maand over je loon beschikt weer aflossen.

B. Wat met veiligheid op vakantie?

Het is van belang om rekening te houden met je eigen veiligheid als je op vakantie gaat. Afhangend van je bestemming, is het relevant om te bekijken of je inentingen of vaccinaties nodig hebt. Informeer hier op tijd naar, omdat je voor sommige inentingen en vaccinaties ook wachttijd hebt. Zo zorg je er voor dat je al ruim op tijd alles in orde hebt voor je vakantie.

Daarnaast is het ook goed om al te informeren hoe het zit met het drinkwater in je land van bestemming. Niet overal is het kraanwater namelijk zo schoon als in Nederland.

Zorg voor een goede voorbereiding om te voorkomen dat je tijdens je vakantie ziek wordt. Zorg er voor dat je belangrijke medicijnen meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan diarreeremmers, paracetamol en een spray tegen de jeuk van muggenbulten.

C. Denk ook aan verzekeringen op vakantie

Financieel lijkt het aantrekkelijker om geen verzekering te nemen. Dit is echter niet altijd waar, als je toch ziek blijkt te worden of een ongeluk krijgt op je vakantie kun je rekenen op ontzettende hoge kosten.

Veel spoedeisende medische kosten in het buitenland worden namelijk niet gedekt door je lopende zorgverzekering. Zonder verzekering betekent dit dus dat jij alle kosten zelf moet betalen.

Probeer dit te voorkomen er zorg ervoor dat je goed verzekerd je vakantieland gaat ontdekken. Zo kun je heerlijk zorgeloos genieten, en daar draait het op vakantie toch allemaal om?

Tip 11 : Wanneer kan je het goedkoopst een vakantie boeken

(een tip van) Vakantie in de zon
Boek tijdig voor de zomervakantie en vergelijk de tour operators onderling. April, mei, juni en oktober zijn qua prijs de meest interessante maanden. Vertrek indien mogelijk van een regionale luchthaven, dat drukt ook de prijs. Vertrekken op een maandag, woensdag enz... in dezelfde week kan enorm van prijs verschillen, kijk dus eens enkele dagen vroeger of later naar de prijs.  Prettige vakantie.

Tip 10 : Waarom altijd een reisbijstandsverzekering nemen?

(een tip van) Last minutes reizen
Wie aangesloten is bij een ziekenfonds denkt soms dat hij daarom geen reisbijstandsverzekering nodig heeft. Niets is minder waar. Voor sommige landen zijn de bedragen die de sociale zekerheid via het ziekenfonds terugbetaalt zeer beperkt. Vooral behelst een degelijke reisbijstands verzekering meer dan alleen de ziekenhuisfactuur.

Denk aan de kosten van opsporing of redding in een noodsituatie, repatriëringkosten, kosten om een familielid te laten overkomen, de terugkeer naar huis van de medereizigers, vervroegde terugkeer naar huis als er een sterfgeval in de naaste familie is. Daarom is een passende reisbijstands verzekering geen overbodige luxe. Informeer u dus grondig voor uw vertrek!

Tip 9 : Niets vergeten op vakantie! Gebruik checklijsten

(een tip van) Travellia
Ga goed voorbereid op reis en pak je koffers met zogenaamde vakantie checklijsten, zodat je niets (belangrijks) vergeet. Vooral (reis)documenten, medicijnen en de juiste kleding voor de bestemming zijn belangrijk! Maar ook een telefoonnummer van je bank voor als je onverhoopt je pasje(s) kwijt raakt.

Tip 8 : Vroegtijdig uw vakantie boeken = besparen

(een tip van) Euroreizen
Op zoek om een citytrip of een reisje naar het buitenland te maken met het vliegtuig? Als je dit al van even op voorhand kan plannen kan je heel wat besparen op je vliegtuigticket prijzen door. Er zijn elk jaar rond eind januari en rond eind september early sales voor vliegtickets. Zo kan je heel wat besparen (tot soms 50%) op de normale ticketprijzen.

Tip 7 : Enkele praktische tips voor als u op vakantie gaat

(een tip van) Natuurlijk Rhodos
Als u op reis gaat is het verstandig om: een kopie van uw paspoort en rijbewijs maken en deze apart op te bergen, uw bagage te verdelen over twee koffers (voor het geval een koffer niet direct aan zou komen), NOOIT al uw medicijnen in uw koffer te stoppen. zorg er ALTIJD voor dat u voor een of twee dagen aan medicijnen in uw handbagage heeft.

Tip 6 : Suikerziekte en vakantie wat nu?

(een tip van) Suikerziekte
Voor degenen die suikerziekte hebben is op vakantie gaan in ieder geval lastig, en soms zelfs onmogelijk. Maar met een goede voorbereiding is dat nergens voor nodig. Naast de gangbare voorbereiding (diabetesspuit meenemen, exemplaar als reserve, goed letten op eetritme) zijn er wel een aantal dingen die snel vergeten worden, maar wat goed is om op te letten:

- Neem een verklaring mee in de taal van het vakantie land. Zet daarin dat je suikerziekte hebt, zodat je snel geholpen kan worden in geval van nood.

- Doe een reserveset medicijnen in de handtas van een reisgenoot. Als er iets met je handbagage gebeurd, heb je toch nog medicijnen bij de hand.

- De insuline kun je het best zo koel mogelijk houden, bijvoorbeeld in een thermoskan of tussen handdoeken

Tip 5 : Verre reizen, denk ook aan de vaccinaties!

(een tip van) Vanverre
Een reis naar een ver land kent zo z'n eigen voorbereiding. Zo zijn er vaak vaccinaties vereist of aanbevolen waarover de GGD u uitgebreid kan voorlichten en ook kan helpen aan de benodigde vaccinaties, en eventueel. mee te brengen medische middelen.

reisbureau touroperator TIPS

Tip 4 : Wist u dat er boetes zijn voor barbecue in Frankrijk ?

(een tip van) Villa la combe
Zuid Frankrijk. Mensen die een huis huren in zuid frankrijk moeten in de zomer zeker opletten met een Barbecue. Iedereen weet wel dat je door middel van krantenpapier deze kan aansteken en gevaarlijk kan zijn door stukken die nog steeds branden en in de lucht wegvliegen voor bosbranden. MAAR sinds 4 jaar geven ze flinke Boetes in het zuiden als ze U betrappen met een barbecue etentje. Dit mag alleen nog op Elektriciteit. En ze controleren tot zelfs op campings.

Tip 3 : Is de reisorganisatie betrouwbaar?

(een tip van) Amarante
Als u een vakantie wilt boeken bij een reisorganisatie, kijk dan eerst of ze goed bereikbaar zijn en of alle contactgegevens goed zijn vermeld. Stuur gerust eens een mailtje om te kijken of u antwoord krijgt. Of is de organisatie telefonisch bereikbaar? Dit zegt al veel over de betrouwbaarheid.

Tip 2 : Vakantie naar Lapland, organiseer uw activiteiten best ter plaatse

(een tip van) FlySAS
Als u van plan bent om een keer naar Lapland te reizen, bijvoorbeeld om het Noorderlicht te zien, een hondensleetocht te maken of het ijshotel te bekijken, boek dan uw activiteiten ter plekke in uw hostel, herberg of hotel. Van te voren deze activiteiten regelen kost veel tijd en moeite. De mensen in deze omgeving zijn gewend aan toerisme. Een vvv-kantoor vindt u sowieso in de buurt, maar vaak kunnen de mensen van uw verblijfplaats met een telefoontje u direct de mogelijkheden geven en eventueel regelen dat u (dichtbij) uw hotel wordt opgehaald.

Tip 1 : Algemene informatie - reizen en vakantie

vakantie TIPSOp vakantie gaan en reizen is gegarandeerd de meest geliefde activiteit van vandaag. Na een periode van hard werken is een leuke reis of vakantie de ultieme weg naar ontspanning en relaxatie. Gewoon even sporten in een sportvakantie of lekker luieren aan het strand of bij het zwembad of een ontspannende relaxmassage vergezeld van een drankje, we zien het al voor ons.

Als we de vakantieboeken openen of het internet afschuimen, dan volgt een grote zoektocht doorheen het grote aanbod van vakantiebestemmingen en hotels. Het vinden van het ideale hotel en bestemming vinden is niet zo eenvoudig waarbij we ons vooral laten leiden door prijs en hotel kwaliteit. De dag van vandaag kunnen we makkelijk beroep doen op online commentaren van bezoekers en beoordelingen tot zelfs punten om een hotel volgens kwaliteit in te schatten. Dit maakt het selecteren van het ideale hotel alvast wat makkelijker.

Vakantie boeken via reisbureaus

Frankfurt TIPSGaat u op vakantie of gaat u op reis, dan kan u beroep doen op een reisbureau of touroperator om uw vakantie te boeken. Reisbureaus en touroperators zijn gespecialiseerd in het organiseren van allerhande reizen en vakanties en kunnen u dan ook perfect assisteren in zowel het vinden van een gepaste vakantiebestelling.

Naast het zoeken en vinden van vakantiebestemmingen kunnen reisagentschappen en touroperatoren u ook assisteren in allerhande ongemakken of ontevredenheden tijdens de vakantie. Denk hierbij aan overboekte hotels bijvoorbeeld of een foutieve kamer of een foutieve vakantieformule of een medische situatie. Dan staan reisagentschappen en touroperators u ter beschikking om u zo snel mogelijk uit de nood te helpen.

Als u een reis wilt boeken is het verstandig om prijzen van de diverse touroperators goed te vergelijken. De prijsverschillen kunnen groot zijn. Vergelijk ook eens de prijzen van touroperators uit verschillende landen. Indien gewenst helpt uw reisbureau u graag bij het zoeken van de beste prijs.

Als u online een hotel boekt, controleer dan zeker als uw touroperator aangesloten is bij het Garantiefonds Reizen. In het geval dat de touroperator failliet zou gaan, garanderen zij de probleemloze afhandeling van uw verblijf.


Wekelijks nieuwe TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website