Vakantie en reizen – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Reizen > Vakantie TIPS

vakantie reizen TIPS

Onderstaande TIPS en artikelen over vakantie en reizen worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit je buurt. Wilt u ook een artikel publiceren met gratis LINKS naar uw website: Zie pagina contact.

> Artikel 1 = Ben jij goed voorbereid op vakantie ?

> Artikel 2 = Hoe kan je je vakantie goed voorbereiden ?

> Artikel 3 = ... zie volgende update.

Wist je dat ... je rustgevoel na vakantie al weg is in de eerste werkweek

We kijken er met zijn allen zo naar uit; de vakantie. Even pauzeren en weg uit de dagelijkse drukte en werkstress, op zoek naar rust en ontspanning. Maar hoe lang houdt dat gevoel van rust eigenlijk aan? Een recent onderzoek toont aan dat dit rustgevende gevoel al vrij snel terug weg is van zodra we weer beginnen werken. In de eerste werkweek zou het rust gevoel ofwel het vakantiegevoel al volledig weg zijn en hebben we ons al weer genesteld in de drukte van voor de vakantie. Dit is al zeer snel al toonde het onderzoek dat we na een vakantie mentaal meer flexibeler zijn en we beter omgaan met stress of druk. Het onderzoek toonde tevens aan dat we op vakantie heel wat voornemens plannen, een beetje zoals bij nieuwjaar. We leggen ons op om na de vakantie bijvoorbeeld meer te gaan sporten sporten, meer te ontspannen, te stoppen met roken, enkele kilootjes te vermageren, en zo meer. Zo zien sportcentra en fitnesscentra bijvoorbeeld een aanzienlijke stijging van nieuwe sporters in de september maand. Kortom, vakantie betekent even een andere levenswijze en een breek met de dagelijkse sleur waarbij vaak nieuwe doelstellingen worden gepland voor na de vakantie. De kunst bestaat er thans in het vakantiegevoel ook na de vakantie zo lang mogelijk vast te houden, door bijvoorbeeld bepaalde vakantiegewoontes vast te houden, en de opgelegde doelstellingen effectief tot realisatie te brengen. Hierdoor houd je het vakantiegevoel langer dan de eigenlijke vakantie.

Wanneer kan je het goedkoopst een vakantie boeken (een tip van) Vakantie in de zon

Boek tijdig voor de zomervakantie en vergelijk de tour operators onderling. April, mei, juni en oktober zijn qua prijs de meest interessante maanden. Vertrek indien mogelijk van een regionale luchthaven, dat drukt ook de prijs. Vertrekken op een maandag, woensdag enz... in dezelfde week kan enorm van prijs verschillen, kijk dus eens enkele dagen vroeger of later naar de prijs.  Prettige vakantie.

Waarom altijd een reisbijstandsverzekering nemen? (een tip van) Last minutes reizen

Wie aangesloten is bij een ziekenfonds denkt soms dat hij daarom geen reisbijstandsverzekering nodig heeft. Niets is minder waar. Voor sommige landen zijn de bedragen die de sociale zekerheid via het ziekenfonds terugbetaalt zeer beperkt. Vooral behelst een degelijke reisbijstands verzekering meer dan alleen de ziekenhuisfactuur. Denk aan de kosten van opsporing of redding in een noodsituatie, repatriëringkosten, kosten om een familielid te laten overkomen, de terugkeer naar huis van de medereizigers, vervroegde terugkeer naar huis als er een sterfgeval in de naaste familie is. Daarom is een passende reisbijstands verzekering geen overbodige luxe. Informeer u dus grondig voor uw vertrek!

Niets vergeten op vakantie! Gebruik checklijsten (een tip van) Travellia

Ga goed voorbereid op reis en pak je koffers met zogenaamde vakantie checklijsten, zodat je niets (belangrijks) vergeet. Vooral (reis)documenten, medicijnen en de juiste kleding voor de bestemming zijn belangrijk! Maar ook een telefoonnummer van je bank voor als je onverhoopt je pasje(s) kwijt raakt.

Vroegtijdig uw vakantie boeken = besparen (een tip van) Euroreizen

Op zoek om een citytrip of een reisje naar het buitenland te maken met het vliegtuig? Als je dit al van even op voorhand kan plannen kan je heel wat besparen op je vliegtuigticket prijzen door. Er zijn elk jaar rond eind januari en rond eind september early sales voor vliegtickets. Zo kan je heel wat besparen (tot soms 50%) op de normale ticketprijzen.

Enkele praktische tips voor als u op vakantie gaat (een tip van) Natuurlijk Rhodos

Als u op reis gaat is het verstandig om: een kopie van uw paspoort en rijbewijs maken en deze apart op te bergen, uw bagage te verdelen over twee koffers (voor het geval een koffer niet direct aan zou komen), NOOIT al uw medicijnen in uw koffer te stoppen. zorg er ALTIJD voor dat u voor een of twee dagen aan medicijnen in uw handbagage heeft.

Suikerziekte en vakantie wat nu? (een tip van) Suikerziekte

Voor degenen die suikerziekte hebben is op vakantie gaan in ieder geval lastig, en soms zelfs onmogelijk. Maar met een goede voorbereiding is dat nergens voor nodig. Naast de gangbare voorbereiding (diabetesspuit meenemen, exemplaar als reserve, goed letten op eetritme) zijn er wel een aantal dingen die snel vergeten worden, maar wat goed is om op te letten: - Neem een verklaring mee in de taal van het vakantie land. Zet daarin dat je suikerziekte hebt, zodat je snel geholpen kan worden in geval van nood.
- Doe een reserveset medicijnen in de handtas van een reisgenoot. Als er iets met je handbagage gebeurd, heb je toch nog medicijnen bij de hand.
- De insuline kun je het best zo koel mogelijk houden, bijvoorbeeld in een thermoskan of tussen handdoeken

Verre reizen, denk ook aan de vaccinaties! (een tip van) Vanverre

Een reis naar een ver land kent zo z'n eigen voorbereiding. Zo zijn er vaak vaccinaties vereist of aanbevolen waarover de GGD u uitgebreid kan voorlichten en ook kan helpen aan de benodigde vaccinaties, en eventueel. mee te brengen medische middelen.

Wist u dat er boetes zijn voor barbecue in Frankrijk ? (een tip van) Villa la combe

Zuid Frankrijk. Mensen die een huis huren in zuid frankrijk moeten in de zomer zeker opletten met een Barbecue. Iedereen weet wel dat je door middel van krantenpapier deze kan aansteken en gevaarlijk kan zijn door stukken die nog steeds branden en in de lucht wegvliegen voor bosbranden MAAR sinds 4 jaar geven ze flinke Boetes in het zuiden als ze U betrappen met een barbecue etentje. Dit mag alleen nog op Elektriciteit. En ze controleren tot zelfs op campings.

Is de reisorganisatie betrouwbaar? (een tip van) Amarante

Als u een vakantie wilt boeken bij een reisorganisatie, kijk dan eerst of ze goed bereikbaar zijn en of alle contactgegevens goed zijn vermeld. Stuur gerust eens een mailtje om te kijken of u antwoord krijgt. Of is de organisatie telefonisch bereikbaar? Dit zegt al veel over de betrouwbaarheid.

Vakantie naar Lapland, organiseer uw activiteiten best ter plaatse (een tip van) FlySAS

Als u van plan bent om een keer naar Lapland te reizen, bijvoorbeeld om het Noorderlicht te zien, een hondensleetocht te maken of het ijshotel te bekijken, boek dan uw activiteiten ter plekke in uw hostel, herberg of hotel. Van te voren deze activiteiten regelen kost veel tijd en moeite. De mensen in deze omgeving zijn gewend aan toerisme. Een vvv-kantoor vindt u sowieso in de buurt, maar vaak kunnen de mensen van uw verblijfplaats met een telefoontje u direct de mogelijkheden geven en eventueel regelen dat u (dichtbij) uw hotel wordt opgehaald.


Algemene informatie

vakantie TIPSOp vakantie gaan en reizen is gegarandeerd de meest geliefde activiteit van vandaag. Na een periode van hard werken is een leuke reis of vakantie de ultieme weg naar ontspanning en relaxatie. Gewoon even sporten in een sportvakantie of lekker luieren aan het strand of bij het zwembad of een ontspannende relaxmassage vergezeld van een drankje, we zien het al voor ons.

Als we de vakantieboeken openen of het internet afschuimen, dan volgt een grote zoektocht doorheen het grote aanbod van vakantiebestemmingen en hotels. Het vinden van het ideale hotel en bestemming vinden is niet zo eenvoudig waarbij we ons vooral laten leiden door prijs en hotel kwaliteit. De dag van vandaag kunnen we makkelijk beroep doen op online commentaren van bezoekers en beoordelingen tot zelfs punten om een hotel volgens kwaliteit in te schatten. Dit maakt het selecteren van het ideale hotel alvast wat makkelijker.
Meer informatie bij volgende update
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten

ZIE OOK:
> Vakantie boeken via een reisbureau
> Hotels en B&B
> Vakantie Afrika
> Vakantie Amerika USA
> Vakantie Azië
> Busvakantie en busreizen
> Cruisevakantie
> Wandelen en fietsen