Vakantie en reizen – 11 beste TIPS advies en producten

U bent hier : Home > Vakantie > Vakantie TIPS

vakantie reizen TIPS

TIPS en advies voor de beste vakantie en reis - 5000+ TIPS met studies en onderzoeken van Universiteiten.

Tip 12 : Belgen zijn geen flirters op vakantie - Onderzoek

Studie onderzoek KLEINEen onderzoek door een reisorganisator heeft aangetoond dat Belgen geen flirters zijn op vakantie. Het onderzoek toonde aan dat één op de tien Belgen op vakantie een flirt of relatie heeft wat laag is in vergelijking met Nederlanders waarvan bijna één op vijf toegeeft een flit te hebben op vakantie.

Het onderzoek toonde tevens dat de Italianen, Spanjaarden en Fransen de grootste flirters zijn op vakantie. Het onderzoek geeft niet aan waarom de Belgen geen echte flirters zijn doch vermoed men dat de oorzaak gezocht dient te worden bij een algemeen gevoel van nederigheid.

Tip 11 : Wanneer kan je het goedkoopst een vakantie boeken

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Vakantie in de zon
Boek tijdig voor de zomervakantie en vergelijk de tour operators onderling. April, mei, juni en oktober zijn qua prijs de meest interessante maanden. Vertrek indien mogelijk van een regionale luchthaven, dat drukt ook de prijs.

Vertrekken op een maandag, woensdag enz... in dezelfde week kan enorm van prijs verschillen, kijk dus eens enkele dagen vroeger of later naar de prijs.  Prettige vakantie.

Tip 10 : Waarom altijd een reisbijstandsverzekering nemen?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Last minutes reizen
Wie aangesloten is bij een ziekenfonds denkt soms dat hij daarom geen reisbijstandsverzekering nodig heeft. Niets is minder waar. Voor sommige landen zijn de bedragen die de sociale zekerheid via het ziekenfonds terugbetaalt zeer beperkt. Vooral behelst een degelijke reisbijstands verzekering meer dan alleen de ziekenhuisfactuur.

Denk aan de kosten van opsporing of redding in een noodsituatie, repatriëringkosten, kosten om een familielid te laten overkomen, de terugkeer naar huis van de medereizigers, vervroegde terugkeer naar huis als er een sterfgeval in de naaste familie is. Daarom is een passende reisbijstands verzekering geen overbodige luxe. Informeer u dus grondig voor uw vertrek!

Tip 9 : Niets vergeten op vakantie! Gebruik checklijsten

(een tip van) Travellia
Ga goed voorbereid op reis en pak je koffers met zogenaamde vakantie checklijsten, zodat je niets (belangrijks) vergeet. Vooral (reis)documenten, medicijnen en de juiste kleding voor de bestemming zijn belangrijk! Maar ook een telefoonnummer van je bank voor als je onverhoopt je pasje(s) kwijt raakt.

Tip 8 : Vroegtijdig uw vakantie boeken = besparen

(een tip van) Euroreizen
Op zoek om een citytrip of een reisje naar het buitenland te maken met het vliegtuig? Als je dit al van even op voorhand kan plannen kan je heel wat besparen op je vliegtuigticket prijzen door. Er zijn elk jaar rond eind januari en rond eind september early sales voor vliegtickets. Zo kan je heel wat besparen (tot soms 50%) op de normale ticketprijzen.

Tip 7 : Enkele praktische tips voor als u op vakantie gaat

(een tip van) Natuurlijk Rhodos
Als u op reis gaat is het verstandig om: een kopie van uw paspoort en rijbewijs maken en deze apart op te bergen, uw bagage te verdelen over twee koffers (voor het geval een koffer niet direct aan zou komen), NOOIT al uw medicijnen in uw koffer te stoppen. zorg er ALTIJD voor dat u voor een of twee dagen aan medicijnen in uw handbagage heeft.

Tip 6 : Suikerziekte en vakantie wat nu?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Suikerziekte
Voor degenen die suikerziekte hebben is op vakantie gaan in ieder geval lastig, en soms zelfs onmogelijk. Maar met een goede voorbereiding is dat nergens voor nodig. Naast de gangbare voorbereiding (diabetesspuit meenemen, exemplaar als reserve, goed letten op eetritme) zijn er wel een aantal dingen die snel vergeten worden, maar wat goed is om op te letten:

- Neem een verklaring mee in de taal van het vakantie land. Zet daarin dat je suikerziekte hebt, zodat je snel geholpen kan worden in geval van nood.

- Doe een reserveset medicijnen in de handtas van een reisgenoot. Als er iets met je handbagage gebeurd, heb je toch nog medicijnen bij de hand.

- De insuline kun je het best zo koel mogelijk houden, bijvoorbeeld in een thermoskan of tussen handdoeken

Tip 5 : Verre reizen, denk ook aan de vaccinaties!

(een tip van) Vanverre
Een reis naar een ver land kent zo z'n eigen voorbereiding. Zo zijn er vaak vaccinaties vereist of aanbevolen waarover de GGD u uitgebreid kan voorlichten en ook kan helpen aan de benodigde vaccinaties, en eventueel. mee te brengen medische middelen.

Tip 4 : Wist u dat er boetes zijn voor barbecue in Frankrijk ?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Villa la combe
Zuid Frankrijk. Mensen die een huis huren in zuid frankrijk moeten in de zomer zeker opletten met een Barbecue. Iedereen weet wel dat je door middel van krantenpapier deze kan aansteken en gevaarlijk kan zijn door stukken die nog steeds branden en in de lucht wegvliegen voor bosbranden

MAAR sinds 4 jaar geven ze flinke Boetes in het zuiden als ze U betrappen met een barbecue etentje. Dit mag alleen nog op Elektriciteit. En ze controleren tot zelfs op campings.

Tip 3 : Is de reisorganisatie betrouwbaar?

(een tip van) Amarante
Als u een vakantie wilt boeken bij een reisorganisatie, kijk dan eerst of ze goed bereikbaar zijn en of alle contactgegevens goed zijn vermeld. Stuur gerust eens een mailtje om te kijken of u antwoord krijgt. Of is de organisatie telefonisch bereikbaar? Dit zegt al veel over de betrouwbaarheid.

Tip 2 : Vakantie naar Lapland, organiseer uw activiteiten best ter plaatse

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) FlySAS
Als u van plan bent om een keer naar Lapland te reizen, bijvoorbeeld om het Noorderlicht te zien, een hondensleetocht te maken of het ijshotel te bekijken, boek dan uw activiteiten ter plekke in uw hostel, herberg of hotel. Van te voren deze activiteiten regelen kost veel tijd en moeite.

De mensen in deze omgeving zijn gewend aan toerisme. Een vvv-kantoor vindt u sowieso in de buurt, maar vaak kunnen de mensen van uw verblijfplaats met een telefoontje u direct de mogelijkheden geven en eventueel regelen dat u (dichtbij) uw hotel wordt opgehaald.

Tip 1 : Algemene informatie - reizen en vakantie

vakantie TIPSOp vakantie gaan en reizen is gegarandeerd de meest geliefde activiteit van vandaag. Na een periode van hard werken is een leuke reis of vakantie de ultieme weg naar ontspanning en relaxatie. Gewoon even sporten in een sportvakantie of lekker luieren aan het strand of bij het zwembad of een ontspannende relaxmassage vergezeld van een drankje, we zien het al voor ons.

Als we de vakantieboeken openen of het internet afschuimen, dan volgt een grote zoektocht doorheen het grote aanbod van vakantiebestemmingen en hotels. Het vinden van het ideale hotel en bestemming vinden is niet zo eenvoudig waarbij we ons vooral laten leiden door prijs en hotel kwaliteit. De dag van vandaag kunnen we makkelijk beroep doen op online commentaren van bezoekers en beoordelingen tot zelfs punten om een hotel volgens kwaliteit in te schatten. Dit maakt het selecteren van het ideale hotel alvast wat makkelijker.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Griekenland - Kos - Hotel Astir Odysseus Resort
Wist je dat je rustgevoel al weg is na je eerste werkweek
Ben jij goed voorbereid op vakantie ?
Hoe kan je je vakantie goed voorbereiden ?
Vakantie boeken via een reisbureau
Hotels en B&B
Vakantie Afrika
Vakantie Amerika USA
Vakantie Azië
Busvakantie en busreizen
Cruisevakantie
Wandelen en fietsen