U bent hier : / Home / Vakantie / Kroatië vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

 

Kroatië vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

Kroatië vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Hotelprijzen in Kroatië + promoties
- Trivago / Kroatië hotels
Sunweb / Kroatië vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

Tip 3 : Wat zijn de TOP 10 populairste vakantiebestemmingen in Kroatië

Ludo claes TIPSKroatië, met zijn prachtige Adriatische kustlijn, rijke geschiedenis en levendige cultuur, biedt een overvloed aan attracties die bezoekers betoveren. Hier zijn de top 10 plaatsen om te bezoeken in Kroatië:

1. Dubrovnik
Dubrovnik staat bekend als de 'Parel van de Adriatische Zee' en staat bekend om zijn prachtige oude binnenstad, omringd door massieve stenen muren uit de 16e eeuw. Wandel langs de Stradun, de hoofdstraat van de stad, en verken historische bezienswaardigheden zoals het Rector's Palace, het Sponza Palace en het Franciscaner klooster. Mis een wandeling over de stadsmuren niet voor een panoramisch uitzicht op de Adriatische Zee en de terracotta daken.

2. Nationaal park Plitvicemeren
Nationaal park Plitvicemeren staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een natuurlijk wonderland van 16 terrasvormige meren die met elkaar zijn verbonden door watervallen en omgeven door weelderige bossen. Houten loopbruggen en wandelpaden slingeren door het park en bieden een prachtig uitzicht op het kristalheldere water in de kleuren smaragd en turkoois. Het is een must-visit voor natuurliefhebbers en fotografen.

3. Splitsen
Split, de op één na grootste stad van Kroatië, herbergt het oude paleis van Diocletianus, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het pensioneringspaleis van deze Romeinse keizer vormt het hart van de stad, met levendige markten, winkels en cafés binnen de muren. De Riva, een levendige boulevard aan het water, is perfect voor een ontspannen wandeling of dineren met uitzicht.

4. Hvar
Het eiland Hvar staat bekend om zijn bruisende nachtleven, prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Bezoek de middeleeuwse stad Hvar, verken het fort op de heuveltop voor een panoramisch uitzicht en ontspan op de ongerepte stranden. Lavendelvelden en wijngaarden dragen bij aan de charme van Hvar, waardoor het een favoriet is onder reizigers.

5. Zadar
Zadar is een historische stad met een moderne twist. De Romeinse en Venetiaanse ruïnes gaan naadloos samen met hedendaagse attracties zoals het Zeeorgel en de Zonnegroet, die beide unieke licht- en geluidservaringen creëren. De oude binnenstad van de stad is een doolhof van smalle straatjes vol romaanse kerken, musea en cafés.

6. Rovinj
Rovinj, gelegen op het schiereiland Istrië, is een van de meest pittoreske stadjes van Kroatië. De oude stad is een charmante mix van kleurrijke gebouwen, geplaveide straatjes en een bruisende haven. Beklim de klokkentoren van de Sint-Eufemiakerk voor een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee en de omliggende eilanden.

7. Korčula
Korčula wordt vaak 'Klein Dubrovnik' genoemd en beschikt over middeleeuwse architectuur, smalle straatjes en versterkte muren. Het staat bekend als de geboorteplaats van Marco Polo en bezoekers kunnen het Marco Polo House-museum verkennen. Het eiland staat ook bekend om zijn wijngaarden en olijfboomgaarden.

8. Pula
Pula staat bekend om zijn goed bewaarde Romeinse architectuur, waaronder de prachtige Pula Arena, een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld. De stad biedt een mix van eeuwenoude geschiedenis en een levendig cultureel leven met talloze festivals en evenementen gedurende het hele jaar.

9. Trogir
Trogir is een klein eilandstadje dat door een brug met het vasteland is verbonden. De goed bewaarde middeleeuwse kern, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een schatkamer van renaissance-, barokke en romaanse gebouwen. De kathedraal van St. Lawrence, met zijn prachtige portaal, is een hoogtepunt.

10. Zagreb
De hoofdstad van Kroatië, Zagreb, is een levendige stad met een mix van Oostenrijks-Hongaarse architectuur en moderne bezienswaardigheden. De bovenstad (Gornji Grad) herbergt de gotische kathedraal van Zagreb, de Sint-Marcuskerk en de sfeervolle straten van de oude stad. De benedenstad (Donji Grad) biedt musea, parken en een levendige cafécultuur.

Conclusie
Van de eeuwenoude muren van Dubrovnik tot de natuurlijke schoonheid van de Plitvicemeren: Kroatië is een gevarieerde en boeiende bestemming. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of gewoon wilt genieten van de mediterrane zon, Kroatië heeft elke reiziger iets te bieden.


FILMTIP
Leuk filmpje met de populairste vakantiebestemmingen in Kroatië


Tip 2 : Wat zijn de populairste stranden en badplaatsen in Kroatië?

Ludo claes TIPSKroatië, met zijn prachtige Adriatische kustlijn, staat bekend om zijn prachtige stranden en trekt bezoekers van over de hele wereld. Hier zijn enkele van de meest populaire stranden in Kroatië:

1. Zlatni Rat, eiland Brač
Zlatni Rat, vaak de ‘Gouden Hoorn’ of ‘Gouden Kaap’ genoemd, is een van de meest iconische stranden van Kroatië. Dit unieke kiezelstrand, gelegen aan de zuidkust van het eiland Brač, strekt zich uit in de zee en verandert van vorm door de getijden en de wind. Het is een hotspot voor windsurfen, kitesurfen en andere watersporten, met kristalhelder water en een achtergrond van dennenbossen.

2. Banje-strand, Dubrovnik
Banje Beach ligt in de buurt van de oude binnenstad van Dubrovnik en biedt een mix van historische charme en natuurlijke schoonheid. Dit kiezelstrand biedt een prachtig uitzicht op de stadsmuren en het eiland Lokrum. Het is een favoriete plek voor zowel ontspanning als actieve bezigheden zoals jetskiën, parasailen en paddleboarden. Het strand beschikt ook over verschillende luxe strandclubs en restaurants.

3. Stiniva-strand, eiland Vis
Stiniva Beach, alleen bereikbaar per boot of een steile wandeling, staat bekend om zijn afgelegen ligging en dramatische kliffen. Dit kleine kiezelstrand ligt aan de zuidkust van het eiland Vis en wordt omgeven door hoge kliffen, waardoor een unieke en intieme sfeer ontstaat. Het strand is een beschermd natuurgebied en benadrukt de ongerepte schoonheid en het kristalheldere water.

4. Sveti Jakov-strand, Dubrovnik
Een ander juweeltje in de buurt van Dubrovnik, het Sveti Jakov-strand, biedt een rustiger alternatief voor het drukkere Banje-strand. Het ligt onder een klif en biedt een spectaculair uitzicht op de oude binnenstad en het eiland Lokrum. Het strand bestaat uit kiezels en zand, met voldoende schaduw van pijnbomen. Het is ideaal om te zwemmen, snorkelen en te genieten van de serene omgeving.

5. Punta Rata, Brela
Het strand van Punta Rata, in de stad Brela aan de Makarska Riviera, wordt consequent beoordeeld als een van de beste stranden van Europa. Het strand staat bekend om zijn gladde kiezelstenen, helderblauwe water en de iconische Brela-rots. Het wordt omgeven door weelderige dennenbossen en biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en uitstekende faciliteiten, waaronder strandbars en watersporten.

6. Sakarun-strand, Dugi Otok
Sakarun Beach, gelegen op het eiland Dugi Otok, staat bekend om zijn witte zand en turquoise water, dat lijkt op een Caribisch paradijs. De ondiepe wateren maken het tot een gezinsvriendelijke bestemming, ideaal voor jonge kinderen. Het strand wordt omgeven door dennenbossen en biedt een rustig toevluchtsoord met voorzieningen zoals strandbars en ligstoelen.

7. Rajska Plaža, eiland Rab
Rajska Plaža, of 'Paradijsstrand', op het eiland Rab, is een lang zandstrand, ideaal voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar ondiep, warm water. Het strekt zich uit over 1,5 kilometer en biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder beachvolleybal, glijbanen en waterfietsen. Het strand is omzoomd met cafés, restaurants en winkels, wat zorgt voor een comfortabele en plezierige ervaring.

Deze stranden, met hun unieke kenmerken en natuurlijke schoonheid, maken Kroatië tot een eersteklas bestemming voor strandliefhebbers. Of u nu op zoek bent naar levendige sociale scènes of vredige afzondering, de kustlijn van Kroatië heeft iedereen iets te bieden.

Tip 1 : Leuke weetjes en feiten over Kroatië

Kroatië, officieel bekend als de Republiek Kroatië, is een land gelegen op het kruispunt van Midden- en Zuidoost-Europa. Het wordt begrensd door Slovenië in het noordwesten, Hongarije in het noordoosten, Servië in het oosten, Bosnië en Herzegovina en Montenegro in het zuidoosten, en de Adriatische Zee in het zuidwesten. De hoofdstad en grootste stad is Zagreb.

Aardrijkskunde en natuurlijke schoonheid:
Kroatië beschikt over een divers landschap met een lange kustlijn langs de Adriatische Zee, bezaaid met meer dan 1.000 eilanden, die elk een unieke charme en schoonheid bieden. Het land staat bekend om zijn helderblauwe water en prachtige stranden, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen. Landinwaarts omvat het terrein bergen, bossen en vlaktes. Nationaal park Plitvicemeren, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, staat bekend om zijn watervallen en watervallen.

Geschiedenis en cultuur:
Kroatië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het maakte ooit deel uit van het Romeinse Rijk en veel Romeinse ruïnes, zoals het amfitheater in Pula, zijn nog steeds te zien. Het land is door de eeuwen heen beïnvloed door verschillende culturen, waaronder de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse, en heeft bijgedragen aan het gevarieerde culturele erfgoed.

Kroatië verklaarde zich in 1991 onafhankelijk van Joegoslavië, wat leidde tot de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog. Het land trad in 2013 toe tot de Europese Unie en markeerde een belangrijke stap in zijn naoorlogse ontwikkeling.

Taal en bevolking:
De officiële taal is Kroatisch en het land heeft ongeveer 4 miljoen inwoners. De meerderheid van de bevolking is rooms-katholiek en het land viert het hele jaar door talloze religieuze en culturele festivals.

Economie en Toerisme:
Kroatië heeft een gemengde economie, waarbij toerisme een cruciale rol speelt. De Adriatische kust, met zijn middeleeuwse stadjes als Dubrovnik, Split en Zadar, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Dubrovnik, vaak de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd, staat bekend om zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur en was een prominente filmlocatie voor de televisieserie ‘Game of Thrones’.

Landbouw, scheepsbouw en de productie van textiel, chemicaliën en farmaceutische producten zijn ook belangrijke sectoren van de economie. Kroatië staat bekend om zijn wijnen en olijfolie, en de keuken weerspiegelt een mix van mediterrane en Midden-Europese invloeden.

Sport:
Kroatië heeft een passie voor sport, met name voetbal, basketbal en tennis. Het nationale voetbalteam heeft aanzienlijke successen geboekt op het internationale toneel en eindigde als tweede in de FIFA Wereldbeker 2018.

Samenvattend is Kroatië een land dat rijk is aan natuurlijke schoonheid, historische betekenis en culturele diversiteit. De adembenemende landschappen, levendige geschiedenis en warme gastvrijheid maken het tot een fascinerende bestemming voor reizigers en een intrigerende studie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in Europese culturen..


Wekelijks nieuwe TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website