U bent hier : / Home / Vakantie / Duitsland vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

 

Duitsland vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

Duitsland vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Hotelprijzen in Duitsland + promoties
- Trivago / Duitsland hotels
Sunweb / Duitsland vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

Tip 4 : Wat zijn de TOP 10 vakantiebestemmingen in Duitsland

Ludo claes TIPSDuitsland, een land rijk aan geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, biedt een overvloed aan bestemmingen voor reizigers. Van bruisende steden tot serene platteland, hier zijn de top 10 plaatsen om te bezoeken in Duitsland:

1. Berlijn
Berlijn, de hoofdstad, is een levendige mix van geschiedenis en moderniteit. Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder meer de Brandenburger Tor, een symbool van de Duitse eenheid, en de Berlijnse Muur, die inzicht biedt in het verdeelde verleden van de stad. Op het Museumeiland, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zijn verschillende gerenommeerde musea gevestigd, zoals het Pergamonmuseum. Het nachtleven, de culinaire scene en de kunstcultuur van Berlijn zijn ook grote trekpleisters.

2. München
München, het hart van Beieren, staat bekend om zijn Oktoberfest, 's werelds grootste bierfestival. De Marienplatz, met zijn prachtige Neues Rathaus (nieuwe stadhuis), is het centrale plein van de stad. De Engelse Tuin, een van de grootste stadsparken ter wereld, en het Nymphenburg Paleis, een prachtig barok paleis, zijn must-bezoeken. München is ook een toegangspoort tot de Alpen en het schilderachtige Beierse platteland.

3. Hamburg
Hamburg, de op één na grootste stad van Duitsland, staat bekend om zijn maritieme erfgoed. De haven van Hamburg, een van de grootste van Europa, biedt boottochten aan die een uniek perspectief op de stad bieden. De Speicherstadt, een historische pakhuizenwijk, en de nabijgelegen HafenCity met de concertzaal Elbphilharmonie zijn architectonische hoogtepunten. De levendige wijk Reeperbahn staat bekend om zijn nachtleven en entertainment.

4. Keulen
Keulen, gelegen aan de Rijn, is vooral bekend om zijn indrukwekkende gotische kathedraal, de Kölner Dom. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie is een van de grootste kathedralen van Europa. De stad heeft ook een rijke Romeinse geschiedenis, zichtbaar in het Romeins-Germaans Museum. Het Keulse Carnaval, een van de grootste van Europa, is een kleurrijk en levendig evenement dat de moeite waard is om mee te maken.

5. Heidelberg
Heidelberg is een pittoreske stad die bekend staat om zijn historische universiteit, de oudste van Duitsland. Het kasteel van Heidelberg, een prachtig voorbeeld van renaissancearchitectuur, kijkt uit over de stad en biedt een adembenemend uitzicht. De oude brug en de Philosopher's Walk zijn andere opmerkelijke bezienswaardigheden. De charmante oude binnenstad van Heidelberg, met zijn geplaveide straatjes en traditionele tavernes, ademt een romantische sfeer uit.

6. Dresden
Dresden, ook wel het 'Florence van de Elbe' genoemd, staat bekend om zijn verbluffende barokke architectuur. Het Zwinger-paleis, de Frauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk) en het Semper-operahuis zijn architectonische meesterwerken. De kunstcollecties van de stad, vooral in de Groene Vault en de Old Masters Picture Gallery, zijn wereldberoemd. De kerstmarkt van Dresden, de Striezelmarkt, is een van de oudste en bekendste van Duitsland.

7. Kasteel Neuschwanstein
Kasteel Neuschwanstein, gelegen in Beieren, nabij de stad Füssen, is een van de meest gefotografeerde gebouwen ter wereld. Dit sprookjeskasteel, gebouwd door koning Ludwig II, vormde de inspiratie voor Disney's Kasteel van Doornroosje. De dramatische ligging van het kasteel, genesteld in de Beierse Alpen, en het sierlijke interieur maken het tot een bestemming die u niet mag missen.

8. Het Zwarte Woud
Het Zwarte Woud, een grote beboste bergketen in het zuidwesten van Duitsland, staat bekend om zijn dichte bossen, pittoreske dorpjes en koekoeksklokken. Populaire activiteiten zijn onder meer wandelen, skiën en een bezoek aan kuuroorden zoals Baden-Baden. De schilderachtige Zwarte Woudspoorlijn en het charmante stadje Freiburg met zijn middeleeuwse oude binnenstad en prachtige kathedraal zijn hoogtepunten.

9. De romantische weg
De Romantische Strasse is een beroemde schilderachtige route die reizigers door pittoreske stadjes en kastelen in Zuid-Duitsland voert. Hoogtepunten zijn onder meer de middeleeuwse stad Rothenburg ob der Tauber, met zijn goed bewaard gebleven oude binnenstad, en de indrukwekkende residentie van Würzburg, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De route biedt een typisch Duitse ervaring, met zijn vakwerkhuizen, geplaveide straten en schilderachtige landschappen.

10. Het Rijndal
Het Rijndal, vooral het traject tussen Koblenz en Bingen, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, historische kastelen en wijngaarden. De Lorelei-rots, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, is een legendarische plek langs de rivier. Riviercruises bieden een ontspannen manier om de schoonheid van de vallei te verkennen. Steden als Bacharach, met zijn middeleeuwse architectuur, en het kasteel Marksburg zijn opmerkelijke haltes.

De diverse bestemmingen van Duitsland bieden voor elke reiziger iets, van geschiedenisliefhebbers en natuurliefhebbers tot cultuurliefhebbers en avonturiers. Elke regio heeft zijn unieke charme, waardoor Duitsland een aantrekkelijk land is om te verkennen.


FILMTIP
Leuk filmpje met de TOP 10 bestemmingen in Duitsland (Engels - Touropia)


Tip 3 : Citytrip naar Berlijn? Wat moet je zeker bezoeken?

Ludo claes TIPSBerlijn, een stad vol geschiedenis en boordevol hedendaagse cultuur, biedt een schat aan attracties en ervaringen. Hier is een gids waarmee je het meeste uit een stedentrip naar Berlijn kunt halen.

Historische mijlpalen

Brandenburger Tor: Dit iconische 18e-eeuwse neoklassieke monument is een symbool van de hereniging van Berlijn. Gelegen aan het einde van Unter den Linden, is het een must-see voor elke bezoeker.

Berlin Wall Memorial en East Side Gallery: Het Berlin Wall Memorial biedt een aangrijpende blik op de verdeeldheid van Berlijn tijdens de Koude Oorlog. De East Side Gallery, een 1,3 km lang stuk van de Muur, is bedekt met muurschilderingen van kunstenaars uit de hele wereld, die vrijheid en verzoening symboliseren.

Checkpoint Charlie: Deze voormalige grensovergang tussen Oost- en West-Berlijn beschikt nu over een museum dat de geschiedenis van de Berlijnse Muur beschrijft en de verhalen van degenen die probeerden deze over te steken.

Rijksdaggebouw: de Rijksdag, de thuisbasis van het Duitse parlement, valt op door zijn indrukwekkende glazen koepel, die een panoramisch uitzicht over de stad biedt. Zorg ervoor dat u vooraf een bezoek boekt.

Musea en culturele bezienswaardigheden

Museumeiland: Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie in het hart van Berlijn herbergt vijf wereldberoemde musea, waaronder het Pergamonmuseum en het Altes Museum. Het is een schatkamer van kunst en oudheden.

Joods Museum Berlijn: Dit museum verkent de Joodse geschiedenis en cultuur in Duitsland door een mix van persoonlijke verhalen en historische tentoonstellingen, gehuisvest in een opvallend modern gebouw ontworpen door Daniel Libeskind.

Topography of Terror: Gelegen op de voormalige locatie van het SS-hoofdkwartier, biedt dit museum een ​​gedetailleerd overzicht van de geschiedenis van het naziregime en de impact ervan op Berlijn en de wereld.

Moderne attracties

Berlijnse televisietoren (Fernsehturm): Voor een panoramisch uitzicht over de stad gaat u naar de televisietoren op de Alexanderplatz. Met een hoogte van 368 meter is het het hoogste gebouw in Duitsland en beschikt het over een ronddraaiend restaurant.

Potsdamer Platz: Dit bruisende plein staat symbool voor de wedergeboorte van Berlijn, met zijn moderne architectuur, winkelcentra en uitgaansgelegenheden. Het is een geweldige plek om de dynamische energie van de stad te ervaren.

Dierentuin en Tiergarten van Berlijn: De dierentuin van Berlijn, gelegen in het uitgestrekte park Tiergarten, is een van de oudste en beroemdste dierentuinen ter wereld. De Tiergarten zelf is perfect voor een ontspannen wandeling of picknick.

Unieke buurten

Kreuzberg: Kreuzberg staat bekend om zijn levendige straatkunst, gevarieerde eetcultuur en bruisend nachtleven en is een centrum van alternatieve cultuur. Mis de Turkse markt op Maybachufer niet om het lokale leven te proeven.

Prenzlauer Berg: Deze trendy wijk is gevuld met cafés, boetiekjes en prachtig gerestaureerde gebouwen. Het is perfect voor een ontspannen middag vol ontdekkingen en mensen kijken.

Mitte: Mitte, de centrale wijk van Berlijn, combineert historische bezienswaardigheden met hypermoderne galerijen, chique restaurants en boetiekjes. Het is het perfecte startpunt voor elk Berlijns avontuur.

Praktische tips

Openbaar vervoer: Het openbaar vervoerssysteem van Berlijn (U-Bahn, S-Bahn, bussen en trams) is uitgebreid en efficiënt. Overweeg om een ​​Berlin WelcomeCard aan te schaffen voor onbeperkt reizen en kortingen op attracties.

Fietsen: Berlijn is zeer fietsvriendelijk. Een fiets huren is een geweldige manier om de stad in je eigen tempo te verkennen.

Taal: Hoewel Duits de primaire taal is, wordt Engels veel gesproken, vooral in toeristische gebieden.

Geniet van je reis naar Berlijn, een stad die geschiedenis, cultuur en moderniteit prachtig combineert!

Tip 2 : Leuke weetjes over het Oktoberfest in Duitsland

Oktoberfest is een wereldberoemd festival dat jaarlijks in München, Duitsland wordt gehouden. Het evenement ontstond in 1810 en begon als een viering van het huwelijk op 12 oktober van kroonprins Ludwig (later koning Ludwig I) met prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen. De inwoners van München werden uitgenodigd om deel te nemen aan de festiviteiten, die vijf dagen lang plaatsvonden op de velden voor de stadspoorten. Deze velden werden later Theresienwiese ("Theresa's Weide") genoemd ter ere van de prinses, hoewel de lokale bevolking het gebied nu vaak eenvoudigweg de "Wiesn" noemt.

Traditioneel begint het Oktoberfest eind september en loopt tot het eerste weekend van oktober, in totaal 16 tot 18 dagen. Het festival is in de loop der jaren enorm gegroeid en trekt nu jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers van over de hele wereld. Het is het grootste Volksfest (volksfeest) ter wereld en combineert een groot bierfestival met een reizende kermis.

Het hart van het Oktoberfest zijn de biertenten. Er zijn 14 grote tenten en talloze kleinere, elk beheerd door verschillende brouwerijen en die hun unieke brouwsels serveren. Deze bieren worden speciaal voor het festival gebrouwen, in overeenstemming met het Reinheitsgebot, de Duitse bierzuiverheidswet, en moeten afkomstig zijn van de zes grote brouwerijen van München: Paulaner, Spaten, Hacker-Pschorr, Augustiner, Hofbräu en Löwenbräu. Het bier wordt traditioneel geserveerd in bierpullen van één liter, bekend als Maßkrüge, en er wordt jaarlijks meer dan zeven miljoen liter geconsumeerd.

Het festival biedt ook een grote verscheidenheid aan traditionele Beierse gerechten, waaronder pretzels (Brezn), worstjes (Würstl), gebraden kip (Hendl) en varkensknokkels (Schweinshaxe). Bezoekers kunnen ook genieten van zoete lekkernijen zoals strudel en peperkoekhartjes (Lebkuchenherzen).

Naast bier en eten omvat het Oktoberfest ook parades, traditionele muziek en volksdansen. Tijdens de openingsparade zijn de landheren en brouwerijen te zien, compleet met door paarden getrokken bierwagens en mensen gekleed in traditionele klederdracht. Een ander hoogtepunt is de Costume and Riflemen's Parade, met duizenden deelnemers in historische kledij, fanfares en versierde praalwagens.

Naast de culturele betekenis heeft Oktoberfest een aanzienlijke economische impact. Het genereert aanzienlijke inkomsten voor de lokale economie en ondersteunt duizenden banen in München en omgeving. De wereldwijde bekendheid van het festival heeft ook geholpen de Beierse cultuur en tradities wereldwijd te promoten.

Over het geheel genomen is het Oktoberfest een levendige viering van het Beierse erfgoed, bekend om zijn levendige sfeer, culturele uitstallingen en natuurlijk zijn bier. Het belichaamt de geest van gemütlichkeit, een Duits woord dat een staat van warmte, vriendelijkheid en opgewektheid uitstraalt, waardoor het een evenement is dat je zeker moet bezoeken voor diegenen die op zoek zijn naar een typisch Duitse ervaring.

Tip 1 : Leuke weetjes en feiten over Duitsland

Duitsland, officieel bekend als de Bondsrepubliek Duitsland, is een land dat rijk is aan geschiedenis, cultuur en economische macht. Hier zijn enkele fascinerende feiten en tips over Duitsland:

Aardrijkskunde en demografie

Locatie en grootte: Duitsland ligt in Midden-Europa en grenst aan negen landen: Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. Het is het zevende grootste land van Europa, met een oppervlakte van 357.022 vierkante kilometer.

Bevolking: Duitsland is het meest bevolkte land in de Europese Unie, met ruim 83 miljoen inwoners. De grootste stad is Berlijn, dat tevens de hoofdstad is.

Topografie: Het land beschikt over diverse landschappen, waaronder de Noordzeekust, de Beierse Alpen, het Zwarte Woud en het Rijndal.

Geschiedenis en cultuur

Historische betekenis: Duitsland heeft een rijke geschiedenis, van het Heilige Roomse Rijk, de Reformatie en de opkomst en ondergang van nazi-Duitsland tot de verdeeldheid en hereniging na de Koude Oorlog. De Brandenburger Tor en het Berlijnse Muurmonument zijn belangrijke historische bezienswaardigheden.

Cultureel erfgoed: Duitsland staat bekend om zijn bijdragen aan kunst, filosofie, muziek en wetenschap. Figuren als Beethoven, Bach, Goethe en Einstein kwamen uit Duitsland.

Festivals: Duitsland herbergt talloze festivals, waarvan het bekendste het Oktoberfest in München is, een 16-18 dagen durend festival dat bier en de Beierse cultuur viert. Een ander opmerkelijk evenement is het Internationale Filmfestival van Berlijn, een van de grootste filmfestivals ter wereld.

Taal en onderwijs

Taal: Duits is de officiële taal en wordt veel gesproken. Engels wordt ook vaak gesproken, vooral in grotere steden en onder jongeren.

Onderwijssysteem: Duitsland heeft een hoog aangeschreven onderwijssysteem, met gratis of goedkope openbare universiteiten. Het is een populaire bestemming voor internationale studenten.

Economie en Innovatie

Economische krachtpatser: Duitsland heeft de grootste economie van Europa en de vierde grootste ter wereld. Het staat bekend om zijn auto-industrie, met merken als Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz en Audi.

Innovatie en technologie: Duitsland is een leider op het gebied van techniek, technologie en hernieuwbare energie. Het land staat bekend om zijn hoge niveau van onderzoek en ontwikkeling.

Tips voor reizigers

Openbaar vervoer: Duitsland heeft een uitgebreid en efficiënt openbaar vervoerssysteem. Treinen, bussen en trams zijn punctueel en worden veel gebruikt. De Deutsche Bahn exploiteert het nationale spoorwegsysteem.

Etiquette: Duitsers waarderen stiptheid, dus het is belangrijk om op tijd te zijn voor afspraken. Een stevige handdruk is een gebruikelijke begroeting, en het gebruik van titels (Herr/Frau) gevolgd door de achternaam is respectvol.

Keuken: Mis het proberen van traditionele Duitse gerechten niet, zoals worsten (Wurst), pretzels (Brezel) en zuurkool. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten, zoals Beierse Weisswurst of Berliner Pfannkuchen (een soort donut).

Winkeltijden: Veel winkels in Duitsland zijn op zondag gesloten en de winkeltijden op weekdagen zijn over het algemeen van 9.00 tot 20.00 uur. Plan uw boodschappen dienovereenkomstig.

Recycling: Duitsland heeft een sterke recyclingcultuur. Zorg ervoor dat u uw afval scheidt in daarvoor bestemde bakken voor plastic, glas, papier en organisch afval.

Natuurlijke attracties en vrije tijd

Outdooractiviteiten: Duitsland biedt een scala aan buitenactiviteiten, van wandelen in de Beierse Alpen tot het verkennen van het pittoreske Rijndal. Het land is ook bezaaid met talloze kastelen, zoals kasteel Neuschwanstein, dat de inspiratie vormde voor Disney's Kasteel van Doornroosje.

Kerstmarkten: Tijdens het winterseizoen zijn de Duitse kerstmarkten een must om te bezoeken. Beroemde markten zijn onder meer die in Neurenberg, Dresden en Keulen, waar feestelijke gerechten, handgemaakte goederen en een magische sfeer worden aangeboden.

Duitsland is een land dat rijke tradities naadloos combineert met moderne ontwikkelingen, waardoor het een fascinerende bestemming is voor reizigers en een krachtpatser op het wereldtoneel.


Wekelijks nieuwe TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website