Vakantie of reizen naar Afrika Safari – TIPS en advies

U bent hier : Home > Reizen > Afrika Safari

Afrika safari TIPS

Ga je op reis naar Zuid Afrika of een safari vakantie dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 4 : In de Sahara ga je best nooit alleen

(een tip van) Mahrba au Sahara
Dorst? Wist u dat verdrinking het grootste gevaar is in de woestijn? In de Sahara zijn tot nu toe meer mensen verdronken dan uitgedroogd. In de woestijn regent het haast nooit, maar als het regent dan regent het zeer hevig. Dan storten zich enorme hoeveelheden water in dalen, waarvan men niet verwachtte dat er ooit water kon stromen, op nietsvermoedende mensen die zich daar net bevinden. Deze verzwelgen iedereen die geen tijd meer heeft om te vluchten. Zo zijn er op deze manier in n weekend in 1995 meer dan 300 vakantiegangers omgekomen in de Sahara. Nog een reden dus om beroep te doen op een professionele gids om de woestijn te ontdekken.

Tip 3 : Zuid-Afrika, een continent in één land

(een tip van) AfroLine
Zuid-Afrika wordt ook wel "een continent in één land "genoemd en dat geeft precies weer hoe divers het land is. Het is een geweldig land om te ontdekken. Het kent zoveel verschillende landschappen en bezienswaardigheden, dat het bijna onmogelijk is om dat allemaal tijdens n reis te zien. Om je te verplaatsen in het land kun je het beste een auto huren.

Tip 2 : Tip voor vakantie naar Zuid-Afrika

(een tip van) Krugerpark Krugerestate
Reizen naar Zuid Afrika? Bedenk dat het in onze winter daar zomer is. Seizoenen zijn net andersom, maar in Phalaborwa is het altijd zomer ! En een groot voordeel: reizen naar Zuid Afrika, geen jetleg. Geen tijdsverschil. Dus u komt uitgerust terug.  Bekijk de prachtige natuur in het Krugerpark.

Tip 1 : De 10 belangrijkste redenen om Zuid-Afrika te bezoeken

(een tip van) Siteplan
1. Zuid-Afrika heeft een adembenemende natuur en een wonderlijke fauna en flora.
2. Je kan er op safari in een van de vele nationale wildparken of privé-wildparken.
3. Zuid-Afrika is een Wereld-in-één-Land: tijdens dezelfde reis ervaar je wildleven, stranden, bergen, bergketens en bergpassen, steden en Afrika-dorpjes, botanische tuinen, natuurreservaten en woestijnen, enz ...
4. De infrastructuur in het zuiden van Afrika is uitstekend (lijkt zelfs een beetje Europees), maar toch krijg je elke dag het Afrika-gevoel.
5. Zuid-Afrika heeft prachtige accommodatie, je kan er lekker en gezond eten en het land heeft prachtwijnen.
6. Dankzij een voordelige wisselkoers genieten West-Europese toeristen al enkele jaren van een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit.
7. Zuid-Afrika heeft een kustlijn van meer dan 3.000 km: soms eens wilde kust, soms een beschermd natuurreservaat, soms rotsen, soms een lagune maar meestal propere zandstranden.
8. Maak er kennis met de vriendelijke bevolking.
9. Zuid-Afrika heeft meer golfbanen dan België en Nederland samen.
10. Je blijft in dezelfde tijdszone (dus geen jetlag) en je krijgt (bijna) elke dag de Afrikaanse zon te zien.

Algemene informatie

Afrika safari TIPSDenkt u eraan om op vakantie te gaan dan zou Afrika een leuke en boeiende bestemming kunnen zijn. Afrika biedt vele vakantiebestemmingen van Egypte in het noorden met zijn prachtige stranden tot Zuid Afrika in het zuiden met kaap goede hoop en de prachtige natuur.

Afrika staat tevens gekend om de safari vakanties. Dit zijn unieke vakanties waar men de wilde dieren nog in oorspronkelijke leefomgeving of habitat kan bewonderen. Om de dieren te zien worden ter plaatse leuke uitstapjes met de auto of jeeps voorzien of kunnen zelfs unieke luchtballonvaarten geboekt worden wat echt wel prachtige beelden en fragmenten oplevert.