Dubai vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

Dubai vakantie en hotels 5000 TIPS

♥ Hotelprijzen in Dubai + promoties
- Trivago / Dubai hotels
Sunweb / Dubai vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

NIEUW - TIP 5 : Wat zijn de TOP 10 vakantiebestemmingen in Dubai?

Ludo claes TIPSDubai, een stad die bekend staat om zijn luxe, innovatie en grandeur, biedt een overvloed aan attracties die geschikt zijn voor alle soorten reizigers. Van torenhoge wolkenkrabbers tot serene woestijnen, Dubai heeft het allemaal. Hier zijn de top 10 plaatsen om te bezoeken in Dubai:

1. Burj Khalifa

Met een duizelingwekkende hoogte van 828 meter is de Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld. Bezoekers kunnen naar de observatiedekken op de 124e, 125e en 148e verdieping gaan om te genieten van een adembenemend uitzicht op de skyline van de stad en daarbuiten. De ervaring is vooral spectaculair tijdens zonsondergang, wanneer de stad baadt in een gouden gloed.

2. Het Dubai-winkelcentrum

Grenzend aan de Burj Khalifa is de Dubai Mall qua totale oppervlakte het grootste winkelcentrum ter wereld. Het is niet alleen een winkelbestemming, maar ook een entertainmentcentrum. Het winkelcentrum herbergt meer dan 1200 winkels, een aquarium, een ijsbaan, een VR-park en een groot aantal eetgelegenheden. De Dubai Fountain, net buiten het winkelcentrum, biedt betoverende watershows op muziek.

3. Palm Jumeirah

Palm Jumeirah, een kunstmatige archipel in de vorm van een palmboom, is een wonder van moderne techniek. Het is de thuisbasis van luxe hotels, waaronder het iconische Atlantis The Palm. Bezoekers kunnen genieten van ongerepte stranden, luxe restaurants en opwindende watersporten. Het Aquaventure Waterpark en Lost Chambers Aquarium in Atlantis zijn must-visit attracties voor gezinnen.

4. Jachthaven van Dubai

Dubai Marina, een zorgvuldig geplande wijk aan het water, biedt een levendige levensstijl met zijn promenades, torenhoge wolkenkrabbers en restaurants aan het water. De Marina Walk is perfect voor een ontspannen wandeling, terwijl de Dubai Marina Yacht Club diverse maritieme activiteiten biedt. Het gebied is vooral 's avonds levendig als de wolkenkrabbers verlicht zijn.

5. Jumeirah-strand

Jumeirah Beach is een van de populairste openbare stranden van Dubai. Het biedt ongerept wit zand en kristalhelder water, waardoor het perfect is om te zwemmen, zonnebaden en picknicken. Het strand biedt een prachtig uitzicht op de Burj Al Arab, vaak beschouwd als het meest luxueuze hotel ter wereld.

6. Burj Al Arab

De Burj Al Arab, bekend om zijn kenmerkende zeilvormige silhouet, is een van de meest iconische symbolen van Dubai. Als een van de meest luxueuze hotels ter wereld biedt het een ongeëvenaard niveau van service en weelde. Bezoekers kunnen genieten van een maaltijd in een van de uitstekende restaurants, zoals Al Mahara of Skyview Bar, die voortreffelijke culinaire ervaringen bieden.

7. Dubai Kreek

Dubai Creek is het historische hart van de stad en biedt een kijkje in het verleden van Dubai. Bezoekers kunnen een abra (traditionele boottocht) over de kreek maken, de bruisende goud- en specerijensouks bezoeken en het Dubai Museum verkennen, gehuisvest in het Al Fahidi Fort. Het gebied biedt ook tal van traditionele Arabische eetervaringen.

8. Woestijnsafari

Een woestijnsafari is een typische Dubai-ervaring. Bezoekers kunnen spannende dune bashing-ritten maken, genieten van kameeltochten en getuige zijn van prachtige woestijnzonsondergangen. Veel tours bieden ook traditionele kampen in bedoeïenenstijl aan, waar u kunt genieten van een barbecuediner, henna-schilderen en buikdansvoorstellingen.

9. Dubai Opera

Dubai Opera is een prachtig architectonisch meesterwerk gelegen in het centrum van Dubai. Het herbergt een verscheidenheid aan uitvoeringen, waaronder opera, ballet, theater en concerten. Het dhowvormige gebouw biedt een unieke culturele ervaring en is een must-visit voor kunst- en cultuurliefhebbers.

10. Mondiaal dorp

Global Village is een seizoensgebonden attractie die culturen van over de hele wereld laat zien. Het beschikt over paviljoens die verschillende landen vertegenwoordigen, die elk unieke winkel-, eet- en entertainmentervaringen bieden. Van culturele shows tot spannende attracties, Global Village is een gezinsvriendelijke bestemming die voor elk wat wils biedt.

Conclusie
De mix van traditionele charme en futuristische visie van Dubai maakt het tot een unieke bestemming. Of je nu architectonische wonderen bewondert, luxe winkelt of de woestijn verkent, Dubai belooft voor iedere bezoeker een onvergetelijke ervaring.


FILMTIP
Filmpje met de leukste vakantiebestemmingen in Dubai (Engels - Touropia)


TIP 4 : Leuke weetjes en tips over Dubai

Dubai, de parel van de Verenigde Arabische Emiraten, is een stad waar traditie en moderniteit samenkomen in een oogverblindend vertoon van architectuur, cultuur en luxe. Hier zijn enkele fascinerende feiten en nuttige tips om het meeste uit uw bezoek aan deze dynamische metropool te halen.

Iconische skyline: Dubai staat bekend om zijn futuristische skyline versierd met torenhoge wolkenkrabbers, waaronder 's werelds hoogste gebouw, de Burj Khalifa, dat maar liefst 828 meter hoog is.

Woestijnoase: Ondanks zijn moderniteit ligt Dubai midden in de Arabische woestijn en biedt het unieke ervaringen zoals woestijnsafari's, waar je kunt genieten van dune bashen, kameelrijden en traditionele bedoeïenenkampen.

Winkelparadijs: Dubai is een winkelparadijs met extravagante winkelcentra zoals de Dubai Mall en Mall of the Emirates die niet alleen winkelen bieden, maar ook attracties zoals indoorskiën, aquaria en entertainment van wereldklasse.

Culturele diversiteit: Hoewel Dubai bekend staat om zijn moderniteit, heeft het een rijk cultureel erfgoed. Verken de traditionele souks (markten) zoals de Gold Souk en Spice Souk voor een glimp van het oude Dubai.

Door de mens gemaakte wonderen: Van de Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom, tot het luxueuze Burj Al Arab hotel in de vorm van een zeil: Dubai beschikt over indrukwekkende door de mens gemaakte wonderen.

Belastingvrij toevluchtsoord: Een van de voordelen van een bezoek aan Dubai is het belastingvrij winkelen, waardoor het een uitstekende bestemming is voor het kopen van goud, elektronica en luxe artikelen.

Multiculturele keuken: Dubai biedt een culinaire reis met een breed scala aan eetgelegenheden, van de lokale keuken uit de Emiraten tot internationale delicatessen geserveerd in restaurants met Michelin-sterren.

TIP 3 : Handige tips voor reizen naar Dubai

Ludo claes TIPSRespecteer de cultuur: Hoewel Dubai modern is, is het belangrijk om de lokale gebruiken te respecteren. Kleed u bescheiden, vooral wanneer u religieuze plaatsen bezoekt, en vermijd openbare uitingen van genegenheid.

Plan je timing: Dubai heeft twee hoofdseizoenen: warm en heter. De beste tijd om te bezoeken is van november tot maart, wanneer het weer milder is, waardoor buitenactiviteiten aangenamer worden.

Metroreizen: U kunt zich het gemakkelijkst verplaatsen in Dubai via de onbemande Dubai Metro, die de belangrijkste bezienswaardigheden met elkaar verbindt. Taxi's en taxidiensten zijn ook overal beschikbaar.

Boek van tevoren: Populaire attracties zoals de Burj Khalifa en woestijnsafari's kunnen druk worden, dus boek tickets en rondleidingen van tevoren om de wachtrijen over te slaan en tijd te besparen.

Koopje in souks: Als u in traditionele souks winkelt, vergeet dan niet te onderhandelen over de beste prijs, vooral als u goud, specerijen of textiel koopt.

Blijf gehydrateerd: De woestijnhitte kan intens zijn, dus neem water mee, vooral als u buitenattracties verkent of een woestijnsafari maakt.

Respecteer de Ramadan: Houd er bij een bezoek tijdens de Ramadan rekening mee dat eten, drinken en roken in het openbaar overdag verboden is. Veel hotels en restaurants serveren in deze periode echter nog steeds eten.

Verken buiten de stad: Neem de tijd om buiten de stadsgrenzen te verkennen. Dagtochten naar nabijgelegen bezienswaardigheden zoals Abu Dhabi, Al Ain of het Hajar-gebergte bieden een ander perspectief.

Dubai is een stad van contrasten waar je luxe, avontuur, traditie en moderniteit allemaal op één plek kunt ervaren. Door deze weetjes en tips in je achterhoofd te houden, beleef je gegarandeerd een onvergetelijke ervaring in deze dynamische stad.

Tip 2 : Wat zijn de meest luxueuze of meest luxe hotels van Dubai?

Ludo claes TIPSDubai staat synoniem voor luxe, en de hotels zijn een bewijs van de weelde en grandeur van de stad. Hier zijn enkele van de meest luxueuze hotels die de weelderige levensstijl van Dubai belichamen:

Burj Al Arab Jumeirah
De Burj Al Arab Jumeirah wordt vaak het enige 'zevensterrenhotel' ter wereld genoemd en is een iconisch symbool van luxe. Gelegen op een kunstmatig eiland, heeft het een opvallende zeilvormige structuur. Het hotel biedt ongeëvenaarde diensten, waaronder een Rolls-Royce met chauffeur, toegang tot het privéstrand en een helikopterplatform. Het interieur is versierd met weelderige materialen zoals 24-karaats bladgoud, en elke suite is voorzien van een persoonlijke butler.

Atlantis De Palm
Atlantis The Palm, gelegen aan de Palm Jumeirah, is een majestueus resort dat een buitengewone onderwaterwereldervaring biedt. Het hotel beschikt over het Aquaventure Waterpark, het Lost Chambers Aquarium en het beroemde restaurant Nobu. De Royal Bridge Suite, een van de meest weelderige accommodaties, biedt een prachtig uitzicht op de Arabische Golf en Palm Island, samen met privépersoneel, waaronder een 24-uurs butlerservice.

Armani Hotel Dubai
Het Armani Hotel Dubai, gelegen in het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, weerspiegelt de verfijnde elegantie van Giorgio Armani. Het minimalistische ontwerp van het hotel wordt aangevuld met luxe voorzieningen en persoonlijke service. Gasten kunnen genieten van voortreffelijk dineren in een van de zeven restaurants of ontspannen in de rustige spa.

Eén&Only De Palm
One&Only The Palm is een afgelegen paradijs dat een intieme en exclusieve ervaring biedt. Gelegen op een privéschiereiland van Palm Jumeirah, combineert het Moorse en Andalusische architectuur met hedendaagse chic. Het resort beschikt over een privéstrand, luxe villa's met privézwembaden en dineren van wereldklasse in het met een Michelin-ster bekroonde STAY by Yannick Alléno.

Het Ritz-Carlton, Dubai International Financial Centre
Het Ritz-Carlton in DIFC staat bekend om zijn verfijnde elegantie en strategische ligging. Het hotel combineert moderne verfijning met traditionele Arabische gastvrijheid. Gasten kunnen genieten van lekker eten, ontspannen in de weelderige spa of genieten van de exclusieve Club Lounge. De kamers en suites zijn ruim en prachtig ingericht en bieden een rustig toevluchtsoord midden in de bruisende stad.

Bulgari-resort Dubai
Het Bulgari Resort Dubai is een mix van Italiaanse luxe en charme uit het Midden-Oosten en ligt op het eiland Jumeirah Bay. Het resort beschikt over een eigen jachthaven, de Bulgari Yacht Club en voortreffelijke eetgelegenheden. De villa's, elk met een privézwembad, tuin en uitzicht op zee, bieden een ongeëvenaard niveau van privacy en luxe.

Jumeirah Al Naseem
Jumeirah Al Naseem maakt deel uit van het resort Madinat Jumeirah en biedt een eigentijdse Arabische ervaring. Het hotel staat bekend om zijn weelderige tuinen, zandstranden en uitzicht op de Burj Al Arab. Gasten kunnen de waterwegen van het resort verkennen op traditionele abra-boten, dineren in meer dan 50 restaurants en bars, en ontspannen in de bekroonde Talise Spa.

De luxe hotels in Dubai zijn meer dan alleen plekken om te verblijven; het zijn bestemmingen op zichzelf en bieden een mix van buitengewone ervaringen, onberispelijke service en ongeëvenaarde weelde. Of het nu de iconische Burj Al Arab is of het serene One&Only The Palm, elk hotel biedt een uniek kijkje in de extravagante levensstijl waar Dubai bekend om staat

Tip 1 : Leuke weetjes over de Burj Khalifa in Dubai, het grootste gebouw ter wereld.

De Burj Khalifa, gelegen in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, is een wonder van moderne techniek en een symbool van de snelle ontwikkeling van de stad. Met een hoogte van maar liefst 828 meter (2.717 voet) heeft het sinds de voltooiing in 2010 de titel van 's werelds hoogste gebouw. ​​De Burj Khalifa is ontworpen door architectenbureau Skidmore, Owings & Merrill, met Adrian Smith als hoofdarchitect. Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele islamitische architectuur en bevat tegelijkertijd de allernieuwste technologie en materialen.

De bouw van de Burj Khalifa begon in januari 2004 en de buitenkant werd voltooid in oktober 2009. Het gebouw werd officieel geopend op 4 januari 2010, als onderdeel van de nieuwe ontwikkeling in het centrum van Dubai. Bij de constructie van de wolkenkrabber werd meer dan 330.000 kubieke meter beton, 103.000 vierkante meter glas en 39.000 ton stalen wapening gebruikt, wat de enorme schaal en complexiteit van het project benadrukt.

De Burj Khalifa is niet zomaar een hoog gebouw; het is een wolkenkrabber voor gemengd gebruik met verschillende functies. Het herbergt residentiële appartementen, bedrijfssuites en het luxueuze Armani Hotel, ontworpen door mode-icoon Giorgio Armani. Bezoekers kunnen ook genieten van een diner in restaurant At.mosphere op de 122e verdieping of genieten van het uitzicht vanaf de observatiedekken op de 124e en 148e verdieping, waarbij de laatste het hoogste observatiedek ter wereld is.

Het ontwerp van de toren omvat een drielobbige voetafdruk, een abstractie van de Hymenocallis-bloem, die helpt het gewicht te verdelen en de windkrachten te verminderen. Geavanceerde technische oplossingen, zoals een hoogwaardig gevelbekledingssysteem, zorgen voor energie-efficiëntie en duurzaamheid in het barre woestijnklimaat van Dubai.

De Burj Khalifa is een bewijs van menselijk vernuft en ambitie en belichaamt de transformatie van Dubai tot wereldstad. Het iconische silhouet domineert de skyline, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en dient als baken van moderniteit en luxe.


Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.