Home » WONEN en interieur – Leuke tips en weetjes
 

NIEUW - HUMOR - UW TIP PUBLICEREN


WONEN en interieur – Leuke tips en weetjes

Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Van harte welkom.
Op deze pagina vind je leuke TIPS en weetjes over wonen en interieur met studies van Universiteiten wereldwijd.
Top 50 Webwinkel


Leuke wonen en interieur weetjes
Wist je dat bubbelfolie of noppenfolie initieel uitgevonden werd als behangpapier

Wist je dat we gemiddeld 2,5 uur per dag en 12% van ons leven in de keuken spenderen? Dit om te koken, te eten, af te wassen of om iets uit de koelkast te nemen.

Wist je dat bedden in het oude Egypte al op poten werden gezet? Dit omdat een bed op poten makkelijker op temperatuur gehouden kan worden, beter geventileerd wordt en hygiënischer is dan een bed op de grond.

Wist je dat er een nieuwe vuilzak werd ontwikkeld met citronella munt, citroen en kruidnagel die muggen en vliegen afstoot? Geen vliegen en muggen meer aan je vuilnis dus.

Wist je dat glas eigenlijk vloeibaar is? We kennen glas als een vaste materie maar op moleculaire grootte is glas amorf en dus eigenlijk vloeibaar.

Wist je dat woningen met een houten vloer in verkoop duurder geschat worden dan met enig andere vloer? Houten vloeren blijken nog steeds een goede investering te zijn.

Wist je dat de grootste keuken ter wereld te vinden is in de Jagannath tempel in India? De keuken heeft zo maar even 32 kamers en er werken dagelijks bijna 1000 chefs.

Wist je dat jaarlijks wereldwijd ongeveer 7 miljoen smartphones in het toilet vallen? Dit omdat vrijwel alle mensen hun smartphone gebruiken op het toilet. Berichtjes en zelfs gesprekken worden vlijtig op het toilet gevoerd.

Wist je dat de voetpaden in de stad Helsinki voorzien zijn van vloerverwarming? Hierdoor smelt sneeuw en ijs op de voetpaden en kunnen wandelaars veilig wandelen.

Wist je dat de duurste keuken ter wereld werd gebouwd voor de prijs van ca 1.200.000 Euro. De keuken werd ontworpen door Claudio Celiberti en het duurde 12 maanden om ze te bouwen. Het keukeneiland alleen al kostte 44.000 Euro, zonder toestellen.

Wist je dat zonnepanelen ook bij bewolkte dagen energie opwekken (ca 15 tot 25%)? Dat zonnepanelen een levensduur hebben van gemiddeld 20 jaar? En dat de zon in één uur dermate veel energie op aarde afgeeft dat alle mensen gedurende een volledig jaar van energie zou kunnen voorzien worden.

Wist je dat mensen de enige diersoort is die slaap effectief uitstelt of plant. Alle andere dieren slapen gewoon als ze moe zijn. Dat verklaart misschien waarom 60% van de mensen slaapproblemen heeft.

Wist je dat krakende vloeren in de zeventiende eeuw werden gebruikt als alarmsysteem in Japan? Vloeren die niet kraakten werden als onveilig gezien tegen inbrekers en ongewenst bezoek.

Wist je dat toeristen wel eens denken dat men in België en Nederland van harte welkom is als in een woning de gordijnen open staan?

Wist je dat een woning beter verkoopt als er luchtfoto's van de woning, het perceel en de directe omgeving in de advertentie staan? Dit verklaart dan ook het succes van drones in de woningverkoop.

Wist je dat een dak wel waterdicht maar nooit luchtdicht mag zijn? Een goed gebouwd dak moet kunnen ademen wil men geen condensvorming en verrotting krijgen op de bouwdelen.

Ken je de eerste tafeletiketten die ooit geregistreerd zijn? 1. Ga nooit onder de tafel zitten. 2. Laat geen eten op de tafel staan. 3. Maak geen krassen in de tafel. 4. Als je moet overgeven, verlaat de tafel.

Leuk woning filmpje
Wist je dat het huis van de TV serie Teletubbies echt bestaat en zelfs bewoond wordt? Bekijk hier de TOP 20 raarste woningen in de wereld

Wonen campagnes en advertenties
Belvilla - Uw huis verhuren
CoronaDirect brandverzekering
Energie.be - Energie prijzen
OCTA+ Energie prijzen

Bovenstaande links zijn affiliate links naar externe websites.


Meer TIPS en advies bij volgende update. Wekelijks nieuwe TIPS
Bekijk de nieuwe TIPS op de HOME-pagina

Deel deze tips zeker met je vrienden

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden - Nieuwe TIPS v/d week

Advertentie door Google