WONEN en INTERIEUR


Van harte welkom op de categorie WONEN en INTERIEUR. Hier vind je leuke tips, filmpjes en studies van Universiteiten. Elke week nieuwe TIPS.

Leuke wonen weetjes en wist-je-datjes

1. Ken je de eerste tafeletiketten die ooit geregistreerd zijn? 1. Ga nooit onder de tafel zitten. 2. Laat geen eten op de tafel staan. 3. Maak geen krassen in de tafel. 4. Als je moet overgeven, verlaat de tafel.

2. Wist je dat bubbelfolie of noppenfolie initieel uitgevonden werd als behangpapier

3. Wist je dat woningen met een houten vloer in verkoop duurder geschat worden dan met enig andere vloer? Houten vloeren blijken nog steeds een goede investering te zijn.

4. Wist je dat een woning beter verkoopt als er luchtfoto's van de woning, het perceel en de directe omgeving in de advertentie staan? Dit verklaart dan ook het succes van drones in de woningverkoop.

5. Wist je dat glas eigenlijk vloeibaar is? We kennen glas als een vaste materie maar op moleculaire grootte is glas amorf en dus eigenlijk vloeibaar.

6. Wist je dat de grootste keuken ter wereld te vinden is in de Jagannath tempel in India? De keuken heeft zo maar even 32 kamers en er werken dagelijks bijna 1000 chefs.

7. Wist je dat er een nieuwe vuilzak werd ontwikkeld met citronella munt, citroen en kruidnagel die muggen en vliegen afstoot? Geen vliegen en muggen meer aan je vuilnis dus.

8. Wist je dat de duurste keuken ter wereld werd gebouwd voor de prijs van ca 1.200.000 Euro. De keuken werd ontworpen door Claudio Celiberti en het duurde 12 maanden om ze te bouwen. Het keukeneiland alleen al kostte 44.000 Euro, zonder toestellen.

9. Wist je dat een dak wel waterdicht maar nooit luchtdicht mag zijn? Een goed gebouwd dak moet kunnen ademen wil men geen condensvorming en verrotting krijgen op de bouwdelen.

10. Wist je dat we gemiddeld 2,5 uur per dag en 12% van ons leven in de keuken spenderen? Dit om te koken, te eten, af te wassen of om iets uit de koelkast te nemen.

11. Wist je dat de voetpaden in de stad Helsinki voorzien zijn van vloerverwarming? Hierdoor smelt sneeuw en ijs op de voetpaden en kunnen wandelaars veilig wandelen.

12. Wist je dat krakende vloeren in de zeventiende eeuw werden gebruikt als alarmsysteem in Japan? Vloeren die niet kraakten werden als onveilig gezien tegen inbrekers en ongewenst bezoek.

13. Wist je dat jaarlijks wereldwijd ongeveer 7 miljoen smartphones in het toilet vallen? Dit omdat vrijwel alle mensen hun smartphone gebruiken op het toilet. Berichtjes en zelfs gesprekken worden vlijtig op het toilet gevoerd.

14. Wist je dat zonnepanelen ook bij bewolkte dagen energie opwekken (ca 15 tot 25%)? Dat zonnepanelen een levensduur hebben van gemiddeld 20 jaar? En dat de zon in één uur dermate veel energie op aarde afgeeft dat alle mensen gedurende een volledig jaar van energie zou kunnen voorzien worden.

15. Wist je dat mensen de enige diersoort is die slaap effectief uitstelt of plant. Alle andere dieren slapen gewoon als ze moe zijn. Dat verklaart misschien waarom 60% van de mensen slaapproblemen heeft.

16. Wist je dat toeristen wel eens denken dat men in België en Nederland van harte welkom is als in een woning de gordijnen open staan?


Elke week nieuwe TIPS
Dank voor uw bezoek aan deze website

Deel deze TIPS zeker met je vrienden


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.