Antiek meubelen en voorwerpen gratis TIPS uit België en Nederland

U bent hier : Home > Woning > Antiek meubelen

Antiek meubelen slaapkamer TIPSAntiek en antiekmeubelen zijn een kunst op zich. Antiek en antiekmeubelen zijn oude meubelen dewelke door de jaren heen bewaard gebleven zijn en nu als een verzamelstuk worden aanzien. Heeft u zelf antiek of antiekmeubelen of wilt u antiek aankopen dan kan u beroep doen op een antiquair of antiekhandelaar die u kan bijstaan in uw wensen en eisen. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over antiek en antiekmeubelen, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 = Hoe kan je echt antiek herkennen? - Antiek Den Ouden Overzet

Tip 2 =

Tip 3 = zie volgende update

Uw TIP op deze pagina, zie pagina: contact

2. MINI-TIPS - Antiek meubelen en voorwerpen

Gebruik bijenwas om antiek te poetsen – Antiek Den Ouden Overzet
Gebruik voor het onderhoud van uw antieke en massief houten kasten bij voorkeur een vaste antiek- of bijenwas.  Breng deze niet aan met een vod, maar met een verfborstel die U speciaal voor dit doel aanschaft.  Zo kan U alle hoekjes gemakkelijk bereiken, boent U snel en gelijkmatig en verkwist U geen boenwas die in de vod blijft zitten !

3. Algemene informatie

Antiek kopen of verkopen, laat u goed informeren

antiekGaat u antiek kopen of verkopen, dan weet u wellicht dat het om een dure aankoop of verkoop zal gaan. De eerste vraag die u zich dan ook dient te stellen is of hetgeen u gaat kopen of verkopen wel daadwerkelijk antiek is. Wat is dan ook antiek? Dit is een vraag waar de meningen wel wat van uiteenlopen. De definitie definieert dat antiek, naargelang het type product, een bepaalde ouderdom dient te hebben en niet machinaal maar met de hand gemaakt moet zijn. Dit is thans een definitie die moeilijk te achterhalen en te bewijzen valt.

Hoe weet u hoe oud een bepaald antiek stuk of antiek meubel is en of dit al dan niet met de hand gemaakt is? Om dit te weten is veel reseach ofwel onderzoek en vakkennis vereist. Antiek kopen of verkopen is dan ook geen akkefietje waarbij meerdere Tv-reportages al aangetoond hebben dat wat vele aanzien als waardevol en antiek, door deskundigen geïndexeerd wordt als mooi waar waardeloos. Daarnaast is er veel namaak op de markt dat dermate goed nagemaakt is dat het vrijwel niet van het echte te onderscheiden is. Daarom luidt ook het advies bij het kopen of verkopen van antiek, laat u goed informeren en desnoods bijstaan door antiek deskundigen opdat uw duur geïnvesteerde product uiteindelijk geen miskoop blijkt te zijn. Hebt u daadwerkelijk de handen kunnen leggen op echte antiek, dan zou u kunnen stellen dat u waardevolle investering hebt gedaan en u wel eens aan het beleggen zou kunnen zijn. Echte antiek en met name antiek meubelen decoratiestukken of beeldjes worden met de jaren duurder, gesteld dat ze in goede staat verkeren en ook zo gehouden worden, waardoor het investeren in antiek ook wel als een belegging kan aanzien worden. Verkoopt u hetzelfde antiek meubel of decoratiestukje volgend jaar terug, dan zal u wellicht winst kunnen realiseren. Bij het aankopen van echt en waardevol antiek is het ook te overwegen om het goed te laten verzekeren.

Meer tips bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.