Antiek meubelen – 2 beste TIPS advies en producten

U bent hier : Home > Wonen > Antiek meubelen

Antiek meubelen slaapkamer TIPS

knop banner ludo claes 03TIPS en advies voor de beste antiek en meubelen - 5000+ TIPS met studies en onderzoeken van Universiteiten.

Tip 2 : Gebruik bijenwas om antiek te poetsen

Gebruik voor het onderhoud van uw antieke en massief houten kasten bij voorkeur een vaste antiek- of bijenwas.  Breng deze niet aan met een vod, maar met een verfborstel die U speciaal voor dit doel aanschaft.  Zo kan U alle hoekjes gemakkelijk bereiken, boent U snel en gelijkmatig en verkwist U geen boenwas die in de vod blijft zitten !

Tip 1 : Antiek kopen of verkopen, laat u goed informeren

antiekGaat u antiek kopen of verkopen, dan weet u wellicht dat het om een dure aankoop of verkoop zal gaan. De eerste vraag die u zich dan ook dient te stellen is of hetgeen u gaat kopen of verkopen wel daadwerkelijk antiek is. Wat is dan ook antiek? Dit is een vraag waar de meningen wel wat van uiteenlopen. De definitie definieert dat antiek, naargelang het type product, een bepaalde ouderdom dient te hebben en niet machinaal maar met de hand gemaakt moet zijn. Dit is thans een definitie die moeilijk te achterhalen en te bewijzen valt.

Hoe weet u hoe oud een bepaald antiek stuk of antiek meubel is en of dit al dan niet met de hand gemaakt is? Om dit te weten is veel research ofwel onderzoek en vakkennis vereist. Antiek kopen of verkopen is dan ook geen akkefietje waarbij meerdere Tv-reportages al aangetoond hebben dat wat vele aanzien als waardevol en antiek, door deskundigen geïndexeerd wordt als mooi waar waardeloos.

Let op voor namaak bij antiek

Daarnaast is er veel namaak op de markt dat dermate goed nagemaakt is dat het vrijwel niet van het echte te onderscheiden is. Daarom luidt ook het advies bij het kopen of verkopen van antiek, laat u goed informeren en desnoods bijstaan door antiek deskundigen opdat uw duur geïnvesteerde product uiteindelijk geen miskoop blijkt te zijn.

Hebt u daadwerkelijk de handen kunnen leggen op echte antiek, dan zou u kunnen stellen dat u waardevolle investering hebt gedaan en u wel eens aan het beleggen zou kunnen zijn. Echte antiek en met name antiek meubelen decoratiestukken of beeldjes worden met de jaren duurder, gesteld dat ze in goede staat verkeren en ook zo gehouden worden, waardoor het investeren in antiek ook wel als een belegging kan aanzien worden.

Verkoopt u hetzelfde antiek meubel of decoratiestukje volgend jaar terug, dan zal u wellicht winst kunnen realiseren. Bij het aankopen van echt en waardevol antiek is het ook te overwegen om het goed te laten verzekeren.

knop banner ludo claes 03


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Hoe kan je echte antiek herkennen?
Postzegels en munten verzamelen
Meubelen en meubelwinkels
Meubelmakers
Zitmeubelen
Bedden en matrassen

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie