Badkamers – 11 tips en advies voor de beste badkamer

U bent hier : Home > Wonen > Badkamers

badkamers badkamermeubelen inrichting TIPS

TIPS en advies voor de beste badkamers - 5000+ TIPS met studies en onderzoeken van Universiteiten.

Prijs badkamers bij bol.com
(Advertentie)

Tip 11 : Hoe luchtjes in badkamers vermijden

Tips van de vakman KLEIN(Een TIP van) Schoonmaakbedrijf Klaas Harms
Haal dagelijks de haren uit je doucheputje om verstopping tegen te gaan. Er zullen altijd wat haren in de douche afvoer terecht komen dus een keer per maand gootsteen reiniger in het doucheputje doen is geen overbodige luxe.

Dit doe je dan ook om de laatste restjes vuil uit de gootsteen te verwijderen en verstopping en onaangename luchtjes tegen te gaan.

Tip 10 : Wat kan je doen tegen vocht in badkamers?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Vochtbestrijding Nu
Heb je in een bepaalde ruimte niet de mogelijkheid om te ventileren, maar heb je wel last van vochtproblemen en een te hoge luchtvochtigheidsgraad? Een vochtvreter is hierbij een handige oplossing die de vochtigheidsgraad kan reduceren tot wel 50%. Een goedkope oplossing dus!

Let wel op: gebruik geen vochtvreter bij lekkage of opstijgend vocht. Bij deze laatste problemen moet u absoluut de oorzaak bestrijden, en niet de gevolgen.

Tip 9 : Kleine maar gebruiksvriendelijke badkamer

Ludo claes TIPSMocht uw badkamer niet al te groot zijn en wilt u toch genieten van een bad, een separate douche en een wastafel voor 2 personen?

Maak dan bij het ontwerp gebruik van de juiste ruimtebesparende producten. Zoals een bad met een schuine zijde, een inloopdouche (die is niet gebonden aan vaste maten) en een ondiepe wastafel van 38cm.

Kortom, een kleine badkamer kan super gezellig en efficiënt zijn. Aan jou om het vorm te geven.

Tip 8 : Open of gesloten douche in badkamers?

Als we de soorten douches bekijken die zoal in de badkamer geplaatst worden, dan zien we twee voorname soorten zijnde: een open douche, waarbij de wanden van de douche gevormd worden door de muren van de badkamer, of een gesloten douche waarbij een geheel gesloten douchebak of douchecabine in de badkamer wordt geplaatst, opgebouwd uit één geheel zijnde bodem, zijden en dak.

Bent u iemand die graag een lekkere hete douche verkiest maar helaas weinig of geen luchtafzuiging heeft in de badkamer, dan is het wellicht verstandiger om voor een gesloten douchecabine te opteren.

In dergelijke douchecabine blijft de waterdamp van het hete water namelijk gevangen in de douchebak en blijven de muren van de badkamer gevrijwaard van damppenetratie. Dergelijke damp condenseert namelijk tegen allerhande koude oppervlaktes zoals de voegen tussen de wandtegels en vloertegels, de bouwconstructie van de muren van de badkamer en zo meer wat dan weer leidt naar zichtbare of onzichtbare vochtproblemen in de badkamer zoals schimmelvorming.

Kortom, gaat u een nieuwe douche plaatsen in uw badkamer, kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden van de soorten douches en doe dit in functie van de mogelijke vochtvorming en aanwezigheid van een goede luchtafzuiging.

Tip 7 : Wat met kalkaanslag op kranen?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Schoonmaakbedrijf Slim
Kranen zijn lastig schoon te maken omdat ze bestaan uit randjes, hoekjes en gleufjes. Hierdoor ontstaat er vaak lelijke kalkaanslag, die de kraan een vies uiterlijk geeft. Een kraan is gemakkelijk schoon te maken met een tandenborstel.

Maak de kraan eerst schoon met een warm sopje en neem de kraan daarna af met een doek met azijn. De kraan zal weer glimmen alsof ie nieuw is.

Tip 6 : Hoe RVS kranen in de badkamer efficiënt schoonmaken?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) RVS Kranen
Wilt u RVS kranen in uw badkamer of keuken schoonmaken? Gebruik dan geen glassex middelen of dergelijke maar maak de kranen schoon met groene zeep. U houdt RVS mooi om dit met een RVS reiniger te onderhouden.

Even met een droge doek insmeren, in laten trekken en vervolgens met een doekje opwrijven. Kleine beschadigen kunt u makkelijk oplossen om met een beetje SIF en water op de beschadiging te wrijven. (wel met de richting van de borsteling mee gaan)

Hoe verroeste kranen reinigen?
Wat te doen bij roest of beschadigingen van roest vast stalen kranen? Beschadigde plaats behandelen met schuurblokje van het type "Schleiffix". De wrijfbeweging uitvoeren in de slijprichting van het materiaal; Eventueel nabewerken met een Scotch Brite doekje. Oppervlak inspuiten met Roestvast staalreiniger, inwrijven, even wachten en met zachte doek oppoetsen. Deze behandeling geeft een dunne beschermende laag aan de RVS kranen

Tip 5 : Voordelen van een inloopdouche in uw badkamer

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Badkamer Badendesign
Al eens gedacht aan de voordelen van een inloopdouche in de badkamer? Wanneer U de doucheafscheiding maakt door middel van een muurtje kunt U deze benutten om de douche mengkraan en de douche aan te monteren.

Door de douche op deze manier te positioneren sproeit het water de douche in en blijft uw badkamer droog. Op deze manier heeft u geen glazen deur die steeds weer moet worden gezeemd en rubbers te moeten worden vervangen en vuil worden

Tip 4 : Tip voor het plaatsen van een Buitendouche

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Kranenwereld
Zorg er voor dat een aftapkraan wordt geplaatst, zodat u geen probleem ondervindt tijdens de winter. Afkoppelen van het water en het ceramische binnenwerk eruit halen is nog een betere optie. een thermolint plaatsen helpt u tegen bevriezing en zo kunt u in de winter wel de buitendouche gebruiken.

Tip 3 : De badkamer, een broeihaard voor vocht en schimmel

badkamerIn de badkamer heerst veel vocht. Veel vocht. Als we ons wassen dan gebruiken we vaak warm tot zelfs heet water waardoor de vochtigheid en de temperatuur in de badkamer fors kan oplopen. Dit vocht en temperatuur heeft thans een invloed op alle delen die zich in de badkamer bevinden en beïnvloedt delen die met de warme temperaturen en hoge vochtigheid in contact komen.

Bij de inrichting en de bouw van de badkamer dient dan ook rekening gehouden te worden met deze hoge vochtigheid en temperaturen.

Een eerste belangrijke factor is het doordringen van het vocht doorheen de bouwdelen van de badkamer. Als het vocht doorheen de bouwdelen van de badkamer kan doordringen dan zullen gegarandeerd zichtbare of onzichtbare vochtproblemen ontstaan zoals vochtplekken of schimmelvorming tot verrotting van de bouwconstructie. Dit dient dus vermeden te worden. Hiervoor kunnen speciale waterwerende afwerkingplaten of voorzetwanden geplaatst worden of kunnen dampwerende folies geplaatst worden die de vochtige damp in de lucht tegenhouden.

Ook de isolatiematerialen die omheen de badkamer wordt geplaatst dient goed en behoedzaam geplaatst te worden met in acht neming van de vereiste dampschermen waarbij koudebruggen zeker dienen vermeden te worden. Koudebruggen zijn ideale broedplaatsen voor allerhande schimmels. Bij het isoleren van een badkamer is luchtdicht isoleren dan ook het absolute sleutelwoord.

Ook eventuele ramen en deuren dienen goed isolerend te zijn. Slecht geïsoleerde ramen en deuren zijn koudebruggen en kunnen leiden tot condensatie en vochtproblemen.

Naargelang de grootte van de badkamer dient tevens een afzuiging in overweging genomen te worden. Uiteraard kan u een raam open zetten, doch heeft dit vaak niet het gewenste resultaat waardoor een afzuiging zich kan opdringen.

Inzake afzuigingen zijn er vele mogelijkheden gaande van een eenvoudige ventilator die in de buitenmuur van de badkamer wordt ingemetseld tot een automatisch gestuurde afzuiging die de lucht aanzuigt en uitblaast, al dan niet gecombineerd met een blaastechniek die de temperatuur van de blaaslucht conditioneert op een bepaalde temperatuur.

Ook bij de afwerking van de bouwconstructie in de badkamer dient met de hoge vochtigheid en hoge temperaturen rekening gehouden te worden. Hout bijvoorbeeld is zeker geen aanrader in de badkamer. Hout, denk aan een parketvloer bijvoorbeeld leeft en zet uit of krimpt bij schommelingen in de vochtigheid waarbij de sterkte bepaald wordt door de grootte van de schommeling die dus groot is in de badkamer. Beter voor een vloer in de badkamer zou een vloertegel of een gietvloer zijn dewelke minder onderhevig zijn aan uitzetten of inkrimpen bij vochtigheid.

Tevens geldt de regel bij vloertegels en wandtegels: des te minder voegen, des te minder kans op schimmelvorming. Voegen, hoeken en kantjes zijn de ideale broedplaats voor schimmels en zijn tevens moeilijk te reinigen, dus als deze verminderd kunnen worden door het gebruik van grotere vloertegels of wandtegels dan is dit zeker aan te bevelen.

Wilt u het tevens aangenaam warm aan de voeten, we lopen dan ook veelal blootsvoets in de badkamer, dan is een vloerverwarming zeker een optie die het overwegen waard is. Het is heerlijk als je over een verwarmde vloer kan wandelen hetgeen enkel en alleen door een vloerverwarming kan gerealiseerd worden.

Nog even dit. Als vochtige lucht in aanraking komt met delen die koud zijn dan zal de damp in de lucht tegen het koude oppervlak condenseren en bijgevolg waterdruppels vormen. Om dit te minimaliseren is het aan te raden een goede verwarming in de badkamer te voorzien en deze verwarming geruime tijd op voorhand aan te zetten voor u gaat baden.

Hierdoor kunnen de oppervlaktes van de koude delen zoals muren, ramen, vloer en zo meer ietwat opwarmen waardoor minder condensatievocht gevormd wordt en meer damp via de afzuiging weggevoerd kan worden.

Kortom, vocht, temperatuur en damp zijn een ernstige oorzaak van allerhande problemen in de badkamer die extra aandacht vergen als u denkt een nieuwe badkamer te bouwen of te plaatsen. Spreek erover met uw leverancier van badkamers en sanitair.

Tip 2 : Waarom keramiek in de badkamer ?

(een tip van) Badkamer Outlet
Koop sanitair voorzien van keramiek plus, dit houdt uw sanitair altijd als nieuw. De vuilafstotende oppervlakteveredeling voor keramiek. Echt een aanrader.

Tip 1 : Geiser plaatsen? Pas op met CO vergiftiging

(een tip van) Ideal Home De Panne
Wist u dat er bij het plaatsen van een open geiser het verplicht is om zowel boven als onderaan in de deur een verluchtingsrooster te plaatsen?

Prijs badkamers bij bol.com
(Advertentie)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Maak van uw badkamer een relaxruimte
- We wassen ons zo vaak dat we ziek worden
- Badkamer vocht en schimmel vermijden
Keukens en maatkeukens - TIPS
Huidverzorging - TIPS
Privé sauna en kuuroord - TIPS

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie