U bent hier : / Home / Badkamers in België – TIPS en advies

 

Badkamers in België – TIPS en advies

Ga je een nieuwe badkamer kopen of inrichten, waarop moet je dan zeker letten? Op deze website vind je leuke weetjes TIPS en advies over badkamers.

Badkamers met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Badkamers in België + promoties
- bol.com / badkamerartikelen

Uw link hier? Meer info

Tip 12 : Haal meer uit je badkamer met deze handige tips

Ludo claes TIPSOrganisatie is de sleutel: houd uw badkamer georganiseerd om de ruimte en efficiëntie te maximaliseren. Gebruik opbergbakken, planken of kasten om toiletartikelen, handdoeken en andere benodigdheden netjes op te bergen. Hangende organisatoren kunnen ook ruimte besparen, vooral in kleinere badkamers.

1. Regelmatig opruimen
Ga regelmatig door uw badkamerartikelen en gooi alle verlopen producten of artikelen die u niet meer gebruikt weg. Opruimen maakt niet alleen ruimte vrij, maar maakt het ook gemakkelijker om te vinden wat je nodig hebt.

2. Regelmatig schoonmaken
Maak van het schoonmaken van uw badkamer een regelmatige gewoonte om de hygiëne te behouden en de ophoping van vuil en schimmel te voorkomen. Gebruik geschikte schoonmaakproducten voor verschillende oppervlakken, en vergeet niet vaak over het hoofd geziene plekken, zoals achter het toilet en in kasten, schoon te maken.

3. Ventilatie
Een goede ventilatie is essentieel om vochtophoping te voorkomen, wat kan leiden tot schimmel en meeldauw. Gebruik afzuigventilatoren of open ramen tijdens en na het douchen, zodat stoom kan ontsnappen. Overweeg om een ​​luchtontvochtiger te installeren als u in een bijzonder vochtig klimaat leeft.

4. Investeer in hoogwaardige armaturen
Investeer bij het renoveren of moderniseren van uw badkamer in hoogwaardige armaturen en fittingen. Ze dragen niet alleen bij aan de esthetiek, maar zijn op de lange termijn ook duurzamer en functioneler.

5. Waterbesparende functies
Installeer waterbesparende functies zoals toiletten met een laag debiet, kranen en douchekoppen om water te besparen en uw energierekening te verlagen. Deze milieuvriendelijke opties kunnen op de lange termijn een aanzienlijk verschil maken.

6. Goede verlichting
Zorg ervoor dat uw badkamer voldoende verlichting heeft voor taken zoals scheren, make-up aanbrengen of lezen. Overweeg een combinatie van bovenverlichting, make-upverlichting en taakverlichting om een ​​goed verlichte en functionele ruimte te creëren.

7. Veiligheidsmaatregelen
Installeer handgrepen in de douche en in de buurt van het toilet om uitglijden en vallen te voorkomen, vooral voor senioren of mensen met mobiliteitsproblemen. Gebruik antislipmatten of vloerkleden op de vloer om de kans op ongelukken te verkleinen.

badkamer badkamermeubelen inrichting TIPS

8. Personaliseer uw ruimte
Voeg persoonlijke accenten toe om uw badkamer als een ontspannend toevluchtsoord te laten voelen. Hang kunstwerken op, voeg planten toe of integreer decoratieve elementen die jouw stijl en persoonlijkheid weerspiegelen.

9. Opbergoplossingen
Wees creatief met opbergoplossingen om de ruimte in een kleine badkamer te maximaliseren. Benut de verticale ruimte met planken of aan de muur gemonteerde kasten, en gebruik manden of bakken om kleine spullen zoals haaraccessoires of toiletartikelen in op te bergen.

10. Houd essentiële zaken toegankelijk
Plaats veelgebruikte items binnen handbereik om uw dagelijkse routine te stroomlijnen. Bewaar dagelijkse toiletartikelen en producten op een daarvoor bestemde plaats waar ze gemakkelijk toegankelijk zijn.

11. Regelmatige onderhoudscontroles
Voer regelmatig onderhoudscontroles uit om eventuele problemen met de riolering of lekken vroegtijdig te identificeren. Door problemen snel aan te pakken, kunnen waterschade en dure reparaties achteraf worden voorkomen.

12. Kinderbeveiliging
Als u jonge kinderen heeft, onderneem dan stappen om uw badkamer kindveilig te maken. Houd gevaarlijke voorwerpen zoals medicijnen en schoonmaakproducten buiten bereik, installeer toiletsloten en gebruik zachtsluitende toiletbrillen om ongelukken te voorkomen.

Door deze tips toe te passen, kunt u een functionele, georganiseerde en uitnodigende badkamerruimte creëren die aan uw behoeften voldoet en uw dagelijkse routine verbetert.


FILMTIP
Leuke tips voor badkamerinrichting - Sawiday


Tip 11 : Hoe luchtjes in badkamers vermijden

(Een TIP van) Schoonmaakbedrijf Klaas Harms - Vroomshoop, Nederland
Haal dagelijks de haren uit je doucheputje om verstopping tegen te gaan. Er zullen altijd wat haren in de douche afvoer terecht komen dus een keer per maand gootsteen reiniger in het doucheputje doen is geen overbodige luxe. Dit doe je dan ook om de laatste restjes vuil uit de gootsteen te verwijderen en verstopping en onaangename luchtjes tegen te gaan.

Tip 10 : Wat kan je doen tegen vocht in badkamers?

(een tip van) Vochtbestrijding Nu
Heb je in een bepaalde ruimte niet de mogelijkheid om te ventileren, maar heb je wel last van vochtproblemen en een te hoge luchtvochtigheidsgraad? Een vochtvreter is hierbij een handige oplossing die de vochtigheidsgraad kan reduceren tot wel 50%. Een goedkope oplossing dus! Let wel op: gebruik geen vochtvreter bij lekkage of opstijgend vocht. Bij deze laatste problemen moet u absoluut de oorzaak bestrijden, en niet de gevolgen.

Tip 9 : Kleine maar toch gebruiksvriendelijke badkamer

Mocht uw badkamer niet al te groot zijn en wilt u toch genieten van een bad, een separate douche en een wastafel voor 2 personen? Maak dan bij het ontwerp gebruik van de juiste ruimtebesparende producten. Zoals een bad met een schuine zijde, een inloopdouche (die is niet gebonden aan vaste maten) en een ondiepe wastafel van 38cm. Kortom, een kleine badkamer kan super gezellig en efficiënt zijn. Aan jou om het vorm te geven.

Tip 8 : Open of gesloten douche in badkamers?

Als we de soorten douches bekijken die zoal in de badkamer geplaatst worden, dan zien we twee voorname soorten zijnde: een open douche, waarbij de wanden van de douche gevormd worden door de muren van de badkamer, of een gesloten douche waarbij een geheel gesloten douchebak of douchecabine in de badkamer wordt geplaatst, opgebouwd uit één geheel zijnde bodem, zijden en dak.

Bent u iemand die graag een lekkere hete douche verkiest maar helaas weinig of geen luchtafzuiging heeft in de badkamer, dan is het wellicht verstandiger om voor een gesloten douchecabine te opteren.

In dergelijke douchecabine blijft de waterdamp van het hete water namelijk gevangen in de douchebak en blijven de muren van de badkamer gevrijwaard van damppenetratie. Dergelijke damp condenseert namelijk tegen allerhande koude oppervlaktes zoals de voegen tussen de wandtegels en vloertegels, de bouwconstructie van de muren van de badkamer en zo meer wat dan weer leidt naar zichtbare of onzichtbare vochtproblemen in de badkamer zoals schimmelvorming.

Kortom, gaat u een nieuwe douche plaatsen in uw badkamer, kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden van de soorten douches en doe dit in functie van de mogelijke vochtvorming en aanwezigheid van een goede luchtafzuiging.

Tip 7 : Wat met kalkaanslag op kranen?

(een tip van) Schoonmaakbedrijf Slim - Antwerpen België
Kranen zijn lastig schoon te maken omdat ze bestaan uit randjes, hoekjes en gleufjes. Hierdoor ontstaat er vaak lelijke kalkaanslag, die de kraan een vies uiterlijk geeft. Een kraan is gemakkelijk schoon te maken met een tandenborstel. Maak de kraan eerst schoon met een warm sopje en neem de kraan daarna af met een doek met azijn. De kraan zal weer glimmen alsof ie nieuw is.

Tip 6 : Hoe RVS kranen in de badkamer efficiënt schoonmaken?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) RVS Kranen
Wilt u RVS kranen in uw badkamer of keuken schoonmaken? Gebruik dan geen glassex middelen of dergelijke maar maak de kranen schoon met groene zeep. U houdt RVS mooi om dit met een RVS reiniger te onderhouden.

Even met een droge doek insmeren, in laten trekken en vervolgens met een doekje opwrijven. Kleine beschadigen kunt u makkelijk oplossen om met een beetje SIF en water op de beschadiging te wrijven. (wel met de richting van de borsteling mee gaan)

Hoe verroeste kranen reinigen?

Wat te doen bij roest of beschadigingen van roest vast stalen kranen? Beschadigde plaats behandelen met schuurblokje van het type "Schleiffix". De wrijfbeweging uitvoeren in de slijprichting van het materiaal; Eventueel nabewerken met een Scotch Brite doekje. Oppervlak inspuiten met Roestvast staalreiniger, inwrijven, even wachten en met zachte doek oppoetsen. Deze behandeling geeft een dunne beschermende laag aan de RVS kranen

Tip 5 : Voordelen van een inloopdouche in uw badkamer

(een tip van) Badkamer Badendesign - Made Nederland
Al eens gedacht aan de voordelen van een inloopdouche in de badkamer? Wanneer U de doucheafscheiding maakt door middel van een muurtje kunt U deze benutten om de douche mengkraan en de douche aan te monteren. Door de douche op deze manier te positioneren sproeit het water de douche in en blijft uw badkamer droog. Op deze manier heeft u geen glazen deur die steeds weer moet worden gezeemd en rubbers te moeten worden vervangen en vuil worden

Tip 4 : Tip voor het plaatsen van een Buitendouche

(een tip van) Kranenwereld
Zorg er voor dat een aftapkraan wordt geplaatst, zodat u geen probleem ondervindt tijdens de winter. Afkoppelen van het water en het ceramische binnenwerk eruit halen is nog een betere optie. een thermolint plaatsen helpt u tegen bevriezing en zo kunt u in de winter wel de buitendouche gebruiken.

Tip 3 : Waarom keramiek in de badkamer ?

(een tip van) Badkamer Outlet
Koop sanitair voorzien van keramiek plus, dit houdt uw sanitair altijd als nieuw. De vuilafstotende oppervlakteveredeling voor keramiek. Echt een aanrader.

Tip 2 : Geiser plaatsen? Pas op met CO vergiftiging

(een tip van) Ideal Home - De Panne België
Wist u dat er bij het plaatsen van een open geiser het verplicht is om zowel boven als onderaan in de deur een verluchtingsrooster te plaatsen?

Tip 1 : Is je badkamer nog wel optimaal voor de huidige noden?

Heb je een badkamer? Dan heb je eigenlijk ook een klein stukje paradijs waar ontspannen troef is. Maar is je badkamer er wel klaar voor?

Als we ons in de badkamer vertoeven, dan doen we dit in eerste instantie om ons te wassen of op te frissen. De douche of ligbad biedt ons de mogelijkheid om ons te ontdoen van allerhande onfrisse geurtjes of allerhande vuil wat we gedurende een drukke werkdag bijvoorbeeld op een of andere wijze hebben opgenomen. Thans kunnen we vaststellen dat we naast dit louter wassen en verfrissen de dag van vandaag heel wat meer doen in de badkamer. De badkamer is tevens een plaats geworden waar we ons verzorgen, opmaken en zelfs ontspannen.

Is ons badgedrag gewijzigd over de jaren?

Als we ons "badgedrag" even nader bekijken dan zien we dat de tijd die we in de badkamer vertoeven heel wat langer is dan in vroeger jaren. Dit omdat de functionaliteit van de badkamer veranderd is.

Wassen en opfrissen, onze standaard in de badkamer, is verlengd naar beauty en ontspanning waarbij we geneigd zijn in de badkamer wat meer tijd vrij te maken voor onszelf. De badkamer krijgt dan ook een geheel andere opbouw en functionaliteit. Er zijn met andere woorden nieuwe noden en wensen.

Is de badkamer wel mee geëvolueerd?

Zeker wel. De badkamer heeft de laatste decennia een aanzienlijke metamorfose ondergaan in de functionaliteit waardoor de badkamer en de attributen in ontwerp zijn mee geëvolueerd. De tijd dat de commode met spiegel op de slaapkamer dienst deed als make-up plaats is achterhaald.

De badkamer is nu the-place-to-be als het om verzorging en opmaak gaat. Allerhande verzorgingsproducten voor gelaatsverzorging en huidverzorging vullen de rekjes van de badkamerkastjes vergezeld van allerhande schoonheidsproducten. De badkamer is dan ook als het ware een privé schoonheidsinstituut geworden.

Naast een schoonheidsinstituut is de badkamer tevens geëvolueerd naar een privé sauna of kuuroord. De douchekop met waterstraal maakt langzamerhand plaats voor heuse douchecabines waar tal van jets je een massage verzorgen van kop tot teen.

Badkamer WP

Het ligbad, echt relaxen

Het ligbad is van traditionele badkuip over gegaan naar een bad met ondermeer bubbelmatjes en allerhande andere waterpartijen waardoor het ligbad al meer de vorm van een jacuzzi of whirlpool begint te krijgen. Al dit staat in functie van relax en ontspanning.

We zijn van het traditionele wassen en opfrissen over gestapt naar genot en tijdsbeleving die het water ons kan geven. Dit alles wellicht gestimuleerd of getriggerd door de stress waaraan we de dag van vandaag blootgesteld staan.

Is je badkamer dan eigenlijk nog up-to-date?

Al deze nieuwe functies die we aan de badkamer toe-eigenen of die we van een badkamer meer en meer gaan verlangen en eisen, maakt dat de badkamer in het ontwerp en indeling geheel anders wordt. Wil men met andere woorden de ideale badkamer, dan dient men zich de vraag te stellen wat men van een badkamer verlangt, welke eisen men aan de badkamer stelt en welke functie men aan de badkamer wil meegeven.

Kortom, de badkamer is meer dan enkel een wasplaats en neemt een zéér belangrijke ruimte in in de woning waar ontspanning en verzorging centraal staan. Meer nog, de ontspanning en verzorging is de dag van vandaag dermate belangrijk geworden dat de origine van de badkamer, wassen en opfrissen, bijna louter een nevenactiviteit is geworden.

Zoekt u dus uw ideale badkamer, sta dan zeker en vast eens even stil bij uw noden en wensen en kijk eens even rond wat een badkamer allemaal voor u kan bevatten en betekenen. Je zou wel eens versteld kunnen staan van de mogelijkheden van een hedendaagse badkamer. Als je maar de ruimte hebt uiteraard.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Lees ook:
- Hoe schimmel in de badkamer voorkomen?

Deel deze tips zeker met je vrienden  
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website