Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Plafonds en plafond plaatsen met leuke weetjes TIPS en advies

5000+ TIPS - Plafond plaatsen

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over plafonds.


♥ Leuke plafondverlichting kopen
- bol.com / plafondverlichting
- Amazon / plafondverliching


FILMTIP
Leuke tips voor verven van plafonds - Levis

NIEUW - Tip 9 : Temperatuurbeheersing door plafondventilator

(een tip van) Plafond ventilatoren
Heeft u hoge ruimtes, dan kan u deze hoge ruimtes in de  winters warmer en in de zomers koeler houden met behulp van een plafondventilator. Via een plafondventilator stuurt u de warmte of koude, die naar boven stijgt of zich tegen het plafond nestelt, terug naar omlaag. Daarmee zorgt u niet alleen voor een beter binnenklimaat, u bespaart ook nog eens op de energiekosten.

Tip 8 : Wat is een pleisterplafond?

Een pleisterplafond is de meest gekende en meest toegepaste afwerkingwijze voor plafonds. Een pleisterplafond vereist thans een gespecialiseerde stukadoor voor het plamuren van het plafond die tevens over tal van technieken beschikt om allerhande tekeningen of motieven in het plafond aan te brengen.

Het nadeel van een pleisterplafond is thans dat dit onderhevig is aan trillingen waardoor op termijn barstjes of beschadigingen kunnen optreden. Tevens vergt een pleisterplafond regelmatig onderhoud omwille van verkleuringen. Zeker als in de woonruimte gerookt wordt of indien een openhaard als verwarming wordt gebruikt.

Tip 7 : Wat is een plankenplafond of lamellenplafond?

Een veel gebruikte techniek voor het afwerken van een plafond zijn plankenplafonds of lamellenplafonds. Hierbij worden planken of lamellen tegen het plafond gemonteerd waarbij kan opteren voor volledig houten planken, samengestelde planken zoals laminaat of aluminium lamellen.

De houten planken en de laminaat planken worden tegen houten latjes bevestigd die tegen het plafond worden bevestigd. De houten planken klikken in elkaar waardoor een mooi aansluitend geheel ontstaat met een bepaalde groepopening die diepgang brengt in het plafond.

Indien aluminium lamellen worden gebruikt, dan wordt tegen het plafond een kliksysteem aangebracht waarin de aluminium lamellen eenvoudig inklikken. Ook hier geldt de regel dat het de kunst van het plaatsen van een plankenplafond of lamellenplafond erin bestaat het plafond mooi recht en egaal te monteren. Is het plafond geplaatst dan worden de hoeken van het plankenplafond afgewerkt met hoekstukjes.

Bij houtplanken dient tevens rekening gehouden te worden met het uitzetten en inkrimpen van het hout bij schommelingen in de luchtvochtigheid waardoor de houten planken niet tot tegen de muren of wanden geplaatst worden. Hierdoor kan een uitzetting plaatsvinden zonder dat het plafond vervormd wordt.

De hoekprofielen hebben dan ook als functie deze spleten tussen de wanden en de plafondplanken voor het zicht te verbergen. Bij aluminium lamellen is dit geen vereiste al is het raadzaam ook een nu een hoeklatje te voorzien om de afwerking van het plafond te optimaliseren.

Tip 6 : Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond wordt voornamelijk gebruikt in handelszaken zoals winkels en kantoren in bedrijven. Bij een systeemplafond is als het ware een vals plafond of een verlaagd plafond waarbij een metalen frame tegen de bestaande wanden van de ruimte wordt gebouwd en wel op een bepaalde hoogte.

Via hangsystemen in het bestaande plafond of de dakconstructie wordt het gehele mataalframe vastgemaakt. Is het framewerk eenmaal klaar dan worden hierin plafondplaten gelegd. De plafondplaten zijn veelal geproduceerd uit geperst steenwol of glaswol.

Voor vochtige ruimtes zoals een badkamer bijvoorbeeld zijn er speciale vochtwerende plafondplaten die kunnen gebruikt worden. Het grote voordeel van een systeemplafond is de flexibiliteit. De plafondplaten liggen los in de draagprofielen en kunnen makkelijk omhoog getild worden waardoor de bovenruimte steeds beschikbaar blijft wat handig is als extra bekabeling bij elektriciteitswerken bijvoorbeeld of verlichting moet aangebracht worden. Als dit bij een vast plafond dient te gebeuren is heel wat breekwerk vereist.

plafondSysteemplafonds zijn snel en makkelijk te plaatsen al vergt het wel vakmanschap en het juiste gereedschap waarbij de kunst er uiteraard in bestaat het plafond mooi recht en egaal te construeren wat geen akkefietje is als men weet dat systeemplafonds niet tegen een bestaand plafond wordt aangebracht maar als een verlaagd plafond functioneert waarbij het plafond via hangsystemen gemonteerd wordt.

Tip 5 : Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een techniek waarbij een folie wordt gebruikt die tegen het bestaande plafond wordt opgespannen. Bij dit soort plafonds wordt eerst een opspanframe tegen de wanden of muren gemonteerd, tegen het bestaande plafond waarin vervolgens een folie wordt opgespannen. De folie van een spanplafond wordt volledig op maat geproduceerd waarbij men tevens een brede waaier aan keuzes heeft.

Eenmaal de folie opgespannen wordt het plafond getransformeerd naar een mooi strak geheel dat gevrijwaard blijft van mogelijke barsten of scheuren wat wel eens kan gebeuren bij plafonds die met pleisterwerk worden afgewerkt. Tevens is een spanplafond zeer onderhoudsvriendelijke en laat het zich makkelijk reinigen aangezien de folie geheel waterbestendig is.

Een spanfolie draagt ook mee aan het luchtdicht maken van een plafond waardoor het optreden van mogelijke vochtplekken of schimmelvorming vermeden wordt. Een nadeel van een spanplafond is weliswaar dat bij de productie ervan alle lichtpunten goed dienen bepaald te worden en het later moeilijk is om meerdere lichtpunten in de spanfolie te voorzien aangezien de folie op spanning staat.

Tip 4 : Waarop letten bij het isoleren van een plafond?

Ludo claes TIPSDenkt u eraan om een nieuw plafond te plaatsen, dan dient u zeker even stil te staan bij het isoleren van het plafond. De warmte van de verwarming in de leefruimte stijgt namelijk waardoor deze via het plafond gaat trachten te ontsnappen. Is het plafond niet goed geïsoleerd dan gaat veel warmte via het plafond verloren. Zeker als de bovengelegen ruimte geen leefruimte is en derhalve niet verwarmd is. Goede isolatiematerialen zijn dan ook aan te bevelen waarbij tevens aandacht geschonken dient te worden met het thema luchtdicht isoleren.

Bij het isoleren van een plafond dient ook rekening gehouden te worden met de verlichting zoals inbouwspots. Zeker als u gebruik maakt van LED verlichting. Deze kunnen zéér warm worden. Bij het isoleren van een plafond is het dan ook aan te raden een ruimte open te laten (ca 25cm) in het isolatiemateriaal op de plaats van de spot. Gaat u uw plafond isoleren, vraag dan zeker om advies bij uw leverancier.

Tip 3 : 3 handige TIPS om je kelder en zolder te verbouwen

Een tip van: Uw glasvezelbehanger - Deventer Nederland - Uw Glasvezelbehanger

Ga jij verhuizen? Dan ben je de komende periode druk bezig met klussen en verbouwen. Wil jij je wooncomfort verhogen? Dit kun je zeker bereiken door handige verbouwingen. Wij geven je drie handige verbouwtips.Op deze manier profiteer je niet alleen van meer wooncomfort, maar zorg je ook voor een waardeverhoging van je woning.

A. Zolder verbouwen, waarop moet je zoal letten?

Heb jij momenteel een zolder met ruimte onder een schuine dak die je niet gebruikt? Dit is zonde. Het is mogelijk om de ruimte onder een schuin dak optimaal te gebruiken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een uitbouw, met goede dakisolatie en daglichtsystemen.

Verbouw de zolder bijvoorbeeld naar je droombadkamer of maak hier een handige slaapkamer voor bezoekers die blijven slapen. Werk je veel thuis? Dan is het ook mogelijk om de zolder te verbouwen naar een mooie werkkamer. Het zou jammer zijn als je deze mooie ruimte niet in gebruik neemt. Door simpele verbouwingen kun je meer plezier hebben van de ruimte in je woning.

B. Waarom kiezen voor glasvliesbehang?

Wil jij dat je wanden er strak en glad uit komen te kiezen zonder scheuren en barsten? Dan is het aan te raden om je muren te laten behangen met glasvliesbehang. Glasvliesbehang is glasvezelbehang met een gladde en egale structuur. Zo kun je met je glasvezelbehang de kwaliteit van je muren verhogen en een mooie uitstraling creëren.

Glasvliesbehang heeft zeker meer voordelen. Door je muren te behangen met glasvliesbehang zorg je er namelijk ook voor dat de wanden stootvast en brandveilig worden. Ben je na enkele jaren toe aan een nieuwe kleur? Geen probleem, glasvliesbehang is namelijk makkelijk overschilderbaar. Zo heb je altijd de mogelijkheid om op een later tijdstip te kiezen voor een andere kleur.

C. Hoe kan je je kelder beter gebruiken?

Veel woningen hebben een kelder die vrijwel niet gebruikt wordt. Als je gaat verbouwen is het verstandig om te kelder direct mee te nemen en te zorgen voor een goede isolatie in de kelder. Op deze manier kun je er makkelijk een praktische ruimte van maken.

Ben jij een fanatieke sporter? Dan kun je de kelder verbouwen naar een mooie ruimte om te sporten. Heb je kinderen die graag spelen? Dan kun je de kelder omtoveren naar een mooie en veilige speelruimte. Op deze manier maak je optimaal gebruik van je kelder en hoort deze ruimte ook echt bij je woning. Een bijkomend voordeel is dat je met een geïsoleerde kelder uiteindelijk ook veel energie kunt besparen.

Tip 2 : Schimmel vermijden op het plafond in een badkamer

(een tip van) SPB afbouw
Bij een aluminium lamellenplafond in de badkamer heeft u nooit meer last van schimmel op uw plafond, uw plafond beslaat als een spiegel en droogt ook zo weer op. In een badkamer niet in de tegels boren maar lijmen. Dat spaart ergernis, nooit meer tegels gescheurd.

Tip 1 : Tip voor een nieuw plafond in de badkamer

(een tip van) Luxalon specialist
Wilt u een nieuw plafond in uw badkamer ? Met de montage handleiding van de luxalonspecialst kunt u het aluminium lamellen plafond makkelijk zelf monteren. Zo bespaart u al snel de helft van uw plafondprijs. Wel zo prettig tijdens de crisis.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Dak leggen dakbedekking TIPS
- Dakraam plaatsen TIPS
- Dakkapel plaatsen TIPS
- Dak reinigen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie