U bent hier : / Home / Kurkvloer kopen en leggen met leuke weetjes TIPS en advies

 

Kurkvloer kopen en leggen met leuke weetjes TIPS en advies

Kurkvloer met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Kurkvloeren in België en Nederland
- Zie volgende update

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 6 : Nu ook hygiënische kurkvloer tegen allergieën

Ludo claes TIPSJe zou het misschien niet meteen denken maar kurkvloeren kunnen ook hygiënisch zijn en wel omwille van een beschermende toplaag die op de kurkvloer wordt aangebracht. Omwille van deze beschermende toplaag worden de poriën van de kurkvloer gedicht waardoor bacteriën of schimmels zich niet meer kunnen hechten wat de vloer geschikt maakt voor allergiepatiënten.

Het was al geweten dat kurkvloer zeer veel voordelen biedt inzake comfort. Kurk voelt namelijk zacht en warm aan wat blootsvoets lopen echt aangenaam maakt en het is tevens zeer geluidsarm waardoor het lopen met schoenen of hakken geen geluidshinder creëert. Thans werd kurkvloer ook wel gezien als moeilijk te poetsen en een bron van bacteriën.

Deze nadelen zijn thans verleden tijd door de optimalisatie en steeds beter wordende beschermlagen die op het kurk worden aangebracht. Hierdoor wordt de hedendaagse kurkvloer stilaan een ideale vloer voor de volledige woonkamer tot zelfs de badkamer waarvoor speciale kurkvloeren beschikbaar zijn. Kortom overweegt u een nieuwe vloer te leggen, denk dan zeker eens aan de voordelen van een kurkvloer.

Tip 5 : Tips voor een kurkvloer met kurktegels

(een tip van) Kurkinterieur
Overweeg je om een kurkvloer te leggen in je woning of kantoor, dan kan je kiezen voor het leggen kurktegels waarbij verschillende plaatsingstechnieken kunnen toegepast worden.

A. Kurkvloer met Kliksysteem
Een zwevend vloersysteem met lijmloze verbindingen : Snelle, gemakkelijke installatie. Geen specifiek gereedschap nodig voor installatie. Te plaatsen op eventueel bestaande vloeren. Verkrijgbaar met verschillende structuren, inclusief met uitzicht van parket!

B. Kurkvloer verlijmd op de vloer
De kurktegels worden op de ondergrond verlijmd. De ondergrond moet droog en egaal zijn. Bij chape is egaliseren een noodzaak. De kurktegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, structuren en kleuren.

Tip 4 : Waarom is een kurkvloer gezond ?

Gaat u een nieuwe vloer leggen dan is het zeker eens te overwegen om een kurkvloer te plaatsen. Een kurkvloer klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende optie maar een kurkvloer biedt vele voordelen waaronder de hygiëne. Kurkvloeren worden gemaakt van 100% natuurlijke producten waardoor het een milieuvriendelijke vloer is.

Daarnaast is een kurkvloer niet statisch waardoor het geen vuil aantrekt en dus zeker geschikt is voor mensen met allergieën. De vuilafstotende laag van de kurkvloer stoot tevens bacteriën en schimmels af. Kurkvloeren hebben schokabsorberende eigenschappen die zorgen voor drukverlichting van voeten, gewrichten, benen en de rug.

Kurkvloeren zijn ook warmte-isolerend, geluiddempend en erg makkelijk in onderhoud. Kortom overweegt u een nieuwe vloer te leggen, hou dan zeker eens een kurkvloer in gedachte.

Tip 3 : Kurkvloer plaatsen met kurktegels of panelen ?

(een tip van) Kurco - Ravels België
Kurkvloeren kunnen op 2 manieren worden geplaatst. De traditionele kurktegels worden verlijmd op een (super) gladde ondergrond en nadien voorzien van minimaal 3 vernislagen. Tegenwoordig zijn er ook kant-en-klare kurkpanelen met een klikverbinding. Ideaal voor de zelfplaatser en direct begaanbaar na plaatsing. De beide mogelijkheden zijn in diverse kleuren en motieven verkrijgbaar. (Ook in wit - grijs - zwart - beige - blauw enz).

Kurkvloer TIPS en weetjes

Tip 2 : Kurkvloer plaatsen met kliksysteem of verlijmde vloer ?

(een tip van) Kurkinterieur
Kliksysteem, een zwevend vloersysteem met lijmloze verbindingen
- Snelle, gemakkelijke installatie
- Geen specifiek gereedschap nodig voor installatie
- Te plaatsen op eventueel bestaande vloeren
- Verkrijgbaar met verschillende structuren, inclusief met uitzicht van parket!

Verlijmde vloeren:
- De kurktegels worden op de ondergrond verlijmd
- De ondergrond moet droog en egaal zijn
- Bij chape is egaliseren een noodzaak
- De kurktegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, structuren en kleuren

Tip 1 : Algemene informatie over kurkvloer

kurkvloerDenkt u eraan om een nieuwe vloer te leggen dan zou u kunnen opteren voor kurk of een kurkvloer. Kurk wordt gewonnen van de boom en verwerkt tot kurktegels die makkelijk kunnen geplaatst worden.

Het voordeel van kurk of een kurkvloer is dat deze zeer zacht en warm aanvoelt waardoor het zeer aangenaam aanvoelt, ook op de blote voeten of sokken. Inzake vorm en kleuren zijn er ook vele mogelijkheden en bestaat er een brede waaier aan dessins en ontwerpen.

Ook inzake gezondheid biedt een kurkvloer voordelen. Wegens de zachtheid en elasticiteit biedt het extra comfort voor de gewrichten opdat ze minder hard belast worden. Kurk is tevens goed bestand tegen vocht en rot niet. Bijgevolg kan het ook geplaatst worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer waarbij de kurkvloer een extra aangenaam gevoel genereert in de badkamer aangezien dit de uitgesproken plaats is waar blootsvoets gelopen wordt.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website