Kurkvloeren en kurkwanden – TIPS en advies uit België en Nederland – studies en onderzoek

U bent hier : Home > Woning > Kurkvloeren

Kurkvloer TIPS en weetjes

Tip 4 : Tips voor een kurkvloer met kurktegels (een tip van Kurkinterieur)

Overweeg je om een kurkvloer te leggen in je woning of kantoor, dan kan je kiezen voor het leggen kurktegels waarbij verschillende plaatsingstechnieken kunnen toegepast worden.
- Kurkvloer met Kliksysteem : Een zwevend vloersysteem met lijmloze verbindingen : Snelle, gemakkelijke installatie. Geen specifiek gereedschap nodig voor installatie. Te plaatsen op eventueel bestaande vloeren. Verkrijgbaar met verschillende structuren, inclusief met uitzicht van parket!
- Kurkvloer verlijmd op de vloer : De kurktegels worden op de ondergrond verlijmd. De ondergrond moet droog en egaal zijn. Bij chape is egaliseren een noodzaak. De kurktegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, structuren en kleuren.Tip 3 : Kurkvloer plaatsen met kurktegels of panelen ? (een tip van) Kurco

Kurkvloeren kunnen op 2 manieren worden geplaatst. De traditionele kurktegels worden verlijmd op een (super) gladde ondergrond en nadien voorzien van minimaal 3 vernislagen. Tegenwoordig zijn er ook kant-en-klare kurkpanelen met een klikverbinding. Ideaal voor de zelfplaatser en direct begaanbaar na plaatsing. De beide mogelijkheden zijn in diverse kleuren en motieven verkrijgbaar. (Ook in wit - grijs - zwart - beige - blauw enz).

Tip 2 : Kurkvloer plaatsen met kliksysteem of verlijmde vloer ? (een tip van) Kurkinterieur

Kliksysteem, een zwevend vloersysteem met lijmloze verbindingen
- Snelle, gemakkelijke installatie
- Geen specifiek gereedschap nodig voor installatie
- Te plaatsen op eventueel bestaande vloeren
- Verkrijgbaar met verschillende structuren, inclusief met uitzicht van parket!
Verlijmde vloeren:
- De kurktegels worden op de ondergrond verlijmd
- De ondergrond moet droog en egaal zijn
- Bij chape is egaliseren een noodzaak
- De kurktegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, structuren en kleuren

Tip 1 : Waarom is een kurkvloer gezond ? (een tip van) Ludo Claes

Gaat u een nieuwe vloer leggen dan is het zeker eens te overwegen om een kurkvloer te plaatsen. Een kurkvloer klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende optie maar een kurkvloer biedt vele voordelen waaronder de hygiëne. Kurkvloeren worden gemaakt van 100% natuurlijke producten waardoor het een milieuvriendelijke vloer is. Daarnaast is een kurkvloer niet statisch waardoor het geen vuil aantrekt en dus zeker geschikt is voor mensen met allergieën. De vuilafstotende laag van de kurkvloer stoot tevens bacteriën en schimmels af. Kurkvloeren hebben schokabsorberende eigenschappen die zorgen voor drukverlichting van voeten, gewrichten, benen en de rug. Kurkvloeren zijn ook warmte-isolerend, geluiddempend en erg makkelijk in onderhoud. Kortom overweegt u een nieuwe vloer te leggen, hou dan zeker eens een kurkvloer in gedachte.


KURKVLOEREN - Algemene informatie

kurkvloerDenkt u eraan om een nieuwe vloer te leggen dan zou u kunnen opteren voor kurk of een kurkvloer. Kurk wordt gewonnen van de boom en verwerkt tot kurktegels die makkelijk kunnen geplaatst worden. Het voordeel van kurk of een kurkvloer is dat deze zeer zacht en warm aanvoelt waardoor het zeer aangenaam aanvoelt, ook op de blote voeten of sokken. Inzake vorm en kleuren zijn er ook vele mogelijkheden en bestaat er een brede waaier aan dessins en ontwerpen.

Ook inzake gezondheid biedt een kurkvloer voordelen. Wegens de zachtheid en elasticiteit biedt het extra comfort voor de gewrichten opdat ze minder hard belast worden. Kurk is tevens goed bestand tegen vocht en rot niet. Bijgevolg kan het ook geplaatst worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer waarbij de kurkvloer een extra aangenaam gevoel genereert in de badkamer aangezien dit de uitgesproken plaats is waar blootsvoets gelopen wordt.

Omwille van de zachtheid en de elasticiteit is het tevens de ideale vloer voor kinderkamers aangezien de vloer de

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

> Meer wonen TIPS
Moppen en grappen
Promoties