U bent hier : / Home / Trapliften – 9 tips en advies voor de beste traplift

 

Trapliften – 9 tips en advies voor de beste traplift

traplift monolift lift op uw trap TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over trapliften met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

♥ Leuke rollator kopen
- bol.com / rollators

FILMTIP
Hoe wordt een traplift geplaatst - Smienk

NIEUW - Tip 9 : Wat is een traplift en wat is de prijs?

U heeft er vast wel eens 1 gezien of erover gehoord van vrienden of kennissen, een traplift. Maar wat is een traplift nou precies? Dit zal ik U hieronder uitleggen. Bij een traplift spreken we eigenlijk over 2 hoofdonderdelen namelijk een rail, deze zit op of aan de zijkant van uw trap gemonteerd. En een stoeltje.

Dit stoeltje wordt door een elektromotor aangedreven langs de rail en zorgt er zo voor dat de passagier die erop zit veilig naar boven en beneden kan komen. Een traplift is geschikt voor personen die door een ziekte invaliditeit niet meer in staat zijn om zelfstandig te traplopen. Voor hen is een traplift een prima hulpmiddel waar ze hun zelfstandigheid mee kunnen behouden zonder hulp van buiten af.

Wat kost een traplift ongeveer

Als U besluit om een traplift te gaan kopen, dan zult U zich heel waarschijnlijk als eerste afvragen wat kost een traplift nou precies? Omdat natuurlijk de meeste trappen allemaal verschillend zijn is een exact bedrag hiervoor moeilijk te geven.

Wanneer we de trapliften onderverdelen in twee soorten kan er wel een schatting van het bedrag worden gemaakt. Allereerst de standaard traplift. Dit is een model dat geschikt is voor rechte trappen. Omdat deze relatief eenvoudig te installeren is dit ook de goedkoopste. Deze kost ongeveer € 3.000,-.

Als tweede is er de traplift met bochten. Voor dit model zijn de kosten stukken hoger en dat komt omdat er veel maatwerk bij komt kijken. Het inmeten en installeren duurt bij dit model stukken langer en dat is dan ook terug te zien in de prijs. Een traplift met bochten kosten ongeveer € 8.000,-.

Een tweedehands traplift kopen

Tweedehands trapliften kunnen voor mensen met een klein budget een uitkomst zijn. Omdat trapliften erg duur in de aanschaf zijn, is het kopen van een gebruikt model het overwegen waard.

Verschillende bedrijven bieden tweedehands exemplaren aan voor een fractie van de nieuwprijs. Bovendien hoeft U zich na aanschaf bij een erkende fabrikant geen zorgen te maken over zaken zoals de veiligheid. De trapliften worden voor verkoop eerst helemaal nagekeken en zo nodig gereviseerd waarbij alle slijtageonderdelen worden vervangen.

Tip 8 : Waar best een traplift plaatsen op uw trap?

(een tip van) Triwa trapliften - Heerenveen Nederland
Veelal kan de traplift aan de smalle kant van de trap worden geplaatst. Zo houdt u de brede zijde van de trap vrij om te belopen voor huisgenoten. Tevens kan de rail als handleuning worden gebruikt.

Tip 7 : Trapliften of toch een huislift?

(een tip van) Liftus - Emmeloord Nederland
Indien u overweegt om uw trap vol te bouwen met een traplift is het wellicht verstandig om u eens te laten voorlichten over een huislift. De prijs voor een huislift zal u positief verbazen en uw woning zal ook nog eens in waarde stijgen.

Tip 6 : Tip voor een traplift bij smalle trappen

(een tip van) Thyssen Krupp monolift
Indien je over een smalle trap beschikt dan is het nuttig dat de stoel van je traplift rond zijn as kan draaien. Hierdoor kan je achterwaarts de trap op een heb je heel wat minder ruimte nodig. Het voorkomt ook dat je tijdens de rit met je knieën de muur raakt.

Tip 5 : Financiële tussenkomst voor trapliften

(een tip van) Liftconstruct - Antwerpen België
Voor bejaarden voorziet het Provinciebestuur Antwerpen een premie van max. 1612 euro tussenkomst voor aankoop van een traplift. Indien de aanvraag van deze premie wordt ingediend NA plaatsing van de traplift , betaald de provincie maar 50% van deze premie. Dus, eerst premie aanvragen en dan pas traplift laten plaatsen!
Belangrijk: Wetgeving wijzigt dus deze regelgeving kan niet meer up-to-date zijn

Tip 4 : Fiscale Tip voor trapliften in Nederland

(een tip van) Stannah Trapliften - Lisse Nederland
Afhankelijk van het beleid van uw gemeente bestaat er soms de mogelijkheid om een (bestaande en gebruikte) voorziening verstrekt te krijgen in natura of dat u een financiële compensatie aanvraagt. Een zogenaamd PGB (Persoons Gebonden Budget), waarmee u een traplift van eigen keuze kunt aanschaffen. Er dient dan wel sprake te zijn van een medische indicatie n in de meeste gevallen dient u een eigen bijdrage te betalen.

Tip 3 : Tip voor het reinigen van trapliften

(een tip van) Sanimed
Wanneer je de rails van een traplift schoon maakt kun je dat in de meeste gevallen het beste doen met glassex en naderhand afnemen met een droge doek.

Tip 2 : Traplift met klaprail

(een tip van) AM centrum
U denkt dat een traplift in uw woning niet kan, omdat zich onderaan uw trap een deur bevindt? Toch wel, een klaprail biedt hier de oplossing.

Tip 1 : Algemene informatie over trapliften

traplift voor alle trappenEen traplift of monolift is als het ware een verrijdbare stoel die op een trap wordt gemonteerd en als lift fungeert. De traplift of monolift rijdt op een railsysteem dewelke op de trap gemonteerd staat. Op de rail rijdt vervolgens de stoel waardoor de traplift of monolift ontstaat.

Het doel van trapliften is het traplopen te vermijden waardoor de knieën en benen niet meer belast wordt en het traplopen een makkie wordt. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over trapliften en monoliften, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Trappen en traprenovatie TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties