Trapliften en monoliften – TIPS en advies uit België en Nederland

U bent hier : Home > Woning > Trapliften

traplift monolift lift op uw trap TIPS

Wil je een traplift of monolift plaatsen op een trap dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 7 : Waar best een traplift plaatsen op uw trap?

(een tip van) Triwa trapliften
Veelal kan de traplift aan de smalle kant van de trap worden geplaatst. Zo houdt u de brede zijde van de trap vrij om te belopen voor huisgenoten. Tevens kan de rail als handleuning worden gebruikt.

Tip 6 : Een traplift of toch een huislift?

(een tip van) Liftus
Indien u overweegt om uw trap vol te bouwen met een traplift is het wellicht verstandig om u eens te laten voorlichten over een huislift. De prijs voor een huislift zal u positief verbazen en uw woning zal ook nog eens in waarde stijgen.

Tip 5 : Tip voor een traplift bij smalle trappen

(een tip van) Thyssen Krupp monolift
Indien je over een smalle trap beschikt dan is het nuttig dat de stoel van je traplift rond zijn as kan draaien. Hierdoor kan je achterwaarts de trap op een heb je heel wat minder ruimte nodig. Het voorkomt ook dat je tijdens de rit met je knieën de muur raakt.

Tip 4 : Financiële tussenkomst voor trapliften

(een tip van) Liftconstruct
Voor bejaarden voorziet het Provinciebestuur Antwerpen een premie van max. 1612 euro tussenkomst voor aankoop van een traplift. Indien de aanvraag van deze premie wordt ingediend NA plaatsing van de traplift , betaald de provincie maar 50% van deze premie. Dus, eerst premie aanvragen en dan pas traplift laten plaatsen!

Tip 3 : Fiscale Tip voor trapliften in Nederland

(een tip van) Stannah Trapliften
Afhankelijk van het beleid van uw gemeente bestaat er soms de mogelijkheid om een (bestaande en gebruikte) voorziening verstrekt te krijgen in natura of dat u een financiële compensatie aanvraagt, een zogenaamd PGB (Persoons Gebonden Budget), waarmee u een traplift van eigen keuze kunt aanschaffen. bepaalt dit zelf onder de WMO! Er dient dan wel sprake te zijn van een medische indicatie n in de meeste gevallen dient u een eigen bijdrage te betalen. Deze eigen bijdrage is voor het jaar 2009 NIET fiscaal aftrekbaar.

Tip 2 : Tip voor het reinigen van een traplift

(een tip van) Sanimed
Wanneer je de rails van een traplift schoon maakt kun je dat in de meeste gevallen het beste doen met glassex en naderhand afnemen met een droge doek.

Tip 1 : Traplift met klaprail

(een tip van) AM centrum
U denkt dat een traplift in uw woning niet kan, omdat zich onderaan uw trap een deur bevindt? Toch wel, een klaprail biedt hier de oplossing.

Algemene informatie

traplift voor alle trappenEen traplift of monolift is als het ware een verrijdbare stoel die op een trap wordt gemonteerd en als lift fungeert. De traplift of monolift rijdt op een railsysteem dewelke op de trap gemonteerd staat. Op de rail rijdt vervolgens de stoel waardoor de traplift of monolift ontstaat. Het doel van trapliften is het traplopen te vermijden waardoor de knieën en benen niet meer belast wordt en het traplopen een makkie wordt. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over trapliften en monoliften, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Wat is een traplift precies en wat is de prijs ?
- Trappen en traprenovatie

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes