U bent hier : / Home / Waterbedden met leuke weetjes TIPS en advies

 

Waterbedden met leuke weetjes TIPS en advies

Waterbedden met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Waterbedden in België en Nederland
- Zie volgende update

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 6 : Wat is het verschil tussen matras en waterbed ?

(een tip van) Euro waterbed
Bij het traditionele matras tracht men al jaren lang het matras zo te construeren dat de drukpunten, vooral bij de heupen en schouders zo goed mogelijk worden ondersteund. Deze drukpunten hinderen de onderhuidse bloedcirculatie. Hierdoor geven de hersenen u een prikkel om te keren. Deze verandering van houding gebeurt ongeveer 70 tot 100 keer per nacht. Velen worden dan ook met een moe gevoel wakker.

Op het waterbed valt 90% van die drukpunten weg, zodat de bloedvaten veel minder worden afgekneld en van het keren nog maar 10 % overblijft. Ook gaan de benen bij het liggen op het waterbed iets omhoog, de bekken kantelen hierdoor iets achterover, waardoor de druk op de wervels afneemt.

Het waterbed is stevig en soepel tegelijk. Tevens is het matras verwarmd. Hierdoor heeft het waterbed een behaaglijke temperatuur, een perfecte ondersteuning, een betere bloedcirculatie, woelt u minder en heeft u een aanmerkelijk betere nachtrust.


FILMTIP
Leuke tips voor waterbedden van Vivera


Tip 5 : Waterbedden, waarop letten?

Als we spreken over een waterbed dan wil dit zeggen dat de matras of beter de matrasvulling van een waterbed gevuld is water. Het grote voordeel van water als matrasvulling is dat water zich aanpast aan de vorm van het lichaam waarbij de drukpunten van het lichaam zoals de schouders en de heupen, als men op de zij ligt, meer doorzakking hebben dan de andere lichaamsdelen die minder grote drukpunten creëren.

Hierdoor ontstaat een volledige ondersteuning van het gehele lichaam wat de ergonomie en het slaapcomfort vergroot. Een nadeel van een waterbed is dan weer dan er geen of slechts minimale verluchting of ventilatie kan plaatsvinden waardoor een zweterig gevoel kan ontstaan bij het slapen in een waterbed.

waterbedBij het plaatsen van een waterbed dient tevens rekening gehouden te worden met het aanzienlijke gewicht van het bed. Zeker bij een tweepersoonsbed. Houd even in gedachte dat één liter water één kilogram weegt en een waterbed heel wat liters water vergt wil het volledig gevuld zijn.

Dit heeft een impact op je vloer en de constructie van de woning. Bij het vullen van het water zal tevens de hoeveelheid water de hardheid of de zachtheid van de matras bepalen. Des te meer het waterbed gevuld wordt, des te harder het waterbed zal worden. Daarom is het aan te raden geregeld de spanning van het bed te controleren tijdens het vullen van het waterbed door even in het bed te gaan liggen.

Tip 4 : Soorten waterbedden

Bij de keuze van een waterbed zijn er twee belangrijke soorten waarvoor geopteerd kan worden zijnde één grote zak die met water gevuld wordt of kleinere separate zakjes die elk met water gevuld worden. Het grote voordeel van een opgedeeld waterbed met kleinere zakjes is dat bij wentelingen in het bed de trillingen doorheen het water niet of heel wat minder doorgegeven worden aan de restdelen van het waterbed wat wel handig is als twee personen in het waterbed slapen

Als iemand zich omdraait in het waterbed zal de ander niet gestoord worden door de trillingen en bewegingen die door het water doorgegeven worden wat wel de situatie is als het waterbed uit één grote waterzak is opgebouwd.

Een tweede keuzemogelijkheid in waterbedden is de opbouw van de zijde van het bed waarin de waterzak geplaatst wordt. Dit kan ofwel de zijde van de waterzak zelf zijn waarbij geproken wordt over een softside waterbed, of kan een houten omkasting zijn waarin de waterzak geplaatst wordt waarbij gesproken wordt over een hardside waterbed. Beide waterbedden hebben elk hun specifieke voordelen en nadelen waarbij tevens de waterhoeveelheid in rekening moet gebracht worden.

TIP 3 : Slapen op koud of warm water?

Slapen op koud water is geen aanrader waardoor het aan te raden is het water te verwarmen wat uiteraard energie vergt. Des te meer water in het waterbed, des te meer energie vereist is om het op te warmen. Inzake waterhoeveelheid zijn tevens verschillen op te merken tussen de softside en hardside waterbedden.

Inzake temperatuurbehoud heeft het waterbed dan weer een voordeel ten aanzien van de traditionele matrassen. Een waterbed heeft een groot volume en massa, dat eenmaal op temperatuur, langer de temperatuur zal vasthouden wat dan weer ten goede komt aan de nachtrust.

Nadeel is dan weer dat de temperatuur van de watermassa groter is dan het lichaamsgewicht van de persoon in het waterbed waardoor de watermassa niet zal opgewarmd worden door de lichaamstemperatuur zoals geschied bij traditionele matrassen. Dit maakt dat aan te raden is een waterbed ten allen tijden op de ideale temperatuur te houden. Koelt het water af dan zal deze afkoeling steeds doorwegen op de lichaamstemperatuur.

Beste waterbedden - 5 tips voor je ideale waterbed

Tip 2 : Waarom slapen op een waterbed ?

(een tip van) Oceanbedding - Londerzeel België
Rugklachten, stress, last van allergieën, slaapt U onrustig? Al gedacht aan een waterbed ? Ervaar het gevoel van totale ontspanning. Het is bewezen dat men op een waterbed sneller inslaapt en een diepere slaap bereikt.

Tip 1 : Slapen op water stimuleert een natuurlijke slaaphouding

(een tip van) Akva waterbedden
Optimaal slaapcomfort was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van het gamma rustgevende en stijlvolle Akva waterbedden. Slapen op water is immers de meest natuurlijke manier van slapen. Water stuwt en ondersteunt, water stimuleert en vitaliseert. Op water komt u echt tot rust, in uw meest natuurlijke slaaphouding!


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Slapen gerelateerd:
- Slapen essentieel voor geheugen
- Effectief leren in je slaap
Matras of bed kopen, waarop letten

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website