Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Zitmeubelen stoelen salons met leuke weetjes TIPS en advies

zitmeubelen leder salon sofa TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over zitmeubelen.


♥ Leuke zitmeubelen kopen
- bol.com / zitmeubelen
- Amazon / zitmeubelen


FILMTIP
Leuke tips over stoelen - VTwonen

NIEUW - Tip 7: Waarop letten bij zitmeubelen, sofa of salon

Een tip van: Seats and Sofas
Staat u op punt om nieuwe zitmeubelen zoals een sofa of een salon aan te kopen, dan zijn er toch enkele aandachtspunten die je dient in acht te nemen. Vermijd bijvoorbeeld alle scherpe voorwerpen die kunnen krassen en scheuren kunnen veroorzaken, denk hierbij aan pennen, naalden, honden- en kattenpoten.

Voorkom drukwerk als tijdschriften en kranten op uw bank of lederen meubel, deze kunnen inkt afgeven en zo slecht of niet te reinigen vlekken achterlaten op uw lederen meubels! Pas bovendien ook op met Jeanskleding. Zeker bij nieuwe jeanskleding is er een groot risico op vlekvorming (waas) op uw zitmeubel. Zeker op lichtgekleurde bekledingssoorten is dit een groot risico.

Voorkom tevens de plaatsing van uw salon (ongeacht de bekledingssoort) in direct zonlicht en UV stralen door gebruikmaking van gordijnen en/of zonnewering. Door direct zonlicht kan sneller verkleuring optreden van uw zitmeubel en kan een lederen bekleding sneller uitdrogen.

Tip 6 : Tips voor de aankoop van een zitmeubel

(een tip van) Antiek den ouden overzet
Gaat u een salon, zithoek of fauteuil kopen ? Neem niet alleen een plannetje mee, maar eventueel ook een stukje van uw nieuwe behangpapier of overgordijn. U kan de kleuren dan perfect op elkaar afstemmen. Neem plaats in de zetel of fauteuil die uw voorkeur wegdraagt en blijf gedurende het informatie- en verkoopsgesprek zitten. Zo kan u reeds voor uzelf uitmaken of de kwaliteit en het zitcomfort voor u de juiste zijn.

Aarzel niet en vraag ook om even in de grote zetel (of op de lange bank) te mogen liggen.... de meeste mensen doen dit thuis ook en zo vermijdt u dat de zetel niet het gewenste comfort biedt voor een avondje luieren voor televisie.

Tip 5 : Hoe weet je of je een kwalitatief bankstel hebt?

(een tip van) Bankstellenshop
Wil je weten of je een goed kwalitatief bakstel of zitmeubel hebt? Til het bankstel ca 15 cm op aan 1 poot, als de andere poot (korte zijden) nog op de grond staat heeft u een kwalitatief laag bankstel! Een kwalitatief bankstel herken je aan een stabiel onderstel.

Tip 4 : Zitmeubelen kopen? Maak een plannetje

(een tip van) Zetelfabriek
Voor U een salonzaak bezoekt voor het kopen van een salon of zitmeubelen, maakt U best eerst een plannetje van de zithoek die u beschikbaar heeft in uw woonruimte. De verkoper kan U dan beter helpen bij het inplannen van een geschikte salon of zitmeubel op maat!

Tip 3 : Hoe het leder van een bank of sofa soepel houden?

(een tip van) Vandenbroek Meubelen
U kunt leer wanneer dit nodig is het beste afnemen met een vochtige zeem met gedistilleerd water, u mag deze zeem alleen voor het afnemen van leer gebruiken. Met een paar druppels wonderolie op een doek of een kleurloos onderhoudsmiddel kan het leer twee keer per jaar worden ingewreven, dit houdt het leer soepel en zacht.  Als het leer door gebruik wat schraal wordt, kunt u eventueel een kleurend onderhoudsmiddel gebruiken. Volg in alle gevallen de voorschriften op de verpakking.

Tip 2 : Salon of zitmeubelen kopen, denk ook aan ergonomie

Als we een salon een zithoek of andere zitmeubelen kopen dan kijken we in eerste instantie naar de look ofwel het mooie ontwerp van het salon waarna we even plaatsnemen in het salon en het comfort even aanvoelen. Zit het salon goed en is het mooi dan wordt de verleiding groot om deze te kopen.

Eenmaal thuis geplaatst merken we thans dat bij langdurig zitten in het salon er wat pijn in de rug ontstaat en het salon of de zitmeubelen eigenlijk niet zo comfortabel zijn als toen we in de winkel in de zetel of salon zaten. Dit is een veelgemaakte fout bij het aankopen van een salon een zithoek of andere zitmeubelen.

Waarop letten bij de aankoop van zitmeubelen

sofa leder zitmeubelOm dit te vermijden zijn er enkele tips die u kunnen helpen om de juiste keuze te maken en langdurig te kunnen genieten van het zitmeubel. Als eerste dient het salon over een goede rugsteun te beschikken. Als je in een salon zit mag je rug eigenlijk niet bol staan. Een overdreven bolle rug leidt na langdurig zitten tot rugpijn.

Ook het zitgedeelte mag niet te diep wegzakken waardoor wederom een kromme rug ontstaat. Als je eenmaal zit en je zit met je rug tegen de rugleun dan moeten je voeten nog op de vloer staan en wel volledig plat. Het zitgedeelte van het salon mag dus niet te lang zijn, tot aan knieholte, en mag ook niet te hoog zijn. Kortom denkt u eraan een nieuw salon een zithoek of zitmeubelen aan te kopen, denk dan zeker aan de ergonomische zithouding.

Tip 1 : Tip voor het reinigen van lederen zitmeubelen

(een tip van) Salons voor een prijsje
Lederen zetels blijven in uitstekende conditie als je deze onderhoud met Ricinusolie. Gebruik hiervoor een zachte spons en hou deze apart zodat je telkens dezelfde spons kunt gebruiken.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Meubelen TIPS
Massagestoelen TIPS
Antiek meubelen TIPS
Meubelmakers TIPS
Kantoormeubelen TIPS
Kantoorstoelen TIPS
Tuinmeubelen TIPS
- Bingewatchen, leuk maar waarom toch ook even opletten?

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie