Binnendeuren – TIPS en advies uit België en Nederland

U bent hier : Home > Woning > Binnendeuren

binnendeur hout glas PVC TIPS

Wil je binnendeuren kopen of plaatsen dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 10 : Hoe vermijdt u dat iemand tegen uw glazen deur aanloopt

(een tip van) Glassdecor
Met zandstraalfolie kan u niet alleen ramen stijlvol bekleven en tegelijk inkijkwerend maken, deze glasfolie is ook een uitstekend materiaal om op eenvoudige wijze glazen binnendeuren 'zichtbaar te maken'. Daarbij hoeft u het glas zelfs niet volledig te bekleven; n enkele strook zandstraalfolie op ooghoogte of een combinatie van meerdere figuren, volstaat om ervoor te zorgen dat niemand pardoes tegen het glas aanloopt. Overigens kan u deze techniek om dezelfde reden ook perfect toepassen op glazen wanden. Een belangrijk voordeel van zandstraalfolie is dat een heel neutraal maar tegelijk ook een erg stijlvol overkomt, zodat het past in elk interieur.

Tip 9 : Maak binnendeuren passend bij het interieur

(een tip van) De Grootte lakdeuren
In een huis moet u zich thuis kunnen voelen. Daarom is de keuze van het interieur heel belangrijk. Leuke meubels, een tof kleurtje voor de muren, mooie vloerbekleding en allerhande andere spulletjes die het huis een persoonlijke touch geven. Maar hebt u er ooit al bij stil gestaan dat ook binnendeuren bijdragen aan die persoonlijke touch? Droomt u van een huis in cottage stijl met witte lakdeuren of vindt u een moderne glazen deur het einde? Keuze in elke deursoort: stijlen moderne deuren, in massief, fineer, stratifie of MDF. Er is ook een groot aanbod aan verfdeuren, glasdeuren, vouwdeuren en branddeuren.

Tip 8 : Binnendeuren enkele praktische tips

binnendeurDenkt u eraan om nieuwe binnendeuren te plaatsen dan heeft u een brede waaier aan mogelijkheden, modellen, uitvoeringen en smaken. Binnendeuren zijn in tegenstelling tot buitendeuren of voordeuren, deuren die enkel toegang bieden tot twee leefruimtes. Hierdoor dienen binnendeuren niet aan de strenge eisen en wensen te voldoen zoals buitendeuren, denk hierbij aan weersbestendigheid en inbraakwerend, en is het voornamelijk smaak en inpassing in het bestaande interieur die de vorm en uitstraling van de binnendeur bepalen. Binnendeuren kunnen volledig op maat geproduceerd worden. Heeft u specifieke wensen of noden zoals geluidshinder, tochtbescherming of dergelijke, laat het dan zeker weten aan uw leverancier. Hij heeft vast en zeker een oplossing op maat.

Tip 7 : Draaideuren en verfdeuren - lakdeuren als binnendeuren

De meest voorkomende binnendeuren zijn draaideuren en verfdeuren waarbij de meeste uit hout vervaardigd zijn, zowel massief hout als een samenstelling van houtsoorten. Om de deur aan te passen volgens stijl en wens kunnen gravures, lijsten, kleuren en zelfs materialen op maat gekozen worden waardoor een unieke deur kan gecreëerd worden. Kenmerkend aan een draaideur is uiteraard dat ze een draai of zwaaibeweging maakt bij het openen en sluiten. Veelal is deze draaibeweging in één richting doch bestaan er ook draaideuren die in twee richtingen kunnen draaien waarbij speciale klemsystemen voorzien zijn die de deur in gesloten stand houden. Ook kunnen deze draaideuren met veersysteem uitgerust worden waardoor de deur automatisch naar de sluitstand gaat.

Tip 6 : Schuifdeuren als binnendeuren

Het nadeel van een draaideur is uiteraard het plaatsverlies dat door het opendraaien ontstaat. Wil men deze vermijden dan biedt een schuifdeur de ideale oplossing. Schuifdeuren zijn deuren die gemonteerd zijn op rails en rijwieltjes waardoor de deur eenvoudig van links naar rechts verschuift en bijgevolg geen plaats wegneemt van de woonruimte. Het rijsysteem van de schuifdeur kan ofwel op de muur gemonteerd worden, ofwel in de spouw van de binnenmuur waardoor de gehele deur in de spouw verschuift en alles netjes kan afgewerkt worden.

Het nadeel van een schuifdeur is thans dat deze veelal niet goed afsluit waardoor warmte verloren gaat of geluid onvoldoende tegen gehouden wordt. Wil men dit toch realiseren dan zijn ingrijpende maatregelen nodig zoals bij de brandwerende schuifdeuren (zie verder). Ook inzake schuifdeuren biedt de markt heel wat mogelijkheden en uitvoeringen waarbij alles op maat en smaak kan geproduceerd worden.

Tip 5 : Vouwdeuren als inschuifbare binnendeuren

Is een schuifdeur geen optie, dan bieden vouwdeuren of inschuifbare binnendeuren misschien oplossingen. Een vouwdeur is een flexibele deur die als een accordeon samenvouwt en weer uitstrekt om ze te sluiten. Een magneet of hanghaak houdt de vouwdeur vast tegen de deurstijl. Het materiaal van een vouwdeur is veelal zachte flexibele kunststof of leder die makkelijk samenvouwt. Tevens zit in de deur een metalen vouwmechanisme dat de vouwbeweging voor zijn rekening neemt.

Tip 4 : Overweeg ook glasdeuren als binnendeuren

Wil men transparantie of lichtdoorlatendheid creëren via de deur dan kan tevens geopteerd worden voor hetzij: glaspartijen in de deur of een volledige glasdeur als één grote raam, al dan niet gezandstraald om wel het licht maar niet het zicht door te laten. Zelfs heuse loodstructuren kunnen tezamen met het glas in binnendeuren verwerkt worden hetgeen de deur herleidt tot een uniek exemplaar. Kortom ook in glasdeuren zijn vele mogelijkheden waarbij allerhande figuren en tekeningen in het glas kunnen ingewerkt worden.

Tip 3 : denk aan de scharnieren en klinken bij binnendeuren

Bij een mooie binnendeur hoort uiteraard een mooie deurklink om de deur te openen. Nodeloos te zeggen dat ook hierin een overvloed aan keuzemogelijkheden en materialen voorhanden zijn volgens stijl en smaak. Ook de scharnieren kunnen in een brede waaier aan mogelijkheden aangeboden worden. Scharnieren zijn thans voornaam bij binnendeuren aangezien ze de stabiliteit van de deur bepalen.

Tip 2 : wat met deuromlijstingen en afwerkingpanelen bij binnendeuren

Men zou het niet meteen denken maar ook de afwerkingpanelen of de deuromlijstingen die omheen de muur worden verwerkt kunnen met allerhande gravures en lijsten voorzien worden waardoor deur en omlijsting tot één samenhangend geheel worden herleid. Als u besluit de omlijsting van de deur te verven of te schilderen dan is het raadzaam om de omlijsting van zowel de ramen als de deuren in dezelfde kleur te schilder om een mooi geheel te creëren.

Kortom, bent u opzoek naar nieuwe binnendeuren, dan heeft u keuze te over. Heeft u geluidshinder? Ook dan bieden binnendeuren geluidswerende oplossingen. Vraag erom bij uw leverancier.

TIP 1 : Brandveiligheid met brandwerende binnendeuren

Men zou het misschien niet meteen denken maar binnendeuren bieden een aanzienlijke brandbeveiliging bij brand en kunnen daadwerkelijk levens redden. Een binnendeur biedt namelijk de unieke mogelijkheid om een ruimte waarin brand is ontstaat snel af te sluiten. Zelfs luchtdicht af te sluiten. Door deze afsluiting wordt de luchttoevoer geminimaliseerd waardoor de kracht van het vuur niet zo snel toeneemt. Is deze binnendeur daarbij geproduceerd uit een brandwerend materiaal dan kan deze zelfs het vuur bedwingen en beperken tot die ene ruimte waar de brand is ontstaan.

Brandwerende of brandbeveiligde deuren zijn veelal schuifdeuren die al dan niet met een automatisch schuifmechanisme zijn uitgerust. Van zodra een brand wordt gedetecteerd, via een branddetectie systeem of alarmsysteem bijvoorbeeld dan sluit de deur, of alle deuren in het gebouw, automatisch. Bij dit sluiten dient thans steeds een manuele opening mogelijk te blijven. De deur mag dus bij het dichtschuiven niet vergrendeld worden. Dit zodat de mensen die eventueel nog in de ruimte of het gebouw zijn nog steeds kunnen ontsnappen. Doch als men de deur na het openen weer loslaat, dan dient deze zich wederom automatisch te sluiten. Kortom, wenst u uzelf of uw werknemers of de mensen rondom u te beschermen tegen mogelijke brand, dan bieden brandwerende en automatisch sluitende binnendeuren oplossingen. Vraag erom bij uw leverancier.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Buitendeuren en voordeuren
Ramen en deuren
Kozijnen PVC hout Aluminium
Garagepoorten

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes