U bent hier : / Home / Leuke binnendeuren met weetjes TIPS en advies

 

Leuke binnendeuren met weetjes TIPS en advies

binnendeur hout glas PVC TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over binnendeuren met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

♥ Leuke binnendeuren kopen
- bol.com / binnendeuren

FILMTIP
Leuke tips voor binnendeuren - Isero

NIEUW - Tip 10 : Maak je binnendeur passend bij het interieur

(een tip van) De Grootte lakdeuren - Gent België
In een huis moet u zich thuis kunnen voelen. Daarom is de keuze van het interieur heel belangrijk. Leuke meubels, een tof kleurtje voor de muren, mooie vloerbekleding en allerhande andere spulletjes die het huis een persoonlijke touch geven. Maar hebt u er ooit al bij stil gestaan dat ook binnendeuren bijdragen aan die persoonlijke touch?

Droomt u van een huis in cottage stijl met witte lakdeuren of vindt u een moderne glazen deur het einde? Keuze in elke deursoort: stijlen moderne deuren, in massief, fineer, stratifie of MDF. Er is ook een groot aanbod aan verfdeuren, glasdeuren, vouwdeuren en branddeuren.

Tip 9 : Draaideuren verfdeuren en lakdeuren

De meest voorkomende binnendeuren zijn draaideuren en verfdeuren waarbij de meeste uit hout vervaardigd zijn, zowel massief hout als een samenstelling van houtsoorten. Om de deur aan te passen volgens stijl en wens kunnen gravures, lijsten, kleuren en zelfs materialen op maat gekozen worden. Hierdoor kan een unieke deur gecreëerd worden.

Kenmerkend aan een draaideur is uiteraard dat ze een draai of zwaaibeweging maakt bij het openen en sluiten. Veelal is deze draaibeweging in één richting doch bestaan er ook draaideuren die in twee richtingen kunnen draaien. Deze deze deuren dienen speciale klemsystemen voorzien zijn die de deur in gesloten stand houden. Ook kunnen deze draaideuren met veersysteem uitgerust worden waardoor de deur automatisch naar de sluitstand gaat.

Tip 8 : Schuifdeuren bieden forse plaatsbesparing

Het nadeel van een draaideur is uiteraard het plaatsverlies dat door het opendraaien ontstaat. Wil men deze vermijden dan biedt een schuifdeur de ideale oplossing. Schuifdeuren zijn deuren die gemonteerd zijn op rails en rijwieltjes. Hierdoor kan de deur eenvoudig van links naar rechts verschuift en bijgevolg geen plaats wegneemt van de woonruimte.

Het rijsysteem van de schuifdeur kan ofwel op de muur gemonteerd worden, ofwel in de spouw van de binnenmuur. De gehele deur in de spouw verschuift makkelijk en kan netjes afgewerkt worden.

Het nadeel van een schuifdeur is thans dat deze veelal niet goed afsluit waardoor warmte verloren gaat of geluid onvoldoende tegen gehouden wordt. Wil men dit toch realiseren dan zijn ingrijpende maatregelen nodig zoals bij de brandwerende schuifdeuren (zie verder). Ook inzake schuifdeuren biedt de markt heel wat mogelijkheden en uitvoeringen waarbij alles op maat en smaak kan geproduceerd worden.

Tip 7 : Vouwdeuren als inschuifbare binnendeuren

Is een schuifdeur geen optie, dan bieden vouwdeuren of inschuifbare binnendeuren misschien oplossingen. Een vouwdeur is een flexibele deur die als een accordeon samenvouwt en weer uitstrekt om ze te sluiten. Een magneet of hanghaak houdt de vouwdeur vast tegen de deurstijl. Het materiaal van een vouwdeur is veelal zachte flexibele kunststof of leder die makkelijk samenvouwt. Tevens zit in de deur een metalen vouwmechanisme dat de vouwbeweging voor zijn rekening neemt.

Tip 6 : Overweeg ook eens glasdeuren

Wil men transparantie of lichtdoorlatendheid creëren via de deur dan kan tevens geopteerd worden voor hetzij:

  • Glaspartijen in de deur
  • Een volledige glasdeur als één grote raam, al dan niet gezandstraald om wel het licht maar niet het zicht door te laten.

Zelfs heuse loodstructuren kunnen tezamen met het glas in binnendeuren verwerkt worden hetgeen de deur herleidt tot een uniek exemplaar. Kortom ook in glasdeuren zijn vele mogelijkheden waarbij allerhande figuren en tekeningen in het glas kunnen ingewerkt worden.

Tip 5 : Hoe vermijdt u dat iemand tegen uw glazen deur aanloopt

(een tip van) Glass decor - Profondeville België
Met zandstraalfolie kan u ramen stijlvol bekleven en tegelijk inkijkwerend maken. Daarnaast is glasfolie is ook een uitstekend materiaal om op eenvoudige wijze glazen binnendeuren 'zichtbaar te maken'. Daarbij hoeft u het glas zelfs niet volledig te bekleven. Een enkele strook zandstraalfolie op ooghoogte of een combinatie van meerdere figuren, volstaat om ervoor te zorgen dat niemand pardoes tegen het glas aanloopt.

Overigens kan u deze techniek om dezelfde reden ook perfect toepassen op glazen wanden. Een belangrijk voordeel van zandstraalfolie is dat een heel neutraal maar tegelijk ook een erg stijlvol overkomt, zodat het past in elk interieur.

Tip 4 : denk aan de scharnieren en klinken bij binnendeuren

Bij een mooie binnendeur hoort uiteraard een mooie deurklink om de deur te openen. Nodeloos te zeggen dat ook hierin een overvloed aan keuzemogelijkheden en materialen voorhanden zijn volgens stijl en smaak. Ook de scharnieren kunnen in een brede waaier aan mogelijkheden aangeboden worden. Scharnieren zijn thans voornaam bij binnendeuren aangezien ze de stabiliteit van de deur bepalen.

Tip 3 : wat met deuromlijstingen en afwerkingpanelen

Men zou het niet meteen denken maar ook de afwerkingpanelen of de deuromlijstingen, die omheen de muur worden verwerkt, kunnen met allerhande gravures en lijsten voorzien worden. Hierdoor worden deur en omlijsting tot één samenhangend geheel herleid. Als u besluit de omlijsting van de deur te verven of te schilderen, dan is het raadzaam om de omlijsting in eenzelfde kleur te verven. Als de omlijsting en de ramen als de deuren in dezelfde kleur zijn, ontstaat een mooi geheel.

Kortom, bent u opzoek naar nieuwe binnendeuren, dan heeft u keuze te over. Heeft u geluidshinder? Ook dan bieden binnendeuren geluidswerende oplossingen. Vraag erom bij uw leverancier.

TIP 2 : Brandveiligheid met brandwerende binnendeuren

Men zou het misschien niet meteen denken maar binnendeuren bieden een aanzienlijke brandbeveiliging bij brand en kunnen daadwerkelijk levens redden. Een binnendeur biedt namelijk de unieke mogelijkheid om een ruimte waarin brand is ontstaat snel af te sluiten. Zelfs luchtdicht af te sluiten.

Door deze afsluiting wordt de luchttoevoer geminimaliseerd waardoor de kracht van het vuur niet zo snel toeneemt. Is deze binnendeur daarbij geproduceerd uit een brandwerend materiaal dan kan deze zelfs het vuur bedwingen. Zo kan brand en rook beperkt worden tot die ene ruimte waar de brand is ontstaan.

Brandwerende of brand beveiligde deuren zijn veelal schuifdeuren die al dan niet met een automatisch schuifmechanisme zijn uitgerust. Van zodra een brand wordt gedetecteerd, via een branddetectie systeem of alarmsysteem bijvoorbeeld dan sluit de deur, of alle deuren in het gebouw, automatisch.

Bij dit sluiten dient thans steeds een manuele opening mogelijk te blijven. De deur mag dus bij het dichtschuiven niet vergrendeld worden. Dit zodat de mensen die eventueel nog in de ruimte of het gebouw zijn nog steeds kunnen ontsnappen. Doch als men de deur na het openen weer loslaat, dan dient deze zich wederom automatisch te sluiten.

Kortom, wenst u uzelf of uw werknemers of de mensen rondom u te beschermen tegen mogelijke brand, dan bieden brandwerende en automatisch sluitende binnendeuren oplossingen. Vraag erom bij uw leverancier.

Tip 1 : Binnendeuren enkele praktische tips

binnendeurDenkt u eraan om nieuwe binnendeuren te plaatsen dan heeft u een brede waaier aan mogelijkheden, modellen, uitvoeringen en smaken. Binnendeuren zijn in tegenstelling tot buitendeuren of voordeuren, deuren die enkel toegang bieden tot twee leefruimtes.

Hierdoor dienen binnendeuren niet aan de strenge eisen en wensen te voldoen zoals buitendeuren. Denk hierbij aan weersbestendigheid en inbraakwerend. Daarnaast is het voornamelijk smaak en inpassing in het bestaande interieur die de vorm en uitstraling van de binnendeur bepalen.

Binnendeuren kunnen volledig op maat geproduceerd worden. Heeft u specifieke wensen of noden zoals geluidshinder, tochtbescherming of dergelijke, laat het dan zeker weten aan uw leverancier. Hij heeft vast en zeker een oplossing op maat.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Buitendeuren TIPS
Ramen en deuren TIPS
Kozijnen PVC hout Aluminium TIPS
Garagepoorten TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties