U bent hier : / Home / Leuke zonwering binnen en buiten met weetjes TIPS en advies

 

Leuke zonwering binnen en buiten met weetjes TIPS en advies

zonwering schutters TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over zonwering met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

♥ Leuke zonwering kopen
- bol.com / zonwering

FILMTIP
Leuke tips voor de beste zonwering - Van Beem

NIEUW - Tip 13 : Wat moet je zeker weten bij zonwering?

zonwering binnen buiten

Heeft u ramen die zuidelijk georiënteerd zijn of een veranda die veel warmte binnenkrijgt wegens zonnestralen, dan kan u overwegen de temperatuur in de kamer of veranda te verlagen door gebruik te maken van zonweringen. Denkt u er aan om een zonwering te plaatsen, dan is een eerste vraag of u deze zonwering best aan de buitenzijde of aan de buitenzijde van uw ramen aanbrengt.

Om deze vraag te beantwoorden dienen we even na te gaan wat het doel van de zonwering is. Dit is, zoals het woord al zegt, het weren van de zon ofwel de stralingswarmte van de zon.

Als we dit thermisch analyseren dan moeten we nagaan waar de warmte zich ophoudt bij het gebruik van de zonwering. Bij de stralingswarmte van de zon op een object zijn er twee belangrijke warmtetransmissiefactoren die de warmte of de temperatuur bepalen zijnde:

  • de directe straling van de zon, die tegengehouden kan worden door te reflecteren
  • de conductie, wat de opwarming van het object betekent en op zijn beurt warmte gaat afgeven, die tegenhouden wordt door bijvoorbeeld de luchtspouw die gevormd wordt tussen de zonwering en de ramen.

Welke transmissie is het sterkst?

Als de zonwering aan de buitenzijde staat dan zal de zonwering trachten de stralingswarmte tegen te houden, doch de zonwering op zich zal warm worden en dit afgeven naar het raam. Dit raam zal dan vervolgens deze afgegeven warmte trachten tegen te houden wat wordt bepaald door de thermische kwaliteit van het glaswerk.

Is de zonwering daarentegen aan de binnenzijde van het raam geplaatst, dan zal de raam een eerste buffer zijn die de stralingswarmte zal opvangen waarbij de zonwering de alsnog doorgelaten stralingswarmte zal trachten tegen te houden. Doch ook nu treedt conductie op wat tekent dat het raam warm wordt en dit door zal geven naar de zonweringen die op hun beurt warm zullen worden en deze warmte naar de binnenruimte afgeven.

Wat geeft de meeste warmte af naar de binnenruimte?

Studie onderzoek KLEINOfwel het raam, ofwel de zonwering. Meerdere tests en studies hebben uitgewezen dat een zonwering aan de buitenzijde aanzienlijk meer warmte weert dan een binnenzonwering. Naast de thermische eigenschappen dient tevens de constructie en plaatsingsmogelijkheden overwogen te worden bij de keuze voor een buitenzonwering of een binnenzonwering hetgeen uiteraard bepaald wordt door het type zonwering.

Nog even dit. Heeft u overgordijnen aan het raam, dan heeft reeds een doeltreffende binnenzonwering die gecombineerd met een buitenzonwering een doeltreffende temperatuurdaling kunnen realiseren.

Tip 12 : Welke soorten zonwering zijn er eigenlijk?

Naargelang de functionaliteit en eigen wensen zijn er verschillende soorten zonweringen die kunnen toegepast worden. Een eerste soort zonwering zijn de screens die opgerold worden. Deze screens kunnen zowel aan de binnenzijde of buitenzijde van de ramen aangebracht worden waarbij een doek in een railsysteem oprolt of afrolt. Deze screens kunnen hetzij handmatig of via domotica automatisch gestuurd worden.

Een andere soort zonwering zijn de lamellen of jaloezieën die veelal aan de binnenzijde van de ramen worden aangebracht en die met een draaisysteem kantelen waardoor ze licht doorlaten of weren. Ook kunnen deze lamellen of jaloezieën via een railsysteem volledig verwijderd worden. De lamellen kunnen hierbij zowel in een horizontale of verticale uitvoering aangeboden worden.

Naast een zonwering tegen het raam, zoals voorgaande uitvoeringen, kan tevens voor een uitschuif zonwering geopteerd worden, ook wel een uitvalscherm genoemd. Hierbij wordt een rol met railsysteem gemonteerd boven het raam waarbij een doek schuin wordt weggerold van het raam en bijgevolg een schaduwvlak vormt voor het raam. Deze soort zonwering kan zowel als een terrasoverkapping als een individuele raambescherming gebruikt worden.

Tip 11 : Waarom altijd op maat gemaakte jaloezieën kiezen?

Een tip van: Jaloezieën Expert

Je ziet het steeds vaker, mooie beklede ramen. Helaas, jouw raam is te groot of heeft een rare ‘’vorm’’. De reguliere bouwmarkten hebben jou dan niks te bieden, aangezien daar alleen de standaard maten verkrijgbaar zijn. Het kan dan voorkomen dat de jaloezieën niet goed aansluiten bij de randen van de kozijnen.

Om het allemaal wat duidelijker voor je te maken, hebben wij een aantal kopjes geschreven, waar je hopelijk veel mee op schiet!

A. Waarom jaloezieën op maat kopen?

Het op maat laten maken van je raamdecoratie heeft genoeg voordelen.

  • 100% zeker dat deze passen
  • Je kunt ze helemaal naar wens samenstellen
  • Geen standaard maten? Op maat gemaakt tot 300 cm.
  • Meer dan 277 kleuren!
  • 2 jaar garantie
  • Geen tocht, doordat de jaloezieën precies langs je kozijn vallen
  • 10 minuten installatie
  • Een gratis meetverzekering

B. Wat zijn de favoriete kleuren?

Zoals vrijwel ieder raamdecoratie zijn jaloezieën er in veel diverse kleuren, voor ieder wat wils. Van lichtblauw tot kanariegeel, niks is te gek. Er wordt wel altijd aangeraden om kleuren in het echt te bekijken en dus niet alleen via je computerscherm. Dit omdat een laptop/telefoon/computer scherm de kleur een vertekend beeld kunnen geven. De kleuren die het meest worden gekozen, ook wel de favorietjes:

Crème kleur
Wellicht een kleur die te verwachten is, net als wit. Toch waart om te benoemen aangezien deze kleur bij vrijwel ieder interieur past en dus tijdloos is. Hier zijn dan ook de meeste ondertonen in te vinden.

Zwarte kleur
Wordt vaak gekozen in een studeer of slaap kamer en is dan ook geliefd in de houten versie. Dit geeft een nog stoerder effect.

Licht roze kleur
Misschien niet de kleur die meteen in je opkomt, maar wel een hele mooie. Licht roze is eigenlijk tussen crème en roze in en is een zachte rustgevende kleur, wat net dat beetje extra kan geven aan jouw kamer.

Witte kleur
Oké, de echte standaard kleur onder de jaloezieën is wit. Dit betekend echter niet dat dit saai hoeft te zijn. Witte jaloezieën kunnen erg klassiek en elegant zijn en staat erg chique. Waar deze vaak worden geplaatst is de woon, bad of eetkamer.

C. Tips voor het kopen van jaloezieën

Het is belangrijk dat je voordat je over gaat op betalen, eerst goed kijkt of je elke stap wel hebt doorlopen. Op maat gemaakte jaloezieën kan je heel gemakkelijk bestellen, met één klik en je hebt ze binnen een aantal dagen in huis. Maar ben je er zeker van dat je over alles hebt nagedacht en niets over het hoofd ziet?

Het belangrijkste bij het bestellen van jaloezieën is natuurlijk dat de maat correct is. Dit kan je zowel in als op de dag meten. Zorg er voor dat de maten die je op geeft ook over een komen met de manier waarop je hebt gemeten. Niet dat je in de dag hebt gemeten maar  de maten voor op de dag door geeft. Dit komt vaker voor dan je denkt!

Verder moet je er van bewust zijn dat jaloezieën millimeter nauwkeurig geproduceerd worden en er op die manier geen kans is dat het niet zal passen.

Er zijn twee soorten materialen waar je uit kunt kiezen, dit is de aluminium en houten variant. Deze zijn dan nog te kiezen in een retro style of ‘’normale’’ style. Lees de website en bekijk de aangevraagde kleurstalen goed. Bedenk welke style het beste bij die van jou en jouw woning past.

Aan welke kant wil je de koorden hebben om te bedienen? Heb je links veel spullen staan? Dan is rechts tuimelen, rechts ophalen de beste keus.

Een stopcontact rechts op de muur? Dan is links tuimelen en links ophalen wellicht het beste voor jouw situatie. Ook iets om dus rekening mee te houden.

Tip 10 : Maak je woning uniek met raamfolie

(een tip van) B-tune Folies - Houthalen België
Iedereen heeft wel decoratieve zaken in zijn woning staan waardoor je woning een eigen sfeer uitstraalt! Maar je kan deze sfeer ook laten uitstralen aan je gevel. Door een vakkundige plaatsing van raamfolie op maat wordt je huis een echte thuis en geeft het je woning een unieke en sfeervolle uitstraling. Bovendien zorgt de plaatsing van de raamfolie ook voor een extra privacy met nog een maximum aan lichtdoorlaatbaarheid, waardoor je woning ruimer en groter oogt.

Tip 9 : Zonwering voor de veranda

(een tip van) Alfa zonwering - Mechelen België
Veranda's zijn een aangename plek om te vertoeven, echter vormen de grote raamoppervlakten een probleem als het op isolatie aankomt. Het plaatsen van verandazonwering (koel houden in de zomer) of verandarolluiken (koel houden in de zomer, warm houden in de winter) kunnen je energieverlies tot 25% verlagen en je energiefactuur gevoelig verminderen.

Tip 8 : Zonwering of rolluiken, waarvoor kiezen?

(een tip van) Flexell - Schilde België
Voor welk product moet u kiezen? De keuze aan zonwering en rolluiken is zeer groot. Elk product heeft zijn eigen specifieke kenmerken en mogelijkheden. Het is daarom van groot belang de juiste keuze te maken. Een aangepaste raamdecoratie draagt immers bij tot de sfeer en comfort in uw woon- en/of werkomgeving.

Waarop moet u dan letten? Hou rekening met (omgevings)factoren zoals: lichtinval, de gewenste lichtdoorlaatbaarheid, temperatuurbeheersing, veiligheidsgevoel, de reflectie op schermen en de technische mogelijkheden. Vergelijk bovendien verschillende stoffen en kleuren. En vergeet het comfort niet, elektrische sturingen en afstandsbedieningen kunnen het u immers makkelijker maken.

Tip 7 : Zonwerende folie aan uw ramen?

(een tip van) Vitrofolie
Voordeel met folie t.o.v. traditionele zonwering is dat het daglicht U niet ontrokken wordt, het zicht naar buiten toe blijft behouden (bv in Uw veranda, geen gordijnen meer dicht trekken) en geen bijkomende dure constructies zodanig dat veranda's, ronde oranjeries, residentile woningen of appartement niet langer dienen ontsierd te worden met grote luiken of buitenzonwering om zo de overtollige warmte, irriterend licht buiten te houden.

Tip 6 : Buitenzonwering of binnenzonwering?

(een tip van) Alfa Protect - Munstergeleen Nederland
Wilt u een koelere omgeving creëren bij u thuis? weet dan dat buitenzonwering heel wat efficiënter is dan binnenzonwering. Binnenzonwering belet enkel rechtstreekse instraling van de zon en beperkt zich dus enkel tot het buitenhouden van storende lichtinval. Bij het plaatsen van buitenzonwering kan er gebruik gemaakt worden van een windautomaat.

Deze zorgt ervoor dat bij het opsteken van de wind, de luifel automatisch wordt ingetrokken en voorkomt zo schade aan uw luifel of woning. Het plaatsen van buitenzonwering heeft een gunstig effect op uw energiefactuur en zodoende ook op het milieu. Ook de netwerkbeheerders zijn hiervan overtuigd en stimuleren het gebruik van zonwering met premies van 10/vierkante meter.

Tip 5 : Langere levensduur van zonwering

(een tip van) Aanhuis Zonwering - Spijkenisse Nederland
Een goede onderhoud aan u buitenzonwering draagt mee aan langere levensduur. Het aluminium kunt u 1 x per jaar behandelen met autowas en alle scharnierende onderdelen kunt u inspuiten met siliconenspray geen andere vet of troep gebruiken want dit trek alleen maar vuil aan. Vaak is het zo goedkoop is duurkoop. Vele leveranciers bezuinigen op de motoren en op de dikte van het aluminium en dit benvloed zeker de levensduur van u product.

Tip 4 : Zonwering en online verkoop

(een tip van) Zonwering Online
De online verkopen in België zijn in 2009 met 17% gestegen ten opzichte van 2008 (bron Becommerce). De zonwering blijft natuurlijk niet achter bij deze landelijke trend. Al zijn er best een aantal zaken die het extra lastig maken. Het begint al met het samenstellen van een product. Standaard maten met vaste kleuren doek zijn te koop in bouwmarkten, maar kwaliteitsproducten op maat en met elk willekeurig acryldoek moeten in een zogenaamde productconfigurator samengesteld worden.

Het is de kunst dit eenvoudig en begrijpelijk te houden, bij zonwering-online.be is dit goed gelukt. En dan is er de logistiek. Een zonnetent van 5 meter kan niet met de pakketdienst geleverd worden en is zwaar en onhandelbaar en rolluiken zijn gevoelig voor schade. En even een schermpje bij de buren afgeven, is geen optie.

Daarnaast heerst er bij de kopers een behoorlijke onzekerheid over de aankoop zelf (wat zijn nu precies de specificaties) en hoe kan ik zelf plaatsen. Deze problemen kunnen ondervangen worden door op een website de juiste specificaties en tekeningen te verzorgen en te voorzien in heel duidelijke meet en montage handleidingen.

Ook zijn er wel aanbieders die extra service geven en specifiek bevestigingsmateriaal (altijd inox!) kunnen leveren. Er ontstaat een soort keuze model, waar afhankelijk van de hoeveelheid service die men wenst een prijskaartje aan hangt. Bepalend voor de klanttevredenheid is de kwaliteit die wordt geleverd en uiteindelijk de kwaliteit die aan de gevel hangt. Het stuk advies en eenvoud van plaatsing geven dus de doorslag.

Tip 3 : Zonwering, goede plaatsing & service

(een tip van) Gehlen
Let er altijd op dat bij aankoop van zonwering, de zonwering ook daadwerkelijk goed wordt geplaatst. Ook belangrijk is dat er service mogelijk is wanneer uw zonwering het volgend jaar begeeft.

Tip 2 : Shutters als raamdecoratie en zonwering

(een tip van) Jasno shutters - Eersel Nederland
De trend op het gebied van raamdecoratie. Shutters zijn op dit moment de grote nieuwkomer op het gebied van raamdecoratie / zonwering. Eenvoudig te reinigen, privacy en lichtinval afzonderlijk te regelen, verduisterend, op maat gemaakt, verkrijgbaar in vele kleuren en ook in speciale vormen, zoals driehoek, rond en getoogd.

Tip 1 : Zonwering, goede besparing

(een tip van) Aanhuis Zonwering - Spijkenisse Nederland
Zonwering, rolluiken en kunststof kozijnen dragen op verschillende manieren bij tot een lager energieverbruik. In de zomer houden ze de warmte buiten en in de winter binnen.

Het gebruik van airconditioning kan op warme dagen verminderd worden of zelfs volledig vermeden worden, terwijl in het stookseizoen de verwarming een tandje lager mag. Dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Ramen en deuren TIPS
- Dakramen TIPS
- Rolluiken TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties