Immobilien woning kopen of verkopen gratis TIPS uit België en Nederland

U bent hier : Home > Woning > Immobilien

Immobilien woning TIPSDenkt u eraan om uw woning of appartement te verkopen of gaat u een woning of appartement kopen, dan heeft u waarschijnlijk tal van vragen om uw woning succesvol hetzij te verkopen hetzij te kopen. Het kopen of verkopen van een woning is dan ook geen akkefietje waarmee grote bedragen gemoeid zijn. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over immobiliën en vastgoedmakelaars voor woningen en appartementen, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 = Hoe je woning aantrekkelijker maken voor verkoop - Home-upgrade

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact

2. MINI-TIPS - immobilien woning kopen of verkopen

Waarop letten bij de aankoop van een woning? - Abbett
Op welke factoren letten bij aankoop of verkoop van een woning? Een van de belangrijkste factoren, naast de gemeente of stad is de oriëntatie van het pand. Een zuid gerichte woning of appartement met voldoende daglicht is steeds te verkiezen boven een woning met leefruimte naar het noorden gericht. Let er ook op of er voldoende beschutting tegen inkijk van de buren is, zijn er winkels, scholen, ziekenhuizen of andere voorziening zoals supermarkt of afstanden tot winkels, scholen, dokter, ... Zijn er fabrieken, installaties of permanente werkzaamheden in de buurt die geluidshinder veroorzaken? Is het pand in de nabijheid van een spoorweg of autosnelweg gelegen? In welke staat bevindt het pand zich? Zijn er extra kosten te voorzien voor aansluiting op nutsvoorzieningen? Is het een buurt waarin je je kan vinden? Zijn er buren die ongeveer dezelfde leeftijd hebben? Heb je zelf jonge kinderen, dan zoek je misschien eerder naar een woning in een wijk of woonerf? Zijn er stedenbouwkundige overtredingen of stedenbouwkundige vergunningen voor het pand? Denk ook aan het milieu, wat is de EPC waarde van het pand?

Wanneer uw hypotheek laten herzien? - De hypotheek oversluiten
Heeft u een lening lopen op uw woning of huis? Vaak is het interessant om naar een andere hypotheekvorm over te sluiten, bij een andere hypotheekverstrekker. Bij het oversluiten stopt u met de bestaande hypotheek en sluit u een nieuwe hypotheek af. Hieraan zijn weliswaar een aantal kosten gekoppeld omdat u vervroegd aflost. Hypotheekoversluiten wordt interessant als de huidige rente lager is dan de rente die u heeft afgesloten. Regelmatig de rentevoet controleren is dan ook de boodschap en kijk wat u kan besparen.

Welke makelaar kiezen bij woningen in het buitenland? - Costablanca Dream homes
Vele kopers die opzoek zijn naar een woning of appartement in het buitenmand kijken naar de grote namen van makelaars, niet wetende dat men tenslotte daar maar een nummer is. Beter is te richten naar kleine ondernemingen, waar men nog persoonlijk contact heeft met de eigenaar. Aankopen in het buitenland is een vertrouwens relatie, die kan men enkel opbouwen met de juiste personen. Iemand die voor je klaar staat, voor-tijdens-als na de aankoop. Kleine bedrijven maken jouw dromen waar, grote bedrijven hebben hun eigen dromen.

Beleggen in vastgoed of spaarboekje? - Koopappartementenkust
Of U nu een appartement in Blankenberge koopt als tweede verblijf of met het oog op rendement van de jaarlijkse meerwaarde zal U steeds kunnen genieten. De meerwaarde zal steeds hoger zijn dan het rendement dat U bij de bank kunt halen op uw spaarboekje. De vastgoedprijzen blijven ieder jaar stijgen aan de Belgische kust, dus ook in Blankenberge.

Waaraan moet u voldoen bij verkoop of huur van een woning? - Total-project-service.be
Een vastgoed kopen, verkopen , huren of verhuren moet vandaag aan zoveel regels voldoen, waarop verschillende zware sancties staan, o.a. boetes van 500 tot 400.000 en bijkomend gevangenisstraffen, dat het zeer belangrijk is om alvorens te handelen even uw licht op te steken bij mensen die er dagelijks mee bezig zijn. Een EPC attest, een elektriciteitskeur, een plaatsbeschrijving, vermelding van bepaalde gegevens in de advertenties, een registratie van het huurcontract, de stedenbouwkundige inlichtingen, enz.... Het zijn allemaal verplichtingen waaraan u moet voldoen. Vraag altijd vooraf informatie om geen fouten te maken die grote gevolgen kunnen hebben.

Plaatsbeschrijving vereist bij opmaak huurcontract - Expert schatter
Wilt u problemen vermijden op het einde van een huurcontract maak een plaatsbeschrijving op bij het begin van de huur. Sedert 2007 is dit tevens bij wet verplicht ! De wet zegt namelijk : 'De partijen zijn verplicht een omstandige plaatsbeschrijving op te stellen, op tegenspraak en voor gezamenlijke rekening.'

Waarom zou u een seniorenflat verhuren? - Kantoren Brussel
Huurders van een seniorenflat zijn doorgaans kapitaalkrachtiger en meer honkvast dan een doorsnee huurder. Dit zijn interessante huurderprofielen voor de verhuurder. De verhuurder krijgt op deze wijze meer zekerheid en continuïteit wat de verhuurinkomsten betreft van hun vastgoedbelegging.

Tip voor het huren van een woning - Direct wonen
Neem vooraf met de verhuurder de woning goed door, zodat je eventuele gebreken gelijk kan melden. Meld je deze later (na aanvang van de huur) dan is de kans groot dat je niet meer kan bewijzen dat de gebreken er al zaten en zul je ze zelf moeten verhelpen.

Woning verkopen ? Enkele nuttige tips
Gaat u uw woning verkopen, dan wilt u uiteraard verkopen aan een zo hoog mogelijke prijs. Draag er dan ook zorg voor dat de woning tiptop in orde is. Investeer desnoods wat in de woning om de waarde op te krikken. Een likje verf kost relatief niets doch kan de waarde van uw woning aardig verhogen. Ook de tuin mag hierbij niet vergeten worden. Kortom, vooraleer u uw woning op de markt gooit, al dan niet met een makelaar, zorg er voor dat het verkoopwaardig is.

3. Algemene informatie

Immobilien en vastgoed. Woning kopen of verkopen

immobilienMeer informatie bij volgende update.