Huis kopen verkopen – 11 beste TIPS advies en producten

U bent hier : Home > Wonen > Huis kopen verkopen

Immobiliën Hoe een woning verkopen TIPS en advies

knop banner ludo claes 03TIPS en advies voor de beste manier om een woning of appartement te kopen en verkopen - 5000+ TIPS met studies en onderzoeken van Universiteiten.


Wist je dat bij een woninglening met variabele interestvoet, de rente maximaal mag verdubbelen. Heb je dus een lening aangegaan op bijvoorbeeld 2 procent, dan kan de maximale rente maar 4 procent bedragen.


Tip 11 : Krijg sneller een hypotheek als de woning energiezuinig is

Ludo claes TIPSAls je op punt staat om een woning te kopen en je hiervoor een hypotheek wenst aan te gaan, dan is het zeker raadzaam om kritisch naar het energieverbruik en de EPC score te kijken.

Een onderzoek in Nederland heeft namelijk aangetoond dat meer en meer banken kijken naar het energieverbruik van de woning om een hypotheek al dan niet goed te keuren. De EPC score op het energie-prestatiecertificaat duidt het energieverlies van de woning aan waarbij een goede score duidt op een goede energiebeheersing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een efficiënt geïsoleerde woning of extra beglazing bij ramen en deuren waarbij het energieverbruik zoals van verwarming of airconditioning laag is.

Al deze factoren beïnvloeden de verkoopwaarde en dus mede de verkoopkans van de woning wat door de banken dan weer gezien wordt als een aandachtspunt om al dan niet een hypotheek toe te kennen. Het onderzoek toonde een verschil in verkoopwaarde van snel 2% bij energiezuinige woningen ten opzicht van minder energiezuinige woningen.

Ook in België ziet men dat kopers en banken meer en meer rekening houden met het energielabel bij het bepalen van woningprijzen en is men ervan overtuigd dat deze tendens in de volgende jaren vast en zeker doorzetten.

Sta je dus op punt een nieuwe woning te kopen of je huidige woning te verkopen, sta dan zeker eens stil bij de impact van het energieverbruik.

Tip 10 : Woning of huis sneller verkopen, plaats kartonnen meubelen

Vind je het ook niet ietwat akelig als je woningen of huizen gaat bezichtigen als potentiële koper en je steeds weer die kille lege huiskamers binnenkomt. Dit stimuleert de verkoop zeker niet. Om hieraan een oplossing te bieden en de kans op verkoop te vergroten heeft een Nederlandse ondernemer het idee gelanceerd om de kille lege huiskamers te vullen met een interieur uit karton.

Hierbij worden zowel bankstellen en zitmeubelen als stoelen en tafels tot zelf haarden en keukens uit karton makkelijk opgezet en creëren ze in de anders kille en kale huiskamer een gezellige sfeer hetgeen de kans op verkoop aardig stimuleert.

Het grote voordeel van de karton meubelen en interieur is dat het niet alleen makkelijk te assembleren is maar ook nog eens goedkoop is wat het allemaal plots zeer aantrekkelijk maakt. Ga je dus je woning of huis verkopen en je hebt geen meubelen om de kille huiskamer aantrekkelijk te maken, overweeg dan zeker eens dit kartonnen alternatief.

Tip 9 : Immobiliën - Waarop letten bij de aankoop van een woning?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Abbett
Op welke factoren letten bij aankoop of verkoop van een woning? Een van de belangrijkste factoren, naast de gemeente of stad is de oriëntatie van het pand. Een zuid gerichte woning of appartement met voldoende daglicht is steeds te verkiezen boven een woning met leefruimte naar het noorden gericht. Let er ook op of er voldoende beschutting tegen inkijk van de buren is, zijn er winkels, scholen, ziekenhuizen of andere voorziening zoals supermarkt of afstanden tot winkels, scholen, dokter, en zo meer.

Zijn er fabrieken, installaties of permanente werkzaamheden in de buurt die geluidshinder veroorzaken? Is het pand in de nabijheid van een spoorweg of autosnelweg gelegen? In welke staat bevindt het pand zich? Zijn er extra kosten te voorzien voor aansluiting op nutsvoorzieningen? Is het een buurt waarin je je kan vinden? Zijn er buren die ongeveer dezelfde leeftijd hebben? Heb je zelf jonge kinderen, dan zoek je misschien eerder naar een woning in een wijk of woonerf? Zijn er stedenbouwkundige overtredingen of stedenbouwkundige vergunningen voor het pand?

Denk ook aan het milieu, wat is de EPC waarde van het pand?

Tip 8 : Wanneer uw hypotheek laten herzien?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) De hypotheek oversluiten
Heeft u een lening lopen op uw woning of huis? Vaak is het interessant om naar een andere hypotheekvorm over te sluiten, bij een andere hypotheekverstrekker. Bij het oversluiten stopt u met de bestaande hypotheek en sluit u een nieuwe hypotheek af. Hieraan zijn weliswaar een aantal kosten gekoppeld omdat u vervroegd aflost.

Hypotheekoversluiten wordt interessant als de huidige rente lager is dan de rente die u heeft afgesloten. Regelmatig de rentevoet controleren is dan ook de boodschap en kijk wat u kan besparen.

Tip 7 : Welke makelaar en immobiliën kiezen bij woningen in het buitenland?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Costablanca Dream homes
Vele kopers die opzoek zijn naar een woning of appartement in het buitenmand kijken naar de grote namen van makelaars, niet wetende dat men tenslotte daar maar een nummer is. Beter is te richten naar kleine ondernemingen, waar men nog persoonlijk contact heeft met de eigenaar.

Aankopen in het buitenland is een vertrouwens relatie, die kan men enkel opbouwen met de juiste personen. Iemand die voor je klaar staat, voor-tijdens-als na de aankoop. Kleine bedrijven maken jouw dromen waar, grote bedrijven hebben hun eigen dromen.

Tip 6 : Beleggen in immobiliën of spaarboekje?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Koopappartementenkust
Of U nu een appartement in Blankenberge koopt als tweede verblijf of met het oog op rendement van de jaarlijkse meerwaarde zal U steeds kunnen genieten. De meerwaarde zal steeds hoger zijn dan het rendement dat U bij de bank kunt halen op uw spaarboekje. De vastgoedprijzen blijven ieder jaar stijgen aan de Belgische kust, dus ook in Blankenberge.

Tip 5 : Waaraan moet u voldoen bij verkoop of huur van een woning?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Total project service
Een vastgoed kopen, verkopen , huren of verhuren moet vandaag aan zoveel regels voldoen, waarop verschillende zware sancties staan, o.a. boetes van 500 tot 400.000 en bijkomend gevangenisstraffen, dat het zeer belangrijk is om alvorens te handelen even uw licht op te steken bij mensen die er dagelijks mee bezig zijn.

Een EPC attest, een elektriciteitskeur, een plaatsbeschrijving, vermelding van bepaalde gegevens in de advertenties, een registratie van het huurcontract, de stedenbouwkundige inlichtingen, enz.... Het zijn allemaal verplichtingen waaraan u moet voldoen. Vraag altijd vooraf informatie om geen fouten te maken die grote gevolgen kunnen hebben.

Tip 4 : Plaatsbeschrijving vereist bij opmaak huurcontract

(een tip van) Expert schatter
Wilt u problemen vermijden op het einde van een huurcontract maak een plaatsbeschrijving op bij het begin van de huur. Sedert 2007 is dit tevens bij wet verplicht ! De wet zegt namelijk : 'De partijen zijn verplicht een omstandige plaatsbeschrijving op te stellen, op tegenspraak en voor gezamenlijke rekening.'

Tip 3 : Waarom zou u een seniorenflat verhuren?

(een tip van) Kantoren Brussel
Huurders van een seniorenflat zijn doorgaans kapitaalkrachtiger en meer honkvast dan een doorsnee huurder. Dit zijn interessante huurderprofielen voor de verhuurder. De verhuurder krijgt op deze wijze meer zekerheid en continuïteit wat de verhuurinkomsten betreft van hun vastgoedbelegging.

Tip 2 : Tip voor het huren van een woning

(een tip van) Direct wonen
Neem vooraf met de verhuurder de woning goed door, zodat je eventuele gebreken gelijk kan melden. Meld je deze later (na aanvang van de huur) dan is de kans groot dat je niet meer kan bewijzen dat de gebreken er al zaten en zul je ze zelf moeten verhelpen.

Tip 1 : Immobiliën - Wat doen om de waarde van je woning te verhogen?

immobilienGaat u uw woning verkopen, dan wilt u uiteraard verkopen aan een zo hoog mogelijke prijs. Om dit te realiseren is het voornaam dat de woning tiptop in orde is. Investeer desnoods wat in de woning om de waarde op te krikken. Een likje verf of nieuw behangpapier kost relatief weinig maar kan de waarde van uw woning al aardig verhogen. Poets de woning eens goed en plaats desnoods wat laag-budget meubelen om een mooie indruk te creëren.

Bij de verkoop van een woning wordt veelal de tuin wel eens vergeten wat helaas een gemiste kans kan zijn. Laat dit jou niet overkomen en draag extra zorg voor de tuin, klein of groot. Een mooie en goedverzorgde tuin doet nu eenmaal beter verkopen. Plant desnoods wat extra bloemen en planten om de tuin een mooie indruk te geven. Een kleine moeite voor een groot resultaat.

knop banner ludo claes 03


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Hoe een woning aantrekkelijk maken voor verkoop?
- Nieuwe woning kopen, waarop letten?
- Samenwonen - denk aan contract
- Aannemers en woningbouw - TIPS
Bouwplan en Architecten - TIPS