Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Bouwmaterialen met leuke weetjes TIPS en advies

Bouwmaterialen TIPS weetjes

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over bouwmaterialen.


♥ Bouwmaterialen kopen
- bol.com / bouwmaterialen
- Amazon / bouwmaterialen


FILMTIP
Modde bouwmaterialen - Bedrijfsfilm

NIEUW - Tip 11 : Tip voor de aankoop van bouwmaterialen

Gaat u bouwen, verbouwen of renoveren, dan zal u één en ander aan bouwmaterialen nodig hebben. Bouwmaterialen zijn er in vele soorten waardoor het vaak moeilijk is het juiste materiaal te kiezen. Vooraleer u de werken aanvat is het dan ook aan te raden neer te schrijven welke werken u precies gaat uitvoeren, hoe het ruwwerk gaat gebeuren, wat uw doelstelling is en hoe de afwerking gaat verlopen en ook nu welk resultaat u eigenlijk verwacht.

Hebt u dit genoteerd dan kan u een leverancier van allerhande bouwmaterialen bezoeken en hem of haar duidelijk aantonen wat u als resultaat wil zien. Hierdoor kan de leverancier u goed adviseren welk materiaal u best verkiest voor uw gewenste resultaat en welke alternatieven de markt biedt. Kortom wenst u een goed resultaat, maak zelf een goede voorbereiding en laat u goed informeren.

Tip 10 : Hoe kan je bouwmaterialen beschermen tegen erosie

(een tip van) Renoprofshop
Roller/Brush Rubbermembrane. Deze zorgt voor bescherming tegen corrosie en erosie van beton, daken en metaal. De duurzame beschermende coating is toepasbaar op de meest uiteenlopende materialen. Voor een sterke duurzame hechting dient het te behandelen oppervlakte proper en vetvrij te zijn. Verwijder alle losse delen. Laat de 1ste laag 24uur drogen om dan de 2de laag aan te brengen.

Tip 9 Kies bakstenen volgens de functionaliteit

Ludo claes TIPSGaat u een muur metselen of een woning laten bouwen door een aannemer, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten bakstenen naargelang de uitstraling van de baksteen en de functionaliteit van de baksteen. Als een woningmuur wordt gemetseld, dan worden twee muren naast elkaar gemetseld die door middel van een spouw van elkaar gescheiden zijn.

Dit betekent dat er een binnenmuur of binnenblad en een buitenmuur ofwel een buitenblad ontstaat waarin tevens een isolatiemateriaal wordt aangebracht. Beide muren worden in baksteen gemetseld doch hebben ze een andere functie, wat de soort baksteen van de binnenmuur en buitenmuur anders maakt.

Een buitenmuur staat in het zicht en wordt gezien waardoor naast de functionaliteit ook de uitstraling van de baksteen belangrijk wordt. Kleur en afwerkingsgraad zijn dan ook voornaam bij een buitenmuur. Een binnenmuur daarentegen wordt de binnenzijde afgewerkt, hetzij met gipsplaten of afwerkingsplaten, hetzij met pleisterwerk en staat aan de buitenzijde achter de buitenmuur waardoor de baksteen van de binnenmuur geheel aan het zicht onttrokken wordt. Dit betekent dat de afwerkingsgraad en uitstraling van deze soort steen minder van belang is.

Tip 8: Waarom gevelstenen als buitenmuur?

bouwmaterialenZoals voorheen al aangegeven wordt de soort baksteen bepaald door de functionaliteit. Aangezien de buitenmuur in het zichtveld licht is de uitstraling van de baksteen die voor de buitenmuur gebruikt wordt van belang en wordt deze soort bakstenen, ook wel gevelstenen genoemd, speciaal behandeld om aan de eisen die aan een buitenmuur gesteld worden te voldoen. Bij de productie van gevelstenen worden dan ook speciale technieken gebruikt om de gevelsteen een mooie uitstraling te geven.

Zo worden gevelstenen bijvoorbeeld getrommeld wat betekent dat ze gedurende een bepaalde tijd in een trommel ronddraaien waardoor een soort van slijtstructuur ontstaat en de hoeken een afronding krijgen. Engoberen van de gevelstenen is het behandelen van de baksteen met een kleihoudende vloeistof waaraan kleurstoffen toegevoegd worden die vervolgens in de baksteen impregneren waarna de bakstenen gebakken worden. Hierdoor krijgt de baksteen een bepaalde kleur en glans.

Dit laatste resultaat kan eveneens bereikt worden door de gevelstenen te glazuren. Na het bakken kunnen gevelstenen nog een extra behandeling krijgen om tegemoet te komen aan de gewenste uitstraling en look van de baksteen. Smoren om een grijze kleur te geven of afbeitelen om een ruwe rotsachtige afwerking te realiseren zijn twee dergelijke behandelingen.

Tip 7 : Wat zijn snelbouwstenen voor binnenmuren

Een ander type baksteen die voornamelijk voor de bouw van binnenmuren gebruikt wordt zijn snelbouwstenen. Deze soort stenen zijn groter in afmeting dan voorgaande gevelstenen en zijn voornamelijk bestemd om snel en stevig een muur te kunnen metselen.

Kenmerkend aan de snelbouwstenen zijn de gaten in de stenen die als doel hebben in gewicht te besparen. Snelbouwstenen zijn er in twee varianten zijnde de standaard snelbouwsteen en de isolerende snelbouwsteen. De snelbouwstenen wordt voornamelijk in rode kleur geproduceerd en gebakken.

Tip 6 : Waarom betonblokken voor kelders en funderingen?

Gaat u een kelder metselen dan worden hiervoor veelal betonblokken gebruikt. Betonblokken zijn weersbestendig en vorstbestendig en kunnen in allerhande afmetingen en uitvoeringen, volle betonblokken of holle betonblokken, aangeboden worden.

Betonblokken kunnen tevens met een fijne korrelstructuur of een grove korrelstructuur geproduceerd worden waarbij de betonblokken met fijne korrel gebruikt worden als ze in het zichtveld gemetseld wordt.

De fijne structuur maakt deze blokken tevens geschikt voor schilderwerk hetgeen niet aan te bevelen is bij de betonblok met grove structuur aangezien de verf bij deze soort baksteen dieper zal penetreren en de uitstraling niet zo mooi strak en egaal zal zijn.

Tip 5 : Wat zijn silicaatstenen voor binnenmuren?

Naast de traditionele bakstenen kan men tevens gebruik maken van silicaatstenen of silicaatplaten. Dit zijn stenen die niet gebakken maar onder hoge druk geperst worden en die als grotere platen gemetseld of verlijmd worden.

Silicaatstenen maakt het mogelijk om snel en robuust te bouwen doch vereist tevens enige machines om de platen te hanteren. Uitgeslepen gleuven met uitstekende sleuven en ingeslepen sleuven maakt het mogelijk de stenen perfect in elkaar te laten passen waardoor extra stabiliteit ontstaat. De zijden van de silicaatsteen zijn tevens mooi glad en egaal waardoor ze makkelijk af te werken zijn door bijvoorbeeld pleisterwerk.

Tip 4 : Wat zijn Ytong blokken als bouwmaterialen?

Ytong is een handelsmerk dat staat voor een speciale steen die uit zand, water en lucht waardbij als het ware kleine luchtcelletjes in de steen vervat zitten wat ze tevens hoog isolerend maken. Het extra voordeel van de kleinere luchtcellen is de besparing in gewicht. Ofschoon de Ytong blok groter is dan de gemiddelde baksteen voelt deze licht aan. Ytong blokken worden verlijmd en bieden derhalve tevens de mogelijkheid om snel te bouwen. Ytong blokken worden voornamelijk voor de bouw van binnenmuren en snelbouw gebruikt.

Tip 3 : Al eens gedacht aan steenstrips als buitengevel en binnenafwerking?

Ludo claes TIPSWilt u graag een geheel nieuwe look en uitstraling aan uw woning geven en sierpleister is niet wat u zoekt, dan zou u kunnen opteren voor steenstrips. Steenstrips zijn dunne strips (ca 2 à 3cm dikte) van een bepaalde steensoort die tegen uw bestaande gevel worden aangebracht. In steenstrips bestaat een ongekendheid aan kleuren, uitvoeringen en combinaties waardoor de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn.

Steenstrips worden zowel voor de afwerking van binnenmuren als buitenmuren gebruikt en scheppen een geheel andere uitstraling en look aan de woning. Steenstrips worden vaak gebruikt als het renovatiemiddel bij uitstek als een vernieuwende uitstraling en look van de woning, zowel buiten als binnen gewenst is.

Tip 2 : Waarom gipsplaten voor binnenmuren?

Gaat u een binnenmuur afwerken of een nieuwe tussenwand plaatsen, dan zou u kunnen opteren om de voorzetwand of tussenwand te bouwen uit gipsplaten. Bij het gebruik van gipsplaten wordt vooreerst een houten of metalen skelet opgebouwd waartegen de gipsplaten bevestigd worden. Eenmaal de gipsplaten geplaatst, al dan niet geïsoleerd met isolatiemateriaal, en de spleten en gaten opgevuld met plamuursel dan kunnen de platen afgewerkt worden met bijvoorbeeld pleisterwerk of behangpapier naargelang de keuze van afwerking.

Het grote voordeel van gipsplaten is dat het een droge constructie is waardoor de afwerking snel na het plaatsen van de gipsplaten kan plaatsvinden. Gaat u gipsplaten gebruiken in een vochtige ruimte zoals een badkamer of een keuken dan is het evenwel aan te raden waterwerende gipsplaten te gebruiken.

Tip 1 : Tip om bouwmaterialen te ontvochtigen

(een tip van) Bouwdrogers Verhuur
Wist u dat condensdroging met behulp van een bouwdroger een natuurlijke manier is om bouwmaterialen te ontvochtigen en dat de kans op krimpscheuren en overdroging door deze natuurlijke methode, mits goed toegepast, uitgesloten is ?


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Dakmaterialen TIPS
Kantoormaterialen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie