Bedden en matrassen met leuke weetjes TIPS en advies

bedden matrassen slaapkamer TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over bedden en matrassen.

♥ Leuke matras of bed kopen + promoties
- bol.com / matrassen promo's
- Amazon / matrassen promo's

FILMTIP
Hoe kies je de matras die bij je past met leuke tips van Sleepworld

NIEUW - Tip 29 : Tips voor het kiezen van het perfecte matras voor een goede nachtrust

Ludo claes TIPSEen goed matras kan een aanzienlijk verschil maken in de kwaliteit van uw slaap en het algehele welzijn. Met de talloze opties die op de markt beschikbaar zijn, kan het kiezen van de perfecte matras overweldigend zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het navigeren door het proces en het vinden van de matras die het beste bij uw behoeften past:

Beoordeel uw slaaphouding: Uw favoriete slaappositie moet van invloed zijn op uw matraskeuze. Zijslapers hebben doorgaans baat bij een zachtere matras die zich naar de rondingen van het lichaam vormt, terwijl rug- en buikslapers stevigere matrassen wellicht meer ondersteunend vinden.

Houd rekening met uw lichaamstype: Uw gewicht kan van invloed zijn op hoe een matras voor u aanvoelt. Zwaardere personen kunnen meer steun en duurzaamheid vinden in een steviger matras, terwijl lichtere personen wellicht een zachtere matras verkiezen voor meer comfort.

Begrijp verschillende matrastypen: Er zijn verschillende soorten matrassen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Traagschuimmatrassen bieden uitstekende drukverlichting en bewegingsisolatie, terwijl binnenveringsmatrassen een sterke ondersteuning en luchtstroom bieden. Hybride matrassen combineren de voordelen van zowel traagschuimmatrassen als binnenveringsmatrassen, en latexmatrassen staan bekend om hun duurzaamheid en natuurlijke materialen.

Test de matras: Test indien mogelijk de matras voordat u deze koopt. Ga minimaal 10-15 minuten op verschillende modellen liggen om het comfort en de ondersteuning te meten. De meeste matrassenwinkels bieden een proefperiode aan, waardoor je het matras kunt retourneren als het niet aan je verwachtingen voldoet.

Stel een realistisch budget vast: Matrasprijzen kunnen sterk variëren, dus het is essentieel om een budget vast te stellen voordat u begint met winkelen. Hoewel een hogere prijs niet altijd een betere kwaliteit garandeert, kan investeren in een matras van hoge kwaliteit op de lange termijn gunstig zijn voor uw slaap en algehele gezondheid.

Overweeg temperatuurregulering: Als u de neiging heeft om warm te slapen, zoek dan naar matrassen met verkoelende eigenschappen, zoals met gel doordrenkt traagschuim of ademende materialen zoals latex of binnenveringspiralen. Bovendien kunnen verstelbare bedden met verhogingsmogelijkheden helpen de luchtstroom te verbeteren en de lichaamstemperatuur te reguleren.

Controleer op bewegingsisolatie: Als u uw bed deelt met een partner, overweeg dan een matras met goede bewegingsisolatie om verstoringen veroorzaakt door beweging tijdens de nacht tot een minimum te beperken. Traagschuim- en latexmatrassen staan bekend om hun uitstekende bewegingsisolerende eigenschappen.

Lees recensies en onderzoek merken: Lees voordat u een aankoop doet, recensies van andere klanten en onderzoek verschillende matrasmerken. Let op factoren zoals duurzaamheid, klantenservice en garantievoorwaarden om er zeker van te zijn dat u investeert in een kwaliteitsproduct van een gerenommeerd bedrijf.

Vergeet het garantie- en retourbeleid niet: zorg ervoor dat u het garantie- en retourbeleid van de matrasfabrikant of detailhandelaar begrijpt. Een goede garantie kan u gemoedsrust bieden en uw investering beschermen tegen defecten of voortijdige slijtage.

Vertrouw op uw instinct: Uiteindelijk is de beste matras voor u degene die het meest comfortabel en ondersteunend aanvoelt. Vertrouw op uw instinct en kies de matras die aansluit bij uw specifieke behoeften en voorkeuren voor een goede nachtrust.

Door deze tips in overweging te nemen en de tijd te nemen om verschillende opties te onderzoeken en te testen, kunt u de perfecte matras vinden die een betere slaap en algeheel welzijn bevordert.

Tip 28 : Te weinig geslapen is meer pijn de volgende dag, maar waarom eigenlijk?

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Tot deze opmerkelijke conclusie kwam de “society of Neuroscience” na een uitgebreid onderzoek naar een relatie tussen slaap en pijn. Bij dit onderzoek, dat werd uitgevoerd in een slaaplabo, werden jongeren gevraagd om hun normale slaap in te korten door zowel langer wakker te blijven als vroeger op te staan.

Ten eerste werd al snel duidelijk dat de proefpersonen niet alleen veel prikkelbaarder waren omwille van het slaaptekort maar ook pijn anders gingen ervaren. Ten tweede werd heviger als normaal ervaren.

En er is meer. Bij neuroscans van de hersenen kon men dit zelfs zien. De onderzoekers zagen dat bij te korte slaap delen van de hersenen die pijn verwerken sterker en heviger actief waren dan op de dagen dat diezelfde jongeren een goede nachtrust hadden. Dit was een opmerkelijke bevinding.

Het zal wel duidelijk zijn dat deze studie zeer voornaam is voor enerzijds patiënten die pijn gevoelig zijn en anderzijds voor ziekenhuizen of instellingen die pijn behandelen. Zij weten tenslotte dat pijn in directe relatie staat met slaap en dat voldoende slaap mogelijks pijn kan verzachten.

Het is dan ook voornaam dat dergelijke instellingen inzetten op het creëren van een goede nachtrust zoals goede bedden en matrassen, temperatuur en luchtkwaliteit, stilte of specifieke slaapgeluiden die slaap bevorderen, verduistering en lichtwering, en zo meer.

Tip 27 : Middagdutje bewezen goed voor de gezondheid

Studie onderzoek KLEINStudie en Onderzoek
Dit werd aangetoond door de Universiteit van Lausanne in Zwitserland waar een slaaponderzoek werd verricht bij 3462 volwassenen. In dit onderzoek, dat werd gevoerd over een tijdspanne van 5 jaar, werd nagegaan of het slapen tijdens de dag, beter gekend als het middagdutje, een effect zou hebben op de gezondheid.

Het resultaat van het onderzoek toonde aan dat, als je gedurende twee dagen in de week een middagdutje doet, je kans op hartziekte of een hartaanval met maar liefst 48% wordt verlaagd. Reden genoeg dus om nu en dan tijdens de middag even je bed en matras op te zoeken en een lekker dutje te doen. Het onderzoek legde wel geen relatie met de tijd van het dutje. Dit volgt wellicht in een volgend onderzoek.

Tip 26 : Bed of matrassen kopen – ga niet af op gevoel

(een tip van) Slaapadvies
Als u op een bed in een winkel gaat liggen, dan heeft u al snel een gevoel van...O dat ligt lekker. Het comfort gevoel is namelijk makkelijk te bereiken. Of u ook daadwerkelijk ergonomisch goed ligt is dan een grote vraag.
De tip is dan ook: gaat niet op u gevoel af bij de aanschaf van een bed, maar vraag altijd een goed advies van een vakman. De ondersteuning is namelijk minstens net zo belangrijk!

Tip 25 : Hoe de levensduur van een matrassen verlengen?

(een tip van) Talalay Latex matrassen
Een matras gaat langer mee met een matrasbeschermer. Deze plaatst u tussen lattenbodem en matras in zodat uw matras niet direct op de bedbodem ligt. Hierdoor kan het matras jaren langer mee gaan. Een matrasbeschermer kost slechts een paar tientjes.

Tip 24 : Koudschuim of traagschuim matras. Wat kiest u?

(een tip van) Matrasfabriek
U bent toe aan een nieuw matras maar weet niet wat voor matras u nodig heeft? Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Daarom hier het verschil tussen koudschuim en traagschuim.

Koudschuim matrassen zijn de opvolger van polyether matrassen en hebben een open celstructuur, in tegenstelling tot traagschuim. Daarom ventileert een koudschuim matras beter dan een traagschuim matras. Koudschuim matrassen kennen geen kuilvorming en mits van een hoge HR heeft koudschuim een erg lange levensduur.

Een traagschuim matras reageert op (lichaams)warmte. Door uw lichaamswarmte wordt het traagschuim zachter waardoor het drukverlagend werkt. Nadeel van traagschuim is wel dat het hard en koud aanvoelt in koude en onverwarmde slaapkamers. Daarnaast is traagschuim niet goed ventilerend en kan het zweterig worden.

Tip 23 : Hoe je matrassen of bed beschermen tegen transpireren?

(een tip van) Op Bed Slaapcomfort
Nachtelijk transpireren is moeilijk te voorkomen, wel kunt u droog wakker worden als u op een hoeslaken van Tencel slaapt. Veel mensen krijgen rond hun vijftigste levensjaar te maken met overmatig transpireren tijdens het slapen. Het is dan onaangenaam wakker worden in een vochtig tot nat bed of matras.

Dit is tegenwoordig te voorkomen door beddegoed gemaakt van Tencel vezel. Tencel is een vezel gemaakt uit hout, maar deze vezel voelt zacht als zijde, wanneer deze is verwerkt in kleding of beddengoed. Tencel is een natuurlijk product en heeft als voornaamste positieve eigenschap dat het vochtregulerend is en dat huismijt zich niet nestelt. Het is heerlijk droog opstaan wanneer u slaapt op Tencel en het is zelfs mogelijk om Tencel nachtkleding en ondergoed te dragen. Het verschil is verbasend: tot 150% meer vochtopname.

Tip 22 : Is een donsdeken hetzelfde als een dekbed ?

(een tip van) FJA Oeyen - Mol België
Er zijn heel wat kwaliteitsverschillen onder de donsdekens. Bij aankoop is het dan ook belangrijk deze kwaliteit controleren. Een standaard dekbed krijgt jammer genoeg veel te snel de naam donsdeken. Een goed donsdeken is dermate isolerend en ventilerend dat het het hele jaar door op het bed kan liggen, zonder extra toevoegingen in de winter en het bestaat 100% uit dons.

Tip 21 : Waarom een dekmatras gebruiken op uw matras?

(een tip van) Dekmatras
Wat veel mensen niet weten, is dat een dekmatras de levensduur van het matras onder de dekmatras verlengt. Een ander belangrijk voordeel van een topdekmatras is dat je zeer gemakkelijk van twee losse matrassen, 1 matras maken, zonder vervelende spleet in het midden!

Tip 20 : Hoe best matrassen reinigen?

(een tip van) Luanclean
Iedere nacht verliezen we huidschilfers deze dringen door tot in onze matrassen,waardoor we de huisstofmijt voeden en deze zich nog meer vermenigvuldigen. Door de stof guanine worden we allergisch. Met een gewone stofzuiger krijgen we deze uitwerpselen niet uit het matras gezogen maar korter bij ons lichaam waardoor we het nog sneller kunnen inademen wat zeker niet de bedoeling is.

Tip 19 : Een boxspring kopen? Let op de soort veren

(een tip van) The night store
Let op bij de aankoop van een boxspring: Boxsprings van topkwaliteit bevatten altijd Scandinavische veren en hebben een uitgesproken schouderzone. Laat je zeker niet bedotten door boxsprings met Bonellveren over de hele oppervlakte. Goed advies is hier dan ook super belangrijk.

Tip 18 : Goede matras = goede gezondheid

(een tip van) Gezondmail
Kies voor een ruim bed: minimum 95 cm voor een éénpersoonsbed, 180 cm voor een tweepersoonsbed. Een matras dient om het lichaam te ondersteunen, niet om het te laten doorzakken. De dikte en de stevigheid van de matras zijn afhankelijk van je gewicht en je lichaamsvorm. Een goede matras heeft een stevige vering en geeft een druk die gelijkmatig over het hele lichaam verdeeld is. Een goed kussen is letterlijk en figuurlijk “hoofdzaak”. Het kussen moet de nekwervels goed ondersteunen om spierspanning te voorkomen.

Lakens en dekens moeten licht zijn om de benen niet te bezwaren. Koop lakens in natuurlijke stoffen. Zij zijn veel geschikter om de transpiratie op te vangen. Ververs regelmatig het bedlinnen (statische elektriciteit - vervuiling door zweten). Vermijd knellende kleding in bed en draag geen nylon slaapgoed. Slaap in een rustige, geluidsarme, donkere kamer. Verlucht en bevochtig de slaapkamer regelmatig. Houd de temperatuur liefst tussen 16 en 18°C. Zet de wekker buiten zicht. Weten hoeveel tijd er nog maar rest om te slapen werkt bijzonder stresserend

Tip 17 : Type slaper bepaalt de ideale soort matras

(een tip van) Medi-active
Voor het bepalen of het matras geschikt voor je is moet je goed weten wat voor type slaper je bent. Weegt u meer dan 120 kilo of bent u een buikslaper? Dan is het verstandig om te kiezen voor een wat hardere variant traagschuim matrassen.

Tip 16 : Een boxspring kopen? Vraag waarborgen.

(een tip van) Boxspringshop
Waarborgen zijn belangrijk als U een boxspring aankoopt, maak daar duidelijke en goede afspraken over. Nog even een tip: Leg nooit een latex matras op een boxspring omwille van de ventilatie

Tip 15 : Een donsdeken op maat en dikte

(een tip van) Reyskens Slaapcomfort - Hasselt België
Donsdekens zijn niet alleen in iedere maat verkrijgbaar, ze zijn ook modulair verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor een warmere zone voor uw partner of voor een warmere voetenzone.

Tip 14 : Hoe bedkeuze en slaapwensen kiezen?

(een tip van) Luxebedden
Het zoeken van een bed wat bij uw huis alsmede uw slaapwensen zijn kan een enorme klus zijn. Het bed en matras dient zich bij voorkeur aan uw slaaphouding aan te passen en niet andersom!

Tip 13 : Hoe van je oud bed een nieuw bed maken?

(een tip van) Matrasdirect - Nederland
Meer comfort van uw oude bed, u hoeft niet meteen nieuwe matrassen te kopen, soms is een nieuwe topdekmatras met nasa traagschuim alweer een hele verbetering en heeft u net weer dat extra comfort als bij de aanschaf van een nieuw bed en kunt u nog jaren doen met uw oude bed.

Tip 12 : Licht en gezond slapen !

(een tip van) Maxbedden - Nederland
Licht en gezondheid zijn enorm nauw met elkaar verbonden. De oude Grieken merkten al de invloed van zonlicht op het fysieke en psychische welzijn van de mens, en ook heden ten dagen maakt een zonnige dag de mens gemiddeld 50% gelukkiger!

Het hebben van goed (kunst)licht, vooral in de donkere winterse dagen, is dan ook ontzettend belangrijk, zo meldt de Stichting Onderzoek Licht en Gezondheid. Hoe licht gezondheid en geluk kan beïnvloeden:

Mensen met winterdepressie wordt vaak lichttherapie geboden.
- Extra licht verbetert het humeur en het slaapritme van kwetsbare groepen.
- Extra licht zorgt direct voor een betere concentratie en geeft een betere nachtrust

Door een goed slaapritme bent u fitter door de dag heen. Om u in de donkere dagen metaal beter te voelen zorg dat u voldoende licht en slaap krijgt.

Tip 11 : Een nieuwe matras? Vraag om proeftijd.

(een tip van) Bedden
Let goed op of u proeftijd krijgt op uw matras om uw matras te testen. Een minimale proeftijd van 14 dagen is te adviseren maar liefst langer. Bekijk ook de garantietermijn die u geboden wordt.

Tip 10 : Matrassen van visco-elastisch materiaal

(een tip van) Matrasfactory - Heerenveen Nederland
Matrassen met visco-elastisch materiaal hebben een intelligente samenstelling. Drukverlagend wil zeggen dat er tijdens het liggen minder druk komt op de uitstekende lichaamsdelen, zoals schouders, armen, heupen, knieën en hielen- die als eerste in contact komen met het matras. Hierdoor rust uw lichaamsgewicht dus niet op een enkel punt, waardoor de bloeddoorstroming verbetert.

Tip 9 : Matrasovertrek verlengt de levensduur v/e matras

(een tip van) Hometextileshop - Amersfoort Nederland
Wist u dat een molton matrasbeschermer  uw matras zowel tegen slijtage als verontreiniging beschermt, waardoor de levensduur van uw matras aanzienlijk verlengt verlengd wordt. Tevens verhoogt het zachte volumineuze weefsel van een molton matrasbeschermer uw slaapcomfort. Speciaal voor kinderbedjes zijn er ook waterdichte molton matrasbeschermers die doorlekken in de matras voorkomen.

Tip 8 : Wat is eigenlijk uw ideale matras?

bedGaat u een nieuwe matras aankopen dan heeft u de keuze uit verschillende soorten matrassen naargelang de eisen en wensen die u stelt aan de ideale matras. Een goede matras is dan ook zeer voornaam bepalend voor een goede nachtrust of het vermijden van rugklachten.

De vraag is dan ook welke matras voor u ideaal is waarop het antwoord moeilijk te geven is. Eenieder voelt zich nu eenmaal best op een bepaald type matras waarbij een matras die goed is voor de één daarom niet automatisch goed is voor de ander.

Het bepalen van de ideale matras is dan ook iets dat individueel bepaald wordt. Het is aan te raden een gespecialiseerde winkel zoals een meubelwinkel met matrassen te bezoeken en even op de verschillende matrassen te liggen om te kijken welk type het best voor u geschikt is. Tenslotte is het de ergonomische conditie van de matras die uw slaapcomfort bepaald.

Voornaam bij het kiezen van een matras is dat deze een goede ondersteuning biedt, wat ondermeer bepaald wordt door de hardheid van de matras, en tevens goed ventileert. De ventilatie als ook de vochtdoorlatendheid is van groot belang aangezien we per nacht veel vocht verliezen en warmte genereren die storend kan zijn in de nachtrust als de matras niet goed ventileert.

Tip 7 : Wat zijn koudschuim matrassen

Een eerste groep van matrassen zijn de koudschuim matrassen waarbij de matras wordt samengesteld uit polyurethaanschuim dewelke op een lage temperatuur wordt geproduceerd. Het grote voordeel van de koudschuim matrassen is de tegendruk die ze genereren die recht evenredig is met de uitgeoefende druk. Des te harder men op de matras drukt, des te groter de tegendruk wordt wat een goede ondersteuning biedt tijdens het slapen.

Dit maakt weliswaar dat de koudschuim matrassen eerder als harde matrassen worden aanzien al is dit afhankelijk of beïnvloedbaar door de samenstelling van de matras en het gebruikte schuim. Tevens wordt bij de productie van koudschuim gebruik gemaakt van open celstructuren waardoor koudschuim matrassen zéér goed ventileren.

Tip 6 : Wat zijn traagschuim matrassen?

Traagschuim matrassen zijn matrassen die samengesteld zijn uit een speciale schuimsoort die zich aanpast aan de drukpunten. Als u gaat liggen op een traagschuim matras dan zal u voelen dat de grootste drukpunten zoals heupen en schouders, als u op uw zij ligt,  dieper in de matras wegzakken. Staat u terug op dan ziet u uw lichaamsafdruk nog steeds in de matras waarna de matras langzaam zijn oorspronkelijke vorm terug zal aannemen. Omwille van het hoge comfort dat deze soort matras biedt, worden deze matrassen veelal gebruikt in ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen.

Traagschuimmatrassen worden eveneens geproduceerd met een open celstructuur waardoor deze goed ventileren. Belangrijk bij de traagschuim matrassen zijn de inwerking van de lichaamstemperatuur. Het schuim dat wordt gebruikt reageert namelijk op de lichaamstemperatuur waardoor de matras zacht wordt waardoor het indrukkingseffect wordt gecreëerd. De grootte van deze indrukking wordt hierbij bepaald door de kwaliteit van het schuim.

Kortom, als u een traagschuim matras wenst aan te schaffen, leg u dan minimaal enkele minuten op de matras waardoor deze de warmte kan opnemen en u een langzame inzakking van de drukpunten kan voelen.

Tip 5 : Wat zijn Latex matrassen?

Bij een latex matras is de kern van de matras opgebouwd is uit latex ofwel een rubbersoort. Bij de latexmatras wordt de veerkracht dus bepaald door de latex samenstelling. Latex of rubber is relatief warm en neemt geen vocht op waardoor het tevens weinig of niet ventilerend of ademend is.

Tip 4 : Wat zijn Polyether matrassen?

De polyether matrassen zijn de meest voorkomende en bijgevolg tevens goedkoopste matrassen op de markt. Polyether matrassen worden geproduceerd uit schuimrubber gecombineerd met luchtbellen waarbij de luchtbellen de zachtheid of hardheid van de matras bepalen in combinatie met de dikte van de matras.

Het nadeel van een polyether matras is dat gebruik gemaakt wordt van een gesloten celstructuur waardoor de matras weinig of geheel niet ventileert. Tevens wordt gebruik gemaakt van gesloten luchtcellen die na verloop van tijd stukgaan waardoor kuilen in de matras worden gevormd. Polyether matrassen hebben over het algemeen dan ook geen lange levensduur.

Tip 3 : Wat zijn luchtmatrassen?

Bij een luchtmatras wordt lucht gebruikt om weerstand te bieden tegen de drukpunten van het lichaam. Om dit te realiseren worden kleinere zakken met lucht gevuld die gezamenlijk in groep als matras gaan fungeren. Het grote voordeel van een luchtmatras is de zachtheid ervan waardoor een goede ondersteuning ontstaat.

Een nadeel is dan weer dat lucht uitzet en inkrimpt naargelang de temperatuur wat maakt dat de hardheid of zachtheid kan schommelen. In lucht matrassen kan geopteerd worden voor een vaste ingestelde waarde van hardheid waarbij de met lucht gevulde zakken vast en onwijzigbaar zijn, of kan men opteren voor aanpasbare luchtzakken waarbij de lucht elektrisch kan ingepompt of afgelaten worden naargelang de hardheid die men wenst.

Tip 2 : Wat zijn pocketveer matrassen?

Bij een pocketveer matras worden veren gebruikt die in groep tot een matras gevormd worden. Elke veer wordt hierbij individueel in een pocket of zakje gemonteerd die vervolgens naast elkaar worden geplaatst waardoor een matras ontstaat. Het voordeel van deze techniek is dat elk individueel veertje fungeert als weerstand tegen drukpunten waardoor een goede ondersteuning ontstaat die zelf weerstand biedt tegen grote gewichten.

De hardheid of zachtheid van de matras wordt hierbij bepaald door de kracht ofwel de aantal wentelingen van de veren, het aantal veren die zelfs tot 300 veren per matras kan bedragen, en de grootte of staaldikte van de veren. Om de veren niet te voelen en een hoog comfort te kunnen bieden dienen pocketveer matrassen voorzien te zijn van extra deklagen waarna de afwerking-bekleding wordt aangebracht. De ventilatie wordt hierbij bepaald door de ventilatie van de omliggende lagen.

Tip 1 : Soorten bedden, beddenbodems

Niet alleen de matras bepaalt uw goede nachtrust of comfort bij het slapen ook het soort bed en meerbepaald de beddenbodem die wordt gebruikt bepaalt mede of u al dan niet zal kunnen genieten van een goede nachtrust. Een eerste soort bedbodem is de alom gekende lattenbodem. Hierbij worden latten met een bepaalde kromming geplaatst in een omkasting waarbij de grootte van de kromming van de latten de hardheid of zachtheid van de beddenbodem bepalen.

Het voordeel van een lattenbodem is dat deze een goede ondersteuning biedt waarbij een nadeel is dat de lattenbodem per persoon geplaatst moet worden waardoor tussen de personen, meerbepaald in een tweepersoonsbed, een hardere rand voelbaar kan zijn. Een bijkomend nadeel is dat enkel in het midden de beste veerkracht heerst.

Lattenbodems kunnen tevens handmatig of elektrisch instelbaar zijn waardoor een ideale slaaphouding kan gerealiseerd worden. Een tweede soort beddenbodems is de spiraalbodem waarbij spiralen horizontaal in elkaar gevlochten worden om zo een vlak geheel te vormen. Hierbij wordt de zachtheid of hardheid bepaald door de trekkracht van de spiralen.

Slapen op een harde beddenbodem?

Ludo claes TIPSWilt u graag slapen op een harde beddenbodem dan kan u opteren voor een vlavro bedbodem. Dit is een bedbodem gemaakt uit een soort houten plank die met ventilatiegaten voorzien is. Een meergekende beddenbodem die de laatste jaren meer opmars maakt is de boxspring ofwel kast of doos met veren. Zoals het woord al zegt wordt een box voorzien van stalen opstaande veren zoals de pocketveren matras waardoor een meer individuele ondersteuning ontstaat.

Als laatste soort beddenbodem is de schotelbeddenbodem te vinden die vergelijkbaar is met de lattenbodem maar waarbij de latten vervangen zijn door verende schotels.

Het grote voordeel van de schotelbodem ten aanzien van de lattenbodem is dat overal op de beddenbodem een verend geheel ontstaat wat bij lattenbodems afneemt naarmate men naar de buitenzijde van de lattenbodem beweegt. Kortom, bent u op zoek naar een goede nachtrust, sta dan naast de soort matras ook even stil bij de soort beddenbodem die u best gebruikt.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Slaapapneu en snurken
- Goed slapen essentieel is voor een goed geheugen
Je slaapt eigenlijk in een bed vol bacteriën
Slaaptekort kan leiden tot overgewicht
Waarop letten bij de aankoop van een nieuw bed of matras ?
Waterbedden TIPS
Ergonomie en ergonomische meubelen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Bedden en matrassen met leuke weetjes TIPS en advies