U bent hier: » Home » Leuk verhuizen met weetjes TIPS en advies

 

Leuk verhuizen met weetjes TIPS en advies

verhuizen verhuizers TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over verhuizen met studies en onderzoeken van Universiteiten.
Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

TIP : Verhuisdozen TOPPERS

Bekijk alle verhuisartikelen bij bol.com (Adv)

Tip 10 : Ga je verhuizen, verhuis jij dan ook binnen je eigen gemeente?

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Dit toont alvast een nieuwe studie. Volgens deze studie verhuist men binnen de eigen gemeente of nabijgelegen gemeente. Dit betekent dus dat indien met een woning koopt of een appartement huurt, men dit eerder niet te ver weg gaat zoeken en geneigd is dit in de direct omgeving van de ouderlijke woonst te doen. Volgens de studie zou 10% van de Belgen zelfs in dezelfde buurt blijven van de ouderlijke woonst.

Ergens is dit wel verklaarbaar aangezien men tijdens de jeugd in de buurt vrienden heeft gemaakt of familie heeft wonen die men liever niet verlaat bij het verhuizen. Deze regel van in de buurt willen blijven, geldt wel niet voor diegenen die naar de stad verhuizen. Dan toont de studie dat verder gelegen steden zeker niet gespaard blijven en de landelijke ouderlijke woning ingeruild wordt voor een kleiner optrekje in de stad. Denk hierbij dan vooral aan een appartementje dat gekocht of gehuurd wordt.

Waarom verhuizen mensen naar de stad?

De reden waarom mensen naar de stad trekken dient vooral gezocht te worden bij enerzijds het werk, dat in dezelfde stad gelegen is, of de leuke stadsbeleving die de stad biedt. Opmerkelijk is tevens dat de studie toont dat de verhuis van de dorpen, ofwel de landelijke omgeving, naar de stad, ook gekoppeld kan worden aan de opleiding. Volgens de studie trekken vooral hoger opgeleiden naar de stad.

Een verklaring hiervoor is er niet echt te vinden al zou men de opgedane stadsbeleving tijdens de studietijd, op kot bijvoorbeeld, kunnen aangeven als mogelijke reden waarom hoger opgeleiden de weg naar de stad vinden.

Kortom, ga je verhuizen, blijf je dan net als 50% van de Belgen binnen je eigen streek, ook zou jij het ook aandurven een grote sprong te wagen en je ouderlijke woonst ver achter je te laten.

Tip 9 : Ga je verhuizen, waaraan moet je denken?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) KHZ Internationale Verhuizers
Verhuizen is een spannende en hectisch tijd. Als geheugensteun is het handig om van te voren een lijstje op te stellen waar u allemaal aan moet denken. Dit geeft rust en helpt om de verhuizing soepel te laten verlopen. Wij hebben voor een u enkele praktische tips op een rijtje gezet.

Een parkeerplaats voor de verhuisauto - Wanneer er overdag auto's voor uw huis geparkeerd staan is het verstandig om de buren op tijd in te lichten, zodat zij hun auto ergens anders kunnen parkeren. U kunt verhuiskaarten aanvragen om uw buren te informeren.

Maak een verdeling van uw spullen - Zorg ervoor dat uw waardevolle spullen die u zelf mee wilt nemen niet per ongeluk bij de rest van de inboedel terecht komt. Hierbij kunt u denken aan paspoorten, sieraden, de knuffel van uw kind, medicijnen of bank- & verzekeringspapieren.

Voorbereiding en huishoudelijke apparatuur - Wanneer u een koelkast of vriezer wilt verhuizen denk er dan aan deze op tijd uit te schakelen. Het liefst 48 uur van te voren. Ook de wasmachine heeft wat aandacht nodig. Er blijft ongeveer 2 liter water in het filterhuis achter. Deze dient u leeg te maken en te drogen. Ook kunt u de trommel vastzetten met de hiervoor bestemde beugels.

Tip 8 : Verhuizen? Laat u verzekeren tegen schade

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) INTL movers
Laat alles door de ingehuurde verhuisfirma controleren of zelfs volledig uitvoeren. Hiermee vergroot u de kans op een verzekering, voor het geval als er iets beschadigd raakt.

Tevens geef ik u graag het advies om uw verhuisdatum flexibel in te plannen, zodat u kosten kan besparen indien het mogelijk is om de verhuiswagen met een ander gezin te delen.

Tip 7 : Verhuizen? Verwittig uw leveranciers

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Verelst
Abonnementen van telefonie en teledistributie kunnen meestal gewoon overgezet worden naar het nieuwe adres, maar voor aardgas, water en elektriciteit dient men afspraken te maken voor het opmeten van de meterstand, de afsluiting op het oude adres en de aansluiting in de nieuwe woonst.

Tip 6 : Tip voor verhuizing zonder verrassingen

(een tip van) Dirk verhuizingen
Gaat u verhuizen? Bestel tijdig een verhuisfirma en laat deze vooraf aan huis komen voor een prijsofferte. Zo voorkom je eventuele verrassingen bij de effectieve verhuizing.

Tip 5 : Zorg voor parkeerplaats / verhuisplaats bij een verhuis

(een tip van) Verhuis Antwerpen
Zorg ervoor dat je parkeerverbod verkeersborden hebt laten plaatsen alvorens de verhuizers zich komen aanmelden voor verhuis. Geparkeerde auto's op de parkeerplaats van de verhuizers is een grote belemmering om snel en makkelijk te verhuizen.

Tip 4 : Verhuizen, zelf doen of verhuisfirma raadplegen?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Help ik verhuis
Verhuizen gaat sneller en efficiënter als u een verhuisbedrijf aan het werk zet. Zo houdt u zelf het overzicht tijdens de verhuizing. Er is tenslotte al genoeg te doen. Het scheelt ook stress en spierpijn.  En omdat een verhuisbedrijf professionele verhuizers in dienst heeft, worden uw spullen verhuisd met verzekering. Zo slaat u twee vliegen in n klap: minder kans op schade en als er al schade zou ontstaan is die financieel gedekt.

Tip 3 : Wat als u gaat verhuizen?

(een tip van) Verhuizingtips
Verhuizen begint een jaar van te voren. Begin dan al met het beëindigen van energie, tv, water, kabel, etc. abonnementen. Zo voorkomt u dubbele kosten in de nieuwe woning.

Tip 2 : Waarom verhuizen met een verhuisfirma?

(een tip van) Mega Express
Verhuizen kan men best met een verhuisfirma doen. Deze hebben de juiste mensen en het nodige materiaal ter bescherming. Check ook de betrouwbaarheid van de verhuisfirma en vraag naar enkele referenties.

Tip 1 : Verhuis met een verhuisfirma om schade te voorkomen

erkende verhuizersGaat u verhuizen dan staat u nog veel werk te wachten. Verhuizen is vaak geen akkefietje waarbij u gerust wel wat hulp kan gebruiken. Hiervoor kan u beroep doen of een verhuizer of verhuisbedrijf. Verhuizers en verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in het verhuizen en weten om te gaan met zware en logge meubelen of delicate spulletjes.

Daarnaast zijn verhuizers uitgerust met speciale materialen en hulpmiddelen om het verhuizen efficiënt te laten verlopen. Kortom, ga je verhuizen, doe beroep op een gekende of een erkende verhuizer. Het zou jammer zijn mocht u tijdens uw verhuis schade opgelopen hebben aan uw dierbare spulletjes.

Bekijk alle verhuisartikelen bij bol.com (Adv)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Binnenkort samenwonen? Denk aan een samenlevingscontract !
Meubelen en meubelwinkels
Zitmeubelen en sofa's
Kantoormeubelen en inrichting
Antiek meubelen
Ergonomische meubelen
Transport en opslag
Bestelwagens
Vrachtwagens

Deel deze tips zeker met je vrienden.