Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Tuinmeubelen en teakmeubelen met leuke weetjes TIPS en advies

Tuinmeubelen teakmeubelen TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over tuinmeubelen.


♥ Leuke tuinmeubelen kopen
- bol.com / tuinmeubelen
- Amazon / tuinmeubelen


FILMTIP
Leuke tuinmeubelen tips - RTL4 - Buitenhof

NIEUW - Tip 11 : Waarop letten bij de aankoop van teakmeubelen?

(een tip van) Jati meubelen
Bij de aankoop van teakmeubelen zijn er enkele nuttige aandachtspunten. Vraag aan de verkoper of het hout van de teakmeubelen kwalitatief is en of er geen sprake is van namaakhout. Informeer tevens of de droogtijd van het hout lang genoeg is geweest (min 6 weken) en of het een stevige constructie is met houtlijm die tegen alle weersinvloeden bestand is. Deze drie factoren zorgen voor tientallen jaren tuinplezier.

Tip 10 : Hoe vlekken verwijderen uit een teak tafel ?

(een tip van) Teakmeubelen
Als de vlekken er al langer dan een dag inzitten, verwijder deze door met een sopje met groene zeep en een schuursponsje flink te schuren. Groene zeep is ideaal in het onderhoud van uw teakhouten meubelen en het verwijderen van vlekken!

Tip 9 : Wat is de ideale houtsoort voor tuinmeubelen ?

(een tip van) Geert Van Goethem
Wanneer u houten tuinmeubels wilt aanschaffen kan u ook kiezen voor inlandse houtsoorten als eik en kastanje. Deze vormen een duurzaam alternatief voor de bekende tropische houtsoorten. Zonder afwerking worden alle houtsoorten mooi zilvergrijs onder de invloed van het zonlicht.In gebieden met meer luchtvervuiling kan er echter een vlekkerig patroon ontstaan op de meubels, een goede borstelbeurt met water maakt hier komaf mee. Let op, maak houten meubels nooit proper met een hoge drukreiniger! De harde waterstraal perst zich tussen de vezels van het hout en zorgt ervoor dat het hout zijn natuurlijke duurzaamheid verliest.

Tip 8 : Hoe verkleuring van teakmeubelen vermijden ?

(een tip van) Wietsetenkate
Wilt u uw teakmeubelen blank houden en toch een bescherming laag bieden. Neem dan het fijnste schuurpapier wat verkrijgbaar is en schuur het hout net zo lang tot het begint te glimmen. (met een poetsmachine voor auto's gaat het lekker snel) Als je dit gedaan hebt dan heeft het hout zijn eigen vet/olie laag en die zal het hout ook direct beschermen tegen vocht.

Tip 7 : Hoe tropisch hardhout onderhouden?

(een tip van) Groenplus
Na de winter hebben uw hardhouten tuinmeubelen een opknapbeurt nodig. Dit doe je best door eerst de groene aanslag te verwijderen met een sopje met caroline zeep (met lijnolie). Laten drogen en lichtjes terug opschuren met een schuurpapier om de oppervlakte terug mooi glad te maken.

Tip 6 : Hoe teakmeubelen onderhouden ?

(een tip van) Mister Teak
Onderhoud voor teakmeubelen: U hoeft geen dure onderhoudsmiddelen te kopen voor vergrijsde teakmeubelen. Een emmer water vullen met soda korrels en u krijgt terug een zacht, mooi egaal grijs gekleurde teaktafel

Tip 5 : Hoe echte teakmeubelen herkennen ?

(een tip van) Topteak
Echte teakmeubelen kun je herkennen door er met een glas over te wrijven , de oliën in het teak komen daardoor omhoog (glimmen) zodat je zeker weet met echte teak te maken te hebben kijk voor meer op de website van topteak.

Tip 4 : Koopt u echte teak meubelen ?

(een tip van) stockcity
Bij aankoop van teak meubelen vergewis u er altijd van dat u echte teak meubelen krijgt en geen teak meubelen met voorvoegsels zoals sesame teak, Aziatische teak, ecaliptus teak, enz dit zijn allemaal voervoegsels voor mensen die geen echte teak aanbieden, ook is er zeer veel C kwaliteit die bijgekleurd is, dit is zuiver spint hout, het is bedroevend te zien dat dit zeer veel voorkomt, daarom koop steeds naturel teak zodat u ziet wat u krijgt.

Tip 3 : Metaal tuinmeubelen, kies voor aluminium

(een tip van) Trendmarket
Check bij het kopen van een loungeset of het frame van aluminium is gemaakt. Aluminium roest niet en kan gerust het hele jaar buiten blijven staan

Tip 2 : Reinigen van kussens van tuinmeubelen

(een tip van) In de tuinset
Kussens vies, was ze met een waterafstotend middel voor jassen, verkrijgbaar bij de meeste sportwinkels. Zo kunt u uw setje ook in de regen na jaren nog steeds buiten laten staan!

Tip 1 : Tuinmeubelen en teakmeubelen voor rust in de tuin

teakmeubelenHeeft u een tuin met een aangelegd terras dan zouden tuinmeubelen een leuke bestemming kunnen krijgen in de tuin. Tuinmeubelen bieden de mogelijkheid om rust te vinden in de tuin en daadwerkelijk van de tuin te genieten. Inzake tuinmeubelen zijn er vele mogelijkheden en uitvoeringen gaande van banken tot tafels met stoelen of verstelbare ligstoelen, stijlvolle schommels en zo meer.

Ook inzake materialen zijn er vele mogelijkheden zoals kunststof of plastic tuinmeubelen tot houten meubelen zoals teak meubelen bijvoorbeeld waarbij houten teakmeubelen een extra warm gevoel creëren in de tuin. Maar ook metaal wordt gebruik als basis voor tuinmeubelen. Of wat dacht u van rotan meubelen  al worden rotanmeubelen minder als tuinmeubel en eerder als meubel voor de veranda gebruikt. Als u overweegt om tuinmeubelen in uw tuin te plaatsen dan doet u dit uiteraard om de welverdiende rust en open gevoel te beleven.

Helaas zijn vele tuinmeubelen nogal wat hard aangezien ze niet van stoffen of vullingen voorzien zijn en het aangewezen is extra kussens te voorzien wil men ten volle kunnen genieten van het relaxte rustgevende tuingevoel.

Tuinmeubelen extra beschermen

Een nadeel bij tuinmeubelen is thans dat ze buiten staan waardoor ze onderhevig zijn aan allerhande weersomstandigheden. Hiertegen zijn zie niet steeds bestand en dienen ze extra beschermd te zijn. Hiervoor zou u bijvoorbeeld overtrekhoezen kunnen gebruiken om uw tuinmeubelen tijdens de winterperiode te beschermen of kan u ze uiteraard binnen plaatsen, gesteld dat u hiervoor de ruimte heeft.

Heeft u geen ruimte om ze binnen te plaatsen en u heeft de tuinmeubelen onbeschermd buiten laten staan, dan zal u wellicht een goede poetsbeurt te wachten staan in de lente als u uw meubelen terug gaat gebruiken. Bij plastic en kunststof meubelen zal deze poetsbeurt nog kunnen meevallen, als ze niet aangetast zijn door het groen dat zich nestelt, doch bij houten teak meubelen kan meer vereist zijn dan enkel wat stof en vuiligheid verwijderen. Hout leeft en ademt waardoor penetratie kan plaatsvinden in het hout hetgeen weliswaar niet eenvoudig te reinigen is. Tevens vergt teak hout extra aandacht inzake verzorging van het hout.

Doch laat dit geen nadeel zijn om van teak meubelen als tuinmeubelen af te wijken want teak meubelen bieden toch een aanzienlijke meerwaarde en warmtegevoel in de tuin. Kortom, denkt u eraan om tuinmeubelen in uw tuin te plaatsen dan heeft u een brede waaier aan keuze en mogelijkheden doch denk tevens aan het onderhoud en verzorging wil u lang kunnen genieten van uw tuinmeubelen.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Tuinbeelden en tuin decoratie TIPS
Terrassen en tuinpaden TIPS
Meubelen TIPS
Zitmeubelen TIPS
Kindermeubelen en kinderkamers TIPS
Massagezetels TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie