U bent hier : / Home / Leuke kinderkamers jongen meisje met weetjes TIPS en advies

 

Leuke kinderkamers jongen meisje met weetjes TIPS en advies

kinderkamer babykamer TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over kinderkamers en babykamers met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

Kinderkamer TOPPER

Alle kinderkamers bij bol.com

NIEUW - TIP 11 : Laat kinderen hun kinderkamer eens zelf creëren

(een tip van) Kinderkunstkamer
Laat de kinderen vertellen, fotograferen en/of tekenen wat zij belangrijk vinden aan een speelruimte. Speelobjecten, vrienden, kleuren en details uit de omgeving. Gebruik dit om een persoonlijk boek over de ruimte te maken. Dit is een goede inspiratie om aan de slag te gaan geheel volgens wens van de kinderen en leuk voor later voor de kinderen om nog eens in te kijken!

Tip 10 : Babykamer of kinderkamers inrichten, aandachtspunten

Gaat u een babykamer of kinderkamer inrichten dan zijn er tal van aandachtspunten waarop u dient te letten wil de baby of de kinderen aangenaam kunnen slapen in de nieuwe babykamer of kinderkamer. Een eerste aandachtspunt is de globale inrichting. Als u een babykamer of kinderkamer gaat inrichten dat is het bij voorkeur aan te raden zachte kleuren te gebruiken.

Dit bij zowel de muurbekleding, denk hierbij aan het behangpapier bijvoorbeeld of het pleisterwerk en de gekozen verfkleur, als bij het algemene interieur zoals de meubelen ofwel kindermeubelen en interieurstukken. Indien bij het interieur te felle kleuren worden gebruikt dan kan dit bij een baby als onaangenaam, irriterend en prikkelend ervaren worden dat zich vervolgens kan profileren in gehuil.

Tip 9 : Denk zeker na over de verlichting bij kinderkamers

Bij de inrichting van een babykamer of kinderkamer dient tevens de verlichting goed en doordacht geanalyseerd te worden. In verlichting kan men kiezen voor een globale verlichting, denk aan een plafondlamp die de gehele ruimte verlicht, of locatie verlichting die een gedeelte van de ruimte verlicht. Welk van bieden ook gekozen wordt, voornaam is dat wederom de mogelijke irritatie van de baby in acht genomen te worden. Vermijd met andere woorden scherpe lichten in het directe zichtveld van de baby.

Vermijd tevens schaduweffecten in het zichtveld van de baby. Naast scherp licht kunnen schaduweffecten leiden tot irritatie en zelfs angst waardoor de baby zich wederom via gehuil zal laten horen. Laat u met andere woorden een nachtlampje branden in de babykamer of kinderkamer, kijk dan eens rond of dit nachtlampje geen onaangename schaduweffecten genereert in het directe zichtveld van de baby, peuter of kleuter.

In de babykamer wordt veelal ook de verzorging van de baby ondernomen, waardoor het aangeraden kan zijn de nodige voorzieningen te treffen waardoor effectief alle verzorging in dezelfde ruimte kan plaatsvinden.

Tip 8 : Denk ook aan geluid en lawaai

kinderkamer inrichtingAls u vaak en regelmatig in en uit de babykamer loopt, kan dit door de baby eveneens als irriterend en onaangenaam ervaren worden waardoor het zeker aan te bevelen is alle nodige voorzieningen voor de verzorging in dezelfde kamer te houden. Ook dient bij het inrichten van een babykamer of kinderkamer de vloer nader bestudeerd te worden.

Een baby, peuter of kleuter is gevoelig voor lawaai wat absoluut tot een minimum dient herleidt te worden. Voetstappen die veel lawaai genereren is dan ook te vermijden. Een zachte vloer, of de schoenen uittrekken voor u de babykamer of kinderkamer binnenwandelt is zeker aan te raden.

Vermijd zeker langharige matten en tapijten in de kinderkamer of babykamer. Matten en tapijten zijn een bron voor allerhande stof die tot irritatie en bijgevolg slaapgebrek kan leiden wat uiteraard niet wenselijk is.

Tip 7 : Zet altijd het comfort van je baby en kinderen centraal

Wilt u een goede nachtrust voor uw baby, kleuter of peuter, dan is een goede matras gecombineerd met een goed onderbed een absolute noodzaak. Een baby uit zich enkel door gehuil waarbij elk type van irritatie of ongemak dit gehuil activeert. Dus ook het comfortabel liggen op een goede matras draagt bij tot een goede nachtrust van de baby, peuter of kleuter.

Denk bij de goede nachtrust tevens aan een comfortabel nachtkleed of japon voor de kleine rakker. Ook nu geldt dat indien de kleine rakker niet comfortabel voelt in de kinderkleding dit geuit wordt met gehuil. Als Kortom, gaat u een babykamer of kinderkamer inrichten, sta dan even stil bij de mogelijke irritaties die bij de baby, peuter of kleuter zouden kunnen optreden en tracht ze tot een minimum te beperken of geheel te vermijden.

Tip 6 : Stapelbedden als kindermeubelen - waarop letten?

stapelbeddenStapelbedden zijn kenmerkend voor kindermeubelen. Heeft u een leuke kinderkamer doch is de oppervlakte helaas wat beperkt dan zou u kunnen opteren om een stapelbed in uw kinderkamer te plaatsen. Bij een stapelbed worden twee bedden boven elkaar geplaatst waardoor u uiteraard veel plaats wint in de kinderkamer.

Stapelbedden zijn er in meerdere soorten. Zo kan u kiezen voor een stapelbed met twee gelijke bedden boven en onder of kan u kiezen voor een uitvoering waarbij het onderste bed tot een sofa of zetel kan gevouwen worden waardoor het bed bij niet gebruik een aangename zithoek wordt.

Bij een andere variant zou het onderste bed bijvoorbeeld geheel rechtop kunnen gevouwen worden waardoor de ruimte van het bed een speelhoek wordt. Kortom, stapelbedden zijn er in tal van soorten en uitvoeringen. Stapelbedden worden veelal uit hout geconstrueerd waarbij een lattenboden en bijhorende matrassen worden geleverd of aangekocht. Let wel dat bij jonge spruiten het bovenste stapelbed voorzien is van balken die voorkomen dat de spruit uit het bed kan vallen.

Tevens dient een laddertje aan het stapelbed voorzien te worden om aan het bovenste bed te kunnen. Dit laddertje kan hetzij vast gemonteerd zijn aan het bed of separaat worden opgehangen. Denkt u eraan een stapelbed aan te kopen dan is het goed om even na te denken over de constructie. Er zijn namelijk stapelbedden die van elkaar los te maken zijn en zo als separaat bed kunnen fungeren wat wel eens handig kan zijn als de kinderen ouder worden en elk een eigen kamertje krijgen. Dan kan ieder zijn/haar eigen bed behouden.

TIP 5 : Wat kan u doen als u geen kinderkamer heeft?

(een tip van) Emob4kids - België
Hebt u slechts een beperkte ruimte in uw kinderkamer voorhanden? Optimaliseer dan de beschikbare ruimte met een stapelbed of halfhoogslaper met geïntegreerde opbergruimte. Uw kind zal er dol op zijn en u bespaart een extra meubel in de kamer uit!

TIP 4 : Nuttige tips voor een babykamer en kindermeubelen

(een tip van) Babydeals
Als u een babykamer koopt zorg dan dat deze aan alle eisen voldoen, denk bijvoorbeeld aan de verstelbare bodem, deze mag niet te hoog gezet worden, de lak moet kindvriendelijk zijn, baby's kunnen gaan bijten aan de spijlen van het ledikantje. Zorg voor een goed matras en vooral voor een aerosleep matrasbeschermer. Deze zorgt ervoor dat de baby veilig en zuiver slaapt!

TIP 3 : Speelse kinderkamer stimuleert creativiteit van de kinderen

(een tip van) Kinderkamerdecoratie
Het inrichten en decoreren van de kinderkamer is een belangrijke stap die helpt bij het ontwikkelen van een kind. Door ze op te laten groeien in een educatieve en speelse omgeving zullen ze in staat zijn sneller oplossingen te vinden en creatief zijn.

TIP 2 : Snel de look van een kinderkamer wijzigen

(een tip van) Nenos
Een kinderkamer kan u makkelijk van look veranderen door eenvoudig de dekbed te veranderen, een muursticker te plaatsen of andere  te koele elementen te wijzigen.

TIP 1 : Kindermeubelen nodig? Kies voor robuuste meubels

(een tip van) Mimi Enco
Kindermeubelen moeten tegen een stootje kunnen, let daarom altijd op en kies voor massieve houten meubeltjes.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Kinderkleding jongens meisjes TIPS
Kinderschoenen jongens meisjes TIPS
Kinderanimatie op feestjes TIPS
Speeltuigen in de tuin TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)