Gordijnen en overgordijnen met leuke weetjes TIPS en advies

gordijnen raamdecoratie TIPS

♥ Leuke gordijnen kopen + promoties
- bol.com / gordijnen
- Amazon / gordijnen

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 11 : Hoe kies je gordijnen die passen bij jouw woonkamer?

Tips van de vakman KLEINWil je graag je woonkamer in een nieuw jasje steken? Dan is het een goed idee om te beginnen met nieuwe gordijnen. De juiste gordijnen kunnen namelijk echt een wereld van verschil maken en je woonruimte meteen een nieuwe, eigentijdse look geven. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je de perfecte gordijnen vindt die goed bij jouw woonkamer passen.

Juiste kleurencombinaties
De kleur van je gordijnen kan de hele uitstraling van je woonkamer beïnvloeden. Als je een lichte en luchtige sfeer wilt, kies je best voor lichte tinten zoals crème, zachtblauw of lichtgrijs. Wil je graag een meer gedurfde look voor je woonkamer? Kies dan voor kleuren zoals rood, donkerblauw of grasgroen. Zorg er alleszins voor dat de kleur van je gordijnen mooi in harmonie is met de kleuren van je meubels en de rest van de inrichting van de ruimte.

Stof kiezen
Welke stof je kiest voor je gordijnen heeft niet alleen invloed op het uiterlijk, maar ook op de functionaliteit. Lichte stoffen zoals zijde of linnen zorgen meteen voor een elegante uitstraling en laten natuurlijk licht binnen. Zwaardere stoffen zoals fluweel of dikkere katoen kunnen daarentegen meer privacy bieden en warmte vasthouden. Als dat laatste belangrijk voor je is, kies je bijvoorbeeld best voor dikkere, thermische gordijnen (Advertentie).

Ophangmogelijkheden
Wist je dat er heel wat verschillende manieren zijn om gordijnen op te hangen? Een rail is het meest voor de hand liggend, maar wat als je geen zin hebt in gaten in de muur? Dan heb je geluk, want tegenwoordig bestaan er zelfs rolgordijnen zonder boren (Advertentie), ideaal voor huurwoningen waar je niet mag boren in de muren.

Lengte en plooien
Ook de lengte van je gordijnen is iets om over na te denken. Kies je voor gordijnen die tot op de vloer komen, dan zorg je voor een elegant en tijdloos effect. Ook de oversized trend vind je terug in een hedendaags interieur. Dat houdt in dat gordijnen te lang worden besteld. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor het juiste type plooien - enkele plooi voor een strakke uitstraling en meerdere plooien voor een vollere, meer traditionele look.

Prints en patronen
Er bestaan heel wat leuke stoffen en felle kleuren voor alle types gordijnen. Is je woonkamer vrij sober ingericht? Dan kunnen gordijnen in een leuke kleur de boel meteen wat opfleuren. Let wel op, als je woonkamer op zich al vrij druk is, kan het een beter idee zijn om te kiezen voor effen gordijnen zodat het geen kakafonie wordt.


FILMTIP
Hoe gordijnen kiezen voor je woning - Binti Home


Tip 10 : Gordijnen uit acetaat, wat moet je weten?

(een tip van) Renatex - Kortrijk België
U kiest overgordijnen uit een stof bestaande uit 100% acetaat. U vraagt zich af, moeten deze worden gevoerd of niet? Acetaat is gemaakt uit plantaardige materialen. Er is een aantal belangrijke redenen om uw gordijnen te voeren. De stof die u heeft gekozen werkt onder invloed van warmte en kan aangetast worden door zonlicht. Voering kan hier bescherming bieden.

De meeste acetaatstoffen hebben een mooie glans en zijn vaak opgebouwd uit filamenten. Het zijn over het algemeen wat stuggere dunne gordijnen en juist door toepassing van een voering krijgen de stoffen een vollere en luxueuze uistraling en vallen ze mooier. Het beste is om een acetaat te voeren met een glad materiaal bestaande uit polyester in combinatie met katoen.

Katoen zorgt voor een extra isolatie, en dus ook extra bescherming voor het gordijn. Polyester maakt de stof wat gladder waardoor de stof niet opkruipt.

Tip 9 : Wat te kiezen? Shutters of gordijnen

(een tip van) EX Interior - Nieuwegein Nederland
Twijfelt u tussen het plaatsen van shutters of klassieke gordijnen? Neem dan de volgende zaken in overweging. Shutters zijn weliswaar iets minder eenvoudig te plaatsen dan klassieke gordijnen (informeer je dan ook zeker bij de betere vakman), maar laten toe het inkomende licht te doseren.

Shutters maken het mogelijk een ruimte volledig te verduisteren of de inkomende hoeveelheid licht precies te bepalen. Bovendien verhinderen zij desgewenst ook alle inkijk. Slaapkamers, badkamers en werkruimtes (of andere privacy gevoelige ruimtes) zijn dan ook uitermate geschikt voor shutters.

Tip 8 : Welke soorten gordijnen zijn er eigenlijk?

Als we de soorten gordijnen even bekijken dan zien we twee specifieke soorten zijnde glasgordijnen en overgordijnen. Glasgordijnen zijn doorzichtige gordijnen die als taak hebben de zichtbaarheid doorheen de ramen te beperken waardoor men van buitenaf minimaal kan binnen kijken.

De glasgordijnen hebben dan ook als taak de zichtbaarheid te beperken doch het zonlicht binnen te laten. Glasgordijnen worden veelal vlak tegen de ramen geplaatst waarbij ze vaak op een railsysteem worden gemonteerd waardoor men ze kan open of dichtschuiven. Glasgordijnen functioneren tevens als een raamdecoratie waarbij het accent zowel naar de binnenzijde als de buitenzijde wordt gericht.

Een woordje over overgordijnen

gordijnen overgordijnenOngeacht of men van binnen of buiten naar de gordijnen kijkt, de decoratie van de gordijnen is zichtbaar. Overgordijnen daarentegen zijn gordijnen die gebruikt worden om te verduisteren en de zichtbaar geheel af te sluiten. Overgordijnen staan voor de glasgordijnen, vanuit de woonkamer bekeken, en worden tevens op railsystemen gemonteerd om ze te kunnen openen en sluiten.

Overgordijnen worden tevens als raamdecoratie gebruikt in de woning om hetzij de raam te decoreren eenmaal de gordijn gesloten is, hetzij de kamer warm aan te kleden waarbij het accent van de decoratie louter aan de binnenzijde wordt gelegd. Als de overgordijnen louter als raamdecoratie worden gebruikt aan de zijden van de ramen, dan is het niet noodzakelijk dat de gordijnen volledig sluitend zijn.

Tip 7 : Wat zijn vouwgordijnen en rolgordijnen

De meest gekende overgordijnen zijn de vouwgordijnen. Vouwgordijnen, zoals het woord al zegt, worden gevouwen naar de zijden van de ramen. Naast vouwgordijnen kunnen tevens rolgordijnen gebruikt worden die met behulp van een oprolsysteem makkelijk opgerold kunnen worden.

Dergelijke rolgordijnen bieden het voordeel dat ze van boven naar onder de ramen gedeeltelijk kunnen verduisteren wat wel handig is bij felle zonneschijn. In deze toepassing functioneren de rolgordijnen als het ware als een zonwering.

Tip 6 : Wat zijn paneelgordijnen

Naast vouwgordijnen kunnen eveneens paneelgordijnen als overgordijnen gebruikt worden. In tegenstelling tot vouwgordijnen, waarbij de gordijnen van links naar recht samenvouwen, zijn paneelgordijnen opgebouwd uit vlakke stroken die niet samenvouwen maar over elkaar heen worden geschoven.

Ook bij paneelgordijnen worden railsystemen gebruikt om de gordijnen te verschuiven doch zijn veelal meerdere rails achter elkaar gelegen waarbij elke strook van de paneelgordijnen separaat kan verrijden. Uiteraard zijn er nog andere technieken die kunnen gebruikt worden om de stroken van de paneelgordijnen te bewegen.

Tip 5 : Tip voor reinigen van rolgordijnen

(een tip van) Raamdecoratieshop
Een duo rolgordijnstof is gemaakt van 100% polyester. Regelmatig onderhoud kan het best geschieden met de stofzuiger en een zachte borstel. Een keer per jaar kunt U desgewenst na het stofzuigen het stof heel voorzichtig met een goed uitgewrongen vochtig doekje afnemen.

Tip 4 : Extra isolatie met overgordijnen

(een tip van) Curtainz
Wist u dat gordijnen en zonwering een uitstekende isolator zijn. Zo houden ze op koude dagen de koude- en op zonnige dagen de warmte en hinderlijk zonlicht tegen.

Tip 3 : Regelmatig onderhoud van interieur stofferingen

(een tip van) Safeclean Service
De sleutel van permanent mooie en zuivere interieur stofferingen zoals gordijnen kan U enkel verkrijgen als U de nodige aandacht besteed aan het onderhoud. Te lang wachten n verkeerde behandeling van kleine problemen zijn catastrofaal!

Tip 2 : Het unieke aan een vouwgordijn

(een tip van) Hewo
Een vouwgordijn transparant overdag en ondoorzichtig tijdens de avond. Dit is één van onze unieke ontwerpen die praktisch en mooi wonen mogelijk maken.

Tip 1 : Welke kleur van gordijnen kiezen?

(een tip van) DTCH
Het is raadzaam eerst kleurstalen aan te vragen voordat u een bestelling plaatst. Door middel van deze kleurstalen kunt u de kleur en stofkwaliteit beoordelen en zo een juiste aankoopkeuze maken.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Woningbouw gerelateerde pagina's
- WONEN categorie
- Architecten TIPS
- Badkamer TIPS
- Bouwmaterialen TIPS
- Isolatiematerialen TIPS
- Keukens TIPS
- Kelders TIPS
- Trappen TIPS
- Trapliften TIPS
- Vuil en afval TIPS
- Woning kopen verkopen
- Woningbouw TIPS

Muur en gevel
- Behangen TIPS
- Metselen TIPS
- Pleisterwerken TIPS
- Verf en schilderen TIPS

Verwarming
- Centrale verwarming TIPS
- Vloerverwarming TIPS
- Warmtepompen TIPS

Dak en plafond
- Dakbedekkingen TIPS
- Dakkapellen TIPS
- Dakreiniging TIPS
- Plafond TIPS

Ramen en deuren
- Binnendeuren TIPS
- Dakramen TIPS
- Deursloten TIPS
- Garagepoorten TIPS
- Gordijnen TIPS
- Ramen en deuren TIPS
- Rolluiken TIPS
- Voordeuren TIPS
- Zonwering TIPS

Vloeren en tegels
- Chape dekvloer TIPS
- Gietvloer TIPS
- Kurkvloeren TIPS
- Matten en tapijten TIPS
- Parket en laminaat TIPS
- Vloeren en tegels TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.