Home » Leuke gordijnen met weetjes TIPS en advies
 

NIEUW - HUMOR - UW TIP PUBLICEREN


Leuke gordijnen met weetjes TIPS en advies

gordijnen raamdecoratie TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over gordijnen met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

Populaire gordijnen bij bol.com

Klik op “volgende” om meer producten te zien.
Klik op het artikel voor meer informatie bij bol.com. (Affiliate partner)

Tip 10 : Gordijnen uit acetaat, wat moet je weten?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Renatex
U kiest overgordijnen uit een stof bestaande uit 100% acetaat. U vraagt zich af, moeten deze worden gevoerd of niet? Acetaat is gemaakt uit plantaardige materialen. Er is een aantal belangrijke redenen om uw gordijnen te voeren. De stof die u heeft gekozen werkt onder invloed van warmte en kan aangetast worden door zonlicht. Voering kan hier bescherming bieden.

De meeste acetaatstoffen hebben een mooie glans en zijn vaak opgebouwd uit filamenten. Het zijn over het algemeen wat stuggere dunne gordijnen en juist door toepassing van een voering krijgen de stoffen een vollere en luxueuze uistraling en vallen ze mooier. Het beste is om een acetaat te voeren met een glad materiaal bestaande uit polyester in combinatie met katoen.

Katoen zorgt voor een extra isolatie, en dus ook extra bescherming voor het gordijn. Polyester maakt de stof wat gladder waardoor de stof niet opkruipt.

Tip 9 : Wat te kiezen? Shutters of gordijnen

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Exinterior
Twijfelt u tussen het plaatsen van shutters of klassieke gordijnen? Neem dan de volgende zaken in overweging. Shutters zijn weliswaar iets minder eenvoudig te plaatsen dan klassieke gordijnen (informeer je dan ook zeker bij de betere vakman), maar laten toe het inkomende licht te doseren.

Shutters maken het mogelijk een ruimte volledig te verduisteren of de inkomende hoeveelheid licht precies te bepalen. Bovendien verhinderen zij desgewenst ook alle inkijk. Slaapkamers, badkamers en werkruimtes (of andere privacy gevoelige ruimtes) zijn dan ook uitermate geschikt voor shutters.

Tip 8 : Welke soorten gordijnen zijn er eigenlijk?

Als we de soorten gordijnen even bekijken dan zien we twee specifieke soorten zijnde glasgordijnen en overgordijnen. Glasgordijnen zijn doorzichtige gordijnen die als taak hebben de zichtbaarheid doorheen de ramen te beperken waardoor men van buitenaf minimaal kan binnen kijken.

De glasgordijnen hebben dan ook als taak de zichtbaarheid te beperken doch het zonlicht binnen te laten. Glasgordijnen worden veelal vlak tegen de ramen geplaatst waarbij ze vaak op een railsysteem worden gemonteerd waardoor men ze kan open of dichtschuiven. Glasgordijnen functioneren tevens als een raamdecoratie waarbij het accent zowel naar de binnenzijde als de buitenzijde wordt gericht.

Een woordje over overgordijnen

gordijnen overgordijnenOngeacht of men van binnen of buiten naar de gordijnen kijkt, de decoratie van de gordijnen is zichtbaar. Overgordijnen daarentegen zijn gordijnen die gebruikt worden om te verduisteren en de zichtbaar geheel af te sluiten. Overgordijnen staan voor de glasgordijnen, vanuit de woonkamer bekeken, en worden tevens op railsystemen gemonteerd om ze te kunnen openen en sluiten.

Overgordijnen worden tevens als raamdecoratie gebruikt in de woning om hetzij de raam te decoreren eenmaal de gordijn gesloten is, hetzij de kamer warm aan te kleden waarbij het accent van de decoratie louter aan de binnenzijde wordt gelegd. Als de overgordijnen louter als raamdecoratie worden gebruikt aan de zijden van de ramen, dan is het niet noodzakelijk dat de gordijnen volledig sluitend zijn.

Tip 7 : Wat zijn vouwgordijnen en rolgordijnen

De meest gekende overgordijnen zijn de vouwgordijnen. Vouwgordijnen, zoals het woord al zegt, worden gevouwen naar de zijden van de ramen. Naast vouwgordijnen kunnen tevens rolgordijnen gebruikt worden die met behulp van een oprolsysteem makkelijk opgerold kunnen worden.

Dergelijke rolgordijnen bieden het voordeel dat ze van boven naar onder de ramen gedeeltelijk kunnen verduisteren wat wel handig is bij felle zonneschijn. In deze toepassing functioneren de rolgordijnen als het ware als een zonwering.

Tip 6 : Wat zijn paneelgordijnen

Naast vouwgordijnen kunnen eveneens paneelgordijnen als overgordijnen gebruikt worden. In tegenstelling tot vouwgordijnen, waarbij de gordijnen van links naar recht samenvouwen, zijn paneelgordijnen opgebouwd uit vlakke stroken die niet samenvouwen maar over elkaar heen worden geschoven.

Ook bij paneelgordijnen worden railsystemen gebruikt om de gordijnen te verschuiven doch zijn veelal meerdere rails achter elkaar gelegen waarbij elke strook van de paneelgordijnen separaat kan verrijden. Uiteraard zijn er nog andere technieken die kunnen gebruikt worden om de stroken van de paneelgordijnen te bewegen.

Tip 5 : Tip voor reinigen van rolgordijnen

(een tip van) Raamdecoratieshop
Een duo rolgordijnstof is gemaakt van 100% polyester. Regelmatig onderhoud kan het best geschieden met de stofzuiger en een zachte borstel. Een keer per jaar kunt U desgewenst na het stofzuigen het stof heel voorzichtig met een goed uitgewrongen vochtig doekje afnemen.

Tip 4 : Extra isolatie met overgordijnen

(een tip van) Curtainz
Wist u dat gordijnen en zonwering een uitstekende isolator zijn. Zo houden ze op koude dagen de koude- en op zonnige dagen de warmte en hinderlijk zonlicht tegen.

Tip 3 : Regelmatig onderhoud van interieur stofferingen

(een tip van) Safeclean Service
De sleutel van permanent mooie en zuivere interieur stofferingen zoals gordijnen kan U enkel verkrijgen als U de nodige aandacht besteed aan het onderhoud. Te lang wachten n verkeerde behandeling van kleine problemen zijn catastrofaal!

Tip 2 : Het unieke aan een vouwgordijn

(een tip van) Hewo
Een vouwgordijn transparant overdag en ondoorzichtig tijdens de avond. Dit is één van onze unieke ontwerpen die praktisch en mooi wonen mogelijk maken.

Tip 1 : Welke kleur van gordijnen kiezen?

(een tip van) DTCH
Het is raadzaam eerst kleurstalen aan te vragen voordat u een bestelling plaatst. Door middel van deze kleurstalen kunt u de kleur en stofkwaliteit beoordelen en zo een juiste aankoopkeuze maken.

Bekijk alle gordijnen bij bol.com (Adv)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Ramen en deuren TIPS
- Zonwering binnen en buiten TIPS
- Rolluiken TIPS
- Dakramen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden - Nieuwe TIPS v/d week

Advertentie door Google