Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Behangen en behangpapier met leuke weetjes TIPS en advies

Behangen behangpapier TIPS behangwerken behangers

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over behangen en behangpapier.


♥ Leuk behang of materiaal kopen
- bol.com / behang
- Amazon / behang


FILMTIP
Leuke tips om te behangen - Arte Wallcoverings

NIEUW - Tip 9 : De kleur van je plafond beu? Behang het eens.

Het klinkt misschien ietwat raar maar een fenomeen dat zich meer en meer profileert is het behangen van een plafond. Vaak wordt een plafond bezet met pleisterwerk of gewoon geverfd met plafondverf of kan je zelf kiezen om een folie tegen het plafond te monteren wat dan een spanplafond wordt genoemd. Dit is allemaal heel leuk maar ook wel wat saai.

Geschilderde of bezette plafonds zijn meestal wit of een variant van wit wat eigenlijk ietwat saai is. Daarom het idee om het plafond eens te behangen. Inzake behangpapier zijn zoveel mogelijkheden en ontwerpen dat het mogelijk wordt om je plafond te bekleden met kleurrijke tekeningen of figuren wat de kamer een geheel andere look geeft.

Mocht dit van het behangen van een plafond een idee zijn dat je aanspreekt, dan moet je wel even het behangen op zich in acht nemen. Het moet gezegd worden dat het behangen van een plafond niet zo eenvoudig is als het misschien lijkt en zeker stielwerk of ervaring vereist. Als je al ervaring hebt met het behangen van een muur dan zou je de uitdaging kunnen aan gaan maar je zal ook wel kunnen beamen dat zelfs het behangen van een muur wel eens niet zo eenvoudig is, laat staan dan een plafond behangen.

Kortom, ben je niet zo goed thuis in behangen, ga dan zeker niet zelf aan de slag en huur een vakman of vakvrouw in. Dit voorkomt zeker allerhande onaangenaamheden. Maar het moet gezegd, het idee van een plafond behangen opent wel mogelijkheden om een kamer eens uniek te verfraaien.

Tip 8 : Lichtgevend behangpapier - de nieuwe revolutie

Een producent van elektronica heeft een nieuw soort behang of behangpapier ontwikkeld waarin verlichting ingewerkt zit. Met behulp van kleine led lampjes die in het behangpapier verwerkt zijn wordt een speciale sfeer van verlichting gevormd waarbij de kleuren en kleurcombinaties van de led verlichting kunnen gekozen worden.

Momenteel mikt de producent voornamelijk op bedrijven, winkels en kantoren voor het gebruik van het lichtgevende behang doch zal op termijn ook de particuliere markt aangesproken worden.

Tip 7 : Scheuren in uw muren? Gebruik glasvezelbehang

(een tip van) Uw glasvezel behanger
Als nieuwbouwwoningen gestuct of bepleisterd worden, dan is de kans groot dat dit op korte of lange termijn krimpscheuren veroorzaakt. Het gebruik van glasweefselbehang, glasvezelbehang of glasvliesbehang overbrugt deze scheuren waardoor u jarenlang zorgeloos van uw woning kunt genieten.

Tip 6 : Hoe kan je makkelijk behangpapier verwijderen ?

(een tip van) Walca Rent - Zedelgem België
Om een mooi resultaat te krijgen van uw werk, is het belangrijk dat de muren voor het behangen, volledig papiervrij zijn. Het verwijderen van behangpapier is thans geen akkefietje. Huur daarom een behangafstomer. Met behulp van een behangafstomer kan je het oude behang in geen tijd verwijderen. De behangafstomer laat je voor gebruik een 10-tal minuten opwarmen, daarna kan je beginnen met het afstomen.

Tip 5 : Tip voor camouflage behangen

(een tip van) Behangpapier Info
Tijdens het drogen krimpt behangpapier waardoor het mooi strak trekt. Het nadeel is dat naden hierdoor kunnen uitzetten. Om dit te camoufleren kan je op voorhand een fijn laagje latex verf zetten waar de naden samenkomen. Kies een kleur die zo dicht mogelijk aanleunt bij je behangpapier.

Tip 4 : Tip voor papier kunstwerken of behang

(een tip van) Behang en papierrestauratie
Hebt U waardevolle kunstwerken op papier, hang deze dan bij voorkeur afgeschermd van direct zonlicht en voorzie een ventilatieruimte tussen muur en kunstwerk.

Tip 3 : Hoe kan je makkelijk glasvezelbehang verwijderen

(een tip van) Glasvezelbehanges
Glasvezelbehang wordt vastgeplakt met lijm op waterbasis, het is mogelijk het te verwijderen. De klus kost alleen meer tijd, dan wanneer u met doorsnee behang te maken hebt. Hoe doet u het? Maak een paar inkepingen in het behang met een speciale behangperforator. Daardoor kunt u sneller doordringen tot de lijmlaag. Doorweek de volledige behanglaag met heet water. Gebruik hierbij een spons.

Het is absoluut aan te raden om een behangafstomer te lenen of te huren om het glasvezelbehang te verwijderen. Verwacht niet dat u binnen een paar uurtjes klaar bent, want de stomer heeft enige tijd nodig om tot de lijmlaag door te dringen. Voeg aan het stoomwater een beetje behangafweekmiddel toe voor extra effect.

Tip 2 : Behangen, enkele praktische tips

Ludo claes TIPSStaat u voor de uitdaging om een ruimte te behangen, dan volgen hier enkele praktische tips voor een mooi en strak behangwerk. Vooraleer u aan de slag gaat is het zéér voornaam de wanden die u gaat behangen goed te controleren op oneffenheden. Gaten en allerhande knobbeltjes van eventuele pleisterwerken op de muur dienen weggewerkt te worden. Draag er tevens zorg voor dat de wanden goed droog en netjes zijn opdat het behangpapier effectief blijft hangen. Is de muur klaar dan meet u deze op en versnijdt de rol behangpapier in stroken volgens de wandhoogte.

Laat zowel boven als onder enkele centimeters meer opdat u steeds alles goed kan dekken. Het teveel snijdt u straks gewoon weg. Gebruik hiervoor wel een zéér scherp mesje. Onscherpe mesjes durven het behangpapier wel eens te verhakkelen. Zijn de stroken versneden dan kunnen ze met behangpap ingesmeerd worden. Gebruik hiervoor best een lange tafel zodat het ingesmeerde behangpapier de grond niet raakt waardoor het vuil zou kunnen worden. Ook het aanmaken van de behangpap is zéér voornaam.

behangen

Volg zorgvuldig de aanwijzingen op de verpakking. Is de strook klaar, dan kan ze opgehangen worden. Start best in een hoek of naast een deur die u als richtlijn of basis kan gebruiken. Draag er wel zorg voor dat het geheel mooi recht is. U begint bovenaan waar u de strook enkele centimeters hoger ophangt dan de voeg van de wand en het plafond. Vervolgens strijkt u het behangpapier uit naar omlaag langs de deur of de hoek van de wand die u als richtlijn gebruikt. Zo werkt u verder naar onder.

De kunst bestaat er thans in geen luchtbellen achter te laten. Een droge doek maakt het wat makkelijker om het behangpapier mooi uit te strijken. Heeft u het behangpapier wat langer versneden dan de hoogte van de wand dan zal u onderaan eveneens enkele centimeters overschot hebben waardoor de strook de gehele hoogte van de wand mooi dekt. Net als boven snijdt u nu onderaan het teveel weg met een scherp mesje.

De eerste strook is nu klaar en is het de beurt aan de volgende die u weer aflijnt tegen de eerste strook. Let wel op als u een behangpapier met motieven of tekeningen heeft gekozen. De motieven of tekening moeten in beide stroken mooi tegen elkaar aansluiten.

Tip 1 : Soorten behangpapier

Als u gaat behangen dan heeft u de keuze uit verschillende soorten behangpapier naargelang de functionaliteit en de wensen of eisen die u aan het behangpapier stelt. Een eerste soort behangpapier is het vliesbehang ofwel snelbehang dat een sierbehang is dat voorzien kan worden met allerhande motieven. Heeft u scheuren of barsten in het pleisterwerk van de wand dan kan u opteren voor een glasvliesbehang dat een stevig behangpapier is en makkelijk geverfd of geschilderd kan worden.

Wilt u graag een bepaald motief als reliëf op uw behangpapier dan is het geprägt behangpapier de ideale keuze. Hierbij zijn motieven in reliëf in het behangpapier ingewerkt die men daadwerkelijk kan voelen. Bij textielbehang is het papier vervangen door een bepaalde textielsoort zoals zijde, katoen, linnen en zo meer wat uiteraard een speciaal gevoel aan de wand creëert.

Een laatste soort behangpapier is het rauhfaser behangpapier dat net als het glasvliesbegang wordt gebruikt om scheuren en gaten in de muren of wanden weg te werken. Bij rauhfaser behangpapier is het behang geproduceerd met ingewerkte geperste houtvezels wat dit soort behangpapier stevig maakt. Let wel dat dat soort behangpapier steeds moet overschilderd worden met een goede dekkende verf.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Verf en schilderwerken - TIPS
Pleister en pleisterwerken - TIPS
- Metselen en voegen - TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie