Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Rolluiken binnen en buiten met leuke weetjes TIPS en advies

5000+ TIPS - rolluiken kopen en plaatsen

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over rolluiken.


♥ Leuke rolluiken kopen
- bol.com / rolluiken
- Amazon / rolluiken


FILMTIP
Soorten rolluiken met leuke tips - Winfera

Lees ook:
Wist je dat een raam op kiep je rolluik kan beschadigen bij windstoten


NIEUW - Tip 8 : Welke soorten rolluiken zijn er eigenlijk?

Als we de soorten rolluiken even nader bekijken dan zien we twee voorname soorten dewelke bepaald worden door hun inbouw. Een eerste soort rolluiken zijn inbouw rolluiken die aan de binnenzijde van de woning worden ingebouwd in afwerkingkasten of rolluikkasten waarbij de rol via een geleiding naar buiten wordt geleid.

Een tweede soort zijn opbouw rolluiken of voorzetrolluiken waarbij de bekasting en dus mede de rol aan de buitenzijde van de muur of gevel wordt gemonteerd. Hierbij wordt de rolluik tegen de kozijnen van de ramen aangebracht of kan geopteerd worden de rolluik tegen de gevel te monteren.

Welk van beide soorten rolluiken voor u meest geschikt is hangt uiteraard af van uw wensen en mogelijkheden. Vaak worden inbouw rolluiken gebruikt bij nieuwbouw woningen waar voorzet rolluiken eerder bij een renovatie worden gebruikt. Wil men bij bestaande vensters of ramen alsnog een inbouw rolluik monteren, dan zal extra afbraak en constructiewerk vereist zijn om de bekasting aan de binnenzijde van de gevel te monteren.

Inzake materialen voor rolluiken kan men kiezen uit twee voorname materialen zijnde kunststof of PVC en hout dewelke verkrijgbaar zijn in een waaier aan kleuren waarbij de rolluik uiteraard op maat geproduceerd wordt van uw ramen en vensters. Denkt u eraan om een houten rolluik te plaatsen, houd dan rekening met het gewicht. Houten rolluiken zijn aanzienlijk zwaarder van de kunststof PVC rolluiken.

Tip 7 : Waarom een rolluik plaatsen?

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom u een rolluik zou kunnen plaatsen waarvan de privacy, als het buiten donker wordt, er één van is. Rolluiken zijn geheel gesloten en bieden een groter gevoel van privacy dat wel eens minder is als enkel een zonwering of gordijnen de ramen of vensters afschermen.

Een tweede denkbare reden om rolluiken te plaatsen is het gevoel van veiligheid. Een rolluik biedt een fysieke bescherming van de ramen en vensters waardoor een groter gevoel van veiligheid tegen inbraken verkregen wordt. Een potentiële inbreker zal eerst twee keer nadenken vooraleer hij zich zal wagen aan rolluiken om via de ramen en vensters binnen te breken.

Een volgende reden is de temperatuur van de woonruimte. Een rolluik functioneert tevens als een isolator bij zowel warm weer als koud weer waardoor de temperatuurschommelingen in de woonruimte beter onder controle gehouden kunnen worden.

Is de rolluik volledig gesloten dan functioneert de lucht tussen de rolluik en het raam zelfs als isolator waardoor warmteverliezen via de ramen en vensters in de winter geminimaliseerd worden. Lucht is namelijk het beste isolatiemateriaal dat de markt biedt, dit gesteld dat de lucht stilstaat en niet geventileerd wordt.

Naast de temperatuurschommelingen zijn rolluiken tevens ideale geluidsbarrières. Ze dempen het geluid waardoor het aangenamer wordt in de woonruimte, zeker als u naast een drukke straat woont. Kortom, er zijn tal van redenen denkbaar waarom rolluiken ook voor u voordelen zou kunnen bieden. Spreek er eens over met uw leverancier.

Tip 6 : Rolluiken en domotica

Denkt u eraan om rolluiken te plaatsen dan kan u tevens kiezen voor manuele of geheel automatisch bedienbare rolluiken. Ziet u op tegen het dagelijks neerlaten en optrekken van de rollen, dan is automatisatie een mogelijke oplossing. Automatische rolluiken bieden het grote voordeel dat ze makkelijk zijn in gebruik en dat ze tevens verder te automatiseren zijn via domotica bijvoorbeeld. Als u voor automatische rolluiken gaat dan kan u per rolluik een bediening plaatsen of kunnen alle rolluiken vanuit één centrale bediening gestuurd worden.

Meer nog, ze kunnen zelfs via een tijdsingave gestuurd worden waardoor ze op een bepaald tijdstip neergaan, of kan met lichtsensoren gewerkt worden waarbij de rollen neergaan bij het donker worden. Deze automatisatie of domotica functioneert uiteraard ook andersom bij het omhoog laten van de rollen bij daglicht of een bepaald tijdstip.

Kortom, rolluiken zijn lang geen zware last meer en kunnen naar eigen wens en mogelijkheden volledig geautomatiseerd worden.

Tip 5 : Rolluiken bij buitendeuren en voordeuren = extra veiligheid

Ludo claes TIPSVoorheen hebben we al aangegeven dat rolluiken een groot gevoel van veiligheid bieden en ze de inbraakwerendheid verhogen. Ten aanzien van een potentiële inbreker worden ze gezien als een extra obstakel dat dient overwonnen te worden waardoor de inbreker veelal afhaakt bij het zien van rolluiken.

Om een rolluik te openen, te breken of wat dan ook is breekwerk vereist hetgeen tijd en geluid vergt. Net de twee zaken waar een inbreker voor afschrikt. Bij deze kennis kan u zich dan ook de vraag stellen of het misschien wel zinvol zou kunnen zijn om de buitendeuren meerbepaald de voordeur  van een rolluik te voorzien om extra veiligheid te creëren. Als men weet dat een groot deel van de inbraken geschied via de buitendeur, dan kan een rolluik extra veiligheid en een afschrikeffect bieden. Zeker iets om over na te denken.

Tip 4 : Rolluik plaatsen? Opbouw of inbouw?

(een tip van) Slotenmaker
Als je rolluiken wil laten plaatsen heb je twee soorten, inbouw en uitbouw rolluiken. Ondanks dat ze beiden dezelfde voordelen hebben zijn de inbouw rolluiken het mooiste voor het huis. U hebt geen last van een uitstekende kap boven uw ramen die zowel uw ramen op zich als de gehele woning ontsieren.

Tip 3 : Onderhoud van een rolluik, waarom?

(een tip van) Sunrol
Rolluiken en zonweringen moeten ook onderhouden worden. Op deze manier creëer je een langere levensduur en geniet je er meer van.

Tip 2 : Rolluiken met muggengaas

(een tip van) Alfa zonwering - Mechelen België
Wist u dat een rolluik voorzien kan worden van een afrolbare muggengaas, dit in éénzelfde cassette. Geniet naast de klassieke voordelen van een rolluik nu ook van een mug- en vlieg-vrije woning.

Tip 1 : Bespaar energie met behulp van een rolluik

(een tip van) Alles over rolluiken
Bespaar geld op uw energiefactuur, rolluiken bieden meer dan privacy, ze zijn tevens isolerend tegen geluid en koude en vormen een eerste preventiemiddel tegen inbraak.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Wist je dat een raam op kiep je rolluik kan beschadigen bij windstoten
Ramen en deuren - TIPS
- Zonwering - TIPS
- Dakramen - TIPS
- Kozijnen - TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie