Home » Hoe een vloer leggen en beste vloertegels – TIPS en advies
 

NIEUW - HUMOR - UW TIP PUBLICEREN


Hoe een vloer leggen en beste vloertegels – TIPS en advies

vloeren tegels vloertegels TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over vloeren en tegels met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

Populaire vloer producten bij bol.com

Klik op “volgende” om meer producten te zien.
Klik op het artikel voor meer informatie bij bol.com. (Affiliate partner)

Tip 11 : Hoe marmer vloeren onderhouden?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Care4floor
Om een marmeren vloer mooi te houden is het nodige onderhoud noodzakelijk. De manier van kan verschillen. Dat verschil wordt vooral bepaald door de poreusheid van de tegel. Een poreuze tegel zoals een marmer vloer kan geïmpregneerd worden. U kunt het marmer gewoon met heet water reinigen. Wij raden u aan, bij een vervuiling van voegresten en eventueel cementsluier, eerst te reinigen met een Ph neutrale reiniger bij voorkeur. HMK R 55 grond reiniger zuurvrij . Deze behandeling kunt u eventueel enkele malen herhalen totdat de vervuiling opgelost is. Hierna afspoelen met helder water.

Wij raden u af om synthetische glansversterkers en zepen te gebruiken omdat deze middelen allen uitharden waardoor plaatsen die intensief belopen worden snel slijten en delen die minder intensief belopen worden op de bovenlaag achterblijven. Na verloop van tijd wordt uw marmeren vloer steeds minder fraai en moeten deze uitgeharde lagen met agressievere middelen gestript worden HMK R 54 Lsefix.

Mocht u als optie kiezen voor het impregneren van uw vloer dan zal dit verzorgd worden na een grondige basisreiniging. Deze keuze brengt wel met zich mee dat de vloer regelmatig onderhouden moet worden in een frequentie tussen de 3 en 6 maanden afhankelijk van de intensiviteit van gebruik. Ons advies is HMK S 34 vlekstop.

Tip 10 : Plaatsen of leggen van vloertegels - waarop letten?

Het plaatsen of leggen van vloertegels is geen akkefietje en vraagt enig vakmanschap. Zeker als u ervoor opteert om de vloertegels in een mortelbad te leggen wat veelal bij natuursteen vloertegels wordt gedaan. Deze mortellaag wordt gegoten over een stabiliseerlaag van zand en cement die overheen de chape wordt aangebracht.

Maakt u gebruik van dunnere tegels dan zouden deze direct in een natte chape geplaatst kunnen worden. Let wel dit is een extra chapelaag en niet de chape die als ondervloer functioneert. Om een goede hechting met de extra chape te creëren kan nog een laagje cement of hars gestrooid kunnen worden.

Vloertegels makkelijk kleven

Als laatste kunnen vloertegels tevens gekleefd worden met kleefcement of een lijm dewelke op de droge chape wordt aangebracht. Deze laatste bouwtechniek wordt veelal bij keramische tegels toegepast en is ook de meest makkelijk wijze van plaatsen. De vloertegels worden steeds ietwat van elkaar geplaatst waardoor een voeg ontstaat tussen de tegels. Dit om het uitzetten en inkrimpen van de tegels op te vangen. Tegels geheel tegen elkaar leggen is zeker niet aan te raden. De kunst bestaat er thans in deze voegen overal even breed aan te houden waardoor het aangewezen is afstandshouders te gebruiken waardoor de tegels overal even ver uit elkaar liggen.

Maak je vloer mooi met mooie voegen

Ook inzake het opvullen van de voegen kan ervoor geopteerd worden een bepaalde kleurmengeling te gebruiken waardoor de combinatie tegel en voeg het mooist op elkaar afgestemd zijn. Denk eraan dat de voeg evengoed gezien wordt als de tegel en dat de voeg veelal een locatie is waar vuil ophoopt. Witte voegen kunnen dus sneller vuil en vies tonen dan gekleurde voegen. Als voegmateriaal wordt best gebruik gemaakt van een voegcement waarin ook weer verschillende soorten voorhanden zijn gaande van een standaard voegcement tot een twee componenten voegcement of een waterdicht voegcement hetgeen zeker aan te bevelen is in de badkamer en de keuken.

Kortom, het plaatsen of leggen van vloertegels is geen akkefietje en is blijvend. Eenmaal vloertegels gelegd, is het moeilijk deze nog te wijzigen. Vloeren dient dus met de nodige aandacht en behoedzaamheid te gebeuren.

Tip 9 : Al eens aan kunststof vloeren gedacht ?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Ecoloc flooring
Sporten doet u niet op zomaar elke ondergrond. Bij het fitnessen is namelijk niet alleen de conditie van belang. Aan uw gewrichten moet toch ook gedacht worden? Kunststof vloertegels hebben schokdempende eigenschappen, wat ze uitermate geschikt maakt voor fitnesszalen en andere sportruimtes. Bovendien beschikken deze tegels over uitstekende antislipwaarden. De kans op blessures wordt zo aanzienlijk verminderd en het sporten wordt op slag een stuk veiliger.

Ook de impact van powerplates of gewichten wordt door het kunststof vloersyteem probleemloos opgevangen. U hoeft dus niet te vrezen voor barsten in de vloer, als de halters even te zwaar worden. Bovendien zijn de tegels erg makkelijk schoon te maken, waardoor uw sportruimte een minimum aan onderhoud vereist. U kiest zelf waar een veilige, duurzame sportvloer nodig is.

Dankzij het eenvoudige kliksysteem met zwaluwstaarten kunt u de tegels snel en gemakkelijk verplaatsen. Omdat er geen verlijming nodig is, kunt u de tegels zo vaak verhuizen als u zelf wilt.

Tip 8 : Tegels als vloerkleding. Gedaan met onhygiënische tapijten!

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Poppe Davy
De tijd dat tegels enkel thuishoorden in badkamers en keukens, is volledig voorbij. Ook in woonkamers en andere vertrekken kunnen tegels een mooi decoratief element vormen, zowel op de grond als tegen de muur. Het grootste pluspunt van tegels is dat ze erg hygiënisch zijn omdat ze weinig of geen stof opnemen. Daardoor hebben ze ook veel minder te lijden onder hun leeftijd en gaan ze veel langer mee dan bijvoorbeeld vasttapijt. Ze vergen ook weinig onderhoud. Even met een natte dweil erover en je vloer is weer proper.

Tip 7 : Soorten vloertegels of wandtegels

vloer vloergetels vloerwerkenDenkt u eraan om een nieuwe vloer te leggen of te plaatsen dan zou u kunnen opteren voor vloertegels waarbij u gebruik maakt van tegels om de vloer te plaatsen. Vloeren met vloertegels zijn wel de meest voorkomende vloeren. Het grote voordeel van vloertegels is de grote keuze en soorten waardoor het kiezen vaak een kwestie van smaak is. In de soorten materialen die gebruikt worden zijn er ook heel wat mogelijkheden zoals natuursteen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld marmer, graniet, blauwe hardsteen, basalt, leisteen, kalksteen en zandsteen.

Naast natuursteen, waarbij de vloertegel of wandtegel vervaardigd is uit het natuurproduct, kan ook geopteerd worden voor keramische tegels die volgens een bepaalde samenstelling gebakken worden. Ook in de keramische tegels bestaat er een brede waaier aan keuzes en materialen ofwel samenstellingen. Vloertegels werden vroeger voornamelijk geplaatst in badkamers en keukens aangezien in de badkamer en de keuken vaak vocht wordt gecreëerd en vloertegels hiertegen optimaal bestand zijn. Vloertegels zijn makkelijk te reinigen en zeer hygiënisch.

De laatste jaren worden vloertegels ook meer en meer in andere leefruimtes toegepast wat voornamelijk te wijten is aan de uitbreiding van de mogelijkheden en kleurpatronen. Inzake keramische tegels zijn er ook verschillen die volgens keuze aangeboden worden bestaande uit een eerste keus en tweede keus dewelke een indicatie zijn voor de kwaliteit van de tegel. Gaat u vloertegels plaatsen, informeer dan bij uw leverancier of uw tegel een eerste keus of tweede keus tegel is.

Tip 6 : Waarom is  blauwe hardsteen zo kwaliteitsvol?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Dirk Heirwegh
Wist u dat Chinese blauwe hardsteen één van de meest populaire natuursteenproducten in België is? De grijs/blauwe kalksteen is miljoenen jaren geleden gevormd en wordt gekenmerkt door versteend zand en fossielen. Het heeft een tijdloos karakter en is toepasbaar bij veel stijlen. Bovendien worden door kalkafzetting en weersinvloeden krassen na verloop van tijd minder zichtbaar.

Tip 5 : Elektronica beschermen met antistatische vloeren

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Ecoloc flooring
Wilt u voorkomen dat uw dure producten of apparatuur worden beschadigd door de gevolgen van statische elektriciteit? Dan is de dissipatieve vloer of ESD vloer wat u zoekt. ESD staat voor ElectroStatic Discharge of elektrostatische ontlading. 'Antistatische' vloersystemen of beter: dissipatieve vloeren werden vroeger vooral gebruikt in de elektronica-industrie, maar ook in andere sectoren is deze techniek in opmars. Logisch ook: wie wil niet voorkomen dat zijn personeel, producten of apparatuur schade of hinder ondervinden van statische elektriciteit?

De meeste dissipatieve vloeren worden met koolstofproducten of migrerende antistatica geproduceerd. Er bestaat echter ook een betere, gepatenteerde techniek, waarbij er (micro)staalvezels aan kunststof grondstof worden toegevoegd, waardoor het eindproduct (de antistatische vloertegel) zeer goede en consistente meetwaarden heeft en blijft houden.

Tip 4 : Vloeren en tegels, weet wat je koopt

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Tegel
De kalkstenen afkomstig van het Aziatische continent zijn op de Belgische markt bekend onder verschillende namen, waaronder Ortis, asian blue, jinin etc. Al deze namen komen gewoon neer op witte kalksteen, maar dan afkomstig van Chinese of Vietnamese steengroeve. De afkomst en dus het verschil in geografische groeve zal aangeven of het om Vietnamese of Chinese blauwe steen gaat.

Chinese blauwe steen is een stuk donkerder (wat bijna een verzoete indruk geeft) maar ook veel meer getekend dan bijvoorbeeld onze Belgische blauwe steen. Chinese blauwe steen is ook veel gewolkter en drukker in tekening dan de Vietnamese blauwe steen.

De Vietnamese blauwe steen is lichter en egaler in kleur en tekening, eerder blauw-grijs van tint. De gekende witte aders zijn al naargelang de partij prominent of net minder uitdrukkelijk aanwezig.

Tip 3 : EPU geluiddempende vloeren

(een tip van) Superfloor
EPU is vloeistofdicht, geluiddempend, bestand tegen diverse chemicalien en gemakkelijk schoon te maken. Om de EPU-vloer een decoratiever uiterlijk te geven, kan deze ingestrooid worden met een grote verscheidenheid aan zogenaamde. flakes alvorens de afwerklaag wordt aangebracht.

Tip 2 : Tip voor keramische vloeren en tegels

(een tip van) Tegelexpo
Ga bij het kopen van tegels steeds na dat ze volkeramisch zijn en laat je niet in de luren leggen met een goedkope niet volkeramische tegel.

Tip 1 : Hoe kan je gladde vloeren vermijden ?

(een tip van) Antislip Specialist
Gladde vloeren zijn jaarlijks de oorzaak van ruim 23.000 ongevallen. Lange tijd was de enige oplossing hiervoor anti slip tape en strips, die het uiterlijk van de vloer sterk veranderen. Nu is er echter een coating ontwikkeld die gladde vloeren antislip maakt zonder dat het te zien is!

Bekijk alle vloertegels bij bol.com (Adv)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Parketvloer en laminaatvloer
Tapijt en tapijtvloer
Gietvloer en industrievloer
Dekvloer en chapewerken

Deel deze tips zeker met je vrienden.

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden - Nieuwe TIPS v/d week

Advertentie door Google