Deurslot vervangen – deursloten en slotenmakers – TIPS en advies

U bent hier : Home > Woning > Sloten en slotenmakers

sloten slotenmaker deurslot TIPS

Hier vind je leuke praktische TIPS, advies en onderzoeken voor het kiezen en kopen of vervangen van een deurslot - deursloten en slotenmakers 5000+ TIPS.

Tip 9 : Maak gebruik van meerpunt-sluitingen op je buitendeur

Bij het vergrendelen van buitendeuren is het tevens aan te raden gebruik te maken van een meerpunt sluiting wat betekent dat op meerdere locaties in de hoogte van de deur vergrendelingen plaatsvinden met de deurstijl. Dit wordt gerealiseerd met behulp van een schuifsysteem dat in de kopzijde van de deur wordt ingebouwd. Wordt de sleutel in het slot omgedraaid, dan gaat niet enkel de metaalschuiver van het slot zich verplaatsen maar tevens het volledige schuifsysteem in de deur.

Op dit schuifsysteem zijn vervolgens meerdere metalen toppen voorzien die bij het draaien van de sleutel omhoog of omlaag bewegen. Deze metaal toppen passen in sleuven die in de deurstijl voorzien zijn waardoor deze toppen vast komen te zitten en bijgevolg op meerdere locaties in de deur een vergrendeling ontstaat. Wilt u een optimaal veiligheidsgevoel dan kan u uiteraard steeds opteren om een alarmsysteem te plaatsen.

Tip 8 : Beveiliging tegen inbraak via de WhatsApp

(een tip van) Slotenmaker Security
Een nieuwe trend heeft zich ingezet, de buurt-WhatsApp groep. Het idee is dat buurtbewoners elkaar via een WhatsApp-groep kunnen waarschuwen wanneer zij een verdachte situatie of persoon zien. Deze waakzaamheid zou ervoor moeten zorgen dat inbrekers afgeschrikt worden.

Tip 7 : Nieuwe deuren plaatsen, denk ook aan veiligheid

(een tip van) Asap slotenmaker Leuven
De laatste jaren worden we helaas meer en meer met onveiligheid geconfronteerd. Om uw woning of bedrijf tegen inbraken te beschermen kan u gebruik maken van allerhande gespecialiseerde deuren zoals een gepantserde deur. Als u in een gebouw woont met een gemeenschappelijke ingang dan is een veiligheidsdeur zeker geen overbodige luxe. Het is namelijk haast onmogelijk voor ongewenste bezoekers om door middel van een inbraakwerende appartementsdeur het gebouw en uw woning binnen te dringen. Een gepantserde deur kan tevens aangepast worden om ook tegen andere gevaren zoals brand bescherming te bieden, waarbij een brandwerende deur van toepassing kan zijn. Kortom, denkt u aan het vervangen van uw deuren, sta dan eens stil bij veiligheid en beveiliging.

Tip 6 : Wat te doen bij geforceerde deur na inbraak?

(een tip van) Slotenmaker Leuven
Als je een inbraak hebt gehad en uw deur is geforceerd dan is het beste eerst de politie op te bellen en daarna uw verzekeringsmaatschappij te verwittigen. Op die manier moet u niet zelf instaan voor de kosten van de slotenmaker en betaald de verzekering dit voor jou. In veel situaties hebben verzekeringen hun eigen slotenmakers die dit kosteloos voor jou komen doen.

Tip 5 : Beveiligingsslot op je deur? Sluit jezelf niet buiten!

(een tip van) Ontstoppingsdienst
Als je een beveiligingsslot hebt en je gaat buiten is het raadzaam je sleutel niet aan de binnenkant van je deur te laten steken want als uw deur toe valt sta je buiten en kan je niet meer binnen. Dus een goede tip, ga je maar voor 3 minuten buiten , neem altijd uw sleutels mee zodat de kans op buitensluiten sterk verminderd.

Tip 4 : Wat is de ideale cilinderdikte voor uw deurslot?

(een tip van) Mega Locks
De nummer 1 tip die ik aan alle mensen wil geven is dat uw cilinder nog geen 1 mm uit uw deur mag steken! Plaats ALTIJD een veiligheidsbeslag over uw cilinder: indien dit niet gebeurd mag u een cilinder van 350 in uw deur steken maar dan nog zijn ze binnen de minuut in je woning. Beter een cilinder van 1,50 MET een veiligheidsbeslag bij wijze van spreken.

Tip 3 : Inbraakveiligheid en verlichting

(een tip van) Slotenmaker Leuven
Om uw woning tegen inbraak te beveiligen kunt u verlichting plaatsen die vanzelf aangaan als er iemand op uw domein komt. Meestal gaat de inbreker, die niet gesnapt wil worden, het opgeven en op zoek naar een ander huis, maar uw huis is veilig.  Als je een inbraak hebt gehad en uw deur is geforceerd dan is het beste eerst de politie op te bellen en daarna uw verzekeringsmaatschappij te verwittigen. Op die manier moet u niet zelf instaan voor de kosten van de slotenmaker en betaald de verzekering dit voor jou. In veel situaties hebben verzekeringen hun eigen slotenmakers die dit kosteloos voor jou komen doen.

Tip 2 : Veiligheid door een efficiënt deurslot

(een tip van) Ludo Claes
75% van de inbraken gebeurt via de deur. Wilt u zich beveiligen dan dient u even stil te staan bij hoe u uw deur kan beveiligen. In de meeste gevallen gebeurt een inbraak door het cilinderslot uit de deur te wrikken. Als het deurslot ietwat uitsteekt dan kan een geoefende inbreker eenvoudig met een tang het cilinderslot uit de druk wrikken. Denk ook eens aan een meerpuntsluiting als deurslot. Dit is een slot op een schuifsysteem waarbij meerdere punten van de deur in de omlijsting van de deur vergrendeld worden bij het sluiten. Kortom, wenst u meer veiligheid, denk dan zeker eens aan uw deurslot.

Tip 1 : Vervangen van autosleutels

(een tip van) Slotenmaker Antwerpen

Om sleutels te laten bijmaken of sloten te vervangen, te openen van auto's is het beste een garage te contacteren, zij kunnen u hier beter in helpen. Als u op de baan bent en u kan uw auto niet meer in dan contacteert u het beste de pechdienst.

Algemene informatie

slotenmakerEen sleutel en slot combinatie hebben als doel iets te vergrendelen of te sluiten. In de woningbouw vinden we dergelijke sloten voornamelijk terug in de buitendeuren waarbij het slot een veiligheidsgevoel geeft wetende dat ongewenste personen geen toegang kunnen vinden tot de woning. Het meest gebruikte slot bij deuren zijn de cilindersloten. Hierbij wordt het slot ingebouwd in de deur waarbij een metalen schuiver zich bij het draaien van de sleutel verplaatst vanuit het slot in de deurstijl waardoor een vergrendeling ontstaat.

Bij het cilinderslot wordt de sleutel op een speciale wijze geproduceerd afgestemd op het slot waardoor beiden uniek worden. Het slotmechanisme van een cilinderslot bestaat uit stiftjes die op en neer bewegen. Naargelang de locatie van elk individueel stiftje in het cilinderslot wordt een bepaalde mechanische code gecreëerd die door de vorm van de sleutel bepaald wordt.

Naast mechanische sleutels kunnen tevens elektronische sleutels gebruikt worden zoals een klavierslot bij alarmsystemen waarbij een code dient ingegeven te worden om de deur te openen of kunnen RFID tags gebruikt worden waarbij een lezer aan de deur wordt geplaatst die de RFID tag leest en toegang verleent.