Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Deursloten met leuke weetjes TIPS en advies

sloten slotenmaker deurslot TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over deursloten.


♥ Leuk deurslot kopen
- bol.com / deursloten
- Amazon / deursloten

FILMTIP
Hoe deurslot zelf repareren? - WD-40 NL

NIEUW - Tip 14 : Hoe je huis optimaal beveiligen tegen inbraak – 5 handige tips

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Slotenmaker Sint Niklaas - België - Slotenmaker Sint-Niklaas

In een tijd waarin inbrekers steeds meer geweld gebruiken om woningen binnen te dringen is een goede woningbeveiliging belangrijker dan ooit tevoren. Veel mensen hebben echter geen idee hoe ze hun woning op een slimme manier kunnen beveiligen tegen ongewenste bezoekers, waardoor zij onbewust een groot risico op inbraken lopen.

Wij spraken voor dit artikel met een ervaren slotenmaker, die ons meer kon vertellen over het beveiligen van woningen. Deze slotenmaker raadt mensen aan om de beveiliging van hun woning zeker eens per twee jaar te laten controleren door een slotenmaker.A. Maak gebruik van cilindersloten op uw deuren

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten op uw woningdeuren. De slotenmaker raadt mensen doorgaans aan om gebruik te maken van cilindersloten met drie contactpunten in de deurpost.

Er worden ook tweepuntssloten aangeboden, maar deze zijn logischerwijs minder veilig. Des te meer moeite een inbreker immers moet doen om uw deur open te kunnen breken, des te groter is ook de kans dat de inbreker opgemerkt wordt door omwonenden.

B. Beveilig uw ramen met bijzetsloten

Naast het beveiligen van uw deuren met goede sloten is ook het beveiligen van uw ramen erg belangrijk. Vaak wordt voor bijzetsloten gekozen om ramen in woningen te beveiligen. Bijzetsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Denk aan de manier waarop een raam geopend wordt, de dikte van het kozijn, enzovoorts.

C. Laat een beveiligingsanalyse maken

Veel mensen weten niet waar zich de meest risicovolle plekken in de beveiliging van hun woning bevinden. Om deze reden is het raadzaam om een beveiligingsanalyse van uw woning te maken. Hierbij worden de meest belangrijke beveiligingsrisico’s voor u in kaart gebracht door een slotenmaker, zodat u uw woning heel gericht kan beveiligen tegen inbrekers.

D. Laat elektronische camera’s plaatsen

Elektronische camera’s maken het voor u mogelijk om uw woning overal en altijd in de gaten te houden en hebben daarbij een afschrikwekkend effect op inbrekers. Inbrekers weten dat de kans groot is dat zij opgemerkt zullen worden als er een camera aan de gevel hangt. Om ieder risico uit te sluiten zullen inbrekers in dit geval sneller voor een andere woning uit uw straat kiezen.

E. maak gebruik van een alarminstallatie

Tot slot is het sterk aan te raden om een alarminstallatie in uw woning te laten installeren, waarop u verschillende beveiligingscomponenten aan kunt sluiten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van magneetcontacten op ramen en deuren, het gebruik van een bewegingssensor op de overloop, enzovoorts.
Een slotenmaker kan u helpen bij het installeren en samenstellen van een geschikt alarmsysteem voor uw woning.

Tip 13 : Hoe kan je de kans op een inbraak verkleinen?

Het zal je maar gebeuren. Inbrekers die je huis doorsnuffelen en je waardevolle spulletjes stelen. Thans zijn er enkele praktische tips die je makkelijk kan toepassen om de kans tot een inbraak te verkleinen.

  1. Maak gebruik van een elektrisch schakelblok. Met behulp van een schakelklok kan uw verlichting automatisch in werking worden gesteld. Hierdoor geef je een bewoonde indruk, zeker als je op vakantie bent.
  2. Spreek nooit op uw voicemail in dat u op vakantie bent en zeker niet tot wanneer.
  3. Zorg voor verlichting met een bewegingsmelder bij de buitendeur. Die verlichting schakelt aan zodra er iemand langs uw buitendeur loopt. Hiermee maakt u het de inbrekers behoorlijk lastig!
  4. Meld NIET op Facebook of een ander sociaal netwerk dat u met vakantie bent.
  5. Google street view: De inbrekers kunnen uw straatbeeld bekijken om hun doelwit voor te bereiden. U kan aanvragen om uw woonhuis onherkenbaar te laten maken voor Google Street View.
  6. Zet vuilniscontainers in de schuur of garage. Inbrekers gebruiken vuilniscontainers om erop te klimmen.
  7. Vraag aan buren, bekenden of familie of zij regelmatig overdag de gordijnen open doen en ’s avonds dicht, zodat het lijkt alsof het huis is bewoond.
  8. Laat de brievenbus regelmatig ledigen en zorg ervoor dat de post wordt neergelegd op plaatsen waar die van buitenaf niet zichtbaar is.
  9. Als u over 2 auto’s beschikt, is het goed om er één vlak voor uw huis te parkeren. Ook een fiets bij de voordeur wekt de indruk dat er iemand binnen is.
  10. Gaat u langere tijd met vakantie? Meld dit dan bij het lokale politiebureau en vraag of een patrouille geregeld uw woning in de gaten houdt.

Met deze handige tips kan je de kans op inbraak tijdens je vakantie alvast fors verminderen.

Tip 12 : Maak gebruik van meerpunt deursloten op je buitendeur

Ludo claes TIPSBij het vergrendelen van buitendeuren is het tevens aan te raden gebruik te maken van een meerpunt sluiting. Dit betekent dat op meerdere locaties in de hoogte van de deur vergrendelingen plaatsvinden met de deurstijl. Dergelijke sluiting wordt gerealiseerd met behulp van een schuifsysteem dat in de kopzijde van de deur wordt ingebouwd. Wordt de sleutel in het slot omgedraaid, dan gaat niet enkel de metaalschuiver van het slot zich verplaatsen maar tevens het volledige schuifsysteem in de deur.

Op dit schuifsysteem zijn vervolgens meerdere metalen toppen voorzien die bij het draaien van de sleutel omhoog of omlaag bewegen. Deze metaal toppen passen in sleuven die in de deurstijl voorzien zijn. Hierdoor komen deze toppen vast te zitten waardoor op meerdere locaties in de deur een vergrendeling ontstaat wat de deur extra stabiel maakt.

Wilt u thans een maximaal veiligheidsgevoel dan kan u uiteraard steeds opteren om een alarmsysteem te plaatsen.

Tip 11 : Hoe kan je je woning best beveiligen

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Slotenmaker Mechelen - België - Slotenmaker Mechelen

Sta je op het punt om een nieuwe woning te betrekken? Bij het betrekken van een nieuwe woning komt er heel wat op je af! Denk aan het papierwerk wat geregeld moet worden bij een notaris, de kleine verbouwingen die moeten worden uitgevoerd, verzekeringen die moeten worden afgesloten, enzovoorts.

Daarbij is het erg belangrijk om je nieuwe woning op de juiste wijze te beveiligen! Inbrekers gebruiken steeds vaker en steeds meer geweld om woningen binnen te dringen, met alle gevolgen van dien. Reden genoeg om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Er zijn verschillende manieren om je woning te beschermen tegen inbrekers. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

A. Goede sloten voor je ramen en deuren

Het beveiligen van je woning begint volgens veel slotenmakers bij het installeren van goede sloten op ramen en deuren. Zo kan een slotenmaker uit Mechelen of een andere grote Belgische stad je deuren voorzien van cilindersloten. Deze sloten worden aangeboden als twee- en driepuntsloten, waarbij het verschil in het aantal contactpunten met de deurpost zit.

Ramen beveiligen doe je door hier bijzetsloten op te laten installeren. Denk aan opleg- en insteeksloten. Het is van de manier waarop je ramen geopend worden afhankelijk, welk type bijzetslot het meest geschikt is.

B. Optionele beveiligingscomponenten installeren

Naast goede sloten is het volgens de slotenmaker die wij voor dit artikel spraken sterk aan te raden om ook een alarmsysteem te installeren. Je kunt hier verschillende beveiligingscomponenten op aansluiten. Denk aan een bewegingssensor, magneetcontacten, enzovoorts. Laat een risicoanalyse van je woning maken om tot een goed beveiligingsplan te komen.

Een slotenmaker kan de beveiligingscomponenten vervolgens voor je installeren. Kies altijd voor gecertificeerde sloten en beveiligingscomponenten om verzekerd te zijn van een goede werking. Hoe beveilig jij je nieuwe woning tegen het gevaar van inbrekers

Tip 10 : Beveiliging tegen inbraak via de WhatsApp

(een tip van) Slotenmaker Security
Een nieuwe trend heeft zich ingezet, de buurt-WhatsApp groep. Het idee is dat buurtbewoners elkaar via een WhatsApp-groep kunnen waarschuwen wanneer zij een verdachte situatie of persoon zien. Deze waakzaamheid zou ervoor moeten zorgen dat inbrekers afgeschrikt worden.

Tip 9 : Nieuwe deuren plaatsen, denk ook aan veiligheid

(een tip van) Asap slotenmaker - Leuven België
De laatste jaren worden we helaas meer en meer met onveiligheid geconfronteerd. Om uw woning of bedrijf tegen inbraken te beschermen kan u gebruik maken van allerhande gespecialiseerde deuren zoals een gepantserde deur. Als u in een gebouw woont met een gemeenschappelijke ingang dan is een veiligheidsdeur zeker geen overbodige luxe.

Het is namelijk haast onmogelijk voor ongewenste bezoekers om door middel van een inbraakwerende appartementsdeur het gebouw en uw woning binnen te dringen.

Een gepantserde deur kan tevens aangepast worden om ook tegen andere gevaren zoals brand bescherming te bieden, waarbij een brandwerende deur van toepassing kan zijn. Kortom, denkt u aan het vervangen van uw deuren, sta dan eens stil bij veiligheid en beveiliging.

Tip 8 : Wat te doen bij geforceerde deur na inbraak?

(een tip van) Slotenmaker Leuven - België
Als je een inbraak hebt gehad en uw deur is geforceerd dan is het beste eerst de politie op te bellen en daarna uw verzekeringsmaatschappij te verwittigen. Op die manier moet u niet zelf instaan voor de kosten van de slotenmaker en betaald de verzekering dit voor jou. In veel situaties hebben verzekeringen hun eigen slotenmakers die dit kosteloos voor jou komen doen.

Tip 7 : Beveiligingsslot op je deur? Sluit jezelf niet buiten!

(een tip van) Ontstoppingsdienst
Als je een beveiligingsslot hebt en je gaat buiten is het raadzaam je sleutel niet aan de binnenkant van je deur te laten steken want als uw deur toe valt sta je buiten en kan je niet meer binnen. Dus een goede tip, ga je maar voor 3 minuten buiten , neem altijd uw sleutels mee zodat de kans op buitensluiten sterk verminderd.

Tip 6 : Wat is de ideale cilinderdikte voor deursloten?

(een tip van) Mega Locks - Beringen België
De nummer 1 tip die ik aan alle mensen wil geven is dat uw cilinder nog geen 1 mm uit uw deur mag steken! Plaats ALTIJD een veiligheidsbeslag over uw cilinder: indien dit niet gebeurd mag u een cilinder van 350 in uw deur steken maar dan nog zijn ze binnen de minuut in je woning. Beter een cilinder van 1,50 MET een veiligheidsbeslag bij wijze van spreken.

Tip 5 : Inbraakveiligheid en verlichting

(een tip van) Slotenmaker Leuven - België
Om uw woning tegen inbraak te beveiligen kunt u verlichting plaatsen die vanzelf aangaan als er iemand op uw domein komt. Meestal gaat de inbreker, die niet gesnapt wil worden, het opgeven en op zoek naar een ander huis, maar uw huis is veilig.  Als je een inbraak hebt gehad en uw deur is geforceerd dan is het beste eerst de politie op te bellen en daarna uw verzekeringsmaatschappij te verwittigen.

Op die manier moet u niet zelf instaan voor de kosten van de slotenmaker en betaald de verzekering dit voor jou. In veel situaties hebben verzekeringen hun eigen slotenmakers die dit kosteloos voor jou komen doen.

Tip 4 : Veiligheid door efficiënte deursloten

75% van de inbraken gebeurt via de deur. Wilt u zich beveiligen dan dient u even stil te staan bij hoe u uw deur kan beveiligen. In de meeste gevallen gebeurt een inbraak door het cilinderslot uit de deur te wrikken. Als het deurslot ietwat uitsteekt dan kan een geoefende inbreker eenvoudig met een tang het cilinderslot uit de druk wrikken.

Denk ook eens aan een meerpuntsluiting als deurslot. Dit is een slot op een schuifsysteem waarbij meerdere punten van de deur in de omlijsting van de deur vergrendeld worden bij het sluiten. Kortom, wenst u meer veiligheid, denk dan zeker eens aan uw deurslot.

Tip 3 : Vervangen van autosleutels

(een tip van) Slotenmaker Antwerpen - België

Om sleutels te laten bijmaken of sloten te vervangen, te openen van auto's is het beste een garage te contacteren, zij kunnen u hier beter in helpen. Als u op de baan bent en u kan uw auto niet meer in dan contacteert u het beste de pechdienst.

Tip 2 : Hoe kan je best je woning onderhouden?

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Slotenmaker Hasselt - België Slotenmaker Hasselt

Een woning heeft door het jaar heen het nodige onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan de houten kozijnen die verslechteren, leidingen die niet meer goed op elkaar aansluiten, enzovoorts. Vakmensen, zoals een timmerman, loodgieter en slotenmaker, kunnen je helpen bij het onderhouden van je woning.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bepaalde klussen zelf uit te voeren. Denk aan het schuren en opnieuw verven van kozijnen binnen en buiten je woning. Op het moment dat de verflaag afbladdert is het tijd om de verflaag te vervangen. Zo wordt het hout beschermd tegen verschillende weersinvloeden en het hierop volgende houtrot!

A. Onderhoud aan loodgieterselementen

Sommige elementen zijn veel minder makkelijk zelf te onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van de leidingen en de afvoer binnen je woning. Voor het uitvoeren van onderhoud aan loodgieterselementen kun je het beste een loodgieter inschakelen.

Een loodgieter beschikt over de juiste hulpmiddelen om het onderhoud voor je uit te voeren. Zo kan een loodgieter de afvoer onder een hoge druk doorspuiten, waarmee vervelende verstoppingen verholpen worden. Of wat te denken van het vervangen van versleten leidingstukken?

B. Hulp van een slotenmaker bij onderhoud

Ook een slotenmaker kan hulp bieden bij het onderhouden van je woning. Wij spraken met een slotenmaker uit Hasselt, die ons hier meer over kon vertellen.

Deze slotenmaker raadt mensen aan om hun sloten zeker eens per vier of vijf jaar te laten onderhouden of vervangen. De ontwikkeling van sloten gaat zo snel, dat je mogelijk al snel verouderde sloten op je ramen en deuren in huis hebt. Dit kan de kans op een inbraak vergroten!

Ook kan een slotenmaker eventuele schade als gevolg van een inbraak in huis voor je herstellen. Probeer sloten in ieder geval nooit zelf te onderhouden. De kans op ernstige beschadigingen aan de sloten is hierbij groot

Tip 1 : Algemene informatie over deursloten

slotenmakerEen sleutel en slot combinatie hebben als doel iets te vergrendelen of te sluiten. In de woningbouw vinden we dergelijke sloten voornamelijk terug in de buitendeuren. Hierbij geeft het slot een veiligheidsgevoel, wetende dat ongewenste personen niet zo maar toegang kunnen vinden tot de woning.

Het meest gebruikte slot bij deuren zijn de cilindersloten. Hierbij wordt het slot ingebouwd in de deur waarbij een metalen schuiver zich bij het draaien van de sleutel verplaatst. Dit vanuit het slot in de deurstijl waardoor dan weer een vergrendeling tussen de deur en het kozijn ontstaat.

Bij het cilinderslot wordt de sleutel op een speciale wijze geproduceerd afgestemd op het slot waardoor beiden uniek worden. Het slotmechanisme van een cilinderslot bestaat uit stiftjes die op en neer bewegen. Naargelang de locatie van elk individueel stiftje in het cilinderslot wordt een bepaalde mechanische code gecreëerd. Deze wordt uiteraard bepaald door de vorm van de sleutel en is uniek.

Automatisatie en elektronica in deursloten

Naast mechanische sleutels kunnen tevens elektronische sleutels gebruikt worden zoals een klavierslot bij alarmsystemen. Hierbij dient een unieke code ingegeven te worden om de deur te openen. Hierbij kunnen nu ook automatisaties zoals RFID tags gebruikt worden. Bij deze systemen wordt een RFID lezer aan de deur gemonteerd die de RFID tag leest en toegang verleent.

Kortom, ga je nieuwe dieren plaatsen of je bestaande deuren vervangen, sta dan zeker eens stil bij de techniek van de deursloten. Je creëert hierdoor een gevoel van veiligheid.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Alarmsysteem plaatsen - TIPS
- Voordeur buitendeur plaatsen - TIPS
- Garagedeur plaatsen - TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie