Slotenmakers – waarop letten bij het vervangen van een deurslot

U bent hier : Home > Wonen > Deursloten

Beste deursloten TIPS en advies

TIPS en advies voor de beste deursloten - 5000+ TIPS met studies en onderzoeken van Universiteiten.

Prijs deursloten bij bol.com
(Advertentie)

Tip 9 : Maak gebruik van meerpunt deursloten op je buitendeur

Ludo claes TIPSBij het vergrendelen van buitendeuren is het tevens aan te raden gebruik te maken van een meerpunt sluiting. Dit betekent dat op meerdere locaties in de hoogte van de deur vergrendelingen plaatsvinden met de deurstijl. Dergelijke sluiting wordt gerealiseerd met behulp van een schuifsysteem dat in de kopzijde van de deur wordt ingebouwd. Wordt de sleutel in het slot omgedraaid, dan gaat niet enkel de metaalschuiver van het slot zich verplaatsen maar tevens het volledige schuifsysteem in de deur.

Op dit schuifsysteem zijn vervolgens meerdere metalen toppen voorzien die bij het draaien van de sleutel omhoog of omlaag bewegen. Deze metaal toppen passen in sleuven die in de deurstijl voorzien zijn. Hierdoor komen deze toppen vast te zitten waardoor op meerdere locaties in de deur een vergrendeling ontstaat wat de deur extra stabiel maakt.

Wilt u thans een maximaal veiligheidsgevoel dan kan u uiteraard steeds opteren om een alarmsysteem te plaatsen.

Tip 8 : Beveiliging tegen inbraak via de WhatsApp

(een tip van) Slotenmaker Security
Een nieuwe trend heeft zich ingezet, de buurt-WhatsApp groep. Het idee is dat buurtbewoners elkaar via een WhatsApp-groep kunnen waarschuwen wanneer zij een verdachte situatie of persoon zien. Deze waakzaamheid zou ervoor moeten zorgen dat inbrekers afgeschrikt worden.

Tip 7 : Nieuwe deuren plaatsen, denk ook aan veiligheid

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Asap slotenmaker Leuven
De laatste jaren worden we helaas meer en meer met onveiligheid geconfronteerd. Om uw woning of bedrijf tegen inbraken te beschermen kan u gebruik maken van allerhande gespecialiseerde deuren zoals een gepantserde deur. Als u in een gebouw woont met een gemeenschappelijke ingang dan is een veiligheidsdeur zeker geen overbodige luxe.

Het is namelijk haast onmogelijk voor ongewenste bezoekers om door middel van een inbraakwerende appartementsdeur het gebouw en uw woning binnen te dringen.

Een gepantserde deur kan tevens aangepast worden om ook tegen andere gevaren zoals brand bescherming te bieden, waarbij een brandwerende deur van toepassing kan zijn. Kortom, denkt u aan het vervangen van uw deuren, sta dan eens stil bij veiligheid en beveiliging.

Tip 6 : Wat te doen bij geforceerde deur na inbraak?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Slotenmaker Leuven
Als je een inbraak hebt gehad en uw deur is geforceerd dan is het beste eerst de politie op te bellen en daarna uw verzekeringsmaatschappij te verwittigen. Op die manier moet u niet zelf instaan voor de kosten van de slotenmaker en betaald de verzekering dit voor jou. In veel situaties hebben verzekeringen hun eigen slotenmakers die dit kosteloos voor jou komen doen.

Tip 5 : Beveiligingsslot op je deur? Sluit jezelf niet buiten!

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Ontstoppingsdienst
Als je een beveiligingsslot hebt en je gaat buiten is het raadzaam je sleutel niet aan de binnenkant van je deur te laten steken want als uw deur toe valt sta je buiten en kan je niet meer binnen.

Dus een goede tip, ga je maar voor 3 minuten buiten , neem altijd uw sleutels mee zodat de kans op buitensluiten sterk verminderd.

Tip 4 : Wat is de ideale cilinderdikte voor deursloten?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Mega Locks
De nummer 1 tip die ik aan alle mensen wil geven is dat uw cilinder nog geen 1 mm uit uw deur mag steken! Plaats ALTIJD een veiligheidsbeslag over uw cilinder: indien dit niet gebeurd mag u een cilinder van 350 in uw deur steken maar dan nog zijn ze binnen de minuut in je woning. Beter een cilinder van 1,50 MET een veiligheidsbeslag bij wijze van spreken.

Tip 3 : Inbraakveiligheid en verlichting

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Slotenmaker Leuven
Om uw woning tegen inbraak te beveiligen kunt u verlichting plaatsen die vanzelf aangaan als er iemand op uw domein komt. Meestal gaat de inbreker, die niet gesnapt wil worden, het opgeven en op zoek naar een ander huis, maar uw huis is veilig.  Als je een inbraak hebt gehad en uw deur is geforceerd dan is het beste eerst de politie op te bellen en daarna uw verzekeringsmaatschappij te verwittigen.

Op die manier moet u niet zelf instaan voor de kosten van de slotenmaker en betaald de verzekering dit voor jou. In veel situaties hebben verzekeringen hun eigen slotenmakers die dit kosteloos voor jou komen doen.

Tip 2 : Veiligheid door efficiënte deursloten

75% van de inbraken gebeurt via de deur. Wilt u zich beveiligen dan dient u even stil te staan bij hoe u uw deur kan beveiligen. In de meeste gevallen gebeurt een inbraak door het cilinderslot uit de deur te wrikken. Als het deurslot ietwat uitsteekt dan kan een geoefende inbreker eenvoudig met een tang het cilinderslot uit de druk wrikken.

Denk ook eens aan een meerpuntsluiting als deurslot. Dit is een slot op een schuifsysteem waarbij meerdere punten van de deur in de omlijsting van de deur vergrendeld worden bij het sluiten. Kortom, wenst u meer veiligheid, denk dan zeker eens aan uw deurslot.

Tip 1 : Vervangen van autosleutels

(een tip van) Slotenmaker Antwerpen

Om sleutels te laten bijmaken of sloten te vervangen, te openen van auto's is het beste een garage te contacteren, zij kunnen u hier beter in helpen. Als u op de baan bent en u kan uw auto niet meer in dan contacteert u het beste de pechdienst.

Algemene informatie over deursloten

slotenmakerEen sleutel en slot combinatie hebben als doel iets te vergrendelen of te sluiten. In de woningbouw vinden we dergelijke sloten voornamelijk terug in de buitendeuren. Hierbij geeft het slot een veiligheidsgevoel, wetende dat ongewenste personen niet zo maar toegang kunnen vinden tot de woning.

Het meest gebruikte slot bij deuren zijn de cilindersloten. Hierbij wordt het slot ingebouwd in de deur waarbij een metalen schuiver zich bij het draaien van de sleutel verplaatst. Dit vanuit het slot in de deurstijl waardoor dan weer een vergrendeling tussen de deur en het kozijn ontstaat.

Bij het cilinderslot wordt de sleutel op een speciale wijze geproduceerd afgestemd op het slot waardoor beiden uniek worden. Het slotmechanisme van een cilinderslot bestaat uit stiftjes die op en neer bewegen. Naargelang de locatie van elk individueel stiftje in het cilinderslot wordt een bepaalde mechanische code gecreëerd. Deze wordt uiteraard bepaald door de vorm van de sleutel en is uniek.

Automatisatie en elektronica in deursloten

Naast mechanische sleutels kunnen tevens elektronische sleutels gebruikt worden zoals een klavierslot bij alarmsystemen. Hierbij dient een unieke code ingegeven te worden om de deur te openen. Hierbij kunnen nu ook automatisaties zoals RFID tags gebruikt worden. Bij deze systemen wordt een RFID lezer aan de deur gemonteerd die de RFID tag leest en toegang verleent.

Kortom, ga je nieuwe dieren plaatsen of je bestaande deuren vervangen, sta dan zeker eens stil bij de techniek van de deursloten. Je creëert hierdoor een gevoel van veiligheid.

Prijs deursloten bij bol.com
(Advertentie)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Hoe onderhoud ik best mijn woning ?
Hoe je woning best beveiligen ?
5 tips voor een optimaal beveiligd huis!
- Alarmsysteem plaatsen - TIPS
- Voordeur buitendeur plaatsen - TIPS
- Garagedeur plaatsen - TIPS

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie