Home » Woning interieur » Nieuw bed of matras kopen – waarop zeker letten – TIPS en advies
 

NIEUW - HUMOR - UW TIP PUBLICEREN


Nieuw bed of matras kopen – waarop zeker letten – TIPS en advies

U bent hier : Home > Wonen > Matrassen > Aankoop nieuw matras

bedden matrassen slaapkamer TIPS


Dit artikel wordt u aangeboden door : Meubelen Moens - Londerzeel - België


Tips van de vakman vakvrouw

We slapen elke nacht makkelijk 8u, toch de meeste onder ons, één 3de van ons leven dus. Als je goed slaapt, presteer je beter doorheen de dag en heb je meer energie. Je slaapkwaliteit hangt enorm af van je bed, matras en lattenbodem. Ook zijn de omgeving en de kamer (en de inrichting) waarin je slaap van primordiaal belang.

Hoe kies je dan best een bed?

Wat is de beste manier om het perfecte bed voor jezelf (en je partner dat worden dus compromissen, tenzij je 2 matrassen combineert met een pont damour). Een nieuwe bed kopen begint bij het kiezen van een bedframe dat past bij je slaapkamer en persoonlijke stijl, het oog wil immers ook wat. Maar net zoals dat bij wagens is, kijk je best wat verder en ook onder de motorkap. Een goede lattenbodem en dito matras zijn essentieel voor de keuze van je perfecte bed.

We haalden het eerder al aan, soms moet je compromissen sluiten met je partner voor de keuze van je matras: hard, zacht, veermatras, een latexmatras en ga zo maar door, iedereen heeft nu eenmaal zijn voorkeur. Echter, je kan ook kiezen voor een opgedeelde matras, een matras uit 2 delen. Dan kunnen zowel jij als je partner een matras kiezen die aan alle persoonlijke wensen voldoet. Dit geldt uiteraard ook voor de lattenbodems.

Welke soorten matrassen zijn er?

Heel wat, verschillende materialen: latex matrassen, pocketveer matrassen, foam matrassen en ga zo maar door. Ze hebben allemaal verschillende voordelen: Ventilatie, comfort, warmte-isolatie en hardheid zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen van een elke kwalitatieve matras. De wervelkolom moet evenwichtig ondersteund worden en de matras mag zeker niet doorzakken. De levensduur van een matras schommelt rond de tien jaar en heeft niets te maken met matrassen merken of afmetingen.

Denk ook aan een goede lattenbodem

Naast een matras is uiteraard ook de lattenbodem van belang, een goede matras zal immers pas tot zijn recht komen bij het kopen van een goede beddenbodem. Deze zorgt namelijk voor één derde van de totale schokabsorptie. Ook de verluchting van de matras zal afhangen van de beddenbodem.

Wanneer je een dubbel bed of tweepersoonsbed koopt kies je best voor een lattenbodem in twee delen. Deze zijn niet alleen makkelijker te transporteren maar bieden ook een betere individuele ondersteuning dan beddenbodems in n stuk.


Deze TIP wordt u aangeboden door:

Meubelen Moens
1840 Londerzeel - Brabant - België

Bij Meubelen Moens vind je matrassen en alle meubelen van woon- tot slaapkamer voor elk budget. Natuzzi, Vincent Sheppard, Lattoflex en andere topmerken vind je terug in ons assortiment aan de scherpste prijzen.
Website = www.moensmeubelen.be


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd
- TOP 50 slaaphulpmiddelen
Bedden en matrassen TIPS
Slaaptekort leidt naar overgewicht
Je slaapt in een bed vol bacteriën
- Je kan effectief leren in je slaap
Goed slapen essentieel is voor een goed geheugen
Meubelen TIPS
Waterbedden TIPS
Zitmeubelen TIPS

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden - Nieuwe TIPS v/d week

Advertentie door Google