Woningdecoratie met leuke weetjes TIPS en advies

5000+ TIPS - Woningdecoratie en woonaccessoires kopen

♥ Leuke woningdecoratie kopen + promoties
- bol.com / woningdeco
- Amazon / woningdeco

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 9 : Haal meer uit je interieur met deze handige interieurtips

Ludo claes TIPSBegrijp uw stijl: Voordat u zich gaat verdiepen in decoreren, moet u even de tijd nemen om uw persoonlijke stijl te begrijpen. Ben je meer geneigd tot moderne, traditionele, minimalistische of eclectische stijlen? Als u dit weet, kunt u samenhangende ontwerpkeuzes maken voor uw hele huis.

Begin met een neutrale basis: Begin met een neutraal kleurenpalet voor uw muren, vloeren en grotere meubelstukken. Neutrale kleuren zoals wit, beige of grijs creëren een veelzijdige achtergrond waarmee je gemakkelijk accenten en accessoires kunt wisselen naarmate de trends evolueren.

Laagtexturen: Textuur voegt diepte en visuele interesse toe aan een ruimte. Mix en match verschillende texturen, zoals hout, metaal, glas en stoffen, om een dynamische en uitnodigende omgeving te creëren. Combineer bijvoorbeeld een pluchen vloerkleed met gladde leren meubels en gezellige gebreide plaids.

Voeg groen toe: het opnemen van planten in uw interieur voegt niet alleen een vleugje kleur toe, maar brengt ook leven en frisheid in uw ruimte. Kies onderhoudsarme kamerplanten zoals vetplanten of slangenplanten als je niet gezegend bent met groene vingers.

Speel met verlichting: Verlichting kan de sfeer en ambiance van een kamer dramatisch beïnvloeden. Gebruik een mix van bovenverlichting, taakverlichting en accentverlichting om verlichtingslagen te creëren. Overweeg om dimmers toe te voegen om de intensiteit te regelen en verschillende sferen te creëren voor verschillende gelegenheden.

Zorgvuldig van accessoires voorzien: Accessoires zijn de finishing touch die een kamer samenbindt. Selecteer decorstukken die uw persoonlijkheid en interesses weerspiegelen, maar zorg ervoor dat de oppervlakken niet te vol staan. Groepeer items in oneven aantallen en varieer van hoogte en vorm voor visuele interesse.

Investeer in statement-stukken: Investeer in een paar statement-stukken die als aandachtspunten in uw kamers dienen. Of het nu een opvallend kunstwerk, een opvallende lamp of een uniek meubelstuk is, deze items kunnen persoonlijkheid toevoegen en het algehele ontwerp van uw ruimte naar een hoger niveau tillen.

Embrace Mirrors: Spiegels zijn een veelzijdig decorelement dat het gevoel van ruimte en licht in een kamer kan versterken. Hang een grote spiegel tegenover een raam om het natuurlijke licht te maximaliseren of gebruik kleinere spiegels om een fotowand te creëren die jouw stijl weerspiegelt.

Houd het overzichtelijk: Rommel kan afbreuk doen aan de schoonheid van uw interieur, dus probeer oppervlakken overzichtelijk en georganiseerd te houden. Investeer in opbergoplossingen zoals manden, bakken en planken om spullen in op te bergen en de ruimte opgeruimd te houden.

Personaliseer met kunstwerken: voeg kunstwerken toe die tot u spreken en persoonlijkheid toevoegen aan uw huis. Of het nu gaat om originele schilderijen, fotografie of prints, kunst kan kleur en karakter in uw ruimte brengen. Experimenteer met verschillende arrangementen en framestijlen om een visuele impact te creëren.

Vergeet niet dat woondecoratie een weerspiegeling is van uw persoonlijkheid en ervoor moet zorgen dat u zich uiteindelijk op uw gemak en gelukkig voelt in uw ruimte. Wees niet bang om te experimenteren en vertrouw op je instinct als het gaat om het creëren van een huis dat echt aanvoelt als het jouwe.


FILMTIP
Hoe kan je een luxe interieur creëren - Basiclabel


Tip 8 : Wist je dat een oerwoud aan planten de nieuwe trend is om thuis stress verminderen

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
“Urban Jungle” zo heet het nieuwe fenomeen in woningdecoratie op het internet en sociale media. Maar wat is dit nu precies? Zoals de naam al een beetje zegt gaan we bij Urban Jungle de woonkamer omtoveren tot een jungle van bloemen en planten. Waar vroeger de planten vaste plaatsen toegewezen kregen die zich beperkte tot de vensterbank en de tafel, gaan we bij Urban Jungle de planten alom in de woonkamer implementeren gaande van hangplanten aan de wanden en het plafond tot kleine en grote bloempotten op tafels en vloeren.

Doordat de planten op meerdere locaties en in grotere hoeveelheden worden geplaatst ontstaat er een wirwar aan bloemen en planten waardoor het gevoel van een klein oerwoud ontstaat. Deze jungle transformeert de saaie en sombere woonkamer in een leuke en intrigerende tuinomgeving met geuren en kleuren.

Als je hierbij weet dat onderzoek heeft aangetoond dat bloemen en planten in huis stress aanzienlijk verminderen, dan kan je al inbeelden welk rustgevend effect een jungle zou kunnen hebben. Denk je er dus aan om je woonkamer op te fleuren, denk dan zeker eens aan een mini-jungle met extra veel bloemen en planten.

Tip 7 : Nieuwe woningdecoratie? Kleur je interieur

(een tip van) Kaarswinkel
Indien u uitgekeken bent op uw huidige interieur maar u heeft niet het geld om nieuw interieur aan te schaffen? Hergebruik uw huidige meubels door ze te verven in neutrale tinten zoals bijvoorbeeld wit of beige. Op deze manier hoeft het niet veel te kosten, aangezien een blikje verf voor iedereen te betalen is. Maak daarnaast gebruik van gekleurde woningdecoratie of accessoires, zoals kandelaars of kaarsen, gekleurde fotolijstjes of een mooie vaas welke goed afsteken bij de neutrale tinten van uw "nieuwe" meubels en het is alsof u een nieuwe woonkamer heeft.

Tip 6 : Kleurbalans in harmonie

(een tip van) Deco Rosseel - Oostende België
Een evenwichtige kleurbalans in harmonie met de gebruikte materialen binnen het interieur, rekening houdend met lichtinval en andere omgevingsfactoren, vragen een creatief oog van een interieurvormgever.

Tip 5 : Waar een schilderij ophangen?

(een tip van) Bureau binnenshuis
Het ophangen van kunst zorgt vaak voor discussies. Wat is geschikt voor welke plek?Hangt u kunst vooral nooit te hoog. U moet er als het ware in kunnen kijken. De regel is dat het hart van het werk op ooghoogte moet hangen. Omdat u in een zithoek geacht wordt te zitten is dit hier dus vaak een andere hoogte dan in een gang of een keuken!

Tip 4 : Glas als woningdecoratie

(een tip van) glas-info.be
Vele mensen zien glas nog altijd als een inferieur materiaal voor binnenhuisdecoratie. Het is echter een erg stijlvol materiaal, dat door de evolutie in de glasbewerkingstechniek in vele verschillende soorten en afwerkingen te verkrijgen is.

Tip 3 : Klein budget, toch grote verandering

(een tip van) Deco Bella - Sprang-Capelle Nederland
U wil eens iets anders voor uw woning, maar uw budget laat niet toe om alles te gaan herbehangen of schilderen? Geen nood! Door enkele opvallende en originele decoratie artikelen in uw woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer, kan u een heel nieuwe sfeer creëren.

U kiest zelf de mooiste kleuren, de perfecte materialen en het juiste type decoratie om zo uw eigen sfeer te maken. Een mooie vaas met kleurige bloemen zorgen voor een frisse toets, een kandelaar brengt gezelligheid in huis en met de juiste accessoires tovert u in een handomdraai een feesttafel.

Tip 2 : Tip voor woningdecoratie

(een tip van) Home Textileshop - Amersfoort Nederland
Wilt u de kleuren van uw interieur veranderen? Dan hoeft dit niet altijd door middel van grote aankopen van meubelen etc. Met een beetje zoekwerk kunt u door het samenspel van sierkussens, tafellopers, een gekleurde kaarsenset en wat anders voor aan de muur uw interieur drastisch veranderen.

Tip 1 : Wanddecoratie als muurversiering

wanddecoratieEen wanddecoratie heeft als doel een naakte muur of wand wat op te fleuren. Er zijn  verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Een schilderij of een ingelijste foto tegen de wand kan reeds een mooie wanddecoratie zijn maar ook in de afwerking van de wand kan een decoratie verwerkt zitten.

Denk hierbij aan pleisterwerk of behangpapier met een speciaal motief of kleuren bijvoorbeeld of wat dacht u van een lambrisering (halve muurhoogte met houtwerk) die in vroeger jaren bijna elke wand versierde. Ook een likje verf kan wonderen doen. Meubelstukken zijn eveneens te vinden om een wand te decoreren.

Kortom er zal zijn tal van mogelijkheden om een wand mooi te decoreren. Kijk of snuffel eens rond in een meubelzaak of interieurzaak en je zou wel eens versteld kunnen staan van de mogelijkheden. Informeer jezelf ook eens bij een interieurarchitect. Zij zijn gespecialiseerd in woninginterieur en kunnen je gegarandeerd allerhande tips en advies verschaffen.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Interieur gerelateerd:
- Winkelinrichting TIPS
Kantoorinrichting TIPS

Woninginterieur gerelateerd
- WONING categorie
- Antiek TIPS
- Woningdecoratie TIPS
- Woninginterieur TIPS

Meubelen
- Antiek TIPS
- Bedden en matrassen TIPS
- Kinderkamers TIPS
- Massagestoelen TIPS
- Meubelen TIPS
- Meubelmakers TIPS
- Verhuizen TIPS
- Waterbedden TIPS
- Zitmeubelen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.