Woningdecoratie woonaccessoires wanddecoratie TIPS uit België en Nederland

U bent hier : Home > Woning > Woningdecoratie

woningdecoratie woonaccessoires

Gaat u uw woning inrichten, dan zoekt u wellicht naar een leuk interieur of een woninginrichting. U wil tenslotte uw eigenheid in de woning terugvinden en hierin speelt de woningdecoratie of woninginrichting een belangrijke rol. Inzake woningdecoratie is heel wat te vinden. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over woningdecoratie en woninginterieur, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact

2. MINI-TIPS - Woningdecoratie en woonaccessoires

Nieuwe woningdecoratie? Kleur je interieur - Kaarswinkel
Indien u uitgekeken bent op uw huidige interieur maar u heeft niet het geld om nieuw interieur aan te schaffen? Hergebruik uw huidige meubels door ze te verven in neutrale tinten zoals bijvoorbeeld wit of beige. Op deze manier hoeft het niet veel te kosten, aangezien een blikje verf voor iedereen te betalen is. Maak daarnaast gebruik van gekleurde woningdecoratie of accessoires, zoals kandelaars of kaarsen, gekleurde fotolijstjes of een mooie vaas welke goed afsteken bij de neutrale tinten van uw "nieuwe" meubels en het is alsof u een nieuwe woonkamer heeft.

Kleurbalans in harmonie - Decorosseel
Een evenwichtige kleurbalans in harmonie met de gebruikte materialen binnen het interieur, rekening houdend met lichtinval en andere omgevingsfactoren, vragen een creatief oog van een interieurvormgever.

Waar een schilderij ophangen? - Bureau binnenshuis
Het ophangen van kunst zorgt vaak voor discussies. Wat is geschikt voor welke plek?Hangt u kunst vooral nooit te hoog. U moet er als het ware in kunnen kijken. De regel is dat het hart van het werk op ooghoogte moet hangen. Omdat u in een zithoek geacht wordt te zitten is dit hier dus vaak een andere hoogte dan in een gang of een keuken!

Glas als woningdecoratie - glas-info.be
Vele mensen zien glas nog altijd als een inferieur materiaal voor binnenhuisdecoratie. Het is echter een erg stijlvol materiaal, dat door de evolutie in de glasbewerkingstechniek in vele verschillende soorten en afwerkingen te verkrijgen is.

Klein budget, toch grote verandering - DecoBella
U wil eens iets anders voor uw woning, maar uw budget laat niet toe om alles te gaan herbehangen of schilderen? Geen nood! Door enkele opvallende en originele decoratie artikelen in uw woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer, kan u een heel nieuwe sfeer creëren. U kiest zelf de mooiste kleuren, de perfecte materialen en het juiste type decoratie om zo uw eigen sfeer te maken. Een mooie vaas met kleurige bloemen zorgen voor een frisse toets, een kandelaar brengt gezelligheid in huis en met de juiste accessoires tovert u in een handomdraai een feesttafel.

Tip voor woningdecoratie - Home textileshop
Wilt u de kleuren van uw interieur veranderen? Dan hoeft dit niet altijd door middel van grote aankopen van meubelen etc. Met een beetje zoekwerk kunt u door het samenspel van sierkussens, tafellopers, een gekleurde kaarsenset en wat anders voor aan de muur uw interieur drastisch veranderen.

3. Algemene informatie

Wanddecoratie als muurversiering

wanddecoratieEen wanddecoratie heeft als doel een naakte muur of wand wat op te fleuren. Er zijn  verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Een schilderij of een ingelijste foto tegen de wand kan reeds een mooie wanddecoratie zijn maar ook in de afwerking van de wand kan een decoratie verwerkt zitten. Denk hierbij aan pleisterwerk met een speciaal motief of kleuren bijvoorbeeld of wat dacht u van een lambrisering (halve muurhoogte met houtwerk) die in vroeger jaren bijna elke wand versierde. Ook een likje verf kan wonderen doen. Meubelstukken zijn eveneens te vinden om een wand te decoreren. Kortom er zal zijn tal van mogelijkheden om een wand mooi te decoreren. Kijk of snuffel eens rond in een meubelzaak of interieurzaak en je zou wel eens versteld kunnen staan van de mogelijkheden.

Meer tips bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.