Dakreiniging en dak ontmossen met leuke weetjes TIPS en advies

Dakreiniging dak ontmossen TIPS 01

♥ Leuke hogedrukreiniger kopen + promoties
- bol.com / hogedrukreinigers
- Amazon / hogedrukreinigers

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 12 : Waarom is een dakreiniging noodzakelijk ?

(een tip van) Renoclean - Genk België
Dakreiniging is noodzakelijk voor de 'gezondheid' van uw dak. Een proper dak is een waterdicht dak. Mos en algen kunnen vooral bij leien vocht naar binnen loodsen, waardoor het dakhout vochtig wordt en begint te rotten. Voor de aanvang van de werken worden indien mogelijk het daktimmerwerk geïnspecteerd. Indien dit reeds is aangetast word bekeken wat er best kan worden ondernomen.

Bij een dak in goede staat wordt het vuil afgespoten met heet water onder relatief lage druk zodat de dakbedekking niet kan worden beschadigd. Nadien wordt een biologisch afbreekbare ontmosser aangebracht en daarna indien nodig (bij betonpannen of kunstleien) zorgt een coating in 2 lagen voor een nieuw kleurtje en waterafstoting. 10 jaar garantie worden op de uitgevoerde werken gegeven. Om de 5 jaar een preventief onderhoud (of eerder als uw woning in bosrijke omgeving staat) houd uw dak in goede en gezonde staat.


FILMTIP
Leuke tips voor dakreiniging - Dakshampoo


Tip 11 : Wat is dakreiniging en hoe doe je het best?

Bij dakreiniging wordt, zoals het woord al zegt, het dak gereinigd en en ontdaan van allerhande obstakels en vuiligheden. Een dakreiniging zorgt er niet alleen voor dat je dak mooi en netjes is wat de schoonheid van je woning ten goede komt, maar draagt er tevens zorg voor dat het water van regenval goed wordt weggevoerd.

Een vuil dak met allerhande obstakels is niet alleen vies maar kan de waterafvoer belemmeren hetgeen dan weer kan leiden tot alllerhande problemen zoals ongewenste lekkages.

Tevens dient men er rekening mee te houden dat vuil of vuilophopingen op het dak een basis vormen voor allerhande plantengroei zoals mos en zelfs kleine plantjes. Dit lijkt onschuldig maar kan voor ernstige problemen zorgen aangezien een plantengroei altijd gepaard gaat met het vormen van wortels. Deze wortels groeien en kunnen zelfs zéér sterk zijn en de dakbedekking zoals dakpannen en roofing openrijten. Nodeloos te zeggen dat dit tot ernstige problemen kan leiden.

dakreinigingBij het reinigen of ontmossen van een dak dient tevens rekening gehouden te worden met het type dak. Zo zal een hellend dak een andere soort poetsen en reiniging vergen dan een plat dak. Dit zowel inzake techniek als veiligheid.

Ook dient men rekening te houden met allerhande glaswerk die in het dak verwerkt zitten zoals lichtkoepels of dakramen. Deze ramen en koepels kunnen uiteraard met een speciale reiniging gepoetst worden opdat het geheel van dak en ramen mooi netjes is.

Ook dakkapellen zijn raampartijen en kunnen het reinigen van een dak bemoeilijken. Dakkapellen zitten namelijk in het dak ingebouwd en buigen het dakprofiel als het ware opwaarts waardoor een kliklijn ontstaat bij het dak en de start van de dakkapel. Deze knik maakt dat de hellingsgraad van het dak van de dakkapel minder steil verloopt waardoor het regenwater minder snel stroomt. Hierdoor kan vuil zich sneller nestelen en kan mosvorming sneller optreden.

Ook in de kniklijn op zich tussen dak en dakkapel kan vuil zich gaan nestelen. Kortom, het dak van een dakkapel vergt wat extra aandacht bij de reiniging.

Zonnepanelen reinigen, waarop letten?

Andere veel voorkomende obstakels in het reinigen van het dak zijn de zonnepanelen dewelke op het dak bevestigd zijn. Bij het reinigen van een dak met zonnepanelen is het belangrijk de status van het dak onder de zonnepanelen te controleren op vuilophopingen en mosvorming of andere plantengroei. Men zou denken dat onder zonnepanelen geen vuilophopingen of plantengroei kan plaatsvinden aangezien de panelen het dak beschermen, doch niets is minder waar.

Ook onder de zonnepanelen kan vuil zich nestelen en een basis vormen voor allerhande problemen. Heb je dus zonnepanelen, controleer dan nu en dan eens je dak op allerhande vuilophopingen.

Tip 10 : Oude dakpannen coaten als alternatief voor een nieuw dak

(een tip van) Stef Cleaning Services - Etten-Leur Nederland
Als de dakpannen versleten lijken is het meestal heel goed mogelijk deze te laten coaten. Er dient als eerste een vakkundige dakinspectie te worden uitgevoerd. Het dakbeschot moet in goede staat verkeren en gescheurde dakpannen worden vervangen. Als eerste wordt het dak geheel onder gepaste druk schoongespoten en behandeld met een algendoder.

Na het drogen wordt er een hechtprimer aangebracht. Waarna de coating met een airless-spuit wordt aangebracht. Dit geeft zeer weinig spuitnevel. De laag coating wordt in twee lagen aangebracht en is in de meeste RAL kleuren verkrijgbaar. Uw dak is weer als nieuw. Dit is een zeer goed alternatief voor nieuwe dakpannen met 10 jaar garantie op de coating.

Tip 9 : Waarom vergt dakreiniging vakmanschap?

(een tip van) Stef Cleaning Services - Etten-Leur Nederland
Het reinigen van daken wordt steeds meer gedaan om woningen en bedrijfspanden te onderhouden. Dit wordt gedaan als onderhoud maar ook om het vastgoed een mooie uitstraling te laten behouden. Om een dak te reinigen is vakmanschap nodig dit dient altijd gedaan te worden met warm water om de algen te doden en onder aangepaste werkdruk.

Ook is een behandeling met een algendoder altijd noodzakelijk. Indien nodig wordt er gewerkt met een hoogwerker. Een vakkundig bedrijf zal u ook altijd aanbieden het dak te impregneren om vervuiling voor jaren tegen te gaan. Het gevaar bij een dakreiniging met gebrek aan vakmanschap is dat na het drogen de problemen opduiken.

Kapot getrapte dakpannen, de toplaag van de dakpannen is door te hoge druk beschadigd, door met koud water te werken komen algen en mossen snel weer terug, enz. Vooral bij leien daken kunnen deze problemen zéér ernstig zijn. Kies daarom steeds voor een dakreiniging met vakmanschap.

Tip 8 : Wat gebruiken voor dakonderhoud?

(een tip van) Building Service Plus - Herentals België
Gebruik nooit een vuilfrees of roterende kop voor het reinigen van een dak. Maar gebruik een vlakstraal met beperkte druk waardoor de pannen of leien niet beschadigd worden. Wanneer men opteert om het dak te schilderen vraag dan raad aan de fabrikant van het dakmateriaal teneinde de juiste producten te hanteren. Het kwaliteitsverschil tussen de verschillende verfsystemen is zeer groot op de markt. Een voldoende hoog vaste stoffen gehalte is noodzakelijk voor de duurzaamheid van uw dak.

Tip 7 : Voorbereiding bij dakreiniging

(een tip van) Stef Cleaning Services - Etten-Leur Nederland
Als u uw vervuilde dak wilt laten reinigen gaat u waarschijnlijk via Internet op zoek naar een geschikt bedrijf om deze werkzaamheden uit te laten voeren. Of komt u via vrienden, familie of buren in contact met een reinigingsbedrijf. Het is altijd belangrijk om te kijken of dit bedrijf kwaliteit en services kan verlenen om aan uw verwachtingen te voldoen.

Het is ook te overwegen om een tweede bedrijf langs te laten komen zodat u kan vergelijken wat verschillende bedrijven te bieden hebben en voor welke prijs. Laat niet alleen de prijs uw keuze bepalen. De navolgende stappen worden gedaan om tot een optimaal resultaat te komen:

Als eerste wordt er een dakinspectie uitgevoerd. Indien nodig worden beschadigde dakpannen vervangen tijdens werkzaamheden. Lood van de schoorsteen wordt nagekeken. Dakgoten worden geïnspecteerd op lekkage. Er zal een offerte worden uitgebracht. Ook is het mogelijk een proefstukje te laten maken zodat de klant kan beoordelen hoe het resultaat zal worden.

Eventueel meerwerk tijdens de werkzaamheden wordt met u doorgesproken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Voor beton dakpannen is het altijd aan te bevelen om na het reinigen ook te impregneren om de dakpannen waterafstotend te maken. Uw woning krijgt voor jaren weer een nieuwe uitstraling.

Tip 6 : Soorten gevelreiniging?

(een tip van) Stef Cleaning Services - Etten-Leur Nederland
Gevelreiniging is het reinigen van gevels van gebouwen die door jaren van atmosferische vervuiling zijn aangetast. De meeste gevels zijn gemetseld en dus van steen maar ook metalen- en kunststof gevels van bedrijven kunnen gereinigd worden. Ook graffiti verwijderen is gevelreiniging.  Hiervoor zijn verschillende technieken beschikbaar. Stoomcleanen met waterdruk.  Stralen.  Chemisch reinigen.  Gevelrenovatie. Voor deze technieken is degelijk vakmanschap nodig om tot goede resultaten te komen.

Tip 5 : Waarom preventief dakonderhoud?

(een tip van) Ontmossen.net
Waarom er preventief dakonderhoud zou moeten gebeuren beschreven in 6 punten. Hier spreken wij dan ook over ontmossen van daken en welke de voordelen zijn bij een tijdig onderhoud.

- Tijdig ontmossen van daken voorkomt waterinfiltratie. (indringen van water)
- Voorkomt beschadigingen aan het dak, gaat slijten van de leien tegen.
- Verlengt de levensduur, uw dak is jarenlang beschermd tegen alle weersinvloeden.
- Uw woning stijgt in waarde.
- Het komt de uitstraling van uw huis ten goede.
- Voor een zachte prijs een proper gezond dak dat terug oogt als nieuw.

Tip 4 : Tip voor dak reinigen met hoge drukreiniger

(een tip van) Stef Cleaning Services - Etten-Leur Nederland
De hogedrukreiniger wordt bijna altijd ingezet wanneer men een dak wil reinigen. In een ideale situatie zijn het professionele hogedrukmachines die zeer hoge druk en heet water kunnen leveren. Dakreiniging - hogedrukreiniging van het dak. Door middel van een spuitpistool water onder gepaste druk op het dak gespoten. Hierdoor weekt de vervuiling los.Voor een optimaal resultaat wordt de temperatuur en druk van het water aangepast aan de aard van de vervuiling

Tip 3 : Waarom dakreiniging ?

(een tip van) Stef Cleaning Services - Etten-Leur Nederland
Dakreiniging is niet alleen mooi, maar ook nog eens goed voor de levensduur van uw dakpannen. Mossen en algen groeien in de poriën van de dakpan en daardoor ontstaan er na verloop van tijd scheurtjes en dus lekkages. Door dakreinigen en impregneren maakt u uw dak weer waterwerend en haalt u de voedingsbodem voor algen en mossen weg. Uw dak zal dus langer schoon blijven. Afhankelijk van de ligging van uw woning adviseren wij u de behandeling met een algendoder elk jaar te herhalen. Bij voorkeur in het najaar.

Tip 2 : Tip voor gevelreiniging

(een tip van) Reinigen van gevels
Het is niet altijd nodig om zware gevelrenovaties uit te voeren om een mooie gevel te krijgen. Meestal kan het vuil door middel van een stevige gevelreiniging opgelost worden. Hierdoor blijft de kostprijs veel lager maar heeft u toch weer een schitterende gevel.

Tip 1 : Waarom uw dak laten reinigen?

(een tip van) Gevelpro - Oudsbergen België
Waarom zou ik mijn dak laten reinigen en coaten? De meeste pannendaken zien er na een aantal jaren niet mooi meer uit. Ze zijn gedeeltelijk aangetast door algen en mosaangroei (poreus) of ze zijn verkleurd en vlekkerig. Een andere reden kan zijn, dat u het zat bent om steeds maar weer de mospollen en het gruis van de dakpannen op te ruimen uit de goot of van de straat.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Woningbouw gerelateerde pagina's
- WONEN categorie
- Architecten TIPS
- Badkamer TIPS
- Bouwmaterialen TIPS
- Isolatiematerialen TIPS
- Keukens TIPS
- Kelders TIPS
- Trappen TIPS
- Trapliften TIPS
- Vuil en afval TIPS
- Woning kopen verkopen
- Woningbouw TIPS

Muur en gevel
- Behangen TIPS
- Metselen TIPS
- Pleisterwerken TIPS
- Verf en schilderen TIPS

Verwarming
- Centrale verwarming TIPS
- Vloerverwarming TIPS
- Warmtepompen TIPS

Dak en plafond
- Dakbedekkingen TIPS
- Dakkapellen TIPS
- Dakreiniging TIPS
- Plafond TIPS

Ramen en deuren
- Binnendeuren TIPS
- Dakramen TIPS
- Deursloten TIPS
- Garagepoorten TIPS
- Gordijnen TIPS
- Ramen en deuren TIPS
- Rolluiken TIPS
- Voordeuren TIPS
- Zonwering TIPS

Vloeren en tegels
- Chape dekvloer TIPS
- Gietvloer TIPS
- Kurkvloeren TIPS
- Matten en tapijten TIPS
- Parket en laminaat TIPS
- Vloeren en tegels TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.