Verf, verven en schilderen met gratis TIPS van schilderwerken uit België en Nederland

U bent hier : Home > Woning > Verf en schilderen

Verf verven schilderen muur TIPSBij schilderen verven of schilderwerken wordt een muur binnenmuur of buitengevel met een bepaalde verf geschilderd waardoor de muur of gevel niet alleen een bepaalde kleur krijgt, maar de muur tevens extra beschermd wordt. Bij schilderen of schilderwerken is het dan ook zeer voornaam de verf en lakken goed te kiezen volgens gewenste kleur en vereiste eigenschap. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over verf verven en schilderen of schilderwerken, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact

2. MINI-TIPS - verf verven en schilderen muur en gevel

Hoe kan u mooi "binnen de lijntjes" verven? - SOS klusjesdienst
De meest gebruikte truc is werken met schilderstape. Zit er behang op de muur? Kleef de tape dan eerst even op een kledingstuk, zodat hij iets minder sterk plakt. Zo voorkom je dat je met het verwijderen van de schilderstape het behang meetrekt. Is er geen sprake van behang en verf je direct op de muren. Plak dan de randen netjes recht af. Gebruik het liefst een zo breed mogelijke schilderstape. Als je er dan toch een beetje overheen hebt geschilderd, is dit niet erg. Als je de hele muur aan de boven-, onder- en zijkanten hebt "ingekaderd" met schilderstape, kun je aan de slag. Het is net als vroeger: kleur alles binnen de lijntjes. Zo weet je zeker dat je schilderwerk er straks netjes uitziet.

Hoe kan u uw verfborstel soepel houden na gebruik? - De verfdokter
Na het gebruiken van uw synthetische lakborstels, en deze proper gemaakt te hebben, kan je ze in combinatie van lijn- en terpentijnolie bewaren tot het volgend project. Je verlengd de levensduur van de borstel en de blijft deze zacht wat het aflijnen te goede komt.

Schilderen zonder haartjes in uw roller - MM schilders
Deuren en panelen schilderen met een roller. Als u de ondergrond goed heeft ontvet, geschuurd en afgestoft, dan wilt u na het schilderen van deze onderdelen zeker geen kleine haartjes in het werk zien. U kunt de nieuwe roller ( mohair ) een nachtje in het water zetten en nadat de roller goed droog is gemaakt deze nog even over een plakbandje rollen. Zo heeft u het minste kans op haartjes van de roller in het werk.

Zorg dat je muren goed voorbereid zijn voor je schildert - Binnenschilderwerken
Alvorens uw schilderwerken aan te vatten zorg er voor dat de muren goed afgewassen zijn met water + ammoniak of azijn. Dit om een langdurige houdbaarheid van de verf aan de muur te waarborgen.

Schilderen? Neem goede voorzorgen - Davy Roels
Overweeg steeds, zeker bij grotere schilderwerken van plafonds om uw vloeren af te dekken met geplastificeerd karton(te verkrijgen in de verfzaak) dit blijft mooi op zijn plaats liggen en u struikelt er niet steeds over zoals bij doeken of plastiek. U kan het na het werk stofzuigen of zelfs met een vochtige dweil reinigen, zo heeft U steeds een propere werkplek en Mevrouw stelt het op prijs dat het stof niet overal meegedragen word. Meubelen dekt U af met statische folie, te verkrijgen handig opgevouwen op een rolletje. Het stof blijft aan de buitenzijde van de plastiek kleven en kruipt er dus niet onder zo blijven uw kasten en zetels stofvrij! Een kleine meerkost voor de dhz-er maar het zal U heel veel frustratie en poetswerk besparen!

Wanneer ben je vakman in je werk? - CVW totaal schilderwerken
Kijk nooit zomaar bij het vinden van een schilder naar de goedkoopste prijs. Kijk ook eens naar wat een bedrijf heeft te bieden,wie zij zijn,wat zij doen,welke service er gegeven wordt,wat hun referentie`s zijn,De historie van een bedrijf. Tegenwoordig noemt iedereen zich schilder of vakman. Maar wat te denken van opleidingen,ervaringen en praktijk? Heeft iemand die gedaan of opgedaan? Pas dan praten we over een vakman omdat hij of zij weet waar over gepraat wordt. Het spreek woord is dan ook niet voor niks goedkoop is duurkoop!

Schilderen, hoe krijgt u een mooi resultaat? - Uw klusjesman
Een mooi resultaat krijgt u door het bestaande verfwerk grondig af te schuren, zo grondig dat het glad is. Vermijd zoveel mogelijk het plamuren. Het geheel afnemen met ammonia, en schilderen met grondverf. Nu zijn eventuele beschadigingen goed te zien en te plamuren. Na reparatie het geheel weer schuren en schoonmaken, en dan lakken. De lak na droging weer schuren en schoonmaken, en nogmaals (af)lakken

Hoe optimaal afplakken van schilderwerk? - VDE decoratie
Kies voor de juiste afplaktape voor uw schilderwerk. Laat uw tape ook niet langer plakken dan nodig. De meeste tape is reeds na enkele dagen moeilijk te verwijderen. Vooral als er zonlicht op staat. Hoe sneller u de tape verwijdert, hoe minder kans dat u uw schilderwerk beschadigt. Kijk bij uw keuze bv. naar hoe lang de tape moet blijven hangen, kleefkracht en of deze uv bestendig moet zijn of niet. De juiste keuze bespaart u achteraf veel problemen.

Een goede voorbereiding is het halve schilderwerk - Deco Pascal
Cruciaal hierbij is het ontvetten en schuren van de ondergrond. Verschillende materialen vragen om een verschillende aanpak. Met een goed huishoudschoonmaakmiddel en een harde borstel krijgt u elk meubel of elke wand wel vetvrij. In geval van krassen, scheuren of gaten, volgt best een plamuurbeurt. Daarna is het schuren geblazen. Dat doet u best in cirkelbewegingen, tot het oppervlak mooi glad is.

Buitenmuur, schilderen of behandelen? - Renovatie Advies
Een buitenmuur schilderen, is meestal slechts een tijdelijke oplossing. Vaak is het beter om hem te voorzien van onderhoudsvrije bekleding. ook het stralen van een gevel is niet de enige manier om uw gevel schoon te kijken, met een hogedruk op warm water en sop kunt u de gevel ook zelf al in een optimale staat krijgen.

Schilderen van een baksteen buitenmuur - Uw schilderwerk
Bij het schilderen van een buitenmuur bestaande uit baksteen werk je van links naar rechts en stop je met schilderen gelijk met de voegen van de steen. Zo voorkom je aanzetten in je schilderwerk.

Tip voor behoud van muurschilderingen - lizart
Om een muurschildering extra te beschermen tegen beschadiging of veroudering is een laagje vernis een goede en makkelijk aan te brengen optie!

3. Algemene informatie

Soort verf per locatie

schilderwerkenGaat u verven of schilderen dan dient u even stil te staan bij de verfsoort die u best gebruikt voor de ruimte die u gaat schilderen. Er zijn namelijk verschillende verfsoorten met elk hun eigen karakteristieken en functies. Gaat u bijvoorbeeld een ruimte schilderen die snel vuil wordt zoals een garage, dan kan u best kiezen voor een verfsoort die makkelijk te reinigen is zoals latex verf. Gaat u een keuken of badkamer schilderen, dan opteert u best voor een verf op olie basis aangezien deze beter tegen vocht bestand is. Voor sommige oppervlaktes is het tevens aangewezen vooraf een primer te zetten vooraleer u de definitieve verf zet om het beste resultaat te behalen. Kortom, verf is er in vele soorten, maak uw keuze volgens de ruimte of het oppervlak dat u wenst te verven of schilderen. Voornaam bij het schilderen of het verven is dat de muur of gevel goed proper en netjes is waarbij de muur of gevel goed egaal en glad dient te zijn. Alle oneffenheden zullen na het schilderwerk nog steeds te zien zijn dus is het aan te raden alle oneffenheden vooraf met een schuurpapiertje bij te werken. Zijn er gaten of scheuren in de muur dan is het tevens aan te raden deze te plamuren of kan het zelf aan te raden zijn de volledige wand te bepleisteren om deze geheel vlak en egaal te maken. Voor het schilderen is het tevens voornaam alle deurlijsten van de binnendeuren en de kozijnen van de ramen goed af te kleven opdat de verf geen vlekken achterlaat op de kozijnen of de deurlijsten.

Soorten verf, verfsoorten

Als u gaat verven dan heeft u de keuze uit meerdere verfsoorten waarbij de soort voornamelijk bepaald wordt door het bindmiddel dat wordt gebruikt om de verf te produceren. Is het bindmiddel alkydhars ofwel een kunsthars dan spreken we over alkydverven die voor zowel binnen als buiten kunnen gebruikt worden waarbij ze zowel als grondverf of als dekkende verf kunnen gebruikt worden. Is het bindmiddel een acryllaat dan spreken we over een acrylverf die veelal enkel voor binnen gebruikt wordt. Ook de acrylverf kan als grondverf of als dekkende verf gebruikt worden. Is het bindmiddel gebaseerd op latex ofwel een vloeibaar rubber dan spreken we over latexverf die voor zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Bij latexverf is het thans voornaam dat het niet direct op een voorgaande oude verflaag wordt aangebracht. Latexverf kan hiermee reageren wat resulteert in vlekken. Daarom is het aan te raden steeds een grondverf aan te brengen vooraleer een latexverf wordt aangebracht.

Meer tips bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.