Verf en schilderen met leuke weetjes TIPS en advies

Verf verven schilderen muur TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over verf en schilderen.

♥ Leuke verf of materiaal kopen + promoties
- bol.com / verfproducten promo's
- Amazon / verfproducten promo's

FILMTIP
Handige verftips van Verfwebwinkel

NIEUW - Tip 15 : Muur verven? Bekijk dan zeker deze handige tips voor het schilderen van muren

Ludo claes TIPSVoorbereiding is de sleutel: Voordat u begint met schilderen, moet u ervoor zorgen dat u de muren goed voorbereidt. Dit omvat het reinigen van het oppervlak om stof, vuil en vet te verwijderen. Vul eventuele gaten of scheuren met spatelpasta en schuur ze na droging glad. Verwijder ook eventuele afbladderende verf door te schrapen of te schuren.

Gebruik hoogwaardige verf en gereedschappen: Investeer in verf en schildergereedschap van goede kwaliteit. Verf van hoge kwaliteit geeft u een betere dekking en duurzaamheid, terwijl goede borstels en rollen het applicatieproces soepeler en efficiënter maken.

Prime het oppervlak: Door de muren te primen voordat u gaat schilderen, kan de verf beter hechten en voor een gelijkmatigere afwerking zorgen. Het helpt ook om poreuze oppervlakken af te dichten en voorkomt dat vlekken doorbloeden.

Kies de juiste afwerking: Denk zorgvuldig na over de glans of afwerking van de verf. Platte of matte afwerkingen zijn goed voor het verbergen van onvolkomenheden, maar zijn mogelijk niet zo duurzaam of gemakkelijk schoon te maken als satijnen of halfglanzende afwerkingen. Kies een afwerking die past bij de functie en esthetiek van de kamer.

Test verfkleuren: Voordat u een kleur kiest, test u deze eerst op een klein gedeelte van de muur of op een stuk karton. Verfkleuren kunnen er onder verschillende lichtomstandigheden anders uitzien. Het is dus essentieel om te zien hoe de kleur er in de werkelijke ruimte uitziet voordat u de hele kamer gaat verven.

Eerst insnijden: Begin met het insnijden langs de randen van de muren met een borstel voordat u een roller gebruikt om de rest in te vullen. Dit zal u helpen een nette en nauwkeurige afwerking te verkrijgen langs hoeken, plafonds en afwerkingen.

Gebruik de W-techniek: Als u een roller gebruikt, gebruik dan de "W"-techniek voor een gelijkmatige dekking. Begin met het rollen van een W-vorm op de muur en vul deze vervolgens in met horizontale bewegingen. Herhaal dit proces, waarbij u elke sectie enigszins overlapt, totdat de hele muur bedekt is.

Werk in secties: Werk in plaats van te proberen de hele muur in één keer te schilderen, in kleine secties. Dit zal je helpen een natte rand te behouden en de verf naadloos te laten overvloeien.

Vermijd lapmarkeringen: lapmarkeringen ontstaan wanneer natte verf overlapt met gedeeltelijk gedroogde verf, wat resulteert in een ongelijkmatige kleur en textuur. Om lapmarkeringen te voorkomen, moet u altijd een natte rand aanhouden en snel werken.

Schuren tussen de lagen: Als u meerdere verflagen aanbrengt, schuurt u het oppervlak tussen de lagen lichtjes met fijn schuurpapier. Dit helpt eventuele onvolkomenheden weg te werken en zorgt voor een onberispelijke afwerking.

Bescherm aangrenzende oppervlakken: Gebruik schilderstape om aangrenzende oppervlakken zoals sierlijsten, plafonds en vloeren te beschermen tegen onbedoelde verfspatten of -druppels. Zorg ervoor dat u de tape verwijdert voordat de verf droogt, om te voorkomen dat de gedroogde verf samen met de tape loslaat.

Zorg voor voldoende droogtijd: Zorg ervoor dat elke verflaag volledig droog is voordat u de volgende laag aanbrengt of voordat u schilderstape verwijdert. Volg de instructies van de fabrikant voor de droogtijden.

Door deze tips te volgen, kunt u een professioneel ogende verfbeurt realiseren en uw muren transformeren in de perfecte achtergrond voor uw ruimte.

Tip 14 : Hoe kan u mooi "binnen de lijntjes" verven?

(een tip van) SOS klusjesdienst
De meest gebruikte truc is werken met schilderstape. Zit er behang op de muur? Kleef de tape dan eerst even op een kledingstuk, zodat hij iets minder sterk plakt. Zo voorkom je dat je met het verwijderen van de schilderstape het behang meetrekt.

Is er geen sprake van behang en verf je direct op de muren. Plak dan de randen netjes recht af. Gebruik het liefst een zo breed mogelijke schilderstape. Als je er dan toch een beetje overheen hebt geschilderd, is dit niet erg. Als je de hele muur aan de boven-, onder- en zijkanten hebt "ingekaderd" met schilderstape, kun je aan de slag. Het is net als vroeger: kleur alles binnen de lijntjes. Zo weet je zeker dat je schilderwerk er straks netjes uitziet.

Tip 13 : Hoe kan u uw verfborstel soepel houden na gebruik?

(een tip van) De verfdokter
Na het gebruiken van uw synthetische lakborstels, en deze proper gemaakt te hebben, kan je ze in combinatie van lijn- en terpentijnolie bewaren tot het volgend project. Je verlengd de levensduur van de borstel en de blijft deze zacht wat het aflijnen te goede komt.

Tip 12 : Kies uw type verf volgens de locatie waar je gaat schilderen

Gaat u verven of schilderen dan dient u even stil te staan bij de verfsoort die u best gebruikt voor de ruimte die u gaat schilderen. Er zijn namelijk verschillende verfsoorten met elk hun eigen karakteristieken en functies. Gaat u bijvoorbeeld een ruimte schilderen die snel vuil wordt zoals een garage, dan kan u best kiezen voor een verfsoort die makkelijk te reinigen is zoals latex verf.

Gaat u een keuken of een badkamer schilderen, dan opteert u best voor een verf op olie basis aangezien deze beter tegen vocht bestand is. Voor sommige oppervlaktes is het tevens aangewezen vooraf een primer te zetten vooraleer u de definitieve verf zet om het beste resultaat te behalen.

schilderwerkenKortom, verf is er in vele soorten, maak uw keuze volgens de ruimte of het oppervlak dat u wenst te verven of schilderen. Voornaam bij het schilderen of het verven is dat de muur of gevel goed proper en netjes is waarbij de muur of gevel goed egaal en glad dient te zijn. Alle oneffenheden zullen na het schilderwerk nog steeds te zien zijn dus is het aan te raden alle oneffenheden vooraf met een schuurpapiertje bij te werken.

Zijn er gaten of scheuren in de muur dan is het tevens aan te raden deze te plamuren of kan het zelf aan te raden zijn de volledige wand te bepleisteren om deze geheel vlak en egaal te maken. Voor het schilderen is het tevens voornaam alle deurlijsten van de binnendeuren en de kozijnen van de ramen goed af te kleven opdat de verf geen vlekken achterlaat op de kozijnen of de deurlijsten.

Tip 11 : Schilderen zonder haartjes in uw roller

(een tip van) MM schilders - Spijkenisse Nederland
Deuren en panelen schilderen met een roller. Als u de ondergrond goed heeft ontvet, geschuurd en afgestoft, dan wilt u na het schilderen van deze onderdelen zeker geen kleine haartjes in het werk zien. U kunt de nieuwe roller ( mohair ) een nachtje in het water zetten en nadat de roller goed droog is gemaakt deze nog even over een plakbandje rollen. Zo heeft u het minste kans op haartjes van de roller in het werk.

Tip 10 : Schilderen? Neem goede voorzorgen voor het beste verf resultaat

(een tip van) Davy Roels
Overweeg steeds, zeker bij grotere schilderwerken van plafonds om uw vloeren af te dekken met geplastificeerd karton(te verkrijgen in de verfzaak) dit blijft mooi op zijn plaats liggen en u struikelt er niet steeds over zoals bij doeken of plastiek. U kan het na het werk stofzuigen of zelfs met een vochtige dweil reinigen, zo heeft U steeds een propere werkplek en Mevrouw stelt het op prijs dat het stof niet overal meegedragen wordt.

Meubelen dekt U af met statische folie, te verkrijgen handig opgevouwen op een rolletje. Het stof blijft aan de buitenzijde van de plastiek kleven en kruipt er dus niet onder zo blijven uw kasten en zetels stofvrij! Een kleine meerkost voor de dhz-er maar het zal U heel veel frustratie en poetswerk besparen!

Tip 9 : Wat zijn eigenlijk de belangrijkste soorten verf?

Als u gaat verven dan heeft u de keuze uit meerdere verfsoorten waarbij de soort voornamelijk bepaald wordt door het bindmiddel dat wordt gebruikt om de verf te produceren. Is het bindmiddel alkydhars ofwel een kunsthars dan spreken we over alkydverven die voor zowel binnen als buiten kunnen gebruikt worden waarbij ze zowel als grondverf of als dekkende verf kunnen gebruikt worden. Is het bindmiddel een acryllaat dan spreken we over een acrylverf die veelal enkel voor binnen gebruikt wordt.

Ook de acrylverf kan als grondverf of als dekkende verf gebruikt worden. Is het bindmiddel gebaseerd op latex ofwel een vloeibaar rubber dan spreken we over latexverf die voor zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Bij latexverf is het thans voornaam dat het niet direct op een voorgaande oude verflaag wordt aangebracht. Latexverf kan hiermee reageren wat resulteert in vlekken. Daarom is het aan te raden steeds een grondverf aan te brengen vooraleer een latexverf wordt aangebracht.

Tip 8 : Wanneer ben je vakman in je werk?

(een tip van) CVW totaal schilderwerken - Nederland
Kijk nooit zomaar bij het vinden van een schilder naar de goedkoopste prijs. Kijk ook eens naar wat een bedrijf heeft te bieden,wie zij zijn,wat zij doen,welke service er gegeven wordt,wat hun referentie`s zijn,De historie van een bedrijf.

Tegenwoordig noemt iedereen zich schilder of vakman. Maar wat te denken van opleidingen,ervaringen en praktijk? Heeft iemand die gedaan of opgedaan? Pas dan praten we over een vakman omdat hij of zij weet waar over gepraat wordt. Het spreek woord is dan ook niet voor niks goedkoop is duurkoop!

Tip 7 : Schilderen, hoe krijgt u een mooi resultaat van uw verf?

(een tip van) Uw klusjesman
Een mooi resultaat krijgt u door het bestaande verfwerk grondig af te schuren, zo grondig dat het glad is. Vermijd zoveel mogelijk het plamuren. Het geheel afnemen met ammonia, en schilderen met grondverf. Nu zijn eventuele beschadigingen goed te zien en te plamuren. Na reparatie het geheel weer schuren en schoonmaken, en dan lakken. De lak na droging weer schuren en schoonmaken, en nogmaals (af)lakken

Tip 6 : Hoe optimaal afplakken van schilderwerk?

(een tip van) VDE decoratie
Kies voor de juiste afplaktape voor uw schilderwerk. Laat uw tape ook niet langer plakken dan nodig. De meeste tape is reeds na enkele dagen moeilijk te verwijderen. Vooral als er zonlicht op staat. Hoe sneller u de tape verwijdert, hoe minder kans dat u uw schilderwerk beschadigt. Kijk bij uw keuze bv. naar hoe lang de tape moet blijven hangen, kleefkracht en of deze uv bestendig moet zijn of niet. De juiste keuze bespaart u achteraf veel problemen.

Tip 5 : Een goede voorbereiding is het halve schilderwerk

(een tip van) Deco Pascal
Cruciaal hierbij is het ontvetten en schuren van de ondergrond. Verschillende materialen vragen om een verschillende aanpak. Met een goed huishoudschoonmaakmiddel en een harde borstel krijgt u elk meubel of elke wand wel vetvrij. In geval van krassen, scheuren of gaten, volgt best een plamuurbeurt. Daarna is het schuren geblazen. Dat doet u best in cirkelbewegingen, tot het oppervlak mooi glad is.

Tip 4 : Schilderen van een baksteen buitenmuur met verf

(een tip van) Uw schilderwerk
Bij het schilderen van een buitenmuur bestaande uit baksteen werk je van links naar rechts en stop je met schilderen gelijk met de voegen van de steen. Zo voorkom je aanzetten in je schilderwerk.

Tip 3 : Tip voor behoud van muurschilderingen

(een tip van) lizart
Om een muurschildering extra te beschermen tegen beschadiging of veroudering is een laagje vernis een goede en makkelijk aan te brengen optie!

Tip 2 : Buitenmuur, schilderen of behandelen?

(een tip van) Renovatie Advies
Een buitenmuur schilderen, is meestal slechts een tijdelijke oplossing. Vaak is het beter om hem te voorzien van onderhoudsvrije bekleding. ook het stralen van een gevel is niet de enige manier om uw gevel schoon te kijken, met een hogedruk op warm water en sop kunt u de gevel ook zelf al in een optimale staat krijgen.

Tip 1 : Zorg dat je muren goed voorbereid zijn voor je schildert

(een tip van) Binnenschilderwerken
Alvorens uw schilderwerken aan te vatten zorg er voor dat de muren goed afgewassen zijn met water + ammoniak of azijn. Dit om een langdurige houdbaarheid van de verf aan de muur te waarborgen.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Schilderen en tekenen - TIPS
- Behangen en behangpapier - TIPS
- Woning metselen - TIPS
- Pleisterwerk binnen en buiten - TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Verf en schilderen met leuke weetjes TIPS en advies