Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Leuk tekenen en schilderen met weetjes TIPS en advies

tekenen schilderen hobby TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over tekenen en schilderen.


♥ Leuk tekenmateriaal kopen
- bol.com / tekenmateriaal
- Amazon / tekenen


FILMTIP - Leren tekenen met TIPS van Creachick

NIEUW - Tip 6 : Tips voor schilderen op doek

Er zijn veel verschillende soorten verf, afhankelijk van het merk, hangt er ook een prijskaartje aan, maar het is wel even opletten met verf in tubes. Deze zijn niet echt geschikt zijn om een goede schilderij te maken. Dikwijls wil men dit kopen om te proberen. Dat is nu het slechtste wat je kan doen. Met verf die niet de kleur zal zijn die je wilt, is dat zeer moeilijk, je maakt het jezelf alleen maar moeilijker, er zit veel te weinig pigment in die verf, daardoor wijkt de kleur volledig af.

tekenen olie schilderen

Wanneer je van elk merk dezelfde kleur zou kopen, en het zou uittesten, dan zal je zeker en vast overtuigd zijn dat het beter is, dat je een beter merk neemt waar veel pigment inzit, zodat je werk ook kan voldoen aan je eisen. Van Goch, Winsor & Newton, zijn zowat aan elkaar gewaagd, Rembrandt is dan weer een maatje hoger. Ook duurder in aankoop. Het werkt soepeler, meer pigment en echtere kleuren.

Vervolgens is ook het doek dat je gebruikt, wel degelijk het resultaat van je eindproduct. Niet de spotgoedkope doekjes, waar je kan doorkijken en je aan de achterkant zoveel kan zien als de voorkant. Meestal zijn die ook zeer dun en glad, en heb je weinig vat op het doek met je verf (je kan het eerst beter eens voorbehandelen met een witte acrylverf vooraleer je met olieverf begint). De gewone katoen doeken zijn redelijk goed van kwaliteit, maar ook daar zit nog veel verschil in. De beste doeken zijn uiteraard dan weer de linnen doeken.

Tip 5 : Tips voor schilderen met olieverf

(een tip van) Noellaroos
Voor olie verf te bewaren die u al aangemengd heeft op het palet en voor een week goed wil houden. Stop de verf in een jampotje gevuld met water. De olie verf droogt niet.

Tip 4 : Schilderij buiten ophangen is mogelijk!

(een tip van) Kiddies Art
Wist u als je een schilderij maakt je deze kunt vernissen met een speciale vernis zodat deze ook buiten geplaatst kan worden?

Tip 3 : Al eens gedacht aan een schilderij ipv een foto ?

(een tip van) Schilderijen Portret
Een olieverfschilderij is een blijvend cadeau. Laat een persoonlijk schilderij maken van een bijzondere gebeurtenis, zoals een huwelijk of jubileum.

Tip 2 : Tips voor passe-partouts inlijstingen kaders

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) PassePartouts Inlijstingen
Een tamelijk groot passe-partout geeft, vooral op een onrustige achtergrond (bijv. een behang met opvallende patronen), toch die aandacht aan het kunstwerk, die het verdient. Vanzelfsprekend geven we hier de voorkeur aan een effen, neutraal passe-partout. Bij een grotere afbeelding is het beter om een groot kader te gebruiken.

Ook hierop zijn weer uitzonderingen. Het is soms heel fraai om bijvoorbeeld een klein landschapje toch in een groot, stevig kader te plaatsen. Met een te drukke, d.w.z. rijk versierde, lijst lopen we het risico, dat meer aandacht uitgaat naar de lijst i.p.v. naar de afbeelding.

Gebruikt u gekleurde lijsten, let erop, dat de kleur van de lijst zo gekozen wordt, dat a.h.w. n van de kleuren van het kunstwerk in de lijst terugkomt.

Belangrijk is ook hier: het aanpassen van de lijst aan de totale inrichting van de kamer. Smalle lijsten zijn beter toe te passen voor kleine formaten van tekeningen, schilderijen enz. Uiteraard past een bredere lijst beter bij wat grotere formaten. Een 'sterke' ets, hoewel klein van formaat, kan best ook een groot kader hebben de aandacht zal toch naar de ets blijven uitgaan maar bij 'lieflijker' voorstellingen zal de lijst de aan dacht overnemen, wat niet de bedoeling kan zijn.

Tip 1 : Algemene informatie tekenen en schilderen

Tekenen en schilderen is voor velen een hobby. Het combineert passie met rust waarbij tevens inspiratie aan de orde is om een mooi resultaat neer te zetten. Meerdere tekenaars of schilders toveren via pen of penseel dan ook een wit doek om tot een waar kunstwerk.

Als je start met tekenen of schilderen dan is uiteraard de vraag waar beginnen en de nodige opleiding en training te vinden die je instaat stelt om mooi werk te leveren. Naast de training is ook het materiaal van belang, zeker bij schilderwerken.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Technisch tekenen TIPS
Woning schilderen en verven TIPS
Avondschool en thuisstudie TIPS
Antiek en kunst TIPS
Postzegels verzamelen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie