Muziek en muziekinstrumenten – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Hobby > Muziek


muziek spelen muziekinstrumenten muziekschool drumstel guitar TIPS

Onderstaande artikelen en tips worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland.

> Artikel 1 : zie volgende update


Wist je dat ... de hersenen van een Jazz pianist anders werken dan die van een klassiek pianist, ook al spelen ze hetzelfde muziekstuk

Een onderzoek uitgevoerd door het Instituut Max Planck voor hersenonderzoek heeft aangetoond dat de hersenactiviteit van een Jazz pianist geheel anders is dan die van bijvoorbeeld een klassiek pianist ook al spelen ze hetzelfde stukje muziek. Er was al wel geweten dat de hersenactiviteit anders gevormd wordt bij een muzikant dan een niet-muzikant, doch heeft dit recent onderzoek nu aangetoond dat ook de soort muziek en het soort muziekinstrument de activiteit van de hersenen vorm geeft. Om dit onderzoek uit te voeren werden meerdere muziekspelers, elk met hun eigen specifiek muziekinstrument, gevraagd herhaaldelijk eenzelfde muziekstuk te spelen terwijl via allerhande meetinstrumenten (EEG Elektro-Encefalogram) de hersenactiviteit gemeten werd. Het onderzoek toonde aan dat de hersenactiviteit van elke type muziekinstrument geheel uniek is. Ook toonde het onderzoek dat de muziekstijl eveneens een unieke activiteit in de hersenen genereert en vormt per type muziekinstrument. Zo zal bijvoorbeeld een ervaren jazz pianist het toch moeilijk hebben met het spelen van  klassieke muziek gewoon al omdat de Jazz techniek vast gevormd zijn in hersenen. Zou de ervaren Jazz muzikant dus toch een stuk klassiek spelen, dan zal men gegarandeerd wat Jazz invloeden horen.

Muziekinstrumenten, ga voor kwaliteit (een tip van) Music step

Als u begint met een muziekinstrument, let er dan op dat het instrument van voldoende kwaliteit is, bijvoorbeeld een gitaar van 25-30 euro, is vaak niet goed stembaar en ontstemt, als u iets meer betaald, bijvoorbeeld 60,- tot 100,- heeft u meer leer en speelplezier, dit geld vooral voor kinderen! Een goed begin is het halve werk, dit geld ook voor een muziekinstrument !

Budget voor muziekinstrumenten volgens ervaring (een tip van) Klundertmuziek

Een budget instrument is goed om te leren spelen, maar na enige ervaring opgedaan te hebben verkiezen de meeste muzikanten toch voor een degelijk instrument, want klank en degelijkheid heeft wel zijn prijs.

Algemene informatie

drumstel muziek maken drummenMuziek kan je beluisteren maar ook zelf spelen. Als je op zoek bent naar muziek als hobby om zelf muziek te spelen, dan is vaak de eerste vraag welk muziekinstrument je het beste ligt. Er zijn namelijk zoveel soorten muziekinstrumenten zoals guitar, drum, viool, trompet, piano, en zoveel meer waardoor het moeilijk is een keuze te maken.

Het is dan ook aan te bevelen eerst even een muziekwinkel binnen te stappen en te horen welke muziekinstrumenten de markt biedt. Surf ook even over het internet en kijk en luister naar verschillende soorten muziek zodat je keuze wat makkelijker wordt.

ZIE OOK:
> Dansen en dansscholen
> Artiesten en muziekgroepen

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

Alle weetjes
Moppen en grappen
Promoties