Modelbouw – TIPS en weetjes uit België Nederland

U bent hier : Home > Hobby > Modelbouw

modelbouw zeilschip zeilbootboten vrachtwagens TIPS

Onderstaande artikelen en tips worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland.

> Artikel 1 : zie volgende update


Modelbouw, begin met een eenvoudig model (een tip van) Hobby en modelbouw

Wilt u een modelschip gaan bouwen en heeft u (nog) niet veel ervaring? Voorkom een enorme teleurstelling en koop geen groot bouwpakket voor spantenbouw (zoals bijv. De Bismarck), maar begin met een eenvoudig model of een model met een kunststof romp

Modelbouw, pas op voor beperkte oplage (een tip van) Automodelshop

Vele schaalmodellen worden in beperkte oplage gemaakt, dus wacht niet te lang met het maken van uw keuze om teleurstelling te voorkomen. Het nieuwe merk Absolute hot is een aanrader. Momenteel met drie modellen op de markt gekomen.

Hoe je modelbouw raket veilig laten landen? (een tip van) Modelraketten

Valt je modelraket met de bijgeleverde parachute te langzaam terug naar de grond? Moet je dan door de stevige wind erg ver lopen? Bind de parachutelijnen dan simpel in, door deze met een stukje plakband te omwikkelen ergens halverwege de parachutelijnen. De parachute gaat minder ver open en je model daalt sneller af. Simpel maar doeltreffend. Rechte lijnen(in de lengterichting) op een modelraket rompbuis aftekenen? Plaats je modelraket rompbuis(of een andere koker waarop je wilt aftekenen) in een aluminium hoekprofiel. Je kunt nu langs het profiel perfecte rechte lijnen aftekenen.


Algemene informatie

modelbouwBij modelbouw worden allerhande voertuigen, gebouwen en zelfs landschappen en werelden op schaal nagebouwd of gecreëerd. Bij modelbouw wordt ofwel een bepaald voertuig op schaal precies nagebouwd of wordt een geheel nieuw voertuig ontwikkeld. Modelbouw is dus nabouwen of ontwikkelen in het klein.

Als we naar modelbouw als hobby bekijken dan praten we voornamelijk over het nabouwen van een bestaand voertuig op schaal. Denk hierbij aan kleine vliegtuigen, boten en zeilboten, vrachtwagens, auto's en zo meer waarbij de onderdelen separaat op schaal verkrijgbaar zijn.

ZIE OOK:
> Speelgoed
> Bloemschikken
> Handwerk

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

Alle weetjes
Moppen en grappen
Promoties