Paintball en Airsoft – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Hobby > Paintball

paintball spelen in groep TIPS

Onderstaande artikelen en tips worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland.

> Artikel 1 : zie volgende update


Vraag voor een goede begeleiding bij paintball (een tip van) Stafort

Zorg ervoor dat u bij de keuze van uw paintballterein deskundige begeleiding aanwezig is die de spel- en veiligheidsregels op een adequate manier aan de deelnemers mededeelt en toeziet op de naleving ervan. Zo bent u zeker dat uw paintball ervaring positief is en geen nasmaak krijgt door een mogelijk probleempje of ongelukje.

Draag goede schoenen bij paintball (een tip van) Paintballrent

Draag tijdens het paintballen stevige schoenen. Je kan je voet makkelijk verstuiken als je een paintballmasker draagt. Zorg ervoor dat je masker volledig op je hoofd aansluit, zo voorkom je aandamping. Dit spel moet je in team spelen, geef elkaar dekking tijdens het verplaatsen dan win je het spel eens zo vlug!

Mag je overal paintball spelen? (een tip van) Paintballrent

Opgelet! : Paintballen in een willekeurig bos in België of Nederland is verboden! De minimum leeftijd voor Paintball is in Nederland 18 jaar, in Belgie is deze niet wettelijk vastgelegd maar een goede richtlijn is 14 jaar.

Zorg voor een kwalitatief paintball geweer (een tip van) Atriummortis

Hecht veel belang aan de kwaliteit van uw marker (paintball "geweer") bij de aanschaf. Een goedkope / slechte marker kan immers de prijs van de balletjes de lucht injagen. Dit komt door minderwaardige materialen of een onprofessionele afstelling.

Vermijd opvallende schoenen bij paintball (een tip van) Agimont

Als je gaat paintballen krijg je vaak een camo coveraal maar je speelt meestal met je eigen schoenen, zorg er dus voor dat deze vuil mogen worden en niet te opvallend gekleurd zijn. het best zijn en blijven goede wandelschoenen type leger bottinnen

Paintball, in oude kleren en schoenen (een tip van) Paintball troopers

Voor dat u bij Paintball Troopers komt; oude kleren en schoenen mee en een schoon t-shirt voor de echte fanatiekelingen voor achteraf.


Algemene informatie

paintballPaintball is een leuke vorm van ontspanning waarbij het doel erin bestaat in teamvorm een ander team te verslaan door ze simpelweg te raken met verfballetjes. Hiervoor krijg je een speciaal geweer toegekend waarmee je kan schieten op je tegenstanders, met verfballetjes wel te verstaan. Naast een geweer krijg je tevens een soort harnas en helm toebedeeld wat je bescherming biedt als je zelf geraakt wordt. Eenmaal alles klaar, krijg je een bepaalde taak die je dient te vervullen op een speciaal paintball terrein.  Het spel kan beginnen.

Wat is airsoft ?

Airsoft is een combat simulatiesport die je het best kan vergelijken met paintball. Airsoft is echter veel realistischer door het gebruik van 1:1 replica's van bestaande wapens. Deze replica's kunnen in geen geval omgebouwd worden tot echte wapens. Airsoft wordt niet gespeeld met verf zoals bij paintball, maar met BB's. Deze balletjes van 6 mm zijn biologisch afbreekbaar. Eerlijkheid is zeer belangrijk bij Airsoft. Als je geraakt wordt roep je "HIT" en begeef je je naar de safety of naar de respawn-zone. Airsoft is een sport die zo realistisch mogelijk wordt gespeeld. Daarom de realistische replica's en de camouflage. Meestal nemen 2 teams het tegen elkaar op om allerlei missie's te volbrengen.

ZIE OOK:
> Lasergame
> Karting
> Bowling
> Skiën in België en Nederland

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

Alle weetjes
Moppen en grappen
Promoties