Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Leuke paintball met weetjes en feiten – TIPS en advies

paintball spelen in groep TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over paintball.


♥ Leuke paintball producten kopen
- bol.com / paintball
- Amazon / paintball


FILMTIP
Paintball tips van UK Paintball (Engelstalig)

NIEUW - Tip 11: Zachte kleding bij paintball verhoogt je kans op winnen

Ludo claes TIPSHet zal je misschien wel verbazen maar het is effectief zo dat het dragen van zachte kleding je kans op het winnen bij paintball verhoogt. Zoals je misschien weet verlies je het spel als je geraakt wordt door een verfballetje. Als je dus geen verfspatten op je kleding hebt wat dus betekent dat je niet geraakt bent, mag je blijven doorspelen. Eenmaal geraakt, met name een verfspat op je kleding, dan word je verwacht het spel te stoppen.

De kunst bestaat er dus in niet geraakt te worden. Hierin bestaat er thans een klein handig trucje om je levenskansen te vergroten en wel door het dragen van zachte kleding. Als je namelijk geraakt wordt door een paintballballetje en je draagt zachte kledij, dan bestaat de kans dat de zachte kledij een deel van de schok van het verfballetje opvangt waardoor het verfballetje niet stuk gaat en er dus geen verf op je kleding komt ofschoon je eigenlijk geraakt bent.

Dit lukt uiteraard niet altijd en het is zeker niet gegarandeerd, maar er bestaat wel een kans dat het lukt. Draag daarom eens een extra truitje of bloesje als je gaat paintballen en het zou wel eens je geluksdag kunnen zijn.

Tip 10: Doet het pijn als je geraakt wordt bij paintball?

Dit is een vraag die je jezelf gegarandeerd stelt als je voor de eerste keer gaat paintballen. Je hebt paintball waarschijnlijk al wel her of der gezien en je weet dus dat er met verfballetjes op je geschoten wordt. De vraag is dus zeker wel terecht of dit al dan niet pijn doet. Het antwoord op deze vraag is helaas ja.

Het doet inderdaad pijn. Al is dat natuurlijk relatief. Het is niet echt een pijn dan wel het gevoel dat iemand je port met een stok. Om je tegen de pijn te beschermen is de kleding zeer voornaam. Ten eerste draag je beschermende kledij die je krijgt van de paintball organisatie zodat de meest kwetsbare lichaamsdelen beschermd zijn. Daarnaast draag je uiteraard zelf al kledij met lange mouwen en lange broekspijpen waardoor je armen en benen ook al beschermd zijn.

Je kledij zal gegarandeerd veel van de schok van de verfballetjes opvangen waardoor de pijn heel wat minder is. Als je echt angst hebt voor de potentiële pijn, dan is het raadzaam een extra laag kleding te dragen. Een extra trui of broek kan wonderen doen. Denk ook even aan handschoenen en eventueel een sjaaltje om je handen en nek te beschermen.

En wat zeker werkt, zorgen dat je niet geraakt wordt. Pijn kan dan wel eens een extra stimulans zijn om zowel voorzichtig als alert als strategisch te zijn tijdens het spel, en het is net dat wat paintball uitdagend maakt.

Tip 9: Draag jij wel de juiste kleding voor paintball?

Als je je gaat wagen aan een leuk spelletje paintball, dan moet je wel even stilstaan bij de gepaste sportkleding. Paintball is namelijk een intensieve sport waarbij de kleding zeker niet onbelangrijk is. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om kleding te dragen met lange mouwen en broeken met lange pijpen. Dit voornamelijk om je huid te beschermen tegen de verf van de verfballetjes.

Het dragen van lange mouwen en broekspijpen kan misschien wat onhandig lijken tijdens je spel aangezien de kleding storend kan zijn tijdens het lopen en het verstoppen, maar het is zeker aan te raden. De verf van je huid afwassen is geen lachertje. Zeker als je aan de verliezende hand bent, onderworpen aan een regen van verfballetjes.

Bij het kiezen van de gepaste kledij dien je tevens even stil te staan bij de kleur en de aandacht die de kleding trekt. Paintball is namelijk een spel van strategie en overleving waarbij het doel erin bestaat de tegenstander te verslaan zonder hierbij zelf geraakt te worden. Om niet geraakt te worden is het voornaam dat je als het ware ongezien blijft. Dit wordt uiteraard moeilijk als je gekleed als een opvallende gele parkiet door het paintball terrein raast of als je donkere kleding draagt met een opvallen groene fluo reclametekst.

Jezelf kleden als een ware mikschijf zal je succes of je slaagkansen bij paintball zeker niet ten goede komen en is dus zeker te vermijden. Kies daarentegen voor donkere kleding waardoor je als het ware één wordt met je omgeving op het terrein.

Tip 8 : Vraag voor een goede begeleiding bij paintball

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Stafort
Zorg ervoor dat u bij de keuze van uw paintballterein deskundige begeleiding aanwezig is die de spel- en veiligheidsregels op een adequate manier aan de deelnemers mededeelt en toeziet op de naleving ervan. Zo bent u zeker dat uw paintball ervaring positief is en geen nasmaak krijgt door een mogelijk probleempje of ongelukje.

Tip 7 : Draag goede schoenen bij paintball

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Paintballrent
Draag tijdens het paintballen stevige schoenen. Je kan je voet makkelijk verstuiken als je een paintballmasker draagt. Zorg ervoor dat je masker volledig op je hoofd aansluit, zo voorkom je aandamping. Dit spel moet je in team spelen, geef elkaar dekking tijdens het verplaatsen dan win je het spel eens zo vlug!

Tip 6 : Mag je overal paintball spelen?

(een tip van) Paintballrent
Opgelet! : Paintballen in een willekeurig bos in België of Nederland is verboden! De minimum leeftijd voor Paintball is in Nederland 18 jaar, in Belgie is deze niet wettelijk vastgelegd maar een goede richtlijn is 14 jaar.

Tip 5 : Zorg voor een kwalitatief paintball geweer

(een tip van) Atriummortis
Hecht veel belang aan de kwaliteit van uw marker (paintball "geweer") bij de aanschaf. Een goedkope / slechte marker kan immers de prijs van de balletjes de lucht injagen. Dit komt door minderwaardige materialen of een onprofessionele afstelling.

Tip 4 : Vermijd opvallende schoenen bij paintball

(een tip van) Agimont
Als je gaat paintballen krijg je vaak een camo coveraal maar je speelt meestal met je eigen schoenen, zorg er dus voor dat deze vuil mogen worden en niet te opvallend gekleurd zijn. het best zijn en blijven goede wandelschoenen type leger bottinnen

Tip 3 : Paintball, in oude kleren en schoenen

(een tip van) Paintball troopers
Voor dat u bij Paintball Troopers komt; oude kleren en schoenen mee en een schoon t-shirt voor de echte fanatiekelingen voor achteraf.

Tip 2 : Wat is airsoft eigenlijk ?

Airsoft is een combat simulatiesport die je het best kan vergelijken met paintball. Airsoft is echter veel realistischer door het gebruik van 1:1 replica's van bestaande wapens. Deze replica's kunnen in geen geval omgebouwd worden tot echte wapens. Airsoft wordt niet gespeeld met verf zoals bij paintball, maar met BB's. Deze balletjes van 6 mm zijn biologisch afbreekbaar.

Eerlijkheid is zeer belangrijk bij Airsoft. Als je geraakt wordt roep je "HIT" en begeef je je naar de safety of naar de respawn-zone. Airsoft is een sport die zo realistisch mogelijk wordt gespeeld. Daarom de realistische replica's en de camouflage. Meestal nemen 2 teams het tegen elkaar op om allerlei missie's te volbrengen.

Tip 1 : Paintball algemene informatie

paintballPaintball is een leuke vorm van ontspanning waarbij het doel erin bestaat in teamvorm een ander team te verslaan door ze simpelweg te raken met verfballetjes. Hiervoor krijg je een speciaal geweer toegekend waarmee je kan schieten op je tegenstanders, met verfballetjes wel te verstaan.

Naast een geweer krijg je tevens een soort harnas en helm toebedeeld wat je bescherming biedt als je zelf geraakt wordt. Eenmaal alles klaar, krijg je een bepaalde taak die je dient te vervullen op een speciaal paintball terrein.  Het spel kan beginnen.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Lasergame TIPS
Karting TIPS
Bowling TIPS
- Golf en golfen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie