Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Postzegels en munten verzamelen – 9 tips voor uw beste verzameling

postzegels verzamelen met gratis TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over verzamelen.


♥ Leuke verzamelartikelen kopen
- bol.com / verzamelen
- Amazon / verzamelen


FILMTIP
Duurste postzegel van Nederland - NU.nl

NIEUW - Tip 9 : Nieuwe trend - De persoonlijke postzegel is hip

Meer en meer Belgen maken gebruik van gepersonaliseerde postzegels. Via de nieuwe dienst van bpost ,mijnzegel.be' kunnen postzegels gepersonaliseerd worden. Dit maakt het verzenden van post plots weer wat leuker.

De meeste gepersonaliseerde postzegels zijn van foto's van kinderen en eigen gezichten. Het is altijd wel een leuke verrassing een brief gepost te krijgen waar het gezicht van een familielid of vriend op te zien is.

Tip 8 : Hoe wegwijs raken in postzegels verzamelen?

(een tip van) Philatelia Alosta
Een goede catalogi is steeds een pluspunt om waarden van zegels te meten. Maar u kan er niet naast kijken, internet is en blijft onze bron van informatie. Informeer u dan zeker op officiële sites van postzegelverzamelaars. Hou zeker ook rekening dat u sites bezoekt die in uw eigen brontaal zijn gemaakt. Vertalingen kunnen soms de eigenheid van bepaalde artikels verdoezelen, waardoor u de verkeerde info te lezen krijgt.

Tip 7 : Welke postzegels zijn het interessants?

(een tip van) Ephila
Vele verzamelaars krijgen bij verkoop van hun verzameling véél minder dan men ooit betaald heeft. Specialiseer u best in klassieke zegels. Dit is altijd een mooie investering voor later ! Probeer zoveel mogelijk postfris of gestempeld aan te schaffen. Postzegels met plakker zijn minder aantrekkelijk.

Tip 6 : Postzegels, wanneer zijn ze geld waard ?

(een tip van) PZC 7 torentjes
Voor wie er aan denkt om postzegelverzamelingen van z'n ouders of grootouders te verkopen, denk dan aan het volgende: als de postzegels dateren van na 1970, ze meestal meer waard zijn als je ze gebruikt om een brief te versturen, dan dat je ze verkoopt aan een verzamelaar of handelaar.

Tip 5 : Hoe oude munten of biljetten ruilen ?

(een tip van) Oudevalutas
Heeft u thuis nog ergens een schoendoos vol oude munten en biljetten liggen? De kans is groot dat u veel van deze muntstukken en bankbriefjes nog kunt omwisselen voor euro's.

Tip 4 : Hoe kan u best postzegels verkopen?

(een tip van) Van Osselaer
Verkoop uw verzameling niet aan een opkoper maar aan een andere verzamelaar ! Hij geeft sowieso een betere prijs en uw verzameling krijgt een tweede leven'. Via een veiling krijgt u steeds een marktconforme prijs.

Tip 3 : Tip voor het behandelen van postzegels

(een tip van) Postzegels verzamelen
Gebruik altijd een pincet bij het gebruiken van postzegels, zo geraakt deze zeker niet beschadigd!

Tip 2 : Postzegels verzamelen, doe het eens in clubverband

(een tip van) KVBP.be
Als postzegelverzamelaar is het nuttig om in contact te komen met andere liefhebbers. Via andere postzegelverzamelaars leer je meer over je hobby en bestaat de kans om te ruilen, ervaring op te doen om deel te nemen aan tentoonstellingen,...

Daarom: verzamel je postzegels? Sluit je dan aan bij een club. (Als je dit doet bij één van de clubs binnen het verbond van de KVBP, dan ontvang je gratis iedere maand ons tijdschrift, 'De postzegel')

Tip 1 : Algemene informatie over verzamelen

postzegelsVerzamelen is een hobby die ontstaat vanuit een passie en groeit tot het vervolledigen van een bepaalde verzameling van aan elkaar gekoppelde of gerelateerde stukken. Het verzamelen als hobby begint vaak bij één klein iets en kan uitgroeien tot een gigantische collectie.

De meest gekende hobby verzamelingen zijn het verzamelen van postzegels ook wel filatelie genoemd, verzamelen van munten en zo meer. Maar ook het het meer grotere zoals verzamelen van kunstwerken zoals schilderijen of antiek of unieke auto's en zo meer behoort eveneens tot het verzamelen. Kortom verzamelen is een leuke vrije tijd en een passie.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Bloemschikken TIPS
Handwerk en borduren TIPS
Koken en gerechten TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie