Postzegels verzamelen met gratis TIPS van filatelie in België en Nederland

U bent hier : Home > Hobby > Postzegels verzamelen

postzegels verzamelen met gratis TIPSVerzamelen is een hobby die ontstaat vanuit een passie en groeit tot het vervolledigen van een bepaalde verzameling van aan elkaar gekoppelde of gerelateerde stukken. Het verzamelen als hobby begint vaak bij één klein iets en kan uitgroeien tot een gigantische collectie. De meest gekende hobby verzamelingen zijn het verzamelen van postzegels ook wel filatelie genoemd, verzamelen van munten en zo meer. Maar ook het het meer grotere zoals verzamelen van kunstwerken, unieke auto's en zo meer behoort eveneens tot het verzamelen. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over het verzamelen van postzegels, munten, kunstwerken en zo meer.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact

2. MINI-TIPS - Postzegels verzamelen

Hoe wegwijs raken in postzegels verzamelen? – Philatelia Alosta
Een goede catalogi is steeds een pluspunt om waarden van zegels te meten. Maar u kan er niet naast kijken, internet is en blijft onze bron van informatie. Informeer u dan zeker op officiële sites van postzegelverzamelaars. Hou zeker ook rekening dat u sites bezoekt die in uw eigen brontaal zijn gemaakt. Vertalingen kunnen soms de eigenheid van bepaalde artikels verdoezelen, waardoor u de verkeerde info te lezen krijgt.

Welke postzegels zijn het interessants? - Ephila
Vele verzamelaars krijgen bij verkoop van hun verzameling véél minder dan men ooit betaald heeft. Specialiseer u best in klassieke zegels. Dit is altijd een mooie investering voor later ! Probeer zoveel mogelijk postfris of gestempeld aan te schaffen. Postzegels met plakker zijn minder aantrekkelijk.

Postzegels, wanneer zijn ze geld waard ? – PZC 7 torentjes
Voor wie er aan denkt om postzegelverzamelingen van z'n ouders of grootouders te verkopen, denk dan aan het volgende: als de postzegels dateren van na 1970, ze meestal meer waard zijn als je ze gebruikt om een brief te versturen, dan dat je ze verkoopt aan een verzamelaar of handelaar.

Hoe oude munten of biljetten ruilen ? – Oudevalutas
Heeft u thuis nog ergens een schoendoos vol oude munten en biljetten liggen? De kans is groot dat u veel van deze muntstukken en bankbriefjes nog kunt omwisselen voor euro's.

Hoe kan u best postzegels verkopen? – Van Osselaer
Verkoop uw verzameling niet aan een opkoper maar aan een andere verzamelaar ! Hij geeft sowieso een betere prijs en uw verzameling krijgt een tweede leven'. Via een veiling krijgt u steeds een marktconforme prijs.

Tip voor het behandelen van postzegels – Postzegels verzamelen
Gebruik altijd een pincet bij het gebruiken van postzegels, zo geraakt deze zeker niet beschadigd!

Postzegels verzamelen, doe het eens in clubverband – KVBP.be
Als postzegelverzamelaar is het nuttig om in contact te komen met andere liefhebbers. Via andere postzegelverzamelaars leer je meer over je hobby en bestaat de kans om te ruilen, ervaring op te doen om deel te nemen aan tentoonstellingen,... Daarom: verzamel je postzegels? Sluit je dan aan bij een club. (Als je dit doet bij één van de clubs binnen het verbond van de KVBP, dan ontvang je gratis iedere maand ons tijdschrift, 'De postzegel')

3. Algemene informatie

Postzegels verzamelen.

postzegelsMeer informatie bij volgende update.