Koken kookrecepten gerechten – gratis TIPS en informatie uit België en Nederland

U bent hier : Home > Hobby > Koken recepten

Op deze pagina vindt u praktische TIPS en informatie over koken, gerechten en recepten, u aangeboden door de vakman en vakvrouw uit uw buurt vanuit België en Nederland.

Koken praktische TIPS van restaurants in België en Nederland

TIPS van de Vakman en Vakvrouw (Artikelen)

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contactKoken met stoom biedt hoge voedingswaarden (een tip van) Siemens-home

Het zal niemand verbazen dat heel wat professionals zweren bij de stoomkeuken. Als we het koken met stoom vergelijken met de andere bereidingswijzen, zien we dat het stomen veel meer vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen bewaart. En dan is er nog de smaak en de aromas die onaangetast blijven, net als de celstructuur van de groenten die intact blijft waardoor de groenten hun natuurlijke kleur en stevigheid behouden. Bovendien moet u bij het koken met stoom geen vetstoffen toevoegen!

Tip voor bakken van vlees (een tip van) Solo

Als je vlees tijdens het bakken wil omdraaien, gebruik je beter geen vork. Door in het vlees te prikken maak je immers gaatjes waarlangs het vocht van het vlees weg kan.

Tip voor ideale bordschikking? (een tip van) Restaurant.be

Kijk niet naar de grootte van het bord, wel naar wat er op ligt. De beste reclame is nog steeds de mond aan mond reclame. Probeer daarom steeds culinair nieuws te weten te komen

Ga altijd voor vers bij het koken ! (een tip van) Casadesabores

Als de keukenprinses of -prins in u naar boven komt zorg voor verse producten en ga met liefde aan de gang. Kook groentjes al dente en spoel ze koud in ijswater voor het behoud van de kleur en tegen het doorgaren. Bij verse vis let op heldere ogen en rode kieuwen,donkere kieuwen betekend dat de vis al wat ouder is. Smakelijk.

Hoe kan je uien snijden zonder tranen?

Het versnijden van uiten resulteert vaak in een uitbarsting van tranen. Thans zijn er enkele technieken waardoor de prikkeling of irritatie in de ogen verminderd kan worden. Leg de ui bijvoorbeeld eerst enkele uren in de ijskast voor je hem aansnijdt. De koude vermindert de hoeveelheid zwavel die vrijkomt tijdens het snijden waardoor je ogen minder geprikkeld worden. Gebruik tevens een scherp mes om de ui te snijden waardoor de cellen van de ui echt gesneden worden in plaats van gebroken, wat wel vaker gebeurt met een bot mes en wederom meer zwavel vrijkomt. Hou je mes tijdens het versnijden tevens geregeld onder de kraan. De zwavel reageert hierdoor eerst op het water van het mes en dus minder met het vocht van je ogen. Versnijd de ui tenslotte onder de dampkap opdat het grootste gedeelte vrijkomend zwavel door de dampkap opgezogen wordt. Met deze technieken wordt koken weer leuk.

Tip voor het gebruik van nootmuskaat

Nootmuskaat is een vluchtige specerij en daarom is het beter dat het vers wordt geraspt. Overigens: te veel nootmuskaat geeft een bittere smaak op het kookrecept, dus kies bij het koken voor een kleine rasp met scherpe tandjes.


Algemene informatie

kokenKoken is een echte hobby. Koken is eigenlijk een kunst van spelen met ingrediënten en recepten om als resultaat een lekker gerecht op tafel te toveren. Maar koken is tegenwoordig meer dan enkel goede smaak. Het is tevens een kwestie van voedingswaarden en gezondheid, het creëren van een mooi ogende schotel, en zo meer.

We stellen dan ook steeds meer eisen aan de keuken hetgeen dan weer leidt naar meer verscheidenheid en kookkunsten. De hedendaagse kok is dan ook meer een kunstenaar en voedingsconsulent geworden.

ZIE OOK:
> Keukens
> Catering en traiteur
> FeestzalenMeer informatie bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten