Catering en traiteur voor warm of koud buffet – gratis TIPS België en Nederland

U bent hier : Home > Party > Catering en traiteur

catering warm koud buffet TIPSOrganiseer je een feest of party bij je thuis, in een feestzaal of op een andere locatie waarbij je naast drank en hapjes ook een maaltijd gaat presenteren, dan kan je beroep doen op een gespecialiseerd catering bedrijf. Een cateringbedrijf is net als een traiteur gespecialiseerd in het bereiden van maaltijden dewelke ter plaatsen bereid of geserveerd worden. Dit biedt het voordeel dat de locatie van het feest onafhankelijk kan gekozen worden van het catering gebeuren. Als je gebruik gaat maken van een cateringbedrijf dan is het aangewezen dat het menu en de verschillende gerechten of gangen gecombineerde met het aantal personen goed bepaald worden zodat geen misverstanden ontstaan. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies voor het inhuren van een cateringbedrijf.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact

2. MINI-TIPS - catering en traiteur - eten voor uw feest

Tips voor een geslaagd diner op uw feest – Paellafusion
Vraag uw gasten tenminste één uur voor de hoofdmaaltijd. Soms komen gasten te laat en het zou zonde zijn dat ze het hoofdgerecht moeten missen. Wanneer er kinderen zijn zorg dan zeker voor de nodige afleiding, dit kan door wat speelgoed, een trampoline, een springkasteel of animatie door een clown, goochelaar, enz... Ook voor de kinderen moet het feest zijn.

Houd rekening met diëten in uw feestmaal – Kokkerel
Hou bij het kiezen van uw feestgerechten altijd rekening met uw gasten. De kans dat een of meerdere van uw gasten een speciaal dieet volgen uit gezondheids- of religieuze overwegingen is groot. Vraag vooraf naar eventuele diëten of zorg ervoor dat een buffet bijvoorbeeld natriumarme, vet- of suikervrije gerechten bevat. Sommige gasten zullen wellicht graag vegetarisch of veganistisch eten. Houd ook daar rekening mee bij de samenstelling van gerechten. Zo'n gebaar wordt vaak op prijs gesteld

Tips voor de organisatie van uw feest en cateraar – Gripsholm
Leg de datum voor uw feestje steeds tijdig vast, maar bepaal het type feest nog niet. de meeste cateraars kunnen tegenwoordig zeer kort op de bal spelen en plannen precies volgens uw voorkeur, waarin het weer een grote rol kan spelen. Niets zo erg als een bbq op een regenachtige dag, of een propvol zaaltje bij zomerse temperaturen! Vraag een beetje flexibiliteit aan uw cateraar en er zal zeker aan uw wensen voldaan kunnen worden, omdat o.a. personeel reeds zeker geboekt kan worden.

Juice & smoothies op uw feestjes, eens proberen – Moodiez
Fruit eten is belangrijk om voldoende vitamines, mineralen en voedingsvezels binnen te krijgen. Ook verkleint het de kans op chronische ziekten, zoals hart en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Verder helpt het om op gewicht te blijven en goed naar het toilet te kunnen gaan. Eet daarom voldoende fruit. Dat betekent elke dag minimaal twee stuks. Varieer daarbij volop.

Proeven is een must voor een geslaagde feestmaaltijd – Senseforfood
Als je gasten ontvangt wil je natuurlijk dat alles altijd lekker is, en vlotjes verloopt. Proeven is een must in de keuken en moet je zeker doen, je kan nooit zeker zijn van je zelf. Het verloop van de avond en voorbereiding kan je uitschrijven en "inkaderen", om zo toch een last minder te moeten dragen. Een goede voorbereiding zowel in de keuken als aan de tafel, is al de helft van een geslaagde avond.

Feestverzorging slaap er een nachtje over – Flyingchefs
Ga bij de organisatie van uw evenement niet over één nacht ijs. Vaak komt er meer bij kijken dan je denkt. Voorzie dus voldoende personeel voor de opbouw, de bediening en de afbraak. Stel een lijst op met wie wat doet en welke bijkomende materialen naast catering u nodig zal hebben. Bv. tenten, vloeren, decoratie, verwarming, verlichting, elektriciteit, muziek, ...etc. Veel succes!

Welke producten gebruiken op uw feest ? – Chefopbestelling
Gebruik altijd seizoensgebonden producten, deze zijn opdat moment zeer lekker van smaak en van kwaliteit zeer goed. Dus geen aardbeien in de winter... of pastinaak in de zomer... beide producten komen dan totaal niet tot hun recht. En zijn ook zeer prijzig. Elke groente en fruit heeft zijn maand zijn seizoen, respecteer deze

Een kok aan huis – Buonissimo kok aan huis
Een kok aan huis heeft verschillende voordelen t.a.v. op restaurant gaan: u ontvangt uw gasten in een vertrouwde omgeving, door voor eigen wijn en drank te zorgen kan u besparen op het prijskaartje, doordat de 'kok aan huis' slechts 1 feest per avond organiseert kan hij de beste kwaliteit en service bieden, u wordt niet buitengekeken zoals soms wel het geval is als u op restaurant gaat, ...

Tip voor de BBQ Barbecue – Asiaminimarket
Wist u dat als u bij het barbecuen kokos briketten gebruikt u het regenwoud beschermd! Kokosnoot briketten roken niet, ruiken niet en er waait geen as op uw eten!

Handdoekpilletje ipv de klassieke servetten – Scape catering
Verras uw gasten thuis eens met een handdoekpilletje ipv de klassieke servetten? Verrassende blikken gegarandeerd. Binnenkort verkrijgbaar

3. Algemene informatie

Zelf koken op uw feest of cateringbedrijf ?

cateriing traiteurOrganiseert u een feest of party, kan kan u het verteer zoals eten en drinken voor eigen rekening nemen of kan u ervoor opteren een cateringbedrijf in te schakelen dat het eten en het koken voor u organiseert. Het grote voordeel van het inschakelen van een cateringbedrijf is uiteraard dat al het werk zoals voorbereiding, het koken en het afwassen uit uw handen genomen wordt en u zich kan concentreren op het essentiële zijnde het verblijf bij uw gasten. Tevens biedt een catering bedrijf u het grote voordeel dat u bereide schotels en speciale gerechten kan kiezen waardoor aan het feest een extra dimensie geven kan worden. Het enige dat u bijgevolg dient te doen is een keuze te maken van de gerechten en bereidingen die het cateringbedrijf aanbiedt. Uiteraard kan u in overleg met de cateraar zelf bepaalde gerechten samenstellen volgens smaak en eventuele wensen van uw gasten. In deze is het dan ook voornaam dat u van uw gasten weet welke wensen en verwerpingen er heersen opdat het ideale menu kan samengesteld worden waar eenieder zich kan terugvinden of kan u uiteraard opteren om een buffet te organiseren waar eenieder zijn of haar eigen menu kan samenstellen.

Meer tips bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.