U bent hier : / Home / Catering – 12 tips en advies voor de beste catering

 

Catering – 12 tips en advies voor de beste catering

catering warm koud buffet TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over catering en traiteur met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

FILMTIP - Catering TIPS van SAB Catering


Catering producten kopen
- Alle catering artikelen bij bol.com


NIEUW - Tip 12 : Tips voor een geslaagd diner op uw feest

(een tip van) Paella Fusion - Bonheide België
Vraag uw gasten tenminste één uur voor de hoofdmaaltijd. Soms komen gasten te laat en het zou zonde zijn dat ze het hoofdgerecht moeten missen. Wanneer er kinderen zijn zorg dan zeker voor de nodige afleiding, dit kan door wat speelgoed, een trampoline, een springkasteel of animatie door een clown, goochelaar, enz... Ook voor de kinderen moet het feest zijn.

Tip 11 : Houd rekening met diëten in uw feestmaal

(een tip van) Kokkerel
Hou bij het kiezen van uw feestgerechten altijd rekening met uw gasten. De kans dat een of meerdere van uw gasten een speciaal dieet volgen uit gezondheids- of religieuze overwegingen is groot. Vraag vooraf naar eventuele diëten of zorg ervoor dat een buffet bijvoorbeeld natriumarme, vet- of suikervrije gerechten bevat. Sommige gasten zullen wellicht graag vegetarisch of veganistisch eten. Houd ook daar rekening mee bij de samenstelling van gerechten. Zo'n gebaar wordt vaak op prijs gesteld

Tip 10 : Tips voor de organisatie van uw feest en cateraar

(een tip van) Gripsholm - Tessenderlo België
Leg de datum voor uw feestje steeds tijdig vast, maar bepaal het type feest nog niet. de meeste cateraars kunnen tegenwoordig zeer kort op de bal spelen en plannen precies volgens uw voorkeur, waarin het weer een grote rol kan spelen. Niets zo erg als een bbq op een regenachtige dag, of een propvol zaaltje bij zomerse temperaturen! Vraag een beetje flexibiliteit aan uw cateraar en er zal zeker aan uw wensen voldaan kunnen worden, omdat o.a. personeel reeds zeker geboekt kan worden.

Tip 9 : Zelf koken op je feest of toch catering?

Het grote voordeel van het inschakelen van een cateringbedrijf of kok aan huis bij een part of feestje is uiteraard dat al het werk zoals voorbereiding, het koken en het afwassen uit uw handen genomen wordt en u zich kan concentreren op het essentiële zijnde het verblijf bij uw gasten.

Tevens biedt een catering bedrijf u het grote voordeel dat u bereide schotels en speciale gerechten kan kiezen waardoor aan het feest een extra dimensie geven kan worden. Het enige dat u bijgevolg dient te doen is een keuze te maken van de gerechten en bereidingen die het cateringbedrijf aanbiedt.

Uiteraard kan u in overleg met de cateraar zelf bepaalde gerechten samenstellen volgens smaak en eventuele wensen van uw gasten. In deze is het dan ook voornaam dat u van uw gasten weet welke wensen en tegenwerpingen er heersen opdat het ideale menu kan samengesteld worden waar eenieder zich kan terugvinden.

Wilt u op zeker spelen met uw gerechten, dan kan u uiteraard opteren om een buffet te organiseren waar eenieder zijn of haar eigen menu kan samenstellen.

Tip 8 : Juice & smoothies op uw feestjes, eens proberen

(een tip van) Moodiez
Fruit eten is belangrijk om voldoende vitamines, mineralen en voedingsvezels binnen te krijgen. Ook verkleint het de kans op chronische ziekten, zoals hart en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Verder helpt het om op gewicht te blijven en goed naar het toilet te kunnen gaan. Eet daarom voldoende fruit. Dat betekent elke dag minimaal twee stuks. Varieer daarbij volop.

Tip 7 : Proeven is een must voor een geslaagde feestmaaltijd

(een tip van) Sense for Food - Lier België
Als je gasten ontvangt wil je natuurlijk dat alles altijd lekker is, en vlotjes verloopt. Proeven is een must in de keuken en moet je zeker doen, je kan nooit zeker zijn van je zelf. Het verloop van de avond en voorbereiding kan je uitschrijven en "inkaderen", om zo toch een last minder te moeten dragen. Een goede voorbereiding zowel in de keuken als aan de tafel, is al de helft van een geslaagde avond.

Tip 6 : Feestverzorging slaap er een nachtje over

(een tip van) Flying Chefs - Antwerpen België
Ga bij de organisatie van uw evenement niet over één nacht ijs. Vaak komt er meer bij kijken dan je denkt. Voorzie dus voldoende personeel voor de opbouw, de bediening en de afbraak. Stel een lijst op met wie wat doet en welke bijkomende materialen naast catering u nodig zal hebben. Bv. tenten, vloeren, decoratie, verwarming, verlichting, elektriciteit, muziek, ...etc. Veel succes!

Tip 5 : Welke producten gebruiken op uw feest ?

(een tip van) Chef op bestelling - Kapellen België
Gebruik altijd seizoensgebonden producten, deze zijn opdat moment zeer lekker van smaak en van kwaliteit zeer goed. Dus geen aardbeien in de winter... of pastinaak in de zomer... beide producten komen dan totaal niet tot hun recht. En zijn ook zeer prijzig. Elke groente en fruit heeft zijn maand zijn seizoen, respecteer deze

Tip 4 : Een kok aan huis

(een tip van) Buonissimo kok aan huis - Oudsbergen België
Een kok aan huis heeft verschillende voordelen t.a.v. op restaurant gaan: u ontvangt uw gasten in een vertrouwde omgeving, door voor eigen wijn en drank te zorgen kan u besparen op het prijskaartje, doordat de 'kok aan huis' slechts 1 feest per avond organiseert kan hij de beste kwaliteit en service bieden, u wordt niet buitengekeken zoals soms wel het geval is als u op restaurant gaat.

Tip 3 : Tip voor de BBQ Barbecue

(een tip van) Asia Minimarket
Wist u dat als u bij het barbecuen kokos briketten gebruikt u het regenwoud beschermd! Kokosnoot briketten roken niet, ruiken niet en er waait geen as op uw eten!

Tip 2 : Handdoekpilletje ipv de klassieke servetten

(een tip van) Scape catering
Verras uw gasten thuis eens met een handdoekpilletje ipv de klassieke servetten? Verrassende blikken gegarandeerd. Binnenkort verkrijgbaar

Tip 1 : Algemene informatie over een catering op je feest?

cateriing traiteurOrganiseer je een feest of party bij je thuis, in een feestzaal in een gehuurde tent of op een andere locatie waarbij je naast drank en hapjes ook een maaltijd gaat presenteren, dan kan je beroep doen op een gespecialiseerd catering bedrijf. Een cateringbedrijf is net als een traiteur of een kok aan huis gespecialiseerd in het bereiden van maaltijden dewelke ter plaatsen bereid of geserveerd worden.

Dit biedt het voordeel dat de locatie van het feest onafhankelijk kan gekozen worden van het catering gebeuren. Als je gebruik gaat maken van een cateringbedrijf dan is het aangewezen dat het menu en de verschillende gerechten of gangen gecombineerde met het aantal personen goed bepaald worden zodat geen misverstanden ontstaan.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Koken en gerechten TIPS
Keukens en maatkeukens TIPS
Dranken bier en frisdrank TIPS
Wijn en champagne TIPS
Feestzalen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)