Catering en traiteur met leuke weetjes TIPS en advies

catering warm koud buffet TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over catering en traiteur.

♥ Leuke catering artikelen kopen + promoties
- bol.com / catering promo's
- Amazon / catering promo's

FILMTIP
Leuke catering TIPS van SAB Catering

NIEUW - Tip 13 : Haal meer uit de catering op je feest met deze handige tips

Ludo claes TIPSCatering voor een feest vereist een zorgvuldige planning en aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat uw gasten een onvergetelijke culinaire ervaring hebben. Hier zijn enkele essentiële tips om u te helpen uw volgende evenement succesvol te verzorgen:

Begrijp uw gastenlijst: begin met het begrijpen van het aantal gasten dat u gaat bedienen en eventuele dieetvoorkeuren of beperkingen die zij hebben. Dit is een leidraad voor uw menuplanning, zodat er voor iedereen keuze is.

Plan uw menu: Creëer een gevarieerd menu met een mix van voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts. Overweeg om vegetarische, veganistische en glutenvrije opties aan te bieden om aan verschillende voedingsbehoeften te voldoen. Kies gerechten die je vooraf kunt bereiden en tijdens het evenement gemakkelijk kunt serveren.

Houd het seizoensgebonden: gebruik seizoensgebonden ingrediënten voor versheid en kosteneffectiviteit. Seizoensfruit en -groenten smaken niet alleen lekkerder, maar kunnen ook levendige kleuren en smaken toevoegen aan uw gerechten.

Bereid je van tevoren voor: Probeer zoveel mogelijk voedsel van tevoren te bereiden om stress op het laatste moment te minimaliseren. Veel voorgerechten, desserts en zelfs sommige hoofdgerechten kunnen een dag of twee van tevoren worden gemaakt en vlak voor het serveren worden opgewarmd of in elkaar gezet.

Denk aan de presentatie van voedsel: Presentatie is de sleutel tot het creëren van een visueel aantrekkelijke spread. Gebruik aantrekkelijke schalen, serveerschalen en garnituren om uw eten er uitnodigend en smakelijk uit te laten zien.

Zet een drankstation op: Zet naast eten ook een drankstation op met een verscheidenheid aan opties, zoals water, frisdranken, sappen en misschien een kenmerkende cocktail. Vergeet niet het juiste glaswerk en ijs mee te nemen.

Apparatuur huren of lenen: Als u een groot feest organiseert, overweeg dan om extra apparatuur te huren, zoals chafing dishes, serveergerei en glaswerk. Zorg ervoor dat u voldoende borden, bestek en servetten heeft voor alle gasten.

Delegeer of huur hulp in: Aarzel niet om vrienden of familie te vragen om u te helpen tijdens het evenement. Extra handen hebben om te helpen bij het serveren, het bijvullen van drankjes en het opruimen kan een groot verschil maken.

Houd rekening met dieetbeperkingen: houd rekening met veel voorkomende allergieën en dieetbeperkingen, zoals glutenvrij, zuivelvrij of notenvrij. Label de gerechten indien nodig duidelijk en zorg ervoor dat er geschikte alternatieven beschikbaar zijn.

Houd rekening met de temperatuur: let op voedselveiligheid en temperatuurbeheersing. Houd koud voedsel gekoeld en warm voedsel op de juiste manier verwarmd om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen.

Bied variatie in smaken en texturen: Streef naar een evenwichtige mix van smaken en texturen in uw menu. Voeg items toe die zoet, hartig, knapperig en romig zijn om tegemoet te komen aan verschillende smaakvoorkeuren.

Plan voor restjes: Anticipeer op restjes en zorg dat er containers klaar staan voor de gasten om eventueel extra eten mee naar huis te nemen. Dit helpt verspilling te minimaliseren en zorgt ervoor dat gasten ook na het evenement van uw heerlijke eten kunnen genieten.

Wees flexibel en voorbereid op noodsituaties: ondanks een zorgvuldige planning kunnen er dingen misgaan. Blijf flexibel en zorg voor een back-upplan voor het geval van onverwachte wijzigingen of problemen.

Door deze tips te volgen stroomlijnt u het cateringproces en zorgt u ervoor dat uw feest een culinair succes wordt. Vergeet niet om te genieten en de vreugde van lekker eten te delen met uw gasten!

Tip 12 : Tips voor een geslaagd diner op uw feest

(een tip van) Paella Fusion - Bonheide België
Vraag uw gasten tenminste één uur voor de hoofdmaaltijd. Soms komen gasten te laat en het zou zonde zijn dat ze het hoofdgerecht moeten missen. Wanneer er kinderen zijn zorg dan zeker voor de nodige afleiding, dit kan door wat speelgoed, een trampoline, een springkasteel of animatie door een clown, goochelaar, enz... Ook voor de kinderen moet het feest zijn.

Tip 11 : Houd rekening met diëten in uw feestmaal

(een tip van) Kokkerel
Hou bij het kiezen van uw feestgerechten altijd rekening met uw gasten. De kans dat een of meerdere van uw gasten een speciaal dieet volgen uit gezondheids- of religieuze overwegingen is groot. Vraag vooraf naar eventuele diëten of zorg ervoor dat een buffet bijvoorbeeld natriumarme, vet- of suikervrije gerechten bevat. Sommige gasten zullen wellicht graag vegetarisch of veganistisch eten. Houd ook daar rekening mee bij de samenstelling van gerechten. Zo'n gebaar wordt vaak op prijs gesteld

Tip 10 : Tips voor de organisatie van uw feest en cateraar

(een tip van) Gripsholm - Tessenderlo België
Leg de datum voor uw feestje steeds tijdig vast, maar bepaal het type feest nog niet. de meeste cateraars kunnen tegenwoordig zeer kort op de bal spelen en plannen precies volgens uw voorkeur, waarin het weer een grote rol kan spelen. Niets zo erg als een bbq op een regenachtige dag, of een propvol zaaltje bij zomerse temperaturen! Vraag een beetje flexibiliteit aan uw cateraar en er zal zeker aan uw wensen voldaan kunnen worden, omdat o.a. personeel reeds zeker geboekt kan worden.

Tip 9 : Zelf koken op je feest of toch catering?

Het grote voordeel van het inschakelen van een cateringbedrijf of kok aan huis bij een part of feestje is uiteraard dat al het werk zoals voorbereiding, het koken en het afwassen uit uw handen genomen wordt en u zich kan concentreren op het essentiële zijnde het verblijf bij uw gasten.

Tevens biedt een catering bedrijf u het grote voordeel dat u bereide schotels en speciale gerechten kan kiezen waardoor aan het feest een extra dimensie geven kan worden. Het enige dat u bijgevolg dient te doen is een keuze te maken van de gerechten en bereidingen die het cateringbedrijf aanbiedt.

Uiteraard kan u in overleg met de cateraar zelf bepaalde gerechten samenstellen volgens smaak en eventuele wensen van uw gasten. In deze is het dan ook voornaam dat u van uw gasten weet welke wensen en tegenwerpingen er heersen opdat het ideale menu kan samengesteld worden waar eenieder zich kan terugvinden.

Wilt u op zeker spelen met uw gerechten, dan kan u uiteraard opteren om een buffet te organiseren waar eenieder zijn of haar eigen menu kan samenstellen.

Tip 8 : Juice & smoothies op uw feestjes, eens proberen

(een tip van) Moodiez
Fruit eten is belangrijk om voldoende vitamines, mineralen en voedingsvezels binnen te krijgen. Ook verkleint het de kans op chronische ziekten, zoals hart en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Verder helpt het om op gewicht te blijven en goed naar het toilet te kunnen gaan. Eet daarom voldoende fruit. Dat betekent elke dag minimaal twee stuks. Varieer daarbij volop.

Tip 7 : Proeven is een must voor een geslaagde feestmaaltijd

(een tip van) Sense for Food - Lier België
Als je gasten ontvangt wil je natuurlijk dat alles altijd lekker is, en vlotjes verloopt. Proeven is een must in de keuken en moet je zeker doen, je kan nooit zeker zijn van je zelf. Het verloop van de avond en voorbereiding kan je uitschrijven en "inkaderen", om zo toch een last minder te moeten dragen. Een goede voorbereiding zowel in de keuken als aan de tafel, is al de helft van een geslaagde avond.

Tip 6 : Feestverzorging slaap er een nachtje over

(een tip van) Flying Chefs - Antwerpen België
Ga bij de organisatie van uw evenement niet over één nacht ijs. Vaak komt er meer bij kijken dan je denkt. Voorzie dus voldoende personeel voor de opbouw, de bediening en de afbraak. Stel een lijst op met wie wat doet en welke bijkomende materialen naast catering u nodig zal hebben. Bv. tenten, vloeren, decoratie, verwarming, verlichting, elektriciteit, muziek, ...etc. Veel succes!

Tip 5 : Welke producten gebruiken op uw feest ?

(een tip van) Chef op bestelling - Kapellen België
Gebruik altijd seizoensgebonden producten, deze zijn opdat moment zeer lekker van smaak en van kwaliteit zeer goed. Dus geen aardbeien in de winter... of pastinaak in de zomer... beide producten komen dan totaal niet tot hun recht. En zijn ook zeer prijzig. Elke groente en fruit heeft zijn maand zijn seizoen, respecteer deze

Tip 4 : Een kok aan huis

(een tip van) Buonissimo kok aan huis - Oudsbergen België
Een kok aan huis heeft verschillende voordelen t.a.v. op restaurant gaan: u ontvangt uw gasten in een vertrouwde omgeving, door voor eigen wijn en drank te zorgen kan u besparen op het prijskaartje, doordat de 'kok aan huis' slechts 1 feest per avond organiseert kan hij de beste kwaliteit en service bieden, u wordt niet buitengekeken zoals soms wel het geval is als u op restaurant gaat.

Tip 3 : Tip voor de BBQ Barbecue

(een tip van) Asia Minimarket
Wist u dat als u bij het barbecuen kokos briketten gebruikt u het regenwoud beschermd! Kokosnoot briketten roken niet, ruiken niet en er waait geen as op uw eten!

Tip 2 : Handdoekpilletje ipv de klassieke servetten

(een tip van) Scape catering
Verras uw gasten thuis eens met een handdoekpilletje ipv de klassieke servetten? Verrassende blikken gegarandeerd. Binnenkort verkrijgbaar

Tip 1 : Algemene informatie over een catering op je feest?

cateriing traiteurOrganiseer je een feest of party bij je thuis, in een feestzaal in een gehuurde tent of op een andere locatie waarbij je naast drank en hapjes ook een maaltijd gaat presenteren, dan kan je beroep doen op een gespecialiseerd catering bedrijf. Een cateringbedrijf is net als een traiteur of een kok aan huis gespecialiseerd in het bereiden van maaltijden dewelke ter plaatsen bereid of geserveerd worden.

Dit biedt het voordeel dat de locatie van het feest onafhankelijk kan gekozen worden van het catering gebeuren. Als je gebruik gaat maken van een cateringbedrijf dan is het aangewezen dat het menu en de verschillende gerechten of gangen gecombineerde met het aantal personen goed bepaald worden zodat geen misverstanden ontstaan.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Koken en gerechten TIPS
Keukens en maatkeukens TIPS
Dranken bier en frisdrank TIPS
Wijn en champagne TIPS
Feestzalen TIPS
- Airfryer TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Catering en traiteur met leuke weetjes TIPS en advies