U bent hier : / Home / Party / Organiseer eens een avontuurlijk verjaardagsfeestje op een camping – TIPS en advies

 

Organiseer eens een avontuurlijk verjaardagsfeestje op een camping – TIPS en advies

Dit artikel wordt u aangeboden door : Florealgroep


Tips van de vakman vakvrouw

Op zoek naar een leuk en avontuurlijk idee voor een verjaardag van één van de kinderen ? Nodig wat vrienden van je zoon of dochter uit, en verras ze met een geweldig leuk weekend. Wat dacht je van overnachten in een camping?

België en Nederland bieden allebei tal van leuke campings aan, met telkens specifieke activiteiten. Je kunt er zelfs een bezoekje aan koppelen naar een pretpark!

Een verjaardagsfeestje in een camping, één groot avontuur

Het is echt iets voor tieners: als verjaardagfeestje een geweldig spannend weekend. Heb je zelf geen kampeergerei om zo'n weekend te verwezenlijken ? Veel campings bieden de mogelijkheid een slaapgelegenheid te huren : een caravan, een mobilhome, een familietent, en meer.

En zeg nu zelf, wat is er leuker dan 's avonds in het donker rondom een lampje of kampvuur spannende verhalen te vertellen of andere leuke spelletjes te doen?

Kamperen kan zonder eigen uitrusting !

Het voordeel van een kant-en-klaar campingonderkomen te huren, is dat je maar weinig hoeft mee te nemen en je zelf dus niet een fervente kampeerder hoeft te zijn die de volledige uitrusting heeft.

Zowel een huurcaravan als een huurmobilhome of huurtent zijn volledig uitgerust. Er is elektriciteit, water, een praktische kookhoek met pannen, borden, bestek, glazen, bekers en alles wat je nodig hebt in een keuken, er zijn comfortabele bedden met matras en kussen, en dikwijls is het mogelijk ook het linnengoed te huren.

Een mobilhome zal daarnaast over een eigen badkamer(tje) en wc beschikken, een caravan over een eigen wc en verder kunnen de kampeerders gebruik maken van het sanitair van de camping. Dat zijn meestal ruime douches met volop warm water, wastafels, wc's maar ook afwasgelegenheid, dikwijls wasmachines en drogers, alle comfort van thuis zeg maar.

Activiteiten in en rondom de natuur

Activiteiten in een camping zijn er zat! Campings hebben altijd wel een speeltuin, maar vaak ook pingpongtafels, sportterreinen voor volleybal of basketbal, soms een tennisveld of een veldje om te voetballen. Daarbij is een camping meestal mooi gelegen : in een bos of aan een waterloop, zodat je een lange fietstocht of wandeling kunt maken met de hele groep.

Als je niet alle fietsen van de kinderen mee kunt nemen, kun je die meestal ook wel ter plaatse huren. Veel kinderen hebben totaal geen ervaring meer met kamperen, ze zullen het prachtig vinden !

Plan als extra activiteit een dagje in een pretpark

Verder kun je het kampeerweekend ook koppelen aan een dagje naar een pretpark. België heeft er meerdere, en ze zijn allemaal de moeite waard! Wat dacht je van:

  • Bobbejaanland in Kasterlee,
  • Plopsaland in De Panne,
  • Bellewaarde in Ieper,
  • Walibi in Waver, Plopsa Coo in Stavelot
  • Plopsa Indoor in Hasselt, Boudewijn
  • Seapark in Brugge, Plopsaqua in De panne
  • Aqualibi in Waver, Bruparck in Brussel, Mont Mosan in Hoei

en je kunt nog veel meer bezoeken zoals Mini Europa in Brussel, verschillende dierentuinen (Antwerpen, Plankendaal, …), Bokrijk in Genk, het provinciaal domein van Chevetogne, Kessel-Lo, Puyenbrug in Wachtebeke, en zo meer.

Je zoon of dochter zal in ieder geval het weekend van het jaar beleven !


Deze TIP wordt u aangeboden door onderstaande Vakman / Vakvrouw:

Florealgroep, 1000 Brussel

Vakantieparken en campings in heel België.
Website = https://www.florealgroup.be/nl


Elke week nieuwe TIPS

Camping gerelateerd
- Kamperen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website