Zoek je een date man of vrouw via datingsite – waarop moet je zeker letten TIPS

U bent hier : Home > Party > Relatie en dating

date dating relatie TIPS van relatiebureaus en datingsites

Zoek je een date man of vrouw via datingsite of zoek je een relatie dan zijn er enkele punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je praktische TIPS.

Tip 13 : Vrouwen vallen sneller voor flirtende mannen als ze vruchtbaar zijn.

Onderzoek en studie
Deze stelling zal je misschien wat vreemd in de oren klinken maar het blijkt effectief een feit te zijn. Vrouwen vallen sneller voor het geflirt van mannen als ze vruchtbaar zijn. Dit toonde een studie aan de Universiteit van Portsmouth USA. Om deze studie mogelijk te maken werden mannen en vrouwen gevraagd om deel te nemen van een fotoronde. De mannen dienden hierbij verschillende gelaatsuitdrukkingen te maken, waaronder een flirtuitdrukking, die werden gefotografeerd en gefilmd. Vervolgens werden vrouwen gevraagd om de foto’s en filmpjes te beoordelen op aantrekkelijkheid. Het onderzoek liet zien dat de vrouwen, die in hun vruchtbaarheidsperiode zaten, een grotere interesse uitten in de filmpjes en foto’s waarin de mannen een flirt-uitdrukking hadden.

De onderzoekers claimen dat dit vallen voor flirterig gedrag van mannen tijdens de vruchtbaarheid van de vrouw, wellicht te verklaren valt door het instinctief gedrag. Een vrouw die vruchtbaar is wil bij voorkeur mannen in haar omgeving die eveneens uit zijn op voortplanting met name de vrolijke flirter. Mannen die niet flirten zijn niet uit op voortplanting hetgeen door het natuurlijke instinct van de vrouw als nutteloos of tijdverlies kan gezien worden. Ben je dus als man uit op een spannende date, train dan zeker je flirt-uitdrukking in de spiegel. Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn van het resultaat.

Tip 12 : Wil je je relatie verbeteren? Doe samen de afwas.

Studie en onderzoek
Dit toont alvast een nieuw onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Utah USA waarbij een groep van sociologen de huiselijke dagtaken en het geluk in de relatie onder de loep nam. Het onderzoek toonde aan dat indien één van de partners te vaak in zijn of haar eentje een vervelende huiselijke taak dient te vervullen, dit een aanzienlijke impact heeft op het geluk binnen de relatie. De onderzoekers constateerden dat vele saaie taken zoals bijvoorbeeld afwassen enkel door de vrouw gedaan wordt. Als dergelijke saaie taken steeds weer door dezelfde partner gedaan dienen te worden, zoals de vrouw dagelijks aan de afwas, dan merkten de onderzoekers dat dit op termijn een negatieve impact had op het geluk binnen de relatie. Hun advies is dan ook de saaie huiselijke taken ofwel af te wisselen tussen de partners ofwel gewoon samen te doen. Wil je dus je relatie verbeteren, doe dan samen de afwas.

Tip 11 : Ook op dating sites vallen vrouwen op oudere mannen

Studie en onderzoek
Het is al wel langer geweten dat vrouwen in het zoeken van een potentiële partner eerder vallen op oudere mannen. Dit omdat oudere mannen meer stabiliteit en zekerheid aan een relatie kunnen geven dan de jongere snaken. Dit oeroude selectiegedrag is volgens een nieuw onderzoek bij dating sites ook terug te zien waar de dames duidelijk meer likes geven aan mannen met een oudere look. Het omgekeerde is dan ook weer zichtbaar dat mannen eerder de voorkeur geven aan jongere dames. Kortom, de oeroude instincten zijn met andere woorden ook van toepassing in de hedendaagse moderne selectieplatformen.

Wat ook opvalt in het onderzoek naar dating sites is dat vrouwen duidelijk selectiever zijn in het geven van likes in tegenstelling tot mannen. Waar mannen al vrij snel een like geven, zijn vrouwen eerder terughoudender en denken ze langer na om al dan niet een like toe te kennen. Ook dit is weer terug te koppelen naar een oeroud instinkt waar mannen de taak hebben om zoveel mogelijk dames te bevruchten en dames eerder selectief zijn en effectief kiezen van wie ze een kind op de wereld willen zetten. Kortom, ben je ingeschreven in een dating site en wil je je kansen op succes vergroten, hou dan zeker rekening met de oeroude instincten.

Tip 10 : Aanraking is beste versiertruck

Studie en onderzoek
Het zal je misschien ietwat verbazen maar niet het aankijken van een date of een knipoog is gebleken als de beste verleider. De beste verleiding en meest succesvolle versiertruck blijkt de korte aanraking te zijn . Dit toont althans een nieuw onderzoek - studie. Dit onderzoek werd ondernomen bij zowel mannen als vrouwen en heeft aangetoond dat een lichte aanraking de gevoelens een forse stimulans geven waardoor sneller ingegaan wordt op een verleiding. Om dit onderzoek te staven werden mannen en vrouwen gevraagd andere singles te benaderen op verschillende manieren. Na de test werden de singles gevraagd een vragenlijst in te vullen waaruit duidelijk bleek dat diegenen die met een aanraking benaderd werden, de grootste gevoelens hadden ervaren. Ga je dus straks op een date, denk dan even aan dit onderzoek en doe eens een korte, lichte aanraking om de gevoelens extra te tintelen.

Tip 9 : Haarkapsel het belangrijkste bij eerste date

Studie en onderzoek
Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat een verzorgd haarkapsel als voornaamste element geldt voor het geven van een goede indruk bij een eerste ontmoeting of een date. Meer dan 40% van de ondervraagden verklaarden het haarkapsel als voornaamste element te vinden en hiernaar ook als eerste te kijken. De kleding stond in deze enquete op nummer twee met 26%. De reden voor deze hoge score van het kapsel zou te wijten zijn aan de gezondheidsnorm die meer en meer belangrijker wordt in onze samenleving. Een gezonde haarbos vertolkt deze gezondheidsnorm. Meer nog. Meer dan 70% van de mannen verklaart een mooi gezonde haarkapsel zelfs opwindend te vinden. Ga je dus op een date, schenk dan zeker extra aandacht aan je kapsel. Het zou de verloop of het succes van je date wel eens kunnen bepalen.

Tip 8 : Online dating blijft een goed bewaard geheim.

Studie en onderzoek
Het zal je zeker niet verbazen dat door de opkomst van de talrijke datingsites en online relatiebureaus die het internet rijk zijn, meer en meer koppels succesvol online worden gevormd. Het online daten biedt dan ook tal van mogelijkheden die het face-to-face daten niet mogelijk maken. Doch toont een onderzoek bij singles dat zij vaak hun lidmaatschap bij dergelijke datingsites en online relatiebureaus geheim houden voor vrienden en familie. Blijkbaar voelt men zich niet prettig als bekend wordt dat men online een partner zoekt. Datingsites en online relatiebureaus hebben thans een zeer goede reputatie opgebouwd en halen over het algemeen een hoog slaagpercentage waarbij zelfs specialisatie ontstaat zoals 50+ datingsites of relatiebureaus voor hoger opgeleiden en dergelijke meer.

Tip 7 : Hoe haal je het beste resultaat bij een datingsite ?

(een tip van) Datingsucces
Het beste resultaat met je online datingprofiel behaal je door wat van jezelf te laten zien, en dit niet alleen in het algemene te houden. Plaats dus foto's en/of video's van jezelf, koppel eventueel je sociale media profielen en zorg dat je je passies goed naar voren brengt.

Tip 6 : Wat te doen bij een eerste date ?

(een tip van) be2
Blijf luisteren tijdens een eerste date, want iedereen vindt het fijn als er naar ze geluisterd wordt. Dus laat zien dat je geïnteresseerd bent en vraag af en toe wat. Blijf oogcontact houden, maar alleen net genoeg om een romantische sfeer te creëren. Staren is een duidelijke no no. Veel succes!

Tip 5 : Waarom een date zoeken via een datingsite of relatiebureau

(een tip van) Duet Relatiebemiddeling
Waarom zich aansluiten bij een betalende organisatie zoals een relatiebureau als er zoveel gratis datingsites zijn, zou je denken. Op het internet krioelt het namelijk van de datingsites en dit geheel gratis. Miljoenen mensen proberen via deze weg dan ook met elkaar in contact te komen. Uiteraard lukt het zo regelmatig, maar deze manier van daten heeft ook tal van nadelen. Zo weet men nooit met wie men te doen heeft, een man kan zich uitgeven voor een vrouw, iemand die getrouwd is kan zich als single voordoen, een foto kan dateren van tien jaar geleden of van 15 kg geleden. Je steekt ook onnoemelijk veel tijd in het leggen van contact, uitvissen of iemand bij je past...Heel vaak leiden contacten maar heel moeizaam tot ontmoetingen. Bovendien sta je er altijd alleen voor, is er geen overlegmoment.

Een relatiekantoor komt door haar werkwijze aan al deze problemen tegemoet. De mensen die wij aan elkaar voorstellen hebben wij ALLEMAAL gezien en uitgebreid gesproken. Complete verrassingen zijn dus uit den boze. Wij selecteren de mensen op basis van jouw verwachtingen. De mensen die wij aan je voorstellen voldoen aan jouw objectieve criteria. Na een ontmoeting kan je jouw gevoelens en indrukken aan ons kwijt. Wij zijn het luisterende oor dat je tracht te begrijpen en eventueel kan helpen met advies. Wanneer een afspraakje op niets uitloopt dan selecteren wij een volgende persoon op basis van je feedback.

Tip 4 : Nieuwe relatie starten, ken vooral jezelf

(een tip van) Soulmate4life
Vooraleer men in een nieuwe relatie start is het heel belangrijk jezelf te kennen, na te gaan wat je doelen zijn in je verder leven, je focussen op je doel. Je kan dit enkel verkrijgen door eigenwaarde, zelfrespect. Wie zich niet goed in zijn vel voelt is beter zich te laten begeleiden om je eigenwaarde en zelfrespect op te krikken. Het geluk zit hen in onszelf, zolang je niet gelukkig bent me je innerlijke zelf kun je ook nooit een ander gelukkig maken. Go for it. Yes, you can

Tip 3 : Het gevaar van langdurig mailen met oog op een date

(een tip van) The missing link
Het gevaar van langdurig mailen met het oog op een date. In langdurig mailen en chatten vooraleer elkaar te ontmoeten, schuilt een dubbel gevaar. Vooreerst vormen beide partijen zich tijdens dit contact een beeld van de ander. Beeld dat uiteraard zo goed als nooit met de werkelijkheid strookt, alle doorgestuurde fotos ten spijt. Die steeds groter wordende hoop verdampt meestal ogenblikkelijk tijdens de eerste date. Om plaats te maken voor grote teleurstelling. Exit droompartner. Verder kan zon mail/chatcontact ook op niets uitdraaien van zodra n van de twee partijen een concrete afspraak voorstelt. Dan lijkt de ander plotseling van de aardbol verzwolgen. De reden voor deze verdwijntruc? Hij of zij is/was helemaal niet op zoek naar een partner. Enkel naar wat verstrooiing, fun, een goedkope en veilige praatpaal of wat aandacht. En daar sta je dan, na wekenlang gemaild te hebben. Zonder date, maar wel een ervaring rijker. Maar geef toe, toch zonde van je tijd

Tip 2 : Wat te doen bij drempelvrees bij een date ?

(een tip van) Valerie Dax
Wij weten dat u als alleenstaande, een grote drempelvrees hebt om zich in te schrijven in een relatiebureau. En van de eerste stappen naar een nieuwe relatie is het heropbouwen van uw zelfvertrouwen. Daarom organiseren nogal wat organisaties workshops voor alleenstaanden, zodat u zich weer zeker genoeg voelt om de grote stap te zetten. Ook wij organiseren dergelijke workshops, net omdat wij beseffen dat het veel moed vergt om een relatiebureau te contacteren. Ga eens naar een goede workshop, u zult er enkel een positief zelfbeeld aan overhouden. Wat dan weer positief is in uw zoektocht naar een nieuwe partner!

Tip 1 : Waarom via een relatiebureau een date zoeken ?

(een tip van) Richandfabulous
Waarom als vrijgezel kiezen voor een relatiebureau? Door ons drukke en jachtige leven, hebben vele singles niet de tijd om regelmatig uit te gaan of hebben ze wel een grote vriendenkring, maar ja...daar zit dan toch niet de ware tussen. Via een bureau, blijf je toch anoniem voor de buitenwereld en worden er vrijgezellen aan je voorgesteld die volledig passen bij jou gezocht profiel. Zo hoef jij niet uren te surfen naar misschien jou ideale match, die dan achteraf helemaal niet de persoon was die jij je had voorgesteld.

Algemene informatie

daten dating datingsite"Vrouw zoekt man, man zoekt vrouw". Je ziet wel vaker van deze advertenties in kranten en magazines. Het vinden van een gepaste date of partner is dan ook niet steeds eenvoudig. Singles spenderen dan ook veel tijd en aandacht aan het zoeken van de ideale date of partner.

Hiervoor worden steeds meer online technieken gebruikt zoals datingsites en gespecialiseerde relatiebureaus waarbij profielen worden opgemaakt dewelke vervolgens via het internet aan de leden van de datingsite worden verspreid. Vindt iemand uit de database van de datingsite je leuk, dan wordt er een chat or contact opgezet en kan hieruit al een eerste date voortvloeien.

Voornaam bij je profiel is uiteraard de opmaak, de informatie die je verschaft en uiteraard je foto's. Het profiel is namelijk je reclamebord dat je gaat helpen jezelf te verkopen. Een succesvolle opmaak van je profiel bepaald je eerste reacties en derhalve je succes op een eerste date. Steek dan ook extra tijd en aandacht in de opmaak van je profiel.