U bent hier : / Home / Partytenten en feesttenten met leuke weetjes TIPS en advies

 

Partytenten en feesttenten met leuke weetjes TIPS en advies

Leuke partytenten met weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Leuke partytent kopen + promoties
- bol.com / partytenten

♥ Tentenverhuur in België en Nederland
- zie volgende update

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 14 : Partytent kopen? Enkele handige tips en weetjes voor de beste koop

Ludo claes TIPSHet kopen van een partytent kan een praktische en opwindende investering zijn voor het organiseren van buitenevenementen. Of het nu gaat om een feest in de achtertuin, een huwelijksreceptie of een zakelijke bijeenkomst, een tent van goede kwaliteit kan onderdak bieden en een gastvrije sfeer creëren. Hier zijn enkele tips waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een partytent:

1. Doel en afmetingen
Bepaal het doel van je tent en de afmetingen die je nodig hebt. Bedenk hoeveel gasten u van plan bent te huisvesten en welke activiteiten er onder de tent plaatsvinden. Partytenten zijn er in verschillende maten, van kleine tenten die geschikt zijn voor familiebijeenkomsten tot grote constructies voor grote evenementen.

2. Materiaalkwaliteit
Zoek naar tenten gemaakt van duurzame en weerbestendige materialen. Veel voorkomende materialen voor partytenten zijn polyester, polyethyleen of vinyl. Zorg ervoor dat de stof UV-bestendig en waterdicht is en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

3. Frametype
Partytenten worden over het algemeen geleverd met aluminium of stalen frames. Aluminium frames zijn lichtgewicht, corrosiebestendig en gemakkelijk te transporteren, waardoor ze ideaal zijn voor draagbaar gebruik. Stalen frames zijn zwaarder maar bieden meer sterkte en stabiliteit, wat gunstig kan zijn voor installaties op de lange termijn.

4. Montage en draagbaarheid
Bedenk hoe gemakkelijk de tent te monteren en te demonteren is. Zoek naar tenten met duidelijke instructies en minimale onderdelen, zodat je ze sneller kunt opzetten. Draagbare tenten met draagtassen of koffers zijn handig voor transport en opslag.

5. Kenmerken en accessoires
Controleer of de tent extra functies heeft, zoals zijwanden, ramen of deuren. Sommige tenten hebben verstelbare hoogte-instellingen of ventilatiesystemen voor extra comfort. Accessoires zoals ankersets om de tent aan de grond te bevestigen zijn essentieel voor de stabiliteit, vooral in winderige omstandigheden.

tent tenten partytent huren verhuur TIPS

6. Merkreputatie en beoordelingen
Onderzoek gerenommeerde merken die bekend staan om het produceren van hoogwaardige feesttenten. Lees klantrecensies en getuigenissen om de duurzaamheid, het gebruiksgemak en de klanttevredenheid met specifieke modellen te meten.

7. Budgetoverwegingen
Stel een budget in op basis van uw vereisten en de gewenste kwaliteit. Hoewel goedkopere tenten geschikt kunnen zijn voor incidenteel gebruik, kan investeren in een tent van hogere kwaliteit duurzaamheid en een lange levensduur garanderen voor frequente evenementen.

8. Controleer het garantie- en retourbeleid
Zoek naar tenten met garantie tegen fabricagefouten. Zorg er bovendien voor dat de verkoper een gunstig retourbeleid biedt voor het geval de tent niet aan uw verwachtingen voldoet.

9. Lokale regelgeving en vergunningen
Controleer de lokale regelgeving met betrekking tot tentinstallaties, vooral voor grotere evenementen. In sommige gebieden zijn mogelijk vergunningen of inspecties vereist voor tijdelijke constructies om de veiligheid en naleving van de bestemmingswetten te garanderen.

10. Vergelijk opties
Neem geen genoegen met de eerste tent die je tegenkomt. Vergelijk verschillende modellen, functies en prijzen bij meerdere retailers om de beste waarde voor uw behoeften te vinden.

Door deze tips in overweging te nemen, kunt u een goed geïnformeerde beslissing nemen bij de aanschaf van een partytent die past bij de eisen van uw evenement en die een comfortabele en plezierige ruimte biedt voor uw gasten. Vergeet niet om prioriteit te geven aan kwaliteit en bruikbaarheid om ervoor te zorgen dat uw investering u goed van pas komt tijdens vele toekomstige bijeenkomsten.


FILMTIP
Partytent verwarmen TIPS van Andrews Sykes


Tip 13 : Een tent als feestzaal in je eigen tuin

Houdt U van feesten en party's en bent u de gelukkige bezitter van een tuin? Tover deze dan om tot een feestzaal door het plaatsen van een gezellige tent voor al uw evenementen. Dineetje, trouwdag, verjaardag, jubileum, pensioen, communie, personeelsfeest, buurtfeest, schoolfeest, opendeur, bedrijfsfeest of zelfs voor de laatste nieuwe rage: een echtscheidingsparty. Voorkom dat het Belgische weertje uw bbqs of andere tuinparty's verandert in Gentse Waterzooi.

Huur een all-in partytent

Nog twijfels dat het dan in de feesttent wat frisjes zou worden? Geen probleem. Via warme luchtkanonnen of terrasverwarmers houden u voetjes en neus warm. Wordt het laat dan zorgt tentverlichting voor een gezellige sfeer. Een eigen partytent is natuurlijk de ultieme wens, maar huren is ook mogelijk. Stoelen en tafels zijn eveneens te huur, maar ook servies, tafellinnen, kleine tapinstallatie voor bier, keukenapparaten enz .

Nog twijfels omdat U denkt dat de kinderen voor teveel drukte zorgen in de tent? Ook geen probleem, met springkastelen en/of trampolines waar de kinderen zich op kunnen uitleven, zorgen er voor dat u rustig kan tafelen. In geval van heel mooi weer kunt u de tent aan alle zijden lekker luchtig open laten maar om de gure wind buiten te sluiten, zijn de tenten voorzien van zijstukken om het geheel volledig dicht te maken.

De grote ramen in deze stukken laten de zonnestraaltjes dan toch nog gretig binnen. Voor een windvlaag hoeft u niet te vrezen en een wolkbreuk zal evenmin een onverwacht einde maken aan uw party, feest of fuif. Spanriemen, stormpiketten en/of gewichten houden alles netjes op zijn plaats.

Tip 12 : Tent plaatsen? Vergeet de verankering niet

(een tip van) Feesttenten Tectronic - Lichtervelde België
Een partytent goed en degelijk verankeren is onontbeerlijk! Dit wordt helaas nog al te vaak 'vergeten'...  Bij het huren van een feesttent staat de verhuurfirma hiervoor in (let er wel op dat dit ook daadwerkelijk gebeurd). Koop je zelf een tent aan, investeer dan meteen ook in een fatsoenlijke verankering met zware haringen en spanbanden. Een kleine meerprijs voorkomt erger!

Tip 11 : Hoe uw tent behandelen na kamperen aan de zee?

(een tip van) Tentenplaza
Een tent heeft na het kamperen altijd extra zorg nodig. Dat wist u al. Maar als u in de buurt van de zee uw tent hebt opgezet is het helemaal raadzaam om uw tent goed te behandelen. Afspoelen met leidingwater bijvoorbeeld. De zeewind neemt altijd zilt mee wat aan de tent hecht. Als u dit niet afspoelt, trekt het zout vocht uit de tent waardoor schimmelvorming optreedt.

Tip 10 : Welke grootte van een tent is ideaal voor uw feest?

(een tip van) Amusetent
De oppervlakte van de tent hangt af van het aantal personen. Reken op 1 m per persoon rechtstaand en 1,5m zittend. Kies een kadertent voor familiefeesten of voor een verharde ondergrond. Een spantent dient meer voor festivals en kan niet opgesteld worden op een verharde ondergrond.

Tip 9 : Brandveilig bij tenten

(een tip van) Partytent-online
Denk ook aan de brandveiligheid van de tent. Heden is het bij vele evenementen verplicht tenten te gebruiken die aan bepaalde brandveiligheid eisen voldoen. Informeer hiervoor bij uw gemeente of brandweer.

Tip 8 : Hoe een vlakke ondergrond bekomen bij het plaatsen van een tent?

(een tip van) Tentenverhuur
Vlakke ondergronden zijn niet nodig voor een kadertent. Bij het gebruik van een cassettevloer plaatsen we een uitgevulde stalenkader met daarop cassette elementen van 2,5 x 1m. de vloer is dan 100% vlak.

Tip 7 : Buitenfeest organiseren, vergeet uw tent niet

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Visser verhuur
Eén of meerdere tenten op uw evenementen zijn onontbeerlijk, vaak om meerdere redenen. Veruit de grootste is natuurlijk het wisselvallige weer dat Nederland en België kent waar u als organisator geen invloed op heeft. Het is natuurlijk fijn dat er bij regenachtig weer een plek is om te schuilen en waar uw apparatuur, eten en drinken en andere spullen veilig kunnen staan.

Dit kan overigens ook bij zonnig weer nuttig zijn, denk bijvoorbeeld bij een barbecue aan een partytent huren om uw voedsel voor de directe zon te beschermen en de wind en de rook af te kunnen schermen. Het aanbod in tenten is dermate groot dat voor elk soort evenement wel een geschikte tent is te vinden. Van simpele partytenten voor wat beschutting, tot luxe feest- en pagodetenten voor officiële gelegenheden. U kunt zelfs grote spantenten en aluminium hallen huren om heel uw evenement onder beschutting te plaatsen.

Tip 6 : Waarop letten bij het plaatsen van een partytent

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Slimhuren
Een partytent dient vanzelfsprekend degelijk geplaatst worden. Mocht u ervoor kiezen dit zelf te doen dan is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst is een goede verankering cruciaal. Dit voorkomt dat de tent door de wind wordt opgetild. Verankeren kan met scheerlijnen of met spanbanden, in combinatie met haringen of zware voetgewichten.

Zorg daarom altijd dat u uw partytent vanaf de hoeken met een spantouw in een bocht van circa 45 graden vastzet aan de grond. Het verankeren van een tent op een gazon of zachte ondergrond is relatief eenvoudig. Dit kan met stevige haringen, piketten of bijvoorbeeld schroefharingen.

Bij een verharde ondergrond zoals de straat of asfalt is het verankeren wat lastiger. U kunt dan gebruik maken van voetgewichten of schroefogen. Voor deze laatste zult u moeten boren in de ondergrond, wat in veel gevallen niet mogelijk is. Voetgewichten zijn gewichten die u met water of zand kunt vullen en op die manier voorkomen dat de tent van de grond af komt.

Houdt bij het plaatsen van de tent rekening met de ruimte die nodig is om de tent te verankeren. Hiervoor is rondom de tent al snel een ruimte van 1 meter extra nodig. Na gebruik kunt u de tent eenvoudig reinigen met een zeepoplossing. Zorg er in ieder geval voor dat het zeil droog is voor u de tent op gaat vouwen. Dit voorkomt beschadiging van het zeil.

Tip 5 : Waar vermijdt u best de locatie van een tent?

(een tip van) Tentworld
Zet uw tent bij voorkeur niet onder bomen. Vogelpoep en hars beschadigen het tentdoek.

Tip 4 : Waarom niet wachten tot de laatste minuut om een tent te huren?

(een tip van) Gekr
Bestel uw tenten tijdig of neem tijdig de nodige voorzorgsmaatregelen voor uw tuinfeest of dit dreigt letterlijk in het water te vallen. Een tent of overkapping zorgt niet alleen dat u droog zit, het draagt tevens bij tot de gezelligheid en het visuele aspect van uw feest. Veel mensen die thuis feestjes organiseren wachten tot het laatste moment het weerbericht af om eventueel dan nog tevergeefs op zoek te gaan naar tenten. De geringe huurprijs van een degelijke tent kan veel last minute zorgen verhelpen.

Tip 3 : Al eens gedacht aan een legertent?

(een tip van) Tentenhuur
Wilt u met een grote groep op vakantie zonder al te veel kosten te maken.. huur een legertent incl. alle denkbare toebehoren. Deze tenten bieden meer dan 30 slaapplaatsen per tent.

Tip 2 : Hoe best een tent plaatsen op een kampeerterrein?

Ga je kamperen met een kampeertent - Hoe kan je dan best een tent plaatsen op een kampeerterrein en waarop moet je zeker letten

Wat is een goede locatie voor een tent?

Op de meeste kampeerterreinen zult u tegenwoordig nauwelijks meer uw kampeerplek zelf kunnen uitkiezen, zeker wanneer u in het hoogseizoen op vakantie gaat. U krijgt meestal een plek voor uw tent toegewezen.

Wanneer u toch zelf kunt kiezen, zoek dan een goed vlak stuk grond uit. Liefst niet in een 'kom', want als u een hoosbui krijgt dan loopt de zaak daar onder water. Daar waar de binnentent moet komen maakt u de grond vrij van takjes, dennenappels, steentjes en andere oneffenheden.

Hoe je tent plaatsen in functie van de wind?

Zet de tent zo op dat u de wind niet pal op de ingang krijgt. In de meeste gebieden komt de wind overwegend van n kant, zodat de keuze niet zo moeilijk is.

Grote bungalowtenten, piramidetenten of koepeltenten staan het best iets diagonaal op de wind. Dus niet de achterkant pal op de wind zetten, maar één van de achterhoeken en dan liefst niet die hoek waar ook al de keukenuitbouw zit, omdat die vaak windgevoelig is.

Noktenten met een mooie rond lopende achterkant kunnen het best wel met de achterkant op de wind gezet worden. Besteed aan het afspannen veel aandacht.

Zorg ervoor dat de tent mooi strak komt te staan en dat alle afspanpunten goed vast staan op tentharingen of tentpennen. Wie in dit opzicht nonchalant is loopt een kans zijn tent na een zware storm beschadigd en zelfs een stuk verder terug te vinden. Het aanbrengen van een goede stormafspanningen is daarom geen overbodige luxe.

Voor de stormafspanning van een noktent kan het best een lange lijn genomen worden, die rondom door alle spannerlussen of D-ringen wordt getrokken. Die lijn zet u aan de voorkant aan beide zijden vast en vervolgens spant u hem door telkens tussen de afspanpunten een tentharing te plaatsen. Net zo lang en zo ver uitspannen tot de lijn helemaal strak staat en de onderrand van de tent bijna tegen de grond wordt gedrukt. Nu kan de stormwind niet meer onder de tent en worden ook de gewone afspanpunten ontlast.

Tip 1 : Algemene informatie - tenten en verhuur

tentenverhuurWilt u een feest of party organiseren en hebt u gebrek aan overdekte feestruimte of feestzaal, dan zou u gebruik kunnen maken van één of andere tent zoals een partytent of een grotere feesttent. Tenten zijn er in verschillende afmetingen, vormen en uitvoeringen waarbij geopteerd kan worden voor verschillende tentsoorten zoals spantenten, partytenten, tiptenten, concerttenten en zo meer die elk hun eigen specifieke vormgeving hebben.

Tenten kan u zowel huren als kopen waarbij de markt heel wat te bieden heeft waarbij zeker de vloer zoals een plankenvloer of de stoelen en tafels of de keukenbenodigdheden zoals een ijskast of diepvries ook niet mogen ontbreken. Denkt u er dus aan om bij u thuis een feest of party te organiseren, neem dan zeker eens contact op met een tentenverhuur en bekijk de mogelijkheden.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website